Салат з сухарикими і копченою ковбасою – 7 рецептів

Сьогодні салат з кириешки і копченою ковбасою знайомий багатьом. Його неймовірна популярність пояснюється двома факторами: по-перше, це блюдо дуже швидко і досить просто готується, а по-друге, в якості вихідних інгредієнтів можна використовувати практично будь-які продукти, які є в будинку. На підтвердження сказаного пропонується розглянути кілька найбільш цікавих рецептів цього унікального салату.

Салат з кириешки, копченою ковбасою та квасолею

Цей варіант салату з кириешки і копченою ковбасою вважається, мабуть, найпростішим.

Звичайно, адже для роботи знадобиться:

  • 100 г будь-копченої ковбаси;
  • 2 солоних огірка (можна брати мариновані);
  • 100 г вареної квасолі (можна консервованої);
  • 2 аркуша свіжого салату;
  • 20 г кириешек (або звичайних житніх сухарів);
  • пару гілочок петрушки;
  • перець;
  • 50 г майонезу.

Для приготування страви ці продукти не потрібно піддавати додатковій термічній обробці.

Необхідно лише виконати кілька простих операцій:

  • Огірки і ковбасу акуратно нарізати кубиками (або соломкою). Все буде залежати від форми наявних кириешек.
  • Крупно порубати петрушку і порвати руками салатні листя.
  • Процідити квасоля. Додаткова рідина в салаті не потрібна. Якщо використовується консервована квасоля, то треба просто розкрити банку і злити з неї весь розсіл. Квасоля в томаті для цього салату не підійде.
  • Всі підготовлені продукти скласти в тарілку, поперчити, полити майонезом і добре перемішати.
  • Готову страву посипати кириешки.

Їсти такий салат краще відразу, поки сухарі не розмокли. При необхідності страву можна трохи підсолити.