Салат з ріпи – 8 корисних рецептів

Хочете бути молодими і красивими – їжте продукти краси. Один з них – ріпа, тому салат з ріпи повинен з’являтися на вашому столі як можна частіше.

Простий салат з ріпою і морквою

У страви з ріпи є одна чудова особливість, як правило, вони готуються дуже швидко. Якщо мова йде про салатах, найчастіше їх заправляють сметаною: вона чудово розкриває смакові особливості овоча, та ще й дозволяє організму краще його засвоювати.

Наприклад, за короткий час можна «зіграти» апетитний і дуже корисний салат з ріпою і морквою. Що потрібно, щоб буквально за лічені хвилини спорудити вітамінну добавку до обіду?

  • два середніх коренеплоду ріпи;
  • одна морквина;
  • сік лимона;
  • сіль і чорний мелений перець – орієнтуючись на власний смак;
  • трохи сметани і соняшникової олії (краще брати без запаху);
  • свіжа зелень.

Коренеплоди перетворюємо в соломку. Кладемо отриману нарізку в салатницю, присмачую сіллю і перцем, перемішуємо: спеції повинні розчинитися без сліду.

Тепер можна додавати в овочеву суміш лимонний сік і рослинне масло.

Перед подачею на стіл додати сметану і декоруємо салат зеленню. Подрібнювати її або класти цілими гілочками – справа смаку.

Загрузка...

Зимовий салат з ріпою

Ріпа чудово гармонує з медом: її гірчинка в поєднанні з медовою солодкістю дає незабутній смаковий ефект. Це можна перевірити, приготувавши салат з ріпи і ягід, заправлений медом.

Нам знадобляться:

  • ріпа – два-три невеликих коренеплоду;
  • заморожені ягоди (червона смородина йди журавлина) – ½ склянки;
  • по столовій ложці цукру-піску та рідкого натурального меду.

Промиємо овочі, звільняємо від шкірки.

Можна порізати їх соломкою або натерти на тертці з найбільшими осередками.

Ягоди повинні дати сік, тому розминаємо їх звичайною виделкою. Потім змішуємо з масою з ріпи.

Останній штрих – посипаємо суміш цукром, зверху поливаємо медом. Вийшов своєрідний десертний салат.

Як приготувати з редькою

Салат відрізняється тим, що до звичайних овочів додається оригінальна заправка з екзотичним авокадо. З нею ріпа, редька, буряк стають «аристократами» і набувають дивовижний смак.

Спробуйте також:  Як правильно і смачно готувати вінегрет

Для приготування однієї порції страви будуть потрібні:

  • ріпа – візьмемо 150 грамів;
  • цибуля-порей – достатньо 45-ти грамів;
  • редиска – таку ж кількість;
  • шпинат, буряк і базилік – кожного інгредієнта по 30 грамів.

Для заправки:

  • авокадо;
  • часник – вистачить двох зубков;
  • чорний мелений перець і сіль – на ваш власний смак;
  • лимон – сік і цедра;
  • винний оцет – їдальні ложки цілком достатньо;
    рослинна олія (позбавлений запаху) – ½ склянки.

Почнемо з заправки. Завантажуємо авокадо і часникові зубці в міксер. Туди ж відправляємо сік і цедру цитруса, насипаємо сіль і мелений перець. Включаємо прилад, і поки він працює, повільної тонким струменем вливаємо спочатку рослинне масло, потім оцет. Коли отримаємо однорідну консистенцію, міксер можна вимкнути.

Овочі і шпинат з допомогою ножа перетворюємо в делікатну соломку, яку в салатниці перемішуємо. Можна заливати заправку-екзотику і прикрашати блюдо листочками базиліку.

З додаванням яблук

Єдине чим може похвалитися ріпа – більшою чи меншою гіркотою, залежно від сорту. Смаковим букетом цей коренеплід не відрізняється. Але це навіть добре: така особливість дає можливість поєднуватися з різними продуктами, в тому числі фруктами і ягодами. Цікавими смаковими нотками здатний порадувати салат з ріпи з додаванням яблук.

Щоб отримати такий, знадобляться:

  • ріпа – візьмемо 400 грамів;
  • яблука (краще зимових сортів, тверді, соковиті і кислуваті) – 200 грамів;
  • стільки ж сметани, хоча б з середньою жирністю;
    трохи солі;
  • листя салату – достатньо 100 грамів.

Ріпку, вимиту і звільнену від шкірки, натираємо на тертці (використовуємо грань з найбільш великими осередками). Фрукти перетворюємо на тоненькі часточки. Якщо захочеться більшої ніжності, яблука теж можна очистити від шкірки. З’єднуємо компоненти, перемішуємо і заправляємо половиною приготовленої сметани.

Потім робимо вітамінну гірку в салатниці (можна використовувати і ошатну десертну тарілку). Поливаємо залишилася сметаною і декоруємо салатними листям.

