Салат з пекінською капустою і курячою грудкою — 9 рецептів

Різноманітні салати з пекінською капустою і курячою грудкою – це дивовижне поєднання свіжості, легкості і ситності. Вони актуальні і для свят, і для повсякденних обідів. Додаткові інгредієнти в таких закуски можна вибирати за власним смаком.

Салат з пекінською капустою і копченою курячою грудкою

Соус для закуски можна використовувати практично будь-який. Підійде і звичний майонез, і суміш рослинного масла з часником і/або спеціями. Інгредієнти: півкілограма копченої грудинки і така ж кількість капусти, півбанки солодкої кукурудзи (консерви), болгарський перчик, 2 помідора, сіль.

  • Томати і копчене м’ясо ріжеться кубиками.
  • Капуста дрібно шинкуется гострим ножем. Перчик нарізається брусочками.
  • Всі складові з рецепту з’єднуються, солятся і заправляються обраним соусом.
  • За смаком можна використовувати всю банку солодкої кукурудзи.

    Загрузка...

    З додаванням ананасів

    Цей варіант рецепту точно припаде до смаку любителям закусок з солодкуватим присмаком. Інгредієнти: качан пекінкі», стандартна банку ананасів в сиропі (консерви), 320 г копченої курятини, сіль, часник, майонез.

  • Капуста шинкуется дуже тонкою соломкою. Важливо попередньо добре вимити овоч під проточною водою, щоб між його листям не залишалося піску і бруду.
  • Грудка ріжеться великими брусочками.
  • Ананас краще відразу брати нарізаний кубиками.
  • Залишилося з’єднати всі інгредієнти, посолити і заправити майонезом.
  • Головною «родзинкою» закуски стане додавання часнику. Він зробить її більш пікантною.

    Оригінальний рецепт з чорносливом

    Солодкуватий смак сухофрукта врівноважить солоний арахіс. Інгредієнти: 230 г курячої грудки і стільки ж капусти (пекінської), 4 курячих яйця, 90 г солоного арахісу, 6 шт. чорносливу, майонез, сіль.

  • Курятина відварюється до готовності в солоній воді.
  • Яйця варяться яйця, після чого поділяються на складові і труться на дрібну тертку.
  • Охолоджена грудка ріжеться кубиками. Чорнослив – довільними шматочками.
  • Овоч дрібно рубається гострим ножем.
  • Арахіс злегка обсмажується на сковороді і перемелюється в блендері.
  • Салат формується шарами: курочка – білок – капуста – чорнослив – жовток – горішки.
  • Спробуйте також:  Салат з червоною рибою – 8 смачних рецептів

    За смаком «поверхи» закуски промащуються майонезом і присаливаются.

    Салат з пекінською капустою і відвареної курячої грудкою

    Таку закуску можна без кінця змінювати, додаючи все нові продукти. Але в класичному варіанті рецепт включає в себе наступні інгредієнти: півкіло пекінської капусти, банку солодкої кукурудзи (консерви), 3 добірних яєчка, 350 г птиці (грудки), кухонна сіль, майонез, суміш перчиком.



  • Яйця і курятина варяться до готовності. Далі подрібнюються будь-яким зручним чином.
  • Капуста дрібно рубається.
  • З консервованих зерен зливається рідина.
  • Всі подрібнені продукти солятся і заправляються майонезом. Зверху вони посипаються кукурудзою.
  • За бажанням можна поперчити.

    З смаженою куркою

    Особливо смачною виходить грудка, приготована на грилі. Але можна для її обсмажування використовувати стандартну сковорідку. Інгредієнти: 130 мл несолодкого жирного йогурту, 120 г будь-якого твердого сиру, півкіло пекінської капусти, свіжий огірочок, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави.

  • М’ясо ріжеться досить великими шматочками, підсолювати, перчится і сильно на добре розігрітому маслечко до рум’яної скоринки.
  • Огірок ріжеться брусками, пекинка тонко шинкуется.
  • Сир можна як нашаткувати тонкими пластами, так і подрібнити теркою.
  • Йогурт підсолювати і змішується з розчавленим часником.
  • Всі подрібнені продукти з’єднуються і заправляються приготованим соусом.
  • Якщо планується подавати такий салат теплим, то варто замінити свіжий огірочок на маринований овоч. Або і зовсім замість цих овочів використовувати обсмажені на сковороді брусочки солодкого перцю.

    З сиром і сухариками

    З пекинкой можна приготувати спрощений варіант «Цезаря». А щоб довго не возитися зі складним оригінальним соусом – заправити його звичайним майонезом. Інгредієнти: 90 г пармезану, 170 г шинки, півкіло курячої грудки, велика жменю білих сухариків, півкіло помідорів сорту черрі, майонез, сіль.

