Салат з шинкою і сиром -17 рецептів приготування вдома

Поєднання шинки і сиру в салаті нікого не залишить байдужим. З такою закускою можна бути впевненим, що гості точно не підуть додому голодними. А готується салат з шинкою і сиром дуже просто з найбільш доступних продуктів.

Салат з шинкою і сиром — базовий рецепт

Інгредієнти: 200 грам шинки з курятини, стільки ж сиру, пара варених яєць, 3 міцних свіжих огірка, сіль, соус.

  • М’ясо з овочем нарізаються витонченої соломкою.
  • Сир крупно треться.
  • Охолоджені яйця ріжуться довільними шматочками.
  • Продукти змішуються.
  • Закуска заправляється підсоленим соусом. Відмінно підійде для цієї мети майонез на перепелиних яйцях.

Традиційний набір для такого салату: шинка, сир, огірок, яйце. Але його можна змінювати на свій смак, додаючи, наприклад, зелене листя салату, солодкий перець та інші улюблені інгредієнти.

З огірками

Інгредієнти: 2 великих свіжих огірка, 3 крутих яйця, 160 г свіжих печериць, 80 г сиру, цибуля-ріпка, 230 г будь шинки, майонез, дрібна сіль.

  • Шинка нарізати середніми кубиками. Також мельчатся охолоджені яйця і сир.
  • Цибулю і гриби довільно дрібно ріжуться, після чого смажаться на будь-якому жирі до готовності.
  • Піджарка, кубики яєць і шинки змішуються. Заправляються підсоленим майонезом.
  • Огірки нарізати тонкими кружечками.

Закуска готова викласти гіркою на широке плоске блюдо. Починаючи з верху салату, скибочки свіжих огірків по черзі вдавлюються в страва до самого низу. Рухатися потрібно за годинниковою стрілкою. В результаті на тарілку виявиться гарний і смачний «квітка».

Салат «Коктейль»

Компоненти: 190 г шинки з свинини, великий свіжий огірок, стручок солодкого перцю, пара зварених яєць, 90 г класичного майонезу, 70 г сиру, пучок свіжої зелені, сіль.

  • Шинка рубається тонкою соломкою.
  • Так само нарізати і вимитий, позбавлений від шкірки, свіжий огірок.
  • Вимитий і обсушенный перець рубається брусочками. Аналогічно подрібнюються охолоджені яйця.
  • Сир треться на тертці дрібно. Можна використовувати в цьому рецепті і копчений продукт.
  • Дно креманок змащується майонезом. У них викладається шинка. Далі висипаються підсолені огірки і малюється сіточка з класичного майонезу.
  • Потім розташовуються яйця з соусом і солодкий перець.

Прикрашається закуска тертим сиром. Зверху висипається і щіпка свіжої подрібненої зелені. Готовий салат-коктейль з шинкою і сиром відразу подається гостям.

Закуска з додаванням помідорів

Інгредієнти: 2 щільних помідора, 160 г будь шинки, 40 г напівтвердого сиру, 4 кислих огірка, 2 варених яйця, половина курячої грудки, пучок зелені, соус.

  • Грудка відварюється з приправами і сіллю. Остуджується, довільно ріжеться.
  • Охолоджені яйця крупно труться, шинка рубається соломкою.
  • Кубиками нарізати кислі огірки і помідори разом з шкіркою.
  • Сир дрібно треться.
  • Зелень і ретельно промивається шинкуется.

Інгредієнти змішуються, солятся, поливається соусом. Найкраще до такого салату з додаванням помідорів підходить поєднання сметани і солодкої гірчиці.

Салат з шинкою, ананасами і сиром

Інгредієнти: 230 г курячої шинки, 90 г твердого сиру, 160 г ананаса в консервованому вигляді, 1 шт. салатного перцю, 3 зубчики часнику, морська сіль дрібного помелу, оливковий майонез.

Дивіться також:  Вінегрет – класичний рецепт з горошком

  • Куряча шинка красиво і акуратно нарізається брусочками.
  • Сир твердих сортів крупно треться. Краще всього вибирати такий продукт з горіховим ароматом.
  • Верхівка перцю зрізати разом з плодоніжкою. М’якоть без насіння ріжеться смужками.
  • З банки з фруктами зливається сироп. Залишилися кружечки ананаса нарізати дрібними кубиками.
  • Часник чиститься, роздавлюється і змішується з оливковим майонезом. У соус додається і сіль.

Всі продукти перемішуються. Салат з шинкою та ананасами заправляється отриманим майонезним соусом.

Готуємо з болгарським перцем

Інгредієнти: 80 г напівтвердого сиру, 190 г шинки, половинка солодкого м’ясистого болгарського перцю, великий помідор, часник за смаком, класичний майонез, велика сіль.