 

З пекінською капустою

Ріпа, як з’ясувалося, дуже багатий вітамінами коренеплід. Додамо в салати з ріпи різні не менш корисні компоненти. Наприклад, приготуємо реповый салат із зеленню і пекінською капустою.

Спробуйте також:  Салат з білою квасолею – 8 рецептів смачного і поживного салату

Зробимо його з:

  • некрупною ріпи приблизно в 300 грамів ваги;
  • кілька гілочок свіжого кропу і петрушки;
  • трьох-чотирьох «пір’їнок» зеленої цибулі;
  • качан пекінської капусти;
  • зварених круто двох яєць;
  • трьох столових ложок сметани;
  • однієї ложки рафінованої соняшникової олії;
  • дрібку солі і меленого чорного перцю;
  • соку ½ лимона.

Спочатку обробляємо ріпу – моєму, чистимо, з допомогою ножа перетворюємо в дуже тонку соломку. Викладаємо нарізку в миску.

Шаткуємо зелень і капусту. Разом з сіллю і перцем, додаємо до редьки і змішуємо, домагаючись однорідної консистенції. Даємо суміші «відпочити» і пустити сік.

За цей час якомога дрібніше нарізаємо в окрему піалу яйце. В іншій мисці споруджуємо заправку. Вона буде складатися з сметани, лимонного соку і рослинного масла.

Всі компоненти салату готові, можна їх з’єднувати. На дно салатника поміщаємо ріпу, змішану з зеленою масою. Закриваємо її яєчним шаром. Зверху поливаємо сметанно-лимонної заправкою. Виходить не тільки смачне, але і дуже поживна страва.

 

Вітамінний салат з ріпою і огірком

Ніхто не буде заперечувати, що смак і особливо свіжий аромат зеленого огірка – відмінно піднімає настрій. І якщо раніше таке задоволення ми могли дозволити собі не раніше літа, сьогодні зелені огірки продаються і на ринках, і в супермаркетах практично в будь-який час року. Значить, салат з ріпою і огірком з категорії весняних страв можна сміливо перемістити в розряд цілорічних.

Зберемо такі продукти:

  • невелику ріпку (краще вибрати молодий коренеплід);
  • один огірок;
  • зелень свіжої петрушки;
  • сметану (не занадто жирну);
  • трошки солі.

Ріпку, вимиту і без шкірки, перетворюємо ножем в тонку соломку. Солимо, трохи спешиваем і відставляємо. Їй належить настоятися і пустити сік.

Тим часом займаємося іншими інгредієнтами. Ріжемо огірок – не дрібно, але в той же час і не дуже крупно. А ось петрушку потрібно нашаткувати дрібніші.

Спробуйте також:  Салат з язиком - 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Нарешті зсипаємо все в одну миску, спешиваем і заправляємо сметаною.

Рецепт приготування з часником

Огірки, яблука, морква в поєднанні з ріпою – це все чудово. Але що, якщо хочеться чого-небудь овочевого і гостренького? Тоді потрібно згадати про рецепт салату з часником і обов’язково приготувати.

Що знадобиться?

  • ріпа – не менше 400 грамів;
  • твердий сир (потрібен посоленее) – візьмемо 100 грамів.
  • зубки часнику – 2-3 штуки.
  • майонез – вистачить 200 грамів.
  • зварені круто яйця – трьох цілком достатньо.
    трошки зелені.
  • щіпка солі.
  • пара варених курячих яєць.

Ріпу натираємо на крупній тертці, щоб консистенція салату не нагадувала кисіль. Так само чинимо з сиром.

Яйця рубаємо – не дуже дрібно, але і не дуже крупно.

Часник або як можна дрібніше ріжемо, або пропускаємо через чеснокодавку.

Сир разом з часником відправляємо до ріпці. Отриману масу поливаємо майонезом (замість нього цілком згодиться і сметана). Залишилося все перемішати, посипати рубаними яйцями і прикрасити салат зеленню.

З жовтої ріпи з м’ясом

Салат з м’ясним інгредієнтом цілком може служити окремим повноцінним стравою, а не просто закускою. Рецепт салату з жовтої ріпи, редьки і грудинки – один з багатьох варіантів подібних страв.

Будемо готувати його з:

  • ріпи – візьмемо ½ кілограма;
  • пари крутих яєць;
  • редиски – вистачить 100 грамів,
  • грудинки – досить 250 грамів;
  • вареної картоплі – одного великого коренеплоду;
  • зелені – виходячи з власного смаку.

Зробимо Заправку з:

  • рафінованої соняшникової олії (можна взяти оливкова) – склянки;
  • винного оцту – не менше 5 столових ложок;
  • дрібку меленого білого перцю;
  • чайної ложки солі.

Подальші дії гранично прості. Всім інгредієнтів для салату з допомогою ножа надаємо форму невеликих кубиків. Зелень можна переробити ножем, або просто порвати руками. Потім все з’єднується в загальній посуді.

Змішуємо компоненти заправки, заливаємо отриманою рідиною салат, прикрашаємо готовий листочками зелені.