Салат з сирого буряка – 8 рецептів приготування корисних салатів

«І в салаті, і в борщі буряків краще немає взагалі»

Салат з сирої буряків – джерело вітамінів і корисних речовин в поєднанні з прекрасним смаком, якщо знати, як правильно його приготувати. Він прекрасно підійде для тих, хто хоче схуднути і наповнити організм силою та енергією. Він також хороший для пісних днів.

Салат із сирого буряка і моркви

Тільки самі прості і свіжі овочі прямо з городу.

Вам знадобиться:

  • буряк свіжий – 1 шт.;
  • лимонна кислота – 2 гр;
  • середнє яблуко – 1 шт.;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • морква – 1 шт.

Готуємо покроково:

  • Овочі промиємо від бруду під краном і зрізаємо з них шкірку. Яблуко обробляється в останню чергу, так як його м’якоть через пару хвилин починає темніти.
  • Моркву, буряк і яблуко подрібнюємо на тертці.
  • З’єднати масу овочів в глибокій салатниці.
  • Насипати трохи лимонної кислоти, налити рослинне масло будь-якого виду.
  • Додатково можна подрібнити зелену цибулю. Салат можна подавати на стіл.

Готуємо з додаванням часнику

Для любителів пряного терпкого смаку у вітамінний салат додається часник.

Склад рецепта:

  • сіль за смаком;
  • одна буряк;
  • майонез – 40 г;
  • чорний перець за смаком;
  • дві часточки часнику.

Як зробити салат з буряка з часником:

  • Очищаємо від шкірки промиту буряк. Проводимо її через тертку.
  • Ножем дрібно кришимо почищені зубчики часнику.
  • Оброблені продукти викладаємо в красиву салатницю і заправляємо майонезом.
  • Залишилося додати сіль і перець за смаком і перемішати. Смачний, корисний і легкий салат готовий.

Французький салат з буряком та картоплею

Більш поживний, але не менш корисний і смачний салат. Обов’язково спробуйте.

Список продуктів:

  • п’ять волоських горіхів;
  • одна свіжа буряк;
  • один бульба картоплі;
  • майонез – 40 г;
  • одна морква;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • два свіжих огірка;
  • капуста біла – 0,2 кг.
Дивіться також:  Салат «Чоловічий каприз»: 7 рецептів приготування включаючи класичний

Покрокова інструкція:

  • З картопляного бульби, моркви і буряків видаляємо шкірку.
  • Білокачанну капусту і зелені огірки промиваємо під краном.
  • Колем горіхи, їх ядра дрібно рубаємо ножем.
  • Картоплю шаткуємо тонкою соломкою.
  • Заливаємо картопляні шматочки водою і залишаємо на 20 хвилин. Після цього воду зливаємо. Так віддалиться крохмаль, який нам не потрібен.
  • Підсмажити на соняшниковій олії до рум’яного кольору.
  • Перекладаємо готову картоплю на паперові серветки – масло з неї піде.
  • Капустяні листи тонко рубаємо і злегка мнемо руками.
  • Оброблені інгредієнти викладаємо акуратними горстками по краях плоского страви. В його середину викладаємо майонез і посипаємо горіхами.

З яблуками

Компоненти рецепту:

  • оливкова олія за смаком;
  • капуста білокачанна – 100 гр;
  • одна морква;
  • сіль за смаком;
  • дві часникові часточки;
  • одне яблуко;
  • одна буряк.

Покрокове приготування:

  • Промиваємо та очищаємо овочі.
  • З яблука видаляємо серцевину, насіння і тонку шкірку. М’якоть обробляємо на тертці.
  • Капусту тонко шаткуємо ножем.
  • Зубчики часнику тиснемо під пресом.
  • Буряк з морквою ріжемо маленькими пластиками.
  • Кидаємо порізані овочі в глибоку чашу, насипаємо потрібну кількість солі.
  • Заправляємо отриманий салат оливковою олією і перемішуємо інгредієнти.

Салат з капусти і сирого буряка

Компоненти рецепту:

  • часник – 2 зубчики;
  • свіжа капуста – 0,2 кг;
  • сіль – 6 г;
  • половинка великого яблука;
  • петрушка свіжа – 30 гр;
  • буряк – 1 шт.;
  • цукровий пісок – 5 гр;
  • лимонний сік.

