Салат з пекінською капустою і сухариками – 11 рецептів приготування

Ніжний і корисний салат з пекінською капустою і сухариками обов’язково повинен бути в раціоні людей, які люблять смачно поїсти, не нашкодивши при цьому здоров’ю. У капусті міститься величезна кількість вітамінів, мінералів, клітковини, все, що потрібно для зміцнення організму і його нормальної роботи. Доповнивши блюдо іншими компонентами, можна отримати ситну закуску, яка стане справжньою прикрасою святкового або повсякденного меню.

Салат з пекінською капустою, сухариками і курячим філе

Готується салат з пекінської капустою куркою і сухариками менше ніж за 30 хвилин з:

  • пекінської капусти;
  • курячого філе – 300 г;
  • сухариків – 40 г;
  • майонезу;
  • зелені.

Попередньо філе слід промити і відварити в підсоленій воді. Капуста, очищена від верхніх листочків, шинкуется і поміщається в глибоку миску. Слідом відправляється м’ясна нарізка і сухарики, приготовані самостійно або придбані в магазині. Блюдо приправляється майонезним соусом, зеленню і подається до столу.

Доповнюємо рецепт помідорами

Для приготування страви слід запастися:

  • пекінською капустою – 300 г;
  • курячим філе – 200 г;
  • твердим сиром – 70 г;
  • білим хлібом – пару скибочок;
  • дрібними помідорами – 6 шт.;
  • майонезом;
  • рослинним маслом;
  • приправою, сіллю.

Скибочки білого батона слід нарізати і підсушити на сковороді. Філе курки нарізати невеликими кубиками, замаринувати у спеціях, після чого обсмажити на олії.

Пекінська капуста промивається і шинкуется не дуже тонкими смужками. Свіжі помідори нарізати кружечками, сир натирається на тертці.

На посуді, яка буде подаватися на стіл, викладається капуста, зверху м’ясо, помідори і майонезний соус. Слідом викладаються сухарі і сир. Солити салат зазвичай не потрібно, так як в м’ясі і майонезі буде достатньо солі.

Рецепт салату: капуста, курка, сухарики, огірок, яйце

Це блюдо не тільки смачне, але і швидке, багате різноманітними вітамінами. Салат пекінська капуста, курка, огірок, яйце здивує цікавим смаком, вгамує голод і наповнить організм енергією завдяки поєднанню корисних речовин.

Готується він із:

  • капусти пекінської – 0,5 кг;
  • курячого м’яса – 400 г;
  • свіжих огірків – 140 г;
  • зеленої цибулі – 45 г;
  • відварених яєць – 2 шт.;
  • сухариків – 65 г;
  • гілочок кропу;
  • солі, перцю;
  • майонезу.

Яйця відварюють круто, остуджувати і очищаються. Щоб шкаралупа швидко відставала від білка, необхідно тільки зварений продукт помістити під проточну воду або залити 2 рази холодною водою. М’ясо відварити, остудити, нарізати кубиками. Капусту подрібнити з допомогою ножа або шинкування, огірок нарізати півкільцями, не знімаючи шкірки. Змішати ці продукти в глибокій мисці, додати нарізку з зеленої цибулі та яєць. Слідом відправляються сухарики.

Дивіться також:  Фруктовий салат – 18 рецептів приготування для дітей і дорослих

У майонез додається потрібну кількість солі, перцю. Можна розбавити його зі сметаною 1:1. Вся нарізка заправляється соусом, вимішується і подається до столу, прикрашена зеленню.

Салат з сухариками, шинкою і пекінською капустою

Салат готується на основі:

  • кукурудзи консервованої – пів склянки;
  • капусти пекінської;
  • твердого сиру – 140 г;
  • шинки – 170 г;
  • сухариків;
  • майонезу;
  • меленого чорного перцю.

Капуста з шинкою нарізати соломкою, сир натирається на тертці. Всі продукти змішуються у великій ємності, приправляються спеціями і майонезом. Соус для салату краще всього приготувати домашній. Для цього в окремій ємності слід збити білок з жовтком, поступово влити 200 г рослинного жиру, лимонний сік і суху гірчицю – по 10 мл Такий соус буде більш корисний, що важливо при дотриманні здорового харчування.

З квасолею

Раніше вживати страви з пекінської капусти могли собі дозволити тільки заможні люди. Зараз цей овоч доступний для всіх – він смачний, корисний і чудово поєднується з іншими продуктами.

Для приготування салату з квасолею слід запастися:

  • курячою грудкою – 400 г;
  • квасолею – 0,5 ст.;
  • маленькими помідорами -10 шт;
  • пекінською капустою;
  • сухариками – 80 г;
  • сиром – 120 г;
  • майонезом;
  • спеціями за смаком.

Куряча грудка відварюється в підсоленій воді з лаврушкой, гвоздикою і горошинами перцю. Попередньо замоченная червона квасоля заливається водою і вариться до готовності.

У мисці змішується відварена квасоля і курка, нарізана невеликими шматочками. Томати розрізаються на декілька рівних частин, капуста подрібнюється ножем. Сир натирається на тертці. Все змішується, заправляється соусом і спеціями. Сухарики краще додати перед тим, як подавати страву на стіл, інакше вони розтопляться, і не будуть хрустіти.

Цезаріон салат

Хто пробував цей салат, закохуються в нього буквально з першої ложки. Він дуже смачний, ситний, багатий правильно підібраними компонентами. Таку закуску можна сміливо подавати з будь-яким гарніром.

