Салат з сухарикими і копченою ковбасою – 7 рецептів

Сьогодні салат з кириешки і копченою ковбасою знайомий багатьом. Його неймовірна популярність пояснюється двома факторами: по-перше, це блюдо дуже швидко і досить просто готується, а по-друге, в якості вихідних інгредієнтів можна використовувати практично будь-які продукти, які є в будинку. На підтвердження сказаного пропонується розглянути кілька найбільш цікавих рецептів цього унікального салату.

Салат з кириешки, копченою ковбасою та квасолею

Цей варіант салату з кириешки і копченою ковбасою вважається, мабуть, найпростішим.

Звичайно, адже для роботи знадобиться:

  • 100 г будь-копченої ковбаси;
  • 2 солоних огірка (можна брати мариновані);
  • 100 г вареної квасолі (можна консервованої);
  • 2 аркуша свіжого салату;
  • 20 г кириешек (або звичайних житніх сухарів);
  • пару гілочок петрушки;
  • перець;
  • 50 г майонезу.

Для приготування страви ці продукти не потрібно піддавати додатковій термічній обробці.

Необхідно лише виконати кілька простих операцій:

  • Огірки і ковбасу акуратно нарізати кубиками (або соломкою). Все буде залежати від форми наявних кириешек.
  • Крупно порубати петрушку і порвати руками салатні листя.
  • Процідити квасоля. Додаткова рідина в салаті не потрібна. Якщо використовується консервована квасоля, то треба просто розкрити банку і злити з неї весь розсіл. Квасоля в томаті для цього салату не підійде.
  • Всі підготовлені продукти скласти в тарілку, поперчити, полити майонезом і добре перемішати.
  • Готову страву посипати кириешки.

Їсти такий салат краще відразу, поки сухарі не розмокли. При необхідності страву можна трохи підсолити.

З корейською морквою

На базі попереднього рецепту можна приготувати абсолютно новий салат з сухариками і копченою ковбасою. Достатньо замість квасолі взяти корейську моркву, а зелень і салатні листя замінити ріпчастою цибулею. Ці компоненти додадуть страві відсутню гостроту і зроблять його смак більш пікантним.

Для роботи знадобиться:

  • 80 г копченої ковбаси;
  • 1 невелика цибулина;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • ½ Банки консервованої квасолі;
  • 2 пачки будь-яких сухариків;
  • майонез.
Дивіться також:  Що приготувати на день народження дитини?

Готується такий салатик буквально за лічені хвилини:

  • Дрібно нарізати цибулю і ковбасу. Форма заготовок в даному випадку значення не має.
  • Подрібнені продукти перекласти в тарілку.
  • Додати до них моркву і проціджену квасоля.
  • Заправити салат майонезом і перемішати.
  • Поставити блюдо в холодильник на кілька годин. Воно має добре настоятися, щоб інгредієнти змогли обмінятися ароматами.
  • Безпосередньо перед вживанням додати сухарі і перемішати.

Для прикраси такого салату можна використовувати свіже листя петрушки або рубаний зелений лук.

Готуємо з помідорами

Щоб зробити салат з кириешки і копченою ковбасою більш соковитим, його рецептурний склад можна ввести свіжі томати.

Крім того, завдяки цьому компоненту готову страву відразу стане яскравим і дуже привабливим. Його неможливо буде не помітити на столі. Є один чудовий варіант, в якому використовуються лише п’ять компонентів: квасоля, кириешки, ковбаса копчена, помідори і майонез. Все дуже просто.

Вихідні продукти необхідно взяти в наступних кількостях:

  • 1 баночка консервованої квасолі;
  • 2 середніх помідора;
  • 200 г напівкопченої ковбаси;
  • 1 пачка кириешек;
  • трохи майонезу.

Методика приготування страви, в принципі, залишається колишньою:

  • Ковбасу нарізати соломкою.
  • Томати покришити кубиками.
  • Квасоля дістати з банки і процідити.
  • Всі компоненти скласти в салатник.
  • Полити їх майонезом і перемішати.

Ця страва ідеально підходить для швидкого перекусу, коли немає часу довго чаклувати над приготуванням складних страв.

Салат: копчена ковбаса, кириешки і кукурудза

При бажанні салат з кириешки і копченою ковбасою можна приготувати і в іншій кольоровій гамі. Для цього знадобиться лише змінити набір продуктів.

