Салат з редьки — 14 рецептів смачного приготування салатів в домашніх умовах

Редьку сьогодні можна відшукати практично в будь-якому супермаркеті. Цей овоч — справжнє джерело вітамінів, тому його варто включати в своє меню весь рік. Наприклад, готувати смачні корисні салати з редьки.

Салат із зеленої редьки з морквою

Інгредієнти: 270 г зеленої редьки, 160 г моркви, маленький солодкий перчик, пучок зелені, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. соєвого соусу, щіпка цукру, 2 ст. л. соку лимона. Як приготувати вітамінний салат із зеленої редьки, розглянемо детальніше.

  • Очищену моркву нарізати соломкою. Зручно для цього використовувати спеціальну терку або навіть кухонний комбайн.
  • До коренеплоду висипається сіль, і він злегка розминається руками.
  • Таким же чином нарізати солодкий перець і зелена редька. Остання хвилин на 10 – 12 заливається сумішшю води і соку лимона. Це зробить її смак не таким «сильним».
  • Для заправки залишилися інгредієнти змішуються. Зелень дуже дрібно нарізається.
  • У мисці змішується морквина, віджата від води редька і перець. Додаються зелень і заправка.

Перед подачею салат з редьки з морквою повинен настоятися кілька хвилин.

Простий рецепт салату з білої редьки

Інгредієнти: 420 г білої редьки, 2 великі морквини, 2 кислуватих яблука, по великій ложці натурального йогурту (несолодкого) і майонезу, сіль, щіпка свіжомеленого перцю, дрібна сіль.

  • Морква і яблука очищаються від шкірки. Далі ці інгредієнти труться на тертці з середніми отворами.
  • Таким же чином подрібнюється очищена редька.
  • Закуска заправляється соусом з йогурту, майонезу, солі за смаком і свіжомеленого перчика.

Відразу після перемішування салат можна подавати до столу. Замість несолодкого йогурту допускається використовувати среднежирную сметану.

Готуємо з чорної редьки з яйцями

Інгредієнти: 2 невеликих чорних редьки, велика солодка морква, міцний свіжий огірочок, велике яйце, 1 – 2 часникового зубчики, нежирна сметана, сіль за смаком, пучок салатного листя.

  • З усіх перерахованих інгредієнтів термічна обробка потрібно тільки яйцю. Його потрібно відварити до затверділої серединки і нарізати дуже дрібними кубиками.
  • Редька свіжа миється, позбавляється від шкірки, треться на самій дрібній або середній тертці, присаливается. Далі вона заливається холодною водою і залишають на 10 – 12 хвилин.
  • Овочі, що залишилися (очищена морква, огірок без шкірки) так само подрібнюються за допомогою терки. Промиті салатні листя отряхиваются від води і дрібно рвуться прямо руками.
  • Всі підготовлені в попередніх кроках компоненти перемішуються. Редька попередньо ретельно віджимається від води.
  • Заправляти таку закуску можна різними соусами. Але краще всього до неї підходить нежирна сметана з розчавленим часником і сіллю.

В якості заправки для салату з чорної редьки можна взяти звичайний майонез або рафінована олія. Крім часнику, допускається використовувати будь-які улюблені приправи, які зроблять смак страви ще яскравіше.

Салат з овочів з м’ясом

Інгредієнти: велика чорна редька (приблизно на 320 – 360 г), 180 г свіжої телятини, 160 г среднежирной сметани, велика голівка ріпчастої цибулі, 2 – 3 великих яйця, ½ малий. ложки кам’яної солі, стільки ж свіжомеленого перцю.

