Редьку сьогодні можна відшукати практично в будь-якому супермаркеті. Цей овоч — справжнє джерело вітамінів, тому його варто включати в своє меню весь рік. Наприклад, готувати смачні корисні салати з редьки.
Салат із зеленої редьки з морквою
Інгредієнти: 270 г зеленої редьки, 160 г моркви, маленький солодкий перчик, пучок зелені, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. соєвого соусу, щіпка цукру, 2 ст. л. соку лимона. Як приготувати вітамінний салат із зеленої редьки, розглянемо детальніше.
- Очищену моркву нарізати соломкою. Зручно для цього використовувати спеціальну терку або навіть кухонний комбайн.
- До коренеплоду висипається сіль, і він злегка розминається руками.
- Таким же чином нарізати солодкий перець і зелена редька. Остання хвилин на 10 – 12 заливається сумішшю води і соку лимона. Це зробить її смак не таким «сильним».
- Для заправки залишилися інгредієнти змішуються. Зелень дуже дрібно нарізається.
- У мисці змішується морквина, віджата від води редька і перець. Додаються зелень і заправка.
Перед подачею салат з редьки з морквою повинен настоятися кілька хвилин.