Салат з руколою і креветками — 8 рецептів

Для прихильників здорової та смачної їжі, яка містить багато поживних речовин, підійде салат з руколою і креветками. Він припаде до смаку всім. Це страва прикрасить урочистий вечір і порадує на обід.

Салат з руколою, креветками та авокадо

Замініть перевантажені майонезными соусами важкі закуски на легкий насичений вітамінами салат.

Інгредієнти:

  • рукола – пучок;
  • горіх – 25 г кедровий;
  • часник – 2 зубки;
  • черрі – 11 шт.;
  • сир – 25 г;
  • креветки – 260 р.

Заправка:

  • масло – 50 г оливкова;
  • мед – 10 г рідкий;
  • соус соєвий – 20 мл;
  • сік лиману – 20 мл

Приготування:

  • Промити рукколу. Просушити.
  • Розкласти гіркою.
  • Креветки почистити. Обсмажити.
  • Черрі розрізати.
  • Надіслати до зелені разом з креветками.
  • Взяти дрібну тертку. Подрібнити сир.
  • Присипати закуску.
  • В масло залити мед.
  • Додати соєвий соус.
  • Залити соком. Перемішати.
  • Отриманою рідиною полити закуску.
  • Присипати горіхами.

Загрузка...

Екзотичний варіант приготування з помело

Легке блюдо, яке внесе різноманітність під час посту.


Інгредієнти:

  • креветки – 430 г;
  • перець;
  • огірок — 2 шт. довгий;
  • пармезан – 35 г;
  • сіль;
  • помело – 3 зубчики;
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • рукола – пучок;
  • оцет бальзамічний – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • В масло влити оцет.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Нарізати огірок смужками.
  • Видалити плівки з помело.
  • Розібрати шматками.
  • Креветки залити окропом. Витримати кілька хвилин.
  • Очистити.
  • Присипати сіллю.
  • Обсмажити. Присипати перцем.
  • Змішати підготовлені продукти.
  • Порвати рукколу.
  • Закинути в закуску.
  • Залити соусом.
  • Настругати пармезан.
  • Посипати заготовку.

З помідорами черрі

Простий у приготуванні салат рукола з креветками і помідорами черрі ідеально поєднуються. Такий закускою можна доповнити будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • перець;
  • черрі – 320 г;
  • рукола – 45 г;
  • креветки – 850 м;
  • оцет бальзамічний;
  • сіль;
  • олія оливкова.
Спробуйте також:  Салат «Червоне море» – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Почистити морепродукт.
  • Розжарити сковорідку.
  • Залити масло.
  • Просмажити креветки. Вони повинні стати рум’яними.
  • Черрі розрізати половинками.
  • Порвати рукколу.
  • З’єднати з томатами.
  • Змішати з креветками.
  • Залити оцтом.
  • Приправити.
  • Підсолити.
  • Перемішати.

Ситна і незвичайна закуска з сиром моцарелла

Припаде до смаку любителям морепродуктів. Виходить красивим зовнішнім виглядом і чарівним за смаком.

Інгредієнти:

  • креветки – 570 р заморожені;
  • сіль морська;
  • сир – 120 г моцарелла;
  • черрі – 12 шт.;
  • перець;
  • рукола – 45 г;
  • оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
  • базилік – 2 гілки;
  • олія соняшникова;
  • цибуля – 0,2 шт. червоний.

Приготування:

  • Морепродукти розморозити. Щоб креветки швидше розморозилися, слід залити їх гарячою водою. За п’ять хвилин вони будуть готові до вживання.
  • Порвати рукколу.
  • Додати листочки базиліка.
  • Черрі розрізати.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Надіслати до зелені.
  • Нарізати моцарелу кубиками.
  • Надіслати до зелені.
  • Зняти панцир з морепродукту. Можна скористатися очищеними, але вони не такі смачні.
  • Помістити в салат.
  • Залити оцет.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Залити оливковою олією.
  • Розмішати.

Теплий салат з руколою, креветками і печерицями

Цей салат здатний замінити повноцінний обід. Незважаючи на легке приготування, він виходить дуже ситним.

Інгредієнти:

  • печериці – 320 г;
  • черрі – 15 шт.;
  • креветки – 530 р заморожені;
  • пармезан – 120 г;
  • сир – 220 г фета;
  • рукола – 45 р.