Покрокова інструкція:

  • Прибираємо з вилка капусти непотрібні листки, качан. Шаткуємо тонкими смужками.
  • Насипаємо сіль і перетираємо її руками.
  • Очищену буряк проводимо через великі ланки терки.
  • Часник кришимо ножем на дрібні шматочки.
  • Почищену половинку яблука натираємо на тертці.
  • З’єднуємо овочі і яблуко в чаші.
  • З половинки лимона вичавлюємо сік, додаємо його до салату.
  • Насипаємо сіль і цукор, перемішуємо.
  • Залишаємо страву в сторону на 15 хвилин.
  • Дрібно рубаємо промиту петрушку і висипаємо її в салат.
Дивіться також:  Салат з ріпи – 8 корисних рецептів

Сира буряк по-корейськи – покроково

Що потрібно взяти:

  • оцет – 30 гр;
  • паприка – 9 гр;
  • буряк – 1 кг;
  • чорний перець – 10 г;
  • цукор – 25 гр;
  • одна головка часнику;
  • мелений коріандр – 20 гр;
  • перець червоний – 5 гр;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • сіль – 10 гр.

Покрокове приготування:

  • Помитий буряк очищаємо від шкірки.
  • Протираємо на тертці.
  • Головку часнику ділимо на зубчики, кожен з них чистимо і продавлюємо в пресі.
  • Прогріваємо соняшникову олію в сковороді.
  • Викладаємо в неї часник, засипаємо коріандр, обидва види перцю, сіль, паприку, пасеруємо одну хвилини, постійно перемішуючи масу.
  • Терту буряк перекласти в банку, додати до неї вміст сковороди, оцет і цукор.
  • Закрити кришку, банку потрясти і закрити в холодильнику на 20 години.
  • За цей час салат просочиться власним соком, і його смак стане насиченим і пряним.
  • Дістаньте закуску з холодильника і подавайте на стіл.

Щітка — для схуднення

Такий салат придуманий спеціально для дієтичного харчування. Він допомагає помітно зменшити зайву вагу і наповнить організм вітамінами, необхідними для нормальної життєдіяльності та гарного настрою.

Список інгредієнтів:

  • капуста — половина качана;
  • лимонний сік – за смаком;
  • дві червоні буряки;
  • сіль і мелений перець за смаком;
  • три моркви;
  • оливкова олія – 30 мл

Як приготувати супер дієтичний салат:

  • Капустяний качан поділяємо навпіл, видаляємо непотрібні листя. Все решта дрібно шаткуємо.
  • Перетерти руками, щоб з’явилося трохи соку.
  • Інші овочі позбавити від шкірки і промити.
  • Моркву і буряк обробляємо на тертці. Перемішати їх з капустою.
  • Налити оливкову олію, лимонний сік. Можна насипати трохи меленого чорного перцю з сіллю і покришити свіжу зелень.
Дивіться також:  Салат з топінамбура – 9 рецептів приготування смачного вітамінного салату

Вітамінний салат

Склад рецепта:

  • одна маринована цибулина;
  • олія соняшникова – 18 мл;
  • одна буряк;
  • жменю рубаної зелені;
  • свіжа капуста – 100 гр;
  • одна морквина;
  • сіль за смаком.

Поетапне приготування:

  • Всі овочі очистити від шкірки, непотрібних листя і промити під краном.
  • Капусту дрібно порубати ножем і прим’яти руками в мисці.
  • Якщо у вас немає готового маринованої цибулі, приготуйте для нього розсіл.
  • Для цього налийте в окрему чашку 40 мл гарячої води, 5 мл оцту і насипте 8 грамів цукру, перемішайте.
  • Залити отриманим розсолом почищену цибулину і почекати 5 хвилин.
  • Порубати свіжу зелень. Це можуть бути петрушка, селера або кріп.
  • Об’єднуємо всі продукти в салатниці, додамо цукор, соняшникова олія, сіль і чорний перець.
  • Перемішуємо салат і подаємо до столу.

Користь салату з сирих буряків для ШКТ

Користь салату для ШКТ незаперечна. Страви з сирої буряків підійдуть не тільки тим, хто сидить на дієті. Подібне блюдо буде корисно всім людям. Буряк має в своєму складі йод, калій, цинк, магній, залізо, вітаміни груп B, PP, P, E. Червоний буряк повинна бути обов’язково включено в раціон харчування взимку і ранньою весною, коли ми найбільше потребуємо у вітамінах і мінералах.

Овоч корисно вживати людям, що страждають від виразок шлунка. Він має протизапальні, лікувально-дієтичними властивостями, виводить шкідливі речовини, токсини і шлаки, покращує травлення і загальний стан організму. Буряк позитивно впливає на процес кровотворення і обмін речовин.