Салат з пекінської капусти — 12 рецептів приготування салатів

Цей овоч являє собою щось середнє між білокачанною капустою і салатом. Його використовують у приготуванні різноманітних страв від голубців до салатів. Але м’якість і соковитість його ніжних листків робить цей інгредієнт основним у приготуванні холодних закусок, узагальнених соковитою назвою – салат з пекінської капусти. Нижче наведено перевірені і найапетитніші його варіанти.

Салат з пекінською капустою і курячою грудкою

Ця закуска виділяється на тлі звичних капустяно-майонезних салатів, по-перше, заправкою з масла і гірчиці, а по-друге, солодкою грушею, яка тільки підкреслює смак м’яса і пекінкі. Завдяки таким смаковими поєднаннями салат здивує багатьох гурманів.

На 300 грам курячої підкопченої грудки і така ж кількість пекінкі потрібно:

  • 1 велика груша;
  • 55 г волоських горіхів;
  • 60-75 мл рослинного масла;
  • 10 г французької гірчиці;
  • мікс перців і сіль додаються за смаком і бажанням.

Готуємо покроково:

  • Овоч, м’ясо і грушеву м’якоть з допомогою гострого ножа трансформувати в тоненьку соломку. Горіхи просто порубати, але не в крихту, а невеликими шматочками
  • Щоб зробити соус, необхідно з’єднати рослинне масло (краще взяти без запаху) з французькою гірчицею і, за бажанням, трохи поперчити.
  • Підготовлені продукти змішати і полити зверху соусом — закуска з пекінської капусти без майонезу готова відправитися на стіл.

«Переполох» з капустою, куркою і печерицями

Існує декілька варіантів цього салату, але нижче наведено базовий, який при бажанні можна доповнити свіжим огірком або солодким перцем. Це зробить багатшими смак і колір готового страви.

Для закуски «Переполох» потрібні:

  • 340 г капусти пекінкі;
  • 230 г відвареного м’яса курки (можна використовувати грудку);
  • 150 г печериць;
  • 120 г моркви;
  • 28 г зеленого пір’яного цибулі;
  • 7 г часнику;
  • пара ложок сметано-майонезного соусу;
  • для обжарювання олію;
  • спеції — на вибір господині.

Готувати будемо так:

  • Грибні слайсы (тонкі пластини) зазолотить в сковороді на олії. Готові печериці остудити.
  • Пекинку порізати соломкою, грудку подрібнити дрібними кубиками, моркву – протерти через тертку, дрібно порізати пір’я цибулі.
  • До складу соусу входять сметана, майонез і пропущений через чеснокодавку пекучий овоч. Їх перемішують, приправляють спеціями і солять за бажанням.

Залишилося викласти складові страви в салатник або миску відповідного обсягу, полити сметано-майонезним соусом і перемішати.

З крабовими паличками

Без цієї закуски не обходиться практично жодне святкове застілля.

Традиційні її рецепти включають в себе картоплю і рис, але існує і менш калорійна light-версія з додаванням пекінської капусти:

  • 0,5 кг пекінської капусти;
  • 210 г крабових паличок;
  • 3 відварених курячих яйця;
  • 140 г кукурудзи;
  • 16 г кропу;
  • по парі ложок нежирної сметани і майонезу;
  • мікс перців.

Спосіб готування:

  • Складові закуски подрібнити: капусту — соломкою, яйця і крабове м’ясо — кубиками, зелень просто порубати.
  • Для заправки змішати сметану і майонез, поперчити за смаком.
  • У підходящої ємності змішати подрібнені компоненти закуски з заправкою. Все старанно перемішати. Салат з крабовими паличками готовий.

Листковий салат «Лебединий пух»

Петсай, як ще називають цей листовий овоч, здатна зміцнити кістки і зуби, благотворно впливати на суглоби, тому людям, що вживають її в їжу, не варто боятися цих недуг. Мелкорубленые листя пекінкі, викладені поверх всіх шарів страви, нагадують білі пір’я красивих і благородних птахів, а закуски з ними виходить такими ж ніжним, як пух. Напевно, тому салат «Лебединий пух» і носить таку назву.

Дивіться також:  Класичний рецепт грецького салату та 6 варіантів приготування

Список необхідних продуктів на 200 грам пекінкі:

  • 190 г вареного в мундирі картоплі;
  • 3 зварених круто яйця;
  • 190 г відвареного курячого філе;
  • 140 г солонуватого сиру;
  • майонез в якості заправки;
  • сіль, перець.

Хід роботи:

  • Дно глибокої скляній салатниці промазати соусом. Далі, на тертці крупно потерти картоплю і розподілити рівним шаром у вже заготовленої для подачі посуді.
  • Нашатковану і ошпарений окропом цибулю викласти на картопляний пласт. Зверху все посолити-поперчити і змастити майонезом.
  • Наступними шарами йдуть: розібране на волокна куряче м’ясо, терті білки й велика сирна стружка. Кожний шар слід промащувати майонезом.
  • Два останніх шар – терті жовтки і дрібно шаткована капуста пекінська. Їх теж потрібно присмачити всіма улюбленим соусом.