Наприклад, непоганим варіантом буде суміш, до складу якої входять:

  • 200 г копченої ковбаски;
  • 80 г сухариків «Кириешки»;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 100 грам картоплі фрі;
  • майонез.

Як правильно готувати такий салат:

  • Ковбасу акуратно нарізати соломкою.
  • Якщо готового картоплі фрі немає, то його можна зробити самостійно: для цього потрібно лише очистити і подрібнити тонкою соломкою картоплю, а потім обсмажити її у великій кількості олії (у фритюрі) і остудити.
  • Всі продукти скласти в салатник і заправити майонезом.
Дивіться також:  Салат з курячої грудки – 13 рецептів простих і смачних

На столі такий салатик виглядає дуже святково. Правда деякі стверджують, що така страва дуже шкідливий. Так, дійсно, це так. Але іноді так хочеться побалувати себе чимось смачним, хоч і не дуже корисним.

Зі свіжим огірком

Кириешки – це досить солоні сухарики з великою кількістю гострих приправ. Трохи полегшити їх присутність в салаті можна за допомогою свіжого огірочка. При цьому страва не втрачає своєї хрусткою здібності. Для такого варіанту ідеально підійде рецепт, який в кулінарних книгах відомий під назвою «Смачний». У ньому використовуються копчена ковбаса, свіжий огірок, сир, кириешки, а також кукурудза, яйця і часник. Зовні такий салатик чимось нагадує «Цезар». Але, по суті, він являє собою суміш зовсім іншого характеру.

Для такої страви треба взяти:

  • 3 яйця;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 300 г консервованої кукурудзи;
  • 1 пачку кириешек ” (бажано зі смаком бекону);
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г будь-якого сиру твердих сортів;
  • майонез.

Щоб приготувати салат, потрібно виконати кілька нескладних дій:

  • Огірки вимити і очистити від оболонки ковбасу.
  • Нарізати обидва цих продукту соломкою.
  • Яйця спочатку відварити, а потім після остигання очистити і покришити кубиками.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Часник дрібно порубати ножем.
  • Дістати кукурудзу з банки, попередньо зливши з неї розсіл.
  • Всі підготовлені інгредієнти (разом з кириешки) зібрати в одній тарілці.
  • Полити їх рясно майонезом і перемішати.

Блюдо виходить досить ситним і цілком підійде для повноцінного вечері.

Рецепт з копченим сиром

Для більш гармонійного поєднання продуктів в салат з кириешки і копченою ковбасою добре додати не звичайний твердий, а саме копчений сир. За смаковими характеристиками для такої суміші він підійде найкраще.

Дивіться також:  Салат з селерою стебловою – 9 рецептів для очищення організму

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 г копченої ковбаси;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 пачка сухариків (бажано брати саме з ароматом копчення);
  • 1 великий помідор;
  • 200 г ковбасного сиру;
  • майонез.

Покрокова інструкція приготування салату:

  • Ковбасу порізати дрібною соломкою.
  • Томати акуратно нарізати кубиками.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Часник просто порубати ножем.
  • Всі ці продукти зібрати в одну миску, полити їх злегка майонезом і добре перемішати.
  • Перед самою подачею посипати салат сухарями. Раніше цього робити не варто: в іншому випадку вони розм’якнуть, і страва буде остаточно зіпсовано.

Такий салат не варто готувати про запас. Суміш повинна бути свіжою і хрусткою.

Святковий салат «Козел на городі»

Щоб здивувати гостей для святкового столу можна приготувати салат, який в народі іноді називають «Козел на городі».

Останнім часом він користується величезною популярністю. Методика приготування страви полягає в тому, що всі його компоненти спочатку подрібнюються, а потім акуратно викладаються горбиками по всьому периметру тарілки.

Для найпростішого варіанта цього оригінального салату потрібно взяти:

  • 150 г копченої ковбаси і стільки ж твердого сиру;
  • 2 відварених курячих яйця;
  • 1 свіжий помідор;
  • 100 г сухариків.

З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина.

Процес складається з двох етапів:

  • Основні продукти (сир, ковбасу, яйця і томати) нарізати середньої соломкою.
  • Викласти їх купками на плоску тарілку. Поруч так само насипати сухарики.

У такому вигляді подається салат на стіл. Поруч з ним обов’язково треба поставити піалу з яким-небудь соусом (краще взяти майонез). Всі інгредієнти можна вживати окремо або перемішати їх в тарілці, заправивши ароматним соусом.