Салат з солоними огірками – 14 рецептів для приготування смачних салатів з огірочками

Мабуть, усі іноді у житті стикалися з бажанням з’їсти що-небудь смачненьке. Звичайні рецепти трохи набридли, хочеться урізноманітнити своє повсякденне і святкове меню. Салат з солоними огірками – це не тільки смачно, але і економно, адже практично кожна сім’я робить запаси на зиму у вигляді різних маринадів і солінь. Додати в блюдо солоних огірків – відмінний спосіб привнести в кулінарний шедевр трохи пікантності.

Салат з курячою печінкою і солоними огірками

Можна подати його на святковий стіл або просто на вечерю.

Інгредієнти:

  • 1 великий буряк;
  • 2 морквини;
  • близько 300 г курячої печінки;
  • з 3 курячих яйця і солоних огірка;
  • цибулина.

Заправляти цей салат будемо майонезом.

Як приготувати:

  • Печінку ретельно промиваємо. Вибираємо і вирізаємо жилки і зайві жирові шматки, щоб поліпшити смакові якості продукту і уникнути неприємного гіркуватого присмаку. Печінку попередньо можна замочити у воді на третину години, щоб з неї вийшла зайва кров.
  • Нарізаємо її, обсмажуємо на сковорідці, додавши вершкове масло. Особливий момент — довго печінка готувати не можна, інакше вона придбає небажану твердоватую консистенцію. Час приготування — приблизно, 15 хвилин.
  • Викладаємо печінку на плоску тарілку, трохи змащуючи майонезом.
  • Дрібно шаткуємо цибулю, розподіляємо поверх печінки.
  • Те ж саме робимо з солоними огірками. Кладемо продукти шарами, кожен змащуємо майонезом.
  • Моркву і буряк моєму, відварюємо.
  • Яйця, зварені круто, охолодити.
  • Трьом всі продукти, що залишилися на тертці з великими отворами, викладаємо на печінку пошарово.
  • Верхній шар з буряка змащуємо майонезом.
  • Прикрашене зеленню і натертим жовтком страва буде виглядати дуже ошатно.

Його подають до столу після витримки в холодильнику. Достатньо двох годин.

Класичний вінегрет в домашніх умовах

Це — класика кулінарії, блюдо для свята і на кожен день.

Інгредієнти:

  • за 3 картоплини і солоних огірка;
  • по 2 моркви і буряків (її вибираємо середньої величини);
  • цибулина;
  • 150 – 200 г квашеної капусти з кислинкою;
  • зелений горошок – 350 р.

Для приготування заправки знадобиться пісне масло. Приправимо вінегрет перцем і не забудемо посолити.

Як приготувати:

  • Варимо овочі в шкірці, даємо їм охолонути.
  • Очищені коренеплоди ріжемо невеликими кубиками, перемішуємо.
  • Додаємо нарізані таким же чином огірки і горошок.
  • Заправляємо олією, сіллю і перцем.
  • Віджимаємо квашену капусту, додаємо в салат, перемішуємо.

Щоб всі інгредієнти зберігали свій природний колір і не забарвлювалися буряком, її слід нарізати і викладати в салат останньої.

Салат з куркою і солоними огірочками

Солоні огірки в цьому блюді цілком можна замінити маринованими.

Інгредієнти:

  • 300 г м’яса курки (краще, грудки);
  • 3 – 4 солоних огірка;
  • цибулина;
  • 250 г свіжих грибів (бажано, печериць);
  • 30 г вершкового масла.

Заправляємо салат майонезом, а для любителів гостренького – і чорним перцем.

Як приготувати:

  • Щоб куряча грудка повністю зварилася, достатньо всього 0,5 години.
  • Промиті гриби ріжемо кубиками, а цибулю для цього рецепта нарізаємо півкільцями.
  • Обсмажуємо його 3 – 4 хвилини на сковороді, додавши вершкове масло. Викладаємо печериці і продовжуємо доводити до готовності приблизно 7 – 8 хвилин. Постійно помішуємо.
  • Додаємо отриману обжарку до курки.
  • Нарізаємо солоні овочі кубиками, додаємо до м’яса і все ретельно перемішуємо.
  • Додаємо майонез і перець за смаком. Салат готовий.
Дивіться також:  Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Закуска з відвареної яловичиною

Цей салат з вареної яловичини — варіація на тему класичного олів’є. Відмінне блюдо для святкового столу!

Інгредієнти:

  • з 3 курячих яйця, солоних огірка і картоплини;
  • цибулина;
  • 2 морквини;
  • 350 г зеленого горошку (приблизно, 1 банку).

Заправляємо майонезом.

Як приготувати:

  • Яловичину промиваємо у воді, позбавляємося від жилок, якщо вони є.
  • Відварюємо м’ясо з невеликим додаванням солі. Приблизний час варіння становить 40 хвилин.
  • Коренеплоди миємо й відварюємо до готовності, даємо охолонути.
  • Моркву, картоплю нарізаємо кубиками й викладаємо до м’яса.
  • Додаємо консервований горошок, попередньо зливши воду з банки.
  • Варимо яйця круто, охолодити, дрібно нарізаємо.
  • Ріпчасту цибулю подрібнюємо і додаємо в салат. Так само чинимо з огірками.
  • Вливаємо майонез і перемішуємо.