  • Цей варіант салату завжди готується з болгарським перцем. Бажано, вибирати червоний овоч, щоб він добре гармоніював з томатом зі складу. Томат найкраще взяти м’ясистий, щоб його м’якоть виразно відчувалася в готовому блюді.
  • Перчина ріжеться кубиками. Так само нарізається шинка, сир і помідори разом з шкіркою.
  • Якщо томати в процесі подрібнення дали багато соку, його обов’язково злити і тільки потім додавати овочеві кубики в закуску.
  • Часник дрібно ріжеться, перетирається з сіллю і додається в класичний майонез.

Всі компоненти з’єднуються і заправляють соусом.

Салат з шинкою, грибами і сиром

Інгредієнти: 180 г будь шинки, 4 варених яйця, 70 г картопляних чіпсів зі смаком сметани, сиру чи грибів, оливковий майонез, 90 г моркви по-корейськи, 140 г сиру, 110 г будь-яких маринованих грибів, сіль. Як приготувати такий салат з грибами, розповідається нижче.

  • Гриби і шинку дрібно ріжуться. Наприклад, соломкою або кубиками.
  • Яйця і сир крупно труться. Пікантна морквина при необхідності коротшає.
  • Закуска викладається в красиву миску шарами. Спочатку йде гостра морквина без маринаду. Далі розташовуються нарізані гриби і раскрошенные чіпси. Частина останніх відкладається для прикраси.
  • Слідом за крихтою чіпсів викладається шинка, тертий сир і яйця.
  • Всі продукти в процесі промащуються підсоленим оливковим майонезом. Покривається соусом і верхній шар закуски.

Блюдо посипається залишилася крихтою чіпсів і залишають настоятися в прохолоді перед подачею гостям.

З квасолею і сухариками

Інгредієнти: банка квасолі, консервованої в с/з, 230 г шинки, 2 кислих огірка, пачка житніх сухариків з сирним смаком, 3 варених яйця, часниковий соус, сіль, чорний перець.

  • З бобових зливається рідина, після чого вони висипаються у велику миску разом з соломкою шинки.
  • Туди ж переміщуються терті варені яйця і кубики кислих огірків.
  • Закуска заправляється часниковим соусом, за смаком солиться і перчится.

Перед самою подачею салат посипається житніми сирними грінками.

Салат: шинка, сир, свіжий огірок, яйце

Інгредієнти: 230 г шинки з свинини, великий свіжий огірок, 130 г консервованого горошку, 130 г напівтвердого сиру, 3 яйця, сіль, майонез на перепелиних яйцях.

Дивіться також:  Вінегрет – 8 рецептів приготування салату

  • Шинка рубається тонкою довгою соломкою і висипається в глибоку прозору миску.
  • До м’яса переміщуються брусочки свіжих огірків. Якщо овочі горячат, з них обов’язково потрібно зрізати шкірку.
  • З консервованого горошку зливається рідина. Він висипається до інших інгредієнтів.
  • Залишається додати тонкі платівки сиру і кубики охололих яєць.
  • Закуска солиться за смаком.

Готовий салат з шинкою і сиром, огірками смачно заправляти майонезом на перепелиних яйцях.

Італійська закуска з овочами

Інгредієнти: 420 г дрібних макаронних виробів, 340 г шинки, 2 червоних солодких перцю, 2 томата, 320 г солодких кукурудзяних зерен (консервованих), 220 г сиру, сіль, класичний майонез.

  • Макаронні вироби варяться до повної готовності у солоному окропі. При цьому не можна їх перетримати на вогні, щоб продукт не розварився.
  • Поки макарони остигають, овочі ріжуться кубиками, а м’ясо і сир – тонкою соломкою.
  • Продукти змішуються в загальній мисці. До них висипаються цукрові кукурудзяні зерна.

Закуска заправляється солоним майонезом.

«Ніжність»

Інгредієнти: 70 г шинки, 40 г сиру, 60 г маринованих огірків, варене яйце, сіль, соус зі сметани і майонезу, свіжа зелень.

  • Шинка ріжеться тонкою соломкою і висипається в пластикове кільце для салатів, встановлене на плоскій широкій тарілці. Цей шар поливається солоним соусом і ущільнюється ложкою.
  • Зверху труться варені яйця. Вони так само утрамбовували і промащуються соусом.
  • Далі йдуть терті мариновані огірки. Продукт після подрібнення віджимається від зайвої рідини.
  • Останнім висипається дрібно тертий сир. Він швидко «заветривается», тому готову закуску потрібно відразу подавати до столу.

Страви з акуратно знімається кільце. Салат прикрашають свіжою зеленню.

«Блондинка»

Інгредієнти: 230 г черрі, по 160 г шинки і сиру, 3 картоплини, 2 ст. л. сметани, стільки ж майонезу, сіль, часник за смаком.

