Салат з сухариками і кукурудзою – 10 смачних рецептів

Існує величезна кількість різноманітних закусок у вигляді салатів, бутербродів, рулетів та інших страв, які можна приготувати не тільки до свята, але і на повсякденний стіл. Салат з сухариками і кукурудзою відноситься саме до подібних закусок, які припадуть до місця в будь-якій ситуації.

Салат з сухариками, кукурудзою та квасолею

Це простий і дуже апетитний салат, рецепт якого виявиться дуже до речі, коли гості вже на порозі.

Для створення легкої закуски необхідні:

  • за банку червоної квасолі і солодкої кукурудзи;
  • огірок;
  • сухарики без різких смакових добавок;
  • пучок столової зелені;
  • класичний майонез;
  • звичайна сіль і спеції.

Готуємо з сухариками і кукурудзою та квасолею:

  • Вміст банок по черзі відкидається на друшляк.
  • Огірки нарізати кубиками, а зелень дрібно рубається.
  • Овоч, зелень і консервовані продукти змішуються, солятся і приправляється.
  • Закуска заправляється майонезом і подається разом з сухариками, якими вона притрушивается вже в порційних піалах.

Готуємо з ковбасою

Ковбаса різного виду – популярний інгредієнт присутній у багатьох закусках. Цей рецепт – не виняток.

Для його виконання необхідні:

  • 50 г сухарів з житнього тесту;
  • 200 г напів – або копченої ковбаси;
  • стільки ж сиру твердих сортів;
  • трохи більше помідорів;
  • 1⁄2 банки кукурудзи;
  • майонез, сіль і спеції.

Черговість дій:

  • Ковбасний шматочок нарізається кубиками.
  • З помідорів при потужності гострого ножа, який не буде м’яти плоди, готуються невеликі брусочки.
  • Сир треться.
  • Із приблизно однакових за розміром сухариків відсіваються крихти.
  • З банки витягується половина кукурудзи.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішуються з додаванням солі, спецій і майонезній заправки.

З корейською морквою

Любителям азіатської кухні, відрізняється яскравістю смаку, точно припаде до душі рецептура закуски, до складу якої входить корейська морква.

Інгредієнти на півкіло шинки:

  • кукурудза;
  • 800 г маринованої моркви;
  • 2 упаковки негострих сухариків;
  • класичний майонез.
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Алгоритм приготування:

  • З шматочка ковбасного вироби виготовляються кубики.
  • Сухарики просіваються – крихти не повинні потрапити в готову страву.
  • В одній посуді змішуються проціджена від рідини кукурудза, кубики шинки, сухарики і гостра морквина.
  • Закуска заправляється нежирним соусом.

Салат: сухарики, консервована кукурудза, курка

Це неймовірно ніжний і легкий салат, який завдяки курятині у складі відрізняється ситні і поживністю.

Складові на 400 г курятини:

  • до 300 г сиру;
  • стільки ж білого хліба;
  • 3 яйця;
  • солодка кукурудза;
  • класичний майонез, дрібна сіль і мелений перець.

Етапи створення:

  • М’ясо і яйця відварюють, після чого готові продукти нарізати кубиками і відправляються в миску.
  • Кукурудза відкидається на друшляк і змішується з вже подрібненими складовими.
  • Хлібні шматочки нарізають невеликими кубиками, які підсушуються в духовій шафі до золотистого кольору.
  • Сухарики відправляються в миску.
  • Закуска підсолювати, приправляється і присмачується майонезним соусом перед самою подачею, щоб хлібні шматочки не розм’якли.

З крабовими паличками

Чудовий рецепт салату з хрусткими сухариками, який обов’язково візьмуть на замітку присутні гості.

Щоб втілити рецепт в життя, потрібні:

  • пачка сухариків;
  • 2 яйця;
  • пачка крабових паличок вагою до 200 г;
  • 1⁄2 банки кукурудзи;
  • майонез і листя салату.

Етапи приготування:

  • Палички звільняються від індивідуальних упаковок і нарізати кубиками.
  • Яйця, після того як отварятся і охолонуть, дрібно ріжуться.
  • Подрібнені інгредієнти змішуються і доповнюються позбавленими від зайвої вологи кукурудзяними зернами.
  • Закуска промащується нежирним майонезом, викласти на велике блюдо, покрите салатними листям, і в останню чергу посипається сухариками.

Рецепт для тих, хто постить

Пісний салат припаде до смаку не тільки людям, що дотримують пости і дотримуються вегетаріанського раціону. Також він стане чудовою вечерею в літню спеку.