Салат з квасолею та солоними огірками

Цей салат відрізняється пікантним смаком і підійде для любителів гострого.

Інгредієнти:

  • для салату підійде як червоний, так і біла квасоля, але, обов’язково, у власному соку – 1 банка;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • пачка сухариків, що мають гострий смак (відмінно підійдуть сухарики зі смаком холодцю і хрону);
  • сир – 150 г (бажано, твердого сорту);
  • яйця – 3 шт., їх треба відварити;
  • пекінської капусти – 1 качан великий або 2 поменше;
  • часник – 3 – 4 зубки, а для любителів його гострого смаку і більше.

Заправляємо майонезом.

Як приготувати:

  • Моєму і дрібно шаткуємо пекінську капусту, тиснемо її руками трохи, щоб вона стала м’якою.
  • З квасолі зливаємо сік і викладаємо її на капусту. Туди ж кладемо рубані яйця.
  • Солоні огірки кришимо кубиками, а сир натираємо на тертці з самими дрібними отворами (при бажанні, солоні огірки можна замінити маринованими).
  • Перемішуємо їх з квасолею.
  • Часник продавлюємо через прес в салатницю.
  • Додаємо сухарики, заправляємо майонезом, перемішуємо.
  • Щоб сухарики просочилися часником і майонезом, витримуємо салат близько години в холодильнику.

Рецепт з додаванням ковбаси

Цей простий салат з додаванням ковбаси готується без картоплі. Незвичайний смак додає йому зажарка з овочів.

Для виконання такої страви нам знадобляться:

  • 3 або більше солоних огірка (кількість залежить від розміру);
  • варена ковбаса – 200 грамів;
  • цибулина;
  • великий солодкий перець;
  • 2 яйця.

Заправимо майонезом, а обсмажувати овочі будемо на пісному маслі.

Як приготувати:

  • На сковороді з олією і обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю, він повинен зарум’янитися.
  • Поки смажиться цибуля, також ріжемо перець і, додавши його до цибулі, обсмажуємо овочі разом протягом 8 хвилин, не забуваючи помішувати.
  • Поки зажарка остигає, нарізаємо інші продукти кубиками.
  • З’єднуємо їх з обсмаженими овочами, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Дивіться також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Салат «Віолетта» з буряком і солоними огірками

Ідеальний варіант для любителів простих, але смачних і оригінальних страв.

Інгредієнти:

  • буряк варена – 2 – 3шт.;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • плавлений сирок «Дружба» або будь-який схожий – 1 шт.;
  • півбанки зеленого горошку.

Заправка: часник, майонез, перець, сіль.

Як готувати:

  • Відварюємо буряк, даємо їй охолонути, чистимо, натираємо на борщовий тертці.
  • Солоні огірки (а можна і мариновані), кришимо дрібною соломкою, додаємо до буряка.
  • Туди ж викладаємо зелений горошок і тертий на крупній тертці сирок.
  • Для заправки трьом часник або тиснемо пресом.
  • Приправляємо перцем, сіллю і заливаємо салат майонезом.

Простий варіант картопляного салату

Він відрізняється ситністю, простотою і економічністю. Ідеальний, як самостійне блюдо і як гарнір.

Необхідні інгредієнти:

  • солоні огірки – три штуки;
  • картопля – чотири середніх або три великих коренеплоду;
  • одна велика червона цибулина (можна замінити звичайним цибулею);
  • 100 р солоних грибів (можна використовувати печериці в будь-якому вигляді).

Заправляємо сумішшю з 3 ст. ложок олії та соку половини лимона. Її приправляємо сіллю і перцем.

Як приготувати:

  • Картоплю ретельно миємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо в мундирі».
  • Воду зливаємо, картоплю остуджуємо. Чистимо її і ріжемо невеликими однаковими кубиками, викладаємо в глибокий салатник.
  • Так само чинимо з огірками.
  • Цибулю дрібно кришимо.
  • Якщо гриби вже в готовому вигляді, тоді просто нарізаємо соломкою і додаємо в салат. Якщо сирі — ріжемо так само і обсмажуємо з додаванням олії близько 8 хвилин. Остиглі гриби додаємо в салатник.
  • Готуємо заправку і виливаємо її в майже готову закуску.
  • Після перемішування салат готовий.

«Шахтарський» салат з солоними огірками

Секрет відмінного смаку цього салату — ідеальне співвідношення кількості головних компонентів. Якщо їх буде порівну, то страва буде дивовижним, і цілком можливо, що надалі цей салат стане родзинкою вашого святкового столу. У будь-якому випадку, будьте впевнені, ви не раз приготуєте його для себе і своїх гостей.