  • Картопля ріжеться найтоншої соломкою, промивається холодною водою і обсушивается на рушник з паперу.
  • Далі овоч невеликими порціями обсмажується в розпеченому маслі на сковороді або у фритюрниці.
  • На велику тарілку висипаються половинки чері. Вони промащуються соусом зі сметани, солі, майонезу і роздавленого часнику.
  • Далі йде соломка шинки. Знову повторюється шар соусу.
  • Потім висипається тертий сир. Розподіляється залишилася заливка.
  • Останній викладається обсмажений картопля.

Закуска буде просочуватися в прохолоді 40 – 50 хвилин.

«Гніздо глухаря»

Інгредієнти: 220 г філе курятини, по 120 г шинки і маринованих печериць, білки трьох варених яєць, 3 картоплини, листя салату, кілька варених перепелиних яєць, сіль, оливковий майонез.

  • Філе курятини вариться до готовності. Після чого розбирається на волокна. Шинка ріжеться довгастими шматочками, а мариновані гриби – тонкими слайсами.
  • Білки яєць крупно труться.
  • Підготовлені продукти змішують, солятся, заправляються оливковим майонезом.
  • Закуска викладається на блюдо, застелене свіжими листям салату. Посередині гірки робиться поглиблення.
  • Картопля треться на корейській тертці і невеликими порціями обсмажується в киплячому маслі. Овочева соломка має стати золотистої і хрусткою. Нею посипається вся конструкція з салату.
  • У заглиблення викладаються варені перепелині яйця.
Дивіться також:  Салат з руколою і креветками – 8 рецептів

Таку закуску не варто робити заздалегідь, так як картопля швидко втратить свою хрусткость.

«Красуня»

Інгредієнти: 250 г сиру, 350 г вареної телятини, 250 г шинки, склянка майонезу, 50 г сметани, 5 варених яєць, 4 кислих огірка, 3 помідори, пучок петрушки, сіль.

  • Всі м’ясні продукти ріжуться великими кубиками. Так само подрібнюються кислі огірки, помідори.
  • Сир і варені яйця крупно труться.
  • Продукти будуть викладатися в роз’ємну форму шарами. Спочатку – телятина і огірки, потім – шинка і помідори.
  • Останніми на салат висипаються терті сир і яйця.
  • Шари за смаком солятся і промащуються соусом з майонезу зі сметаною.

Прикрашається закуска свіжою петрушкою.

«Снігова королева» з крабовими паличками

Інгредієнти: 300 г соковитих крабових паличок, 200 г шинки, 100 г арахісу, 1,5 ст. майонезу, цибулина, сіль, 2 плавлених сирка, 6 варених яєць, кисло-солодке зелене яблуко, щіпка цукру, по 2 ст. л. столового оцту і води.

  • Цибулина ріжеться мініатюрними кубиками, залити сумішшю води і столового оцту, присипається цукром і сіллю. У такому вигляді овоч буде маринуватися 15 – 17 хвилин.
  • Шинка і крабові палички рубаються кубиками.
  • Охолоджені яйця поділяються на складові. Білки крупно труться, жовтки дрібно кришаться.
  • Першим шаром закуски стануть крупно терті підморожені сирки, змащені солоним майонезом.
  • Другим – жовтки з соусом.
  • Далі висипається цибулю, віджатий від маринаду, крабові палички із заправкою і стружка зеленого яблука.
  • Останніми викладаються кубики шинки з майонезом, подрібнений в крихту арахіс і терті білки.

Закуска стане особливо ніжною і смачною після тривалої просочення в прохолоді.

З корейською морквою

Інгредієнти: 300 г шинки, 200 г сиру, 100 – 150 г корейської моркви, середній свіжий огірок, 2 варені яйця, будь соус, сіль.

  • Сир крупно треться.
  • Шинка мельчится довгою соломкою.
  • Огірок крупно треться і руками віджимається від зайвої рідини.
  • Охолоджені яйця позбавляються від шкаралупи і ріжуться дуже дрібними кубиками.
  • Кожен шар салату потрібно підсолювати і поливати соусом. На тарілку викладається по черзі тертий сир, м’ясна соломка, тертий огірок, кубики яєць і корейська морква без маринаду.

Можна повторити шари два рази.

З копченим сиром і шинкою

Інгредієнти: 200 г копченого сиру, червоний болгарський перець, свіжий огірок, 250-300 г шинки, сіль, зелень, майонез.

  • Всі інгредієнти, крім зелені, нарізаються середньої довгою соломкою.
  • Зелень дрібно рубається.
  • Продукти з першого кроку солятся, поливаються майонезом і добре перемішуються.

Закуска прикрашається подрібненою зеленню.

Будь салат з сиром і шинкою виявиться смачніше, якщо зняттям проби прибрати його в холодильник. Настоюватися закуска буде мінімум 1 годину. Сухарики і картопля фрі додаються в блюдо перед подачею гостям, щоб ці інгредієнти не розмокли.