Салат з капустою і копченою ковбасою

В цьому блюді поєдналися солодкість консервованої кукурудзи, ситість відварених яєць, пікантність копченої ковбаски і соковитість капусти. Таким чином, при недлинном переліку всіх необхідних компонентів, закуска виходить зі збалансованим смаком і досить поживною.

Інгредієнти, використовувані в процесі приготування закуски:

  • 500 г пекінської капусти;
  • 250 г копченої ковбаси;
  • 4 яйця;
  • 280 г консервованої кукурудзи;
  • 50-70 мл майонезу.

Як готувати:

  • Відварити курячі яйця круто, зняти з них шкаралупу і подрібнити дрібними кубиками. Консервовану кукурудзу відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина.
  • Листовий овоч і копчену ковбасу нашаткувати тонкою соломкою. Перед тим як приступити до подрібнення пекінської капусти, не зайвим буде розібрати її на окремі листя, оскільки в середині вилка можуть зустрічатися зіпсовані.
  • З’єднати всі продукти у великій мисці, старанно перемішати і заправити майонезом.

Подають закуску порційно або в загальному салатнику, прикрасивши зеленню.

Класичний «Цезар» в домашніх умовах

Найчастіше для цього популярного страви використовуються листя салату Ромен, ось тільки у зимовий сезон, коли придбати свіжі та соковиті зелені листя проблематично, смачну конкуренцію їм можуть скласти листя пекінкі — вони і не в сезон соковиті і хрусткі.

Пропорції продуктів для «Цезаря» з пекінською капустою:

  • 310 г відвареного м’яса курки;
  • 230 г сиру твердих сортів;
  • 380 г пекінської капусти;
  • білий батон;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 12 г часнику;
  • 22 г зелені свіжого кропу;
  • 1 стиглий помідор;
  • 110 мл легкого салатного майонезу.

Послідовність дій:

  • М’ясо розібрати на невеликі волокна, сир нарізати кубиками, капусту нарвати руками або порізати соломкою.
  • З батона тонко зрізати шкірку, а м’якоть перетворити на кубики і обсмажити на сковороді з маслом і рубаним часником. В кінці обсмажування покласти в сковороду подрібнений кріп.
  • На блюдо для подачі викласти капусту, м’ясо, сир і кубики обсмаженого хлібного м’якушки. Прикрасити салат кружечками свіжого помідора, а майонез для заправки подати окремо, щоб кожен зміг додати його в закуску по своєму смаку.
Дивіться також:  Салат з солоними грибами – 7 смачних рецептів

З сухариками

Сухарики для салату можна купити готові в магазині, віддаючи перевагу продукту без яскраво виражених смакових добавок — вони вступають в конфлікт зі смаками інших компонентів закуски. Нескладно приготувати сухарики самостійно, підсушивши в духовій шафі нарізаний кубиками вчорашній хліб.

Щоб приготувати салат з сухариками слід підготувати:

  • 450-590 г пекінської капусти;
  • 120 г сиру твердих сортів;
  • 3 яйця, зварених круто;
  • 75 г солодкого перцю;
  • 120 г свіжих помідорів;
  • 180 г вареного курячого м’яса;
  • зелень, сіль, спеції і сухарики за смаком;
  • майонез.

Готуємо наступним способом:

  • Сир, яйця, перець, помідори і філе нарізати однаковими кубиками. Листя капусти порвати руками на невеликі шматочки.
  • Перемішати подрібнені компоненти салату, посолити-поперчити, заправити майонезом.

Перед подачею зверху прикрасити салат зеленню і сухариками. Так цей хлібобулочний продукт збереже свою хрусткость і не розкисне.

Маринована капуста пекінська — швидко і просто

Мариновану закуску можна готувати не тільки з білокачанної капусти. Пекинка так само апетитна в маринаді, та й часу насититься ароматами спецій їй буде потрібно зовсім небагато.

Щоб просто і швидко приготувати мариновану пекінську капусту, від якої «мова проковтнеш», потрібно взяти:

  • 1000 г пекінської капусти;
  • 225 г моркви;
  • 140 мл рослинного масла;
  • 32 г часнику;
  • 4 г коріандру;
  • 20 мл оцту;
  • 12 г цукру;
  • 39 г солі.

Черговість кулінарних процесів:

  • Вилок пекінкі розрізати уздовж на четвертинки і далі великими шматочками. Морква настругати на тертці для овочів по-корейськи, часник пропустити через прес.
  • У мисці змішати капусту, моркву, часник і коріандр. Потім овочеву суміш скласти в чисту скляну банку.
  • У сотейнику з’єднати рослинне масло з сіллю, цукром і оцтом. Цю суміш трохи прогріти і залити нею капусту. Після охолодження, витримати капусту 6-8 годин в холодильнику і можна подавати до столу.

