Різноманітні салати з пекінською капустою і курячою грудкою – це дивовижне поєднання свіжості, легкості і ситності. Вони актуальні і для свят, і для повсякденних обідів. Додаткові інгредієнти в таких закуски можна вибирати за власним смаком.
Салат з пекінською капустою і копченою курячою грудкою
Соус для закуски можна використовувати практично будь-який. Підійде і звичний майонез, і суміш рослинного масла з часником і/або спеціями. Інгредієнти: півкілограма копченої грудинки і така ж кількість капусти, півбанки солодкої кукурудзи (консерви), болгарський перчик, 2 помідора, сіль.
За смаком можна використовувати всю банку солодкої кукурудзи.
З додаванням ананасів
Цей варіант рецепту точно припаде до смаку любителям закусок з солодкуватим присмаком. Інгредієнти: качан пекінкі», стандартна банку ананасів в сиропі (консерви), 320 г копченої курятини, сіль, часник, майонез.
Головною «родзинкою» закуски стане додавання часнику. Він зробить її більш пікантною.
Оригінальний рецепт з чорносливом
Солодкуватий смак сухофрукта врівноважить солоний арахіс. Інгредієнти: 230 г курячої грудки і стільки ж капусти (пекінської), 4 курячих яйця, 90 г солоного арахісу, 6 шт. чорносливу, майонез, сіль.
За смаком «поверхи» закуски промащуються майонезом і присаливаются.
Салат з пекінською капустою і відвареної курячої грудкою
Таку закуску можна без кінця змінювати, додаючи все нові продукти. Але в класичному варіанті рецепт включає в себе наступні інгредієнти: півкіло пекінської капусти, банку солодкої кукурудзи (консерви), 3 добірних яєчка, 350 г птиці (грудки), кухонна сіль, майонез, суміш перчиком.
За бажанням можна поперчити.
З смаженою куркою
Особливо смачною виходить грудка, приготована на грилі. Але можна для її обсмажування використовувати стандартну сковорідку. Інгредієнти: 130 мл несолодкого жирного йогурту, 120 г будь-якого твердого сиру, півкіло пекінської капусти, свіжий огірочок, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави.
Якщо планується подавати такий салат теплим, то варто замінити свіжий огірочок на маринований овоч. Або і зовсім замість цих овочів використовувати обсмажені на сковороді брусочки солодкого перцю.
З сиром і сухариками
З пекинкой можна приготувати спрощений варіант «Цезаря». А щоб довго не возитися зі складним оригінальним соусом – заправити його звичайним майонезом. Інгредієнти: 90 г пармезану, 170 г шинки, півкіло курячої грудки, велика жменю білих сухариків, півкіло помідорів сорту черрі, майонез, сіль.
Красиво подавати таку закуску на листках салату. Сухарики краще за все робити самостійно в духовці з невеликою кількістю оливкової олії і гранульованого часнику.
Класичний «Цезар»
Найвідомішим салатом з пекінською капустою і курятиною є, звичайно, «Цезар» за класичним рецептом. Варто постаратися і приготувати для нього традиційну заправку на основі сирих яєць і гірчиці. Інгредієнти: 230 г свіжого курячого філе, 55-65 г пармезану (замінити його іншим твердим сиром), невеликий пучок листя пекінської капусти, мініатюрна булка білого хліба, 2 сирих яйця (курячі), 120 мл оливкової олії, 2 м’ясистих томату, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави, 3 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку, велика ложка сухої гірчиці, щіпка гранульованого часнику.
Прикрашається невеликими скибочками помідорів.
З додаванням грибів
Ця цікава закуска має окрему назву – «Зодіак». Інгредієнти: 230 г маринованих шампіньйонів, свіжий огірочок, фіолетова цибулина, 260 г відвареного курячого м’яса, 190 г пекінської капусти, 4 зварених круто курячих яйця, банка консервованої кукурудзи, сіль, суміш перців, майонез.
Якщо часу на обжарку інгредієнтів немає, можна відмовитися від цього етапу. Цибулю нарізати кубиками і просто на пару хвилин заливається окропом.
З кукурудзою
Кукурудзу для цієї страви потрібно брати консервовану солодку. Досить застосувати стандартну баночку. Інгредієнти: 1 кг капусти (пекінської), великої філе курки, 2-3 добірних яйця, кілька пір’їнок зеленої цибулі, сіль, майонез.
Якщо хочеться трохи змінити смак, можна використовувати замість вареної курятини копчений продукт і/або додати будь-які свіжі овочі. Наприклад, свіжий огірок, солодкий перець, томати.