Заздалегідь підготуйте:

  • 300 г капусти;
  • банка кукурудзи;
  • цибулина;
  • пачка сухариків без гострих добавок;
  • півсклянки нежирного майонезу;
  • пучок зелені;
  • сіль і перець.
Дивіться також:  Салат «Мімоза» з сайрою – 5 рецептів приготування

Щоб перекусити легким салатом, потрібно виконати лише кілька простих дій:

  • Овочі шинкують тонкою соломкою.
  • Капустяна стружка обов’язково солиться і розминається руками, щоб виділився сік.
  • Зерна кукурудзи відкидаються в друшляк, а зелень подрібнюється.
  • Хрусткі шматочки хліба витягуються з пачки і перебираються так, щоб в салат потрапили скибочки однакового невеликого розміру.
  • Підготовлені компоненти змішуються в салатнику, де заправляються пісним майонезом.

Бразильський салат з сухариками і кукурудзою

Оригінальна закуска, рецепт якої запозичений у народів Південної Америки, відрізняється яскравістю і насиченістю смаку.

Для приготування салату знадобляться:

  • кукурудза консервована;
  • квасоля консервована;
  • зелень – пучок;
  • сухарики з житнього тіста – 100 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • соняшникова олія;
  • сіль;
  • зелена цибуля;
  • майонез.

Основні кроки приготування закуски:

  • Огірок подрібнюється кубиками.
  • Пучок зелені і цибулю кришаться.
  • Вміст банок відкидається на друшляк і змішується.
  • Далі до консервованих продуктів додаються вже підготовлені раніше.
  • Салат поливається маслом, підсолювати і заправляється майонезним соусом.

З пекінською капустою

Пекінська капуста – овоч, багатий великою кількістю вітамінів, які особливо гостро потрібні організму в зимовий і весняний сезони.

Закуска з пекінською капустою проста в приготуванні і доступна для раціону протягом усього року.

Щоб приготувати легкий і поживний салат, слід підготувати:

  • 1 качан пекінської капусти;
  • 1⁄2 банки консервованої кукурудзи;
  • 3 яйця;
  • шматочок сиру;
  • 70 г сухариків;
  • 50 мл майонезу;
  • сіль і спеції.

Щоб наситити організм вітамінами:

  • Береться качан середнього розміру, який промивається і шинкуется тонкою стружкою.
  • Консервована кукурудза відкидається на друшляк, щоб з неї злилася вся рідина.
  • Шматочок сиру нарізається кубиками.
  • Яйця відварюють і після охолодження ріжуться крупно.
  • У великому салатнику збирається закуска: нашаткована капуста, кукурудза, яєчні кубики, сир і сухарі.
  • Традиційно салат заправляється майонезом. Для пікантності та гостроти смаку заправку можна зробити з соєвого соусу з подрібненим часником.
Дивіться також:  Салат з яєчними млинцями – 7 смачних рецептів приготування

Незвичайний варіант з маслинами

Це салат з оригінальним смаком, що гармонійно поєднує у своєму складі кукурудзу і «заморську дивину» – маслини.

Щоб приготувати таку закуску до святкового столу або просто в якості самостійного блюда для легкої вечері, знадобляться:

  • філе куряче;
  • банку маслин;
  • 2 помідори;
  • пачка сухариків;
  • 50 г консервованої кукурудзи;
  • трохи майонез для заправки, петрушка, сіль і спеції.

Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:

  • Філе відварюється, остуджується і нарізається кубиками. М’ясо викласти першим шаром на дно порційних тарілок.
  • Курка солиться, приправляється і покривається майонезній сіткою.
  • Далі розподіляються кубики помідорів, які також солятся і змазується майонезом.
  • Потім йдуть шари сухариків і порізаних кружечками маслини, між якими робиться майонезна прошарок.
  • Салат покривається майонезом і прикрашається за допомогою кукурудзи і подрібненої петрушки.

Рада! Щоб сухарики не розм’якли, збирати салат безпосередньо перед подачею на стіл.

З морепродуктами

Нижче представлений рецепт закуски, володіє чудовим смаком і високою харчовою цінністю.

Для приготування страви підготуйте:

  • солодку кукурудзу;
  • пару пачок негострих сухариків;
  • до 400 грам кальмарів;
  • вдвічі меншу кількість інших морепродуктів (наприклад, мідій);
  • твердий сир – 100 г;
  • сметану і кріп.

У процес створення закуски:

  • Морепродукти відварюються до м’якості, після чого нарізати шматочками і відправляються в миску.
  • Сир натирається і також викладається в загальну ємність.
  • Слідом відправляється заздалегідь вигнута назовні на друшляк кукурудза і сухарики.
  • Салат заправляється сметаною і прикрашається кропом.

Розглянувши безліч варіацій салатів з використанням кукурудзи і сухариків, кожна господиня знайде найбільш вподобаний варіант і зможе доповнити його за своїм смаком.