  • Редька позбавляється від шкірки, промивається крижаний проточною водою і треться на тертці з середніми отворами. Якщо вона дуже гірка, отриману стружку варто вимочити в холодній рідині близько півгодини.
  • На плиту відправляється сковорідка з добре розігрітим маслом. На ній до прозорості і рум’яності обсмажуються мініатюрні кубики цибулі.
  • М’ясо відварюється в солоній воді до готовності, після чого мельчится соломкою або будь-якими іншими зручними шматочками.
  • Редька віджимається від зайвої рідини, викладається в салатник. Туди ж висипається телятина і остиглий смажену цибулю.
  • Яйця відварюють до затверділої серединки, остуджувати, чистяться від шкаралупи і мельчатся кубиками.
  • Підготовлені інгредієнти ретельно вимішуються, перчатся за смаком і присаливаются.
Дивіться також:  Капуста маринована швидкого приготування — 7 рецептів

Заправляється салат з редьки з м’ясом, сметаною, після чого відразу подається до обіду (без попереднього настоювання).

Смачна закуска з редьки дайкон

Інгредієнти: 2 – 3 головки цибулі, 1 шт. дайкона, великий свіжий огірок, 2 – 3 солодких болгарських перчины різних кольорів, 320 г шинки, 4 ст. л. 5-процентного оцту, 2 мал. л. солодкої гірчиці, 8 ст. л. олії оливи, сіль, сушений кріп.

  • Дайкон нарізати тонкою соломкою. Далі він присипається сіллю, добре перемішується і залишається на 17 – 20 хвилин. Потім редька віджимається руками, що виділився сік зливається.
  • Цибулю нарізати найтоншими полуколечками. Він так само руками злегка перетирається з сіллю. Можна використовувати не тільки білий, а й фіолетовий сорт.
  • Залишилися овочі нарізати тонкою довгою соломкою. За тим же принципом подрібнюється і шинка. Кількість м’яса можна збільшувати за власним смаком.
  • Всі складові майбутньої закуски з’єднуються.
  • Блюдо поливається соусом з олії, оцту та гірчиці.
  • Додається сіль і сушений кріп.

Закуска повинна трохи настоятися в прохолоді, після чого її можна подавати гостям.

Салат «Архієрейський»

Інгредієнти: велика редька, 110 г свіжих печериць, 3 середні морквини, стільки ж цибулі-ріпки, півкіло курятини, упаковка нежирного майонезу, дрібна сіль, 5 великих варених яєць.

  • Редька чиститься, миється, крупно треться, присипається дрібкою солі і забирається в прохолоду, поки готуються інші інгредієнти. Це дозволить вивітритися різкого специфічного запаху продукту. В ідеалі редька повинна постояти в такому вигляді 2 – 3 години, але буде цілком достатньо й півгодини.
  • Курка відправляється варитися до повної готовності, після чого остуджується і рветься на волокна. Бульйон, що залишився можна зробити основою різних перших страв або підлив.
  • На добре прогрітому жирі в сковорідці обсмажуються довільно подрібнені цибуля та морква. Сильно зарумянивать овочі не слід. Далі до них висипаються мініатюрні шматочки печериць, і маса готується до випаровування всієї рідини, що виділилася з грибів.
  • Яйця ріжуться середніми шматочками.
  • Підготовлені складові поєднуються в одній мисці. Обжарка з цибулі і моркви використовується вже остигнула. Редька попередньо віджимається від зайвої рідини.

Вийшла закуска заправляється підсоленим майонезом, настоюється годинку на холоді і подається до столу. Завдяки грибам та курятині вона виходить дуже ситним і поживним.

Свіжа закуска з огірками

Інгредієнти: 3 міцних свіжих огірка, половинка червоної цибулини або невелика ціла, пучок свіжої різноманітної зелені, невеликий шматочок імбиру, 1 мал. ложка 9-процентного оцту, 5 – 6 ст. ложок олії оливи, дрібна сіль, приправа для овочевих салатів.

  • Редька добре миється, чиститься, крупно треться.
  • Корінь імбиру зачищається від жорсткої шкірки і треться дрібніші.
  • Цибулю нарізати мініатюрними кубиками. Огірки – четвертинками або напівкружечками.
  • Зелень добре промивається, обтрушується від зайвої рідини.
  • Підготовлені вище продукти з’єднуються.
  • Залишилося приготувати заправку. Для цього змішується столовий оцет, масло оливи, сіль і приправи.
  • Отриманим соусом щедро поливається закуска і ще раз перемішується.
Дивіться також:  Салат кавунова часточка – 7 рецептів

Пробувати салат можна відразу ж або ж відправити його трохи настоятися в прохолоді.