  • Грудка відварюється в солоній воді, після чого ріжеться брусочками. Шинка подрібнюється аналогічним чином. Разом вони обсмажуються на добре розігрітому вершковому маслі до скоринки.
  • Помідори ріжуться навпіл. Капуста дрібно шинкуется гострим ножем.
  • Сир треться на самій дрібній тертці.
  • На тарілку викладається подрібнена капуста, сухарики і розрізані черрі. Зверху відправляється курка і шинка.
  • Продукти посипаються тертим сиром і покриваються тонкою сіточкою майонезу.
  • Спробуйте також:  Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

    Красиво подавати таку закуску на листках салату. Сухарики краще за все робити самостійно в духовці з невеликою кількістю оливкової олії і гранульованого часнику.

    Класичний «Цезар»

    Найвідомішим салатом з пекінською капустою і курятиною є, звичайно, «Цезар» за класичним рецептом. Варто постаратися і приготувати для нього традиційну заправку на основі сирих яєць і гірчиці. Інгредієнти: 230 г свіжого курячого філе, 55-65 г пармезану (замінити його іншим твердим сиром), невеликий пучок листя пекінської капусти, мініатюрна булка білого хліба, 2 сирих яйця (курячі), 120 мл оливкової олії, 2 м’ясистих томату, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави, 3 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку, велика ложка сухої гірчиці, щіпка гранульованого часнику.

  • Для приготування сухарів з обраної булочки ретельно зрізаються всі скоринки. Далі мініатюрні кубики хліба сбрызгиваются маслом, посипаються гранульованим часником і запікаються в духовці або мікрохвильовій печі. Сухарики повинні вийти хрусткими.
  • Для заправки варяться яйця, після чого їх жовтки розтираються з подрібненим свіжим часником. В цю ж масу всипається суха гірчиця, додається сіль за смаком і лимонний сік. Залишається влити оливкову олію і ретельно перемішати всі складові соусу.
  • Курка ріжеться шматочками, солиться, присипається травами і обсмажується до апетитної скоринки на розігрітому маслі.
  • Пекінська капуста промивається, обсушивается і рветься руками.
  • Всі підготовлені негарячі інгредієнти викладають на тарілку, посипаються подрібненим за допомогою дрібної терки сиром і щедро поливається заправкою.
  • Прикрашається невеликими скибочками помідорів.

    З додаванням грибів

    Ця цікава закуска має окрему назву – «Зодіак». Інгредієнти: 230 г маринованих шампіньйонів, свіжий огірочок, фіолетова цибулина, 260 г відвареного курячого м’яса, 190 г пекінської капусти, 4 зварених круто курячих яйця, банка консервованої кукурудзи, сіль, суміш перців, майонез.

    Спробуйте також:  Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

  • Спочатку кубики цибулі страхуються на маслі, після чого обсмажуються разом з тонкими слайсами грибів. Коли маса охолоне, її можна перемішати з курятиною, розділеної на волокна.
  • Яйця і огірок ріжуться дрібними кубиками. Капуста шинкуется і злегка мнеться прямо руками.
  • Всі нарізані продукти з’єднуються в красивому салатнику. До них висипається кукурудзу без рідини.
  • Закуска присаливается, посипається перчиком і заправляється майонезом.
  • Залишиться лише прикрасити свіжою зеленню або половинками помідорів чері і подавати до столу.
  • Якщо часу на обжарку інгредієнтів немає, можна відмовитися від цього етапу. Цибулю нарізати кубиками і просто на пару хвилин заливається окропом.

    З кукурудзою

    Кукурудзу для цієї страви потрібно брати консервовану солодку. Досить застосувати стандартну баночку. Інгредієнти: 1 кг капусти (пекінської), великої філе курки, 2-3 добірних яйця, кілька пір’їнок зеленої цибулі, сіль, майонез.

  • Капуста добре промивається проточною водою, струшується від зайвої рідини і шинкуется тонкими смужками.
  • Яйця варяться 10-12 хвилин, остуджувати і нарізати невеликими кубиками.
  • Цибулю дрібно рубається. З кукурудзи зливається вода.
  • Філе вариться в солоній воді до готовності і довільно ріжеться.
  • Залишилося з’єднати всі подрібнені продукти і кукурудзу, а також посолити їх.
  • Заправляється частування майонезом або часниковим соусом на основі сметани.
  • Якщо хочеться трохи змінити смак, можна використовувати замість вареної курятини копчений продукт і/або додати будь-які свіжі овочі. Наприклад, свіжий огірок, солодкий перець, томати.