Заправка:

  • олія оливкова 50 мл;
  • перець;
  • гірчиця – 15 г французька;
  • майоран;
  • сік – 30 мл лимонний.

Приготування:

  • Морепродукти розморозити.
  • Пармезан натерти.
  • В масло влити сік.
  • Присипати перцем.
  • Покласти гірчицю.
  • Підсолити.
  • Розмішати.
  • Порвати рукколу. Різати ножем не варто. При нарізуванні зелень буде гірчити і зіпсує смак страви.
  • Залити частиною заправки.
  • Черрі розрізати.
  • Помістити на рукколу.
  • Фету нарізати кубиками.
  • Надіслати до томатів.
  • Очистити креветки.
  • Нарізати гриби.
  • Обсмажити з використанням олії.
  • У гарячому вигляді закинути в салат.
  • Залити заправкою.
  • Обсипати пармезаном.
  • Подавати, поки не охолов.
Спробуйте також:  Салат з ковбасою – 17 рецептів приготування смачних салатів

З додаванням базиліка

Ця варіація для тих, хто приділяє особливу увагу фігурі.

Інгредієнти:

  • креветки – 220 г;
  • сіль;
  • олія оливкова;
  • рукола – 45 г;
  • базилік – 30 г;
  • філе куряче – 160 г відварене;
  • насіння кунжутне;
  • перець – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Морепродукт закинути в окріп.
  • Відварити п’ять хвилин.
  • Нарізати перець смужками.
  • Морква знадобиться по формі, як перець.
  • Курку порубати маленькими шматками.
  • Підготовлені продукти покласти в сковорідку.
  • Влити олію.
  • Обсмажити.
  • Відправити на тарілку. Присолити.
  • Перемішати.
  • Порвати рукколу.
  • Базилік подрібнити.
  • Помістити в салат.
  • Перемішати.

З манго

Закуска вийде смачною, якщо додати фрукти. Таким блюдом не соромно порадувати гостей. Креветки чудово поєднуються з манго.

Інгредієнти:

  • мандарин – 2 шт.;
  • креветки – 470 г;
  • рукола – 45 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • майонез – 85 мл;
  • сир – 120 г;
  • сіль;
  • яблуко – 1 шт.;
  • манго – 160 р.

Приготування:

  • Закинути в окріп креветки.
  • Витримати шість хвилин.
  • Очистити.
  • Проварити яйця.
  • Натерти на крупній тертці.
  • Нарізати яблука часточками.
  • Розібрати на окремі часточки мандарини.
  • Натерти сир.
  • Порвати рукколу.
  • Розкласти креветки.
  • Підсолити.
  • Промазати майонезом.
  • Обсипати яйцем.
  • Викласти манго.
  • Розкласти руколлу.
  • Помістити інші фрукти.
  • Розтерти майонез.
  • Присипати сиром.

Пікантний варіант салату з гарбузом

Яскравий, сонячний, веселий. Ця закуска підкорить своєю вишуканістю та красою.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 320 г;
  • приправи;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • креветки – 11 шт.;
  • оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
  • перець;
  • рукола – 45 г;
  • сіль;
  • насіння – 55 г гарбузове;
  • часник – 4 зубки;
  • пармезан – 120 р.

Соус:

  • оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
  • масло – 2 ст. ложки оливкова;
  • перець;
  • масло – 2 ст. ложки гарбузова;
  • сіль.
Спробуйте також:  Салат з цвітної капусти - 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Прогріти духовку.
  • Температура потрібно 200 гр.
  • Зрізати шкірку з гарбуза.
  • Нарізати дрібними квадратами.
  • У засипати сіль перець.
  • Порубати часник.
  • Відправити в суху суміш.
  • Влити оцет.
  • Залити олією. Розмішати.
  • Промазати соусом гарбуз.
  • Розкачати фольгу.
  • Розкласти гарбуз.
  • Загорнути.
  • Відправити запікатися.
  • Витримати півгодини.
  • Відкрити фольгу. Зарумянить овоч.
  • Насіння засмажити.
  • Підсмажити креветки.
  • Змішати продукти для соусу.
  • Руколлу помістити в салатницю.
  • Розкласти гарбуз.
  • Присипати приправами.
  • Помістити креветки.
  • Вкрити насінням.
  • Натерти сир.
  • Отриману стружку відправити в салат.
  • Залити соусом. Розмішати.