Салат «Клязьма»

Інгредієнти: 320 г яловичини, 160 г свіжої редьки, 3 заздалегідь зварених великих яйця, 90 г свіжої моркви, фіолетова цибулина, 60 мл рафінованої олії для обсмажування, сіль, майонез, суміш перців.

  • М’ясо треба покласти в солону воду і відправити варитися до готовності. Коли яловичина повністю охолоне, вона позбувається жив і нарізане брусочками. Щоб м’ясо було соковитим, остуджувати його треба, не виймаючи з бульйону.
  • Морквина ріжеться соломкою, цибулю – полуколечками. Разом вони обсмажуються до отримання золотистого відтінку.
  • Редька також ріжеться соломкою – дуже тонкою. Не рекомендується подрібнювати її за допомогою терки, так як в процесі втрачається дуже багато соку.
  • Зварені і охолоджені яйця рубаються кубиками.
  • Чудовий соус для салату «Клязьма» виходить із звичайного майонезу, змішаного з перцем і сіллю.
  • Залишається з’єднати всі компоненти і присмачити їх заправкою.

Перед подачею до столу закуска буде настоюватися пару годин в прохолоді.

Гостра і солона закуска з редьки «Кактуги»

Інгредієнти: 2 шт. дайкона, 4 великі ложки крупномолотого червоного перцю (пластівцями), по 2 великі ложки гранульованого часнику, солі грубого помелу і тертого свіжого імбиру, 1 великий ложці сухих солоних анчоусів, світлого кунжуту і готового рибного соусу.

  • Першим ділом готується традиційна корейська гостра заправка. Для неї червоний крупномолотый перець запарюється гарячою водою. На цьому етапі ні в якому разі не можна використовувати окріп. У мисочці повинна виявитися маса по консистенції як густа сметана.
  • До перцю висипається сухий часник і подрібнені сухі анчоуси, додається готовий рибний соус.
  • Всі інгредієнти дуже добре вимішуються і залишаються в скляній банці під кришкою на 24 години.
  • Дайкон миється, чиститься, ріжеться середніми кубиками. Оптимальний діаметр – близько 2 див.
  • Редька солиться і залишається приблизно на годину. Далі її кубики добре промиваються і відкидається на друшляк.
  • До дайкону відправляються кунжут, імбир і пікантна настоявшаяся заправка з перших двох кроків. Продукти перемішуються руками в гумових рукавичках.
  • Підготовлені складові прибираються під гніт і залишають на 3 доби в кімнаті. Майбутня закуска за цей час заквасится, виділиться велика кількість соку.
  • Після початку бродіння інгредієнти закриваються кришкою і забираються в прохолоду.

Пробувати кактуги можна вже через тиждень. З плином часу смак закуски буде ставати все більш цікавим. У прохолоді її можна зберігати до 4 місяців.

«Ташкент»

Інгредієнти: 270 г курячого м’яса або яловичини, 2 зелені редьки, кухонна сіль, головка фіолетового цибулі, 3 варених яйця, сметана, половина пучка свіжої зелені.

  • Тонка соломка очищеної редьки хвилин на 15 – 17 заливається водою, щоб видалити гіркоту, здатну зіпсувати смак готової закуски.
  • Полуколечки лука обсмажуються до рум’яності.
  • У мисці перемішати акуратно віджата редька і цибулю.
  • Вибране м’ясо відварюється до повної готовності, остуджується, нарізане брусочками. Далі воно викладається до продуктів з третього кроку.
  • Туди ж відправляється подрібнена зелень.
  • Салат заправляється підсоленою сметаною, дуже добре перемішується.