Варіант салату з пекінською капустою і шинкою

Шинка чудово поєднується з будь-якими овочами, сиром і яйцями, причому це стосується будь-яких її видів. Ті, хто стежать за калорійністю їжі можуть взяти продукт з курячого м’яса, цінителі багатства смаку – шинку з яловичини і свинини, а любителі корисної їжі з оригінальним смаком – з конини.

Салат з капустою і шинкою готується з наступного переліку інгредієнтів:

  • 230 г пекінської капусти;
  • 1900 г шинки;
  • 145 г твердого сиру;
  • 3 яйця, зварених круто;
  • 80 г оливок;
  • майонез за смаком.

Покроковий рецепт:

  • М’які листочки вимитого капустяного вилка порізати соломкою. М’ясну складову покришити кубиками або тонкою соломкою. Сир пропустити через крупну тертку.
  • Варені яйця очистити і подрібнити невеликими кубиками. З оливок злити маринад і нарізати кружальцями.
  • Після подрібнення змішати все в одній посудині і полити за смаком майонезом.
Дивіться також:  Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів

У будь-якому салаті з пекінською капустою, де зустрічається майонез, його можна замінити сметано-гірчичною заправкою.

Для неї потрібно змішати сметану з готовою гірчицею в пропорції 5:1 і додати спеції за смаком. Такий соус нічим не поступається магазинного майонезу.

Зі свіжим огірком і кукурудзою

Смачний овочевий мікс з капусти, огірка, зелені і кукурудзи допускається заправити майонезом, сметаною, натуральним йогуртом без наповнювачів або, як в даному випадку, оливковою олією, змішаним з соком лимона.

Щоб приготувати легкий і хрусткий салат потрібні:

  • 450-550 г капусти;
  • 95 г свіжого огірка;
  • 140 г консервованої кукурудзи;
  • 14 г пір’я зеленої цибулі;
  • 14 г кропу (свіжої зелені);
  • 21 мл оливкової олії;
  • 4 мл лимонного соку;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Чистий огірок і пекинку пошинкувати тонкою соломкою. З консервованої кукурудзи зцідити маринад. Промиту і обсушену зелень дрібно-намелко покришити.
  • Оливкова олія змішати з соком цитрусових, сіллю і спеціями. Скласти разом нарізані інгредієнти, перемішати і полити соусом на основі оливкової олії.

З яблуками

Дует хрустких капустяного листя і кисло-солодких фруктів здається дуже простим, не здатним підкорити шлунок гурмана-вегетаріанця. Але варто додати в цю закуску імбир, гірчицю і мед, як вона, відправившись в рот, подарує справжній феєрверк смаків.

Щоб зробити цей шедевр вегетаріанського мистецтва будуть потрібні:

  • 500 г капусти;
  • 130 г кисло-солодких яблук;
  • 21 г імбиру (свіжого кореня);
  • 45-60 мл оливкової олії;
  • 15-30 мл яблучного оцту або бальзамічного;
  • 12 г гірчиці;
  • 14 г меду;
  • сіль і перець.

Етапи роботи:

  • Свіжий корінь імбиру нашаткувати через тертці з дрібними отворами.
  • З’єднати разом оливкова олія, оцет, гірчицю, мед і імбир. Старанно розмішати заправку до однорідності;
  • Капусту дрібно порубати ножем, а яблуко подрібнити на крупній тертці.
  • Перемішати ці два продукти і полити заправкою.

Через чверть години закуска настоїться і буде готова до подачі.

Ситна закуска c квасолею і пекінською капустою

Такий салат подарує ситості на тривалий час, оскільки його інгредієнти багаті рослинним і тваринним білками.

Пропорції продуктів, використовуваних у процесі роботи:

  • 310 г пекінської капусти;
  • 220 г курячого м’яса (вареного або печеного);
  • 155 г вареної або консервованої квасолі;
  • 2 яйця;
  • олії ложка–півтори;
  • для заправки – сметана або майонез;
  • сіль і спеції.

Як зробити закуску з додаванням квасолі:

  • Кожне яйце окремо збовтати до однорідності і спекти два тоненьких млинчика на змащеній олією сковороді. Дати яєчних млинців охолонути і нарізати соломкою товщі на 5 мм.
  • Філе курки розібрати на окремі волокна, листовий овоч порізати соломкою, з квасолі зцідити рідину.
  • Всі компоненти салату перемішати в одній посудині, заправити сметаною або майонезом, додати спеції і перемішати — салат готовий.

Страви з пекінської капусти — це спосіб харчуватися некалорійно, «вітамінна» і різноманітно. Але варто пам’ятати, що людям з проблемами травлення (наприклад, гострими колітом) слід вживати цей овоч в обмежених кількостях.