Салат з селерою і яблуком – 7 рецептів смачного і корисного салату

Страви, приготовлені з селерою, завжди виходять соковиті і дуже ароматні. Тому не дивно, що ця овочева культура досить часто використовується в самих різних кулінарних рецептах. Особливої уваги заслуговує салат з селерою і яблуком. Існує безліч варіацій його приготування. Розглянемо лише найбільш цікаві з них.

Базовий рецепт салату з стебловим селерою і яблуком

Селера – це унікальний овоч, всі частини якого (коріння, стебла і листя) використовуються для приготування тих чи інших страв. Якщо говорити про салати, то їх краще всього робити з стеблового селери. Блюдо виходить соковите, смачне, а, головне, ще й дуже корисне. Для найпростішого варіанта знадобиться:

  • 3 великих стебла селери;
  • 2 яблука;
  • трішки солі;
  • 20 грам будь-якого йогурту.

Готувати такий салатик зовсім не складно:

  • Спочатку продукти потрібно гарненько вимити. Краще це робити під проточною водою.
  • Після цього їх необхідно подрібнити. Селера можна просто покришити гострим ножем на невеликі шматочки. Яблука ж треба спочатку очистити і видалити серцевину з насінням. Потім м’якоть нарізати довільно маленькими трикутниками.
  • Підготовлені продукти засипати в чисту ємність, злегка присипати сіллю, полити йогуртом і перемішати.

Салат з селерою і яблуком виходить не тільки смачний, але ще й корисний. У деяких збірках він відомий під назвою «Нуль калорій». Страву можна їсти в будь-який час доби і в будь-якій кількості.

З курячою грудкою

Щоб якось урізноманітнити свій щоденний раціон, можна спробувати зробити салат з селерою, яблуком і куркою. Його теж можна вважати низькокалорійним, так як в 100 грамах готового страви міститься всього 230 кілокалорій. Щоб зробити це смачне і в міру поживну страву, потрібно:

  • 1 відварна куряча грудка;
  • 1 стебло селери;
  • 3-4 свіжі редиски;
  • 1 яблуко (краще брати кисло-солодке).
  • свіжа зелень
  • трохи соку лимона;
  • сметана і майонез (приблизно за 20-30 грам).
Дивіться також:  Салат з моцарелою – 8 дуже смачних рецептів


З приготуванням впорається навіть той, хто ніколи не займався кулінарією. Необхідно тільки:

  • Овочі, фрукти і зелень ретельно промити.
  • Довільно нарізати їх і скласти в салатник. Яблуко можна навіть не очищати від шкірки. Так буде смачніше.
  • Курку порвати руками на шматки. Додати її до решти продуктів.
  • Збризнути все лимонним соком.
  • Заправити майонезом зі сметаною і акуратно перемішати.

Щоб під час трапези блюдо виглядало ефектніше, його можна укласти на тарілку, выстеленную великими салатними листям.

Готуємо з сиром

Якщо хочеться зробити салат більш ситним і поживним, в нього можна додати сир. В цьому випадку для роботи також знадобляться звичайні продукти:

  • 2 стебла селери;
  • 20 грамів лимонного соку;
  • 2 яблука;
  • 150 грам будь-якого твердого сиру (бажано мінімальної жирності);
  • трохи кухонної солі;
  • 75 грам нежирної сметани (краще 10%-ий).

Готується такий салатик покроково:

  • Першим ділом яблука акуратно нарізати соломкою. Потім скласти в миску і скропити соком лимона (так вони не потемніють).
  • Дрібно покришити селера.
  • Сир потерти на тертці з великими отворами.
  • Подрібнені компоненти додати в миску.
  • Посолити, полити сметаною й перемішати.

Страва готується буквально за 10 хвилин і ідеально підійде для легкого, але поживного перекусу.

Салат для схуднення з селерою, яблуком і морквою

Сьогодні багато хто намагається дотримуватися правильного харчування і стежити за своєю фігурою. Таким людям можна запропонувати салат з стеблового селери з яблуками додати свіжу моркву. В результаті вийде не просто легка закуска, а справжня «вітамінна бомба». Для її приготування треба взяти:

  • 1 велике зелене яблуко;
  • 1 стебло селери;
  • 10 грамів лимонного соку;
  • 1 морквину;
  • 35 грам оливкової олії;
  • сіль;
  • 10-15 грам рідкого меду.