Подається готова закуска «Ташкент» до обіду з великими скибочками очищених варених яєць. Замість сметани, за бажанням, можна заправляти салат майонезом або будь-яким іншим відповідним соусом.

Дивіться також:  Добова капуста – 7 рецептів приготування

Вітамінний салатик з капустою

Інгредієнти: 160 г зеленої редьки, 340 г свіжої білокачанної капусти, 70 м соковитої моркви, по дрібці солі і цукру, мелена солодка паприка за смаком, 2 ст. ложки рафінованої соняшникової олії, 1 ч. ложка яблучного оцту.

  • Білокачанна капуста тонко шинкуется, висипається в зручний салатник, присипається сіллю і добре розминається прямо руками. Це необхідно для того, щоб овоч став м’якшим.
  • Сира морква нарізати якомога тонше. Це зручніше за все робити за допомогою звичайної овочечистки.
  • Підготовлені в кроках вище овочі висипаються в миску, присипаються сіллю і цукром. Ще раз вони мнуться руками.
  • Очищена редька ріжеться так само, як морква, і викладається поверх овочів.
  • У миску виливається масло з оцтом, додається солодка паприка.
  • Після чергового ретельного перемішування закуска подається до обіду.

Вона відмінно доповнює гарячі м’ясні страви. Особливо актуально її подавати до яловичині і баранині.

Салат з маргеланской редьки з горіхами

Інгредієнти: 3 шт. маргеланской редьки, 3 варених курячих яйця, велике зелене яблуко, жменю ядер волоських горіхів, 330 г шинки, сіль, майонез.

  • Редька чиститься, крупно подрібнюється на тертці і злегка віджимається від виділився соку, що дає гіркоту. Його можна сміливо виливати – далі рідина використовуватися не буде.
  • Яйця остуджувати і теж крупно труться.
  • Яблуко позбавляється від шкірки і насіннєвий коробки, після чого подрібнюється соломкою.
  • Шинка ріжеться досить великими кубиками, щоб вона добре відчувалася в готовому блюді.
  • Ядерця горіхів дрібно рубаються.
  • Всі подрібнені складові поєднуються.

Майонез солиться. За смаком можна додати роздавлений часник. Цим соусом заправляється готовий салат і одразу подається до обіду.

З яловичим серцем

Інгредієнти: велика зелена редька, кисло-солодке яблуко, 320 г яловичого серця, велика морква, ріпчаста цибулина, 2 – 3 часникові зубчики, сіль, улюблені спеції.

  • Редька чиститься і шинкуется на спеціальній корейської тертці.
  • Вона відразу висипається в зручну миску.
  • Зверху відправляється тонка довга соломка сирої моркви.
  • Серце вариться в солоному окропі до готовності, після чого нарізається брусочками.
  • Дрібні кубики цибулі присипаються спеціями і обсмажуються на невеликій кількості олії. Після остигання вони також переходять до інших компонентів.
  • Зверху висипається дуже дрібно нарізаний свіжий часник. За бажанням, його можна замінити і гранульованим.
  • Залишається додати в майбутній салат тонку соломку очищеного яблука і сіль.

Заправляється закуска будь-яким соусом. Можна використовувати для цього звичайний легкий майонез. Найкраще – домашній.

Вегетаріанський салат з овочами по-корейськи

Інгредієнти: 3 білих редьки, 4 шт. редька, морква, по 1 ч. л. світлого кунжуту, цукрового піску, солі, меленого чорного перцю, 2 ст. л. соєвого соусу (класичного), 4 ст. л. соняшникової олії.

  • Всі овочі миють, чистяться.
  • Редиска ріжеться дрібними брусочками, морква і редька – тонкою довгою соломкою. Зверху підготовлені компоненти поливаються соєвим соусом.
  • Маса солиться, перчится, присипається цукровим піском. До неї відразу виливається все масло.
  • Продукти добре перемішуються.

Готовий салат з білої редьки відправляється настоятися прохолоду. Найкраще прибрати його в скляну ємність, закрити кришкою і залишити в холодильнику на всю ніч.

Прокрутка до верху