Інгредієнти:

  • нежирне свиняче або яловиче м’ясо – близько 350 м;
  • по 300 г цибулі і солоних огірків;
  • за 2 зубки часнику і лаврових листа;
  • 2 ст. ложки олії;
  • ст. ложка оцту;
  • перець, сіль.

Як приготувати:

  • М’ясо необхідно промити, обсушити. Нарізаємо його соломкою, закладаємо в глибоку сковороду і заливаємо водою рівно настільки, щоб вона покривала м’ясо повністю. Кладемо лавровий лист.
  • Тушкуємо м’ясо, поки вся рідина не випарується, підтримуючи середній вогонь.
  • Додаємо в сковороду масло, а також заздалегідь нарізану півкільцями цибулю.
  • Додаємо вогонь і продовжуємо смажити, поки овоч не стане м’яким, а м’ясо не придбає кірочку золотистого кольору. Заважати потрібно часто.
  • Виймаємо лавровий лист. Злегка остуджуємо засмажку.
  • Ріжемо огірки соломкою, викладаємо до них обсмажене м’ясо.
  • Для заправки змішуємо масло і оцет, приправляємо їх перцем і не забуваємо про сіль. Виливаємо соус в салат і перемішуємо. Салат-закуска готовий! Особливо смачний він буде з гарніром з картоплі.
Дивіться також:  Як і скільки варити курячу грудку?

Готуємо з індичкою та овочами

Перед вами рецепт дивовижного варіанти гарячої закуски.

Інгредієнти:

  • філе індички – 300 грам;
  • 2 часникових зубки і стільки ж огірків;
  • цибулина;
  • 1 великий солодкий перець;
  • половина стручка перцю чилі;
  • мед – ст. ложка;
  • насіння кунжуту – 1 – 2 ст. ложки;
  • сік половинки лимона;
  • сіль.

Як приготувати:

  • Індичку промиваємо, нарізаємо довгастими шматочками і обсмажуємо (достатньо 2 хвилин).
  • Цибулю, солодкий перець і чилі ріжемо півкільцями і додаємо до м’яса і пасеруємо до появи золотистого кольору.
  • Додаємо до страви огірки, нарізані соломкою, і перемішуємо.
  • Дрібно ріжемо, але не тиснемо, часник. Перемішуємо його з кунжутом, медом і соком лимона. Відправляємо суміш на сковорідку і смажимо ще протягом 3 хвилин.
  • Приправляємо закуску спеціями, сіллю і подаємо до столу.

Простий рецепт з морквою і солоними огірками

Інгредієнти:

  • солоний огірок – 2 шт.;
  • корейська морква – 200 грам;
  • половинка цибулини;
  • лимонний сік – 2 ложки.

Як приготувати:

  • Цибулю шаткуємо півкільцями, збризкуємо лимонним соком, солимо і тиснемо до появи соку.
  • Додаємо огірок, нарізаний соломкою.
  • Висипаємо корейську моркву і перемішуємо.

Оригінальна грибна закуска

Інгредієнти:

  • свіжі гриби – 300 грам;
  • цибулина;
  • солоний огірок.

Як приготувати:

  • Гриби промиваємо і відварюємо в підсоленій воді, куди додані перець горошком і лаврове листя. Відціджуємо.
  • Цибулю і солоні овочі ріжемо, додаємо гриби. Заливаємо все оцтом і даємо настоятися півгодини.
  • Зливаємо рідину, заправляємо олією та перцем.

Салат з серцем і солоними огірками

Інгредієнти:

  • серце – 300 г;
  • по 2 яйця і солоних огірка;
  • цибуля і морква.

Цей салат заправляють олією або майонезом, не забувши про сіль і перець.

Як приготувати:

  • Яйця і серце відварюємо в різних ємностях.
  • Моркву натираємо на борщовий тертці, цибулю кришимо дрібними кубиками.
  • Обсмажуємо їх разом, поки не стануть золотистими
  • Яйця, огірок і субпродукт подрібнюємо соломкою.
  • Перемішуємо з обсмаженими овочами і заправляємо обраної заправкою.

Варіант з додаванням зеленого горошку

Даний варіант схожий на картопляний салат, але часник і кріп надають йому своєрідний присмак.

Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • по одному свіжому і солоного огірка;
  • зубок часнику;
  • пучок кропу;
  • консервований горошок – півбанки.

Для заправки: 2 ст. ложки майонезу і сметани.

Як приготувати:

  • Зварену «в мундирі» картоплю ріжемо кубиками.
  • Обидва огірка подрібнюємо таким же чином і змішуємо з шматочками коренеплоду.
  • Зливаємо рідину з банки і додаємо горошок до овочів. Перемішуємо.
  • Готуємо заправку: дрібно подрібнюємо кріп і часник, змішуємо зі сметаною, майонезом і перцем, солимо за бажанням. Всі трохи збиваємо виделкою.
  • Заправляємо салат, перемішуємо всі інгредієнти. Готово!

Так, з абсолютно тривіального набору продуктів і пари солоних огірків можна приготувати чудові салати — хоч просто до вечері, хоч на святковий стіл.