На приготування страви йде не більше чверті години:

  • Моркву очистити і подрібнити на крупній тертці.
  • Селера нарізати поперек тонкими шматочками.
  • Вимите і очищене від шкірки яблуко порізати брусочками або часточками, заздалегідь видаливши серцевину з насінням.
  • З’єднати продукти в тарілці.
  • Полити їх соком лимона, олією, медом, посолити і перемішати.
Дивіться також:  Салат Черепашка з куркою та горіхами – 7 покрокових рецептів дуже смачного і красивого салату

При бажанні можна додати для аромату будь-які спеції. Тут немає практично ніяких обмежень. Виходить чудовий салат для схуднення і підтримки гарної фігури.

Варіант з огірком

Любителям простих рецептів обов’язково сподобається салат із селери стеблового зі свіжими яблуками та огірками. Всі три компоненти напрочуд схожі між собою. По-перше, вони багаті вологою. По-друге, це – свіжі і дуже легкі продукти. Щоб зробити з них салат потрібно взяти:

  • 2 свіжих огірка;
  • 1 яблуко;
  • 3 стебла селери;
  • трішки кухонної солі;
  • оливкова олія.

Для приготування страви необхідно:

  • Продукти гарненько промити, акуратно нарізати тонкою соломкою. Зробити це можна звичайним кухонним ножем або скористатися спеціальними подрібнювачами.
  • Інгредієнти зібрати в одну тарілку і перемішати, попередньо заправивши вершковим маслом.

При бажанні можна додати трохи солі. Але це не обов’язково, адже в стеблах селери її і без того достатньо. Загалом, потрібно орієнтуватися тільки на власний смак.

З волоськими горіхами

Продовжуючи список низькокалорійних і поживних страв, варто особливу увагу звернути на салат з селерою і яблуком, в який додані терті волоські горіхи. На смак він виходить просто шикарний. Щоб його приготувати, потрібно:

  • 6 стебел селери (приблизно 300 грам);
  • 125 грам будь-якого знежиреного йогурту;
  • 2 середніх яблука (брати тільки кисло-солодкі);
  • кухонна сіль (за бажанням);
  • сік ¼ лимона;
  • ядра 4 волоських горіхів.


Етапи приготування салату:

  • Стебла селери подрібнити на тертці (брати ту, у якої великі осередки).
  • Отриману масу віджати і перекласти в салатник.
  • Те ж саме зробити і з яблуками. Щоправда, спочатку їх треба очистити і вирізати серцевини з насінням.
  • Розколоти волоські горіхи, акуратно дістати ядра і потерти їх на тій же тертці. При бажанні їх можна порубати гострим ножем.
  • Зібрати в салатнику всі заготовки.
  • Полити продукти йогуртом, лимонним соком, злегка підсолити і перемішати.
Дивіться також:  Салат з червоною рибою – 8 смачних рецептів

Виходить дуже смачний низькокалорійний салат, який ідеально підходить для тих, хто намагається вести здоровий спосіб життя.

Корисний салат з коренем селери і яблуком

Фахівці запевняють, що корінь селери не менш корисний, ніж його стебла. У ньому також міститься величезна кількість різних вітамінів і мінералів. Щоб у цьому переконатися, можна зробити салатик з коренем селери і свіжим яблуком. Для такого експерименту знадобиться:

  • 1 велике кисле яблуко;
  • 350 грам кореня селери;
  • пучок зелені петрушки.

Для заправки:

  • 70 грам масла оливи;
  • по 20 грамів лимонного соку і соєвого соусу;
  • 10 грам столової гірчиці;
  • трохи солі, перцю і цукру.

Як готувати салат:

  • Гострим ножем зрізати з кореня селери товсту шкірку. Що залишилася після цього м’якоть спочатку нарізати тонкими пластинами, а потім порізати соломкою.
  • Аналогічним чином подрібнити яблуко.
  • Петрушку дрібно порубати ножем.
  • Для приготування заправки всі інгредієнти зібрати в одну ємність і ретельно перемішати їх віночком.
  • Подрібнені компоненти скласти в миску.
  • Полити їх приготовленої заправкою і акуратно перемішати.

Медики стверджують, що такий салат здатний допомогти людині впоратися з багатьма серйозними захворюваннями. Завдяки унікальним мінеральним і вітамінним складом він зміцнює імунітет, поліпшує роботу серця, а також заспокоює нервову систему і нормалізує травлення. Є ще багато проблем, з якими людині допомагає впоратися цей чарівний і дуже апетитний салат.