Дивіться також:  Салат з печінки тріски – 9 рецептів приготування

Готується він із:

  • копченого курячого стегенця – пару штук;
  • грибів свіжих – 300 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • сиру – 380 г;
  • майонезу, часнику.

Копчене м’ясо відокремити від кісток і нарізати дрібними кубиками. Грибочки з цибулею обсмажити на маслі, сир подрібнити теркою, томати нарізати невеликими брусочками. Викласти шарами в підходящу посуд м’ясо, піджарку, томати, сир. Кожен шар промащується білим соусом, крім самого верхнього.

Оригінальна святкова закуска з тунцем

Для приготування смачної страви варто запастися:

  • капустою китайської – 380 г;
  • консервованим тунцем – 240 г;
  • свіжим огірком;
  • цибулею;
  • сухариками;
  • майонезом і сметаною – по 80 мл;
  • сіллю.

Капуста промивається і красиво шинкуется. Тунець без розсолу розминається і змішується з капустою. Туди ж додається цибулю, нарізану кубиками, огірок. Окремо сметану змішують з майонезом, додають сіль і заправляють продукти. В кінці вводяться сухарики.

Щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним, необхідно правильно вибрати основний продукт – тунець. Його не можна замінити іншими консервами, інакше закуска не вийде. А ось сухарики можна брати звичайні магазинні, в тому числі і зі смаком морепродуктів, зелені або сметани.

Стріли амура з морепродуктами

Ця закуска не на кожен день. Вона вимагає чималих витрат і часу, однак виходить по-справжньому вишуканим і ніжною, вона зробить стіл багатшими. Частіше всього продукти викладаються у формі серця, тому салат сміливо можна готувати до будь-якого романтичної вечері.

Для приготування страви слід запастися:

  • пекінською капустою – 290 г;
  • замороженої коктейльної креветкою – 120 г;
  • вареним яйцем;
  • зернами граната – пару жмень;
  • ананасами – 80 г;
  • майонезом;
  • зеленню;
  • спеціями.

Морепродукти розморожуються в гарячій воді. Додатково відварювати їх не потрібно – вони вже приготовані (якщо використовуються інші креветки, готувати їх потрібно відповідно до інструкції). Капуста шинкуется, змішується з креветками і яйцем, відвареним і дрібно нарізаним. До них додаються кубики ананаса – замороженого або свіжого. Якщо немає цього екзотичного фрукта, можна замінити яблуками, апельсинами або кукурудзою.

Зерна граната додаються в кінці – вони додадуть страві яскравих фарб. Все заправляється майонезом і спеціями. За бажанням можна додати сухарики.

Дивіться також:  Салат з печінки тріски – класичний рецепт

Салат «Ревнивець»

На святковий або повсякденний стіл добре приготувати закуску з цікавою назвою «Ревнивець». Він ситний, має багатий склад.

Готується з:

  • курячого м’яса – 220 г;
  • пекінської капусти;
  • болгарського перчика – половина плоду;
  • консервованої кукурудзи – 60 г;
  • моцарели;
  • сухариків білих;
  • кунжуту – пару чайних ложок;
  • мандаринових часточок – пару штук;
  • майонезу.

М’ясо відварити і нарізати. Китайська капуста, очищена від верхніх листочків, шинкуется ножем. Качан нарізати не потрібно, в цьому салаті використовуються тільки ніжні листочки плода. Солодкий перчик червоного кольору нарізають дрібними брусочками. Все змішується в глибокій ємності. Слідом відправляється кукурудза, жменя сирних кульок і сухарів. Заправляються продукти спочатку мандариновим соком, після майонезним соусом. В кінці додаються кунжутне насіння, особливо корисні для чоловічого організму.

Салат «Хвилинка» з сирокопченою ковбасою

Ця закуска готується на швидку руку, буквально за хвилину, так як не вимагає тривалої обробки продуктів.

Для її приготування варто запастися:

  • сирокопченою ковбасою – 360 г;
  • капустою китайської – 0,5 кг;
  • кукурудзою – 70 г;
  • помідором – пару штук;
  • сухариками;
  • майонезом, спеціями, зеленню.

Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Хрусткий овоч шинкуется, додається до ковбаси. Помідор нарізати часточками, змішується з іншими продуктами і кукурудзою. Все заправляється майонезом та спеціями. За бажанням такий салатик можна викласти у вигляді овалу — їжачка, зверху викласти сухарики замість колючок. Носик можна зробити з маслини, а очі – з чорного перчика. Така закуска, напевно, приверне увагу гостей, особливо маленьких.

Корисна страва з капустою, огірком, цибулею і сиром

Корисний салатик готується на основі:

  • китайської капусти – 0,2 кг;
  • огірки – 2 шт.;
  • твердого сиру – 40 г;
  • лука – за смаком;
  • бальзамічного оцту – 0,5 ч. л.;
  • оливкової олії – 1 ч. л.;
  • соєвого соусу – 1,5 ч. л.;
  • солі, спецій.

Китайська капуста шинкуется тоненькими смужками, огірочки нарізати соломкою, цибулю тонкими півкільцями. Сир (будь-який твердий) подрібнюється теркою.

Окремо готується заправка з оцту, олії і соєвого соусу. За смаком додаються спеції. Всі продукти змішуються в ємності, заправляють соусом. Калорійність такого страви – не більше 200 ккал. Воно легке, дієтичне і дуже корисне.