Салат з пекінської капусти — 12 рецептів приготування салатів

Цей овоч являє собою щось середнє між білокачанною капустою і салатом. Його використовують у приготуванні різноманітних страв від голубців до салатів. Але м’якість і соковитість його ніжних листків робить цей інгредієнт основним у приготуванні холодних закусок, узагальнених соковитою назвою – салат з пекінської капусти. Нижче наведено перевірені і найапетитніші його варіанти.

Салат з пекінською капустою і курячою грудкою

Ця закуска виділяється на тлі звичних капустяно-майонезних салатів, по-перше, заправкою з масла і гірчиці, а по-друге, солодкою грушею, яка тільки підкреслює смак м’яса і пекінкі. Завдяки таким смаковими поєднаннями салат здивує багатьох гурманів.

На 300 грам курячої підкопченої грудки і така ж кількість пекінкі потрібно:

  • 1 велика груша;
  • 55 г волоських горіхів;
  • 60-75 мл рослинного масла;
  • 10 г французької гірчиці;
  • мікс перців і сіль додаються за смаком і бажанням.

Готуємо покроково:

  • Овоч, м’ясо і грушеву м’якоть з допомогою гострого ножа трансформувати в тоненьку соломку. Горіхи просто порубати, але не в крихту, а невеликими шматочками
  • Щоб зробити соус, необхідно з’єднати рослинне масло (краще взяти без запаху) з французькою гірчицею і, за бажанням, трохи поперчити.
  • Підготовлені продукти змішати і полити зверху соусом — закуска з пекінської капусти без майонезу готова відправитися на стіл.