Салат з тунцем -19 рецептів смачного приготування

Ситні салати з тунцем вдало доповнять і рясний святковий, і скромний повсякденний обід. Будь-який з них готується просто. А якщо брати консервований продукт, то ще й дуже швидко.

Простий салат з консервованим тунцем і рисом

Інгредієнти: банка консервованого тунця, 3 великих варених яйця, 2 свіжих міцних огірка, легкий майонез, півсклянки рису, біла цибулина, сіль.

  • Крупа промивається і відварюється в підсоленому окропі, після чого остуджується.
  • Заздалегідь зварені охолоджені яйця чистяться і мельчатся кубиками.
  • У салатницю до попередніх продуктах висипаються шматочки свіжого огірка без шкірки.
  • Туди ж дрібно шинкуется очищений цибулю.

В останню чергу в салат з тунцем і рисом додається риба прямо з банки з маслом. Інгредієнти солятся і перемішуються. За смаком додається трохи майонезу.

Загрузка...

Як приготувати з авокадо?

Інгредієнти: банку рибних консервів у власному соку, дуже стиглий м’який авокадо, 8-9 шт. черрі, половина пучка «Айсберга» (салат), 8 варених перепелиних яєць, масло оливи, 1 ст. л. соку лимона, суміш перців.

  • Салатні листя промиваються, з них струшується рідина. Далі продукт прямо рук рветься на шматочки і укладається на плоске блюдо.
  • Зверху розташовуються досить великі скибочки авокадо, акуратно зняті з кісточки.
  • Потім довільно розподіляються шматочки риби без рідини.
  • Охолоджені яйця остуджувати і нарізати половинками, помідори — четвертинками. Ці складові також викладаються поверх майбутньої закуски.
  • Заправка готується з соку лимона, невеликої кількості олії оливи, суміші перців і рідини, що залишилася від риби. Продукти ретельно змішуються.

Отриманий салат з авокадо і тунцем щедро поливається цитрусової заправкою.

Салат «Нісуаз»

Інгредієнти: 1 шт. червоного салатного лука, 2 невеликих помідора, великий болгарський перець, 7-8 листочків салату, 6-7 перепелиних яєць, банка риби в олії, сіль, 45 мл олії оливи, 2 невеликих зубчики часнику, 2 ч. л. солодкої гірчиці, 4 ст. л. винного оцту, щіпка цукру-піску.

  • Червоний цибулю нарізати середніми півкільцями, присипається сіллю і залишають на 8-9 хвилин.
  • Болгарський перчик без середини рубається соломкою, помідори — невеликими шматочками.
  • Підготовлені на другому кроці овочі відправляються до салатному луку.
  • На плоску тарілку рвуться подрібнене листя салату. Зверху хаотично розкладається настоявшаяся овочева солона маса.
  • Перепелині яйця відварюють до готовності, після чого нарізати половинками і викладаються зверху.
  • Останнім інгредієнтом стає консервована риба. Її шматочки розкладаються поверх закуски.

Заправляється салат «Нісуаз» сумішшю з решти компонентів. У соус додається і роздавлений часник, після чого він збивається віночком до повного розчинення цукрового піску.

Оригінальна «Мімоза» з тунцем

Інгредієнти: 3 картоплини, 2 середні морквини, 220 г тунця (консерви), біла цибулина, 4 варених яйця, сіль, майонез.

  • Коренеплоди варяться в мундирі, остуджувати, чистяться і мельчатся за допомогою терки. Краще всього вибирати для цього конструкцію з самими мініатюрними отворами.
  • Підготовлена, промазав майонезом з сіллю картопля стане нижнім шаром закуски.
  • Поверх неї розподіляється розім’яту виделкою тунець.
  • Далі розсипаються дрібні кубики цибулі. Соус на цих шарах не потрібен, адже консервована риба дуже соковита.
  • Потім розташовуються терті білки і морква. Зазначені продукти промащуються майонезом.
  • В останню чергу закуска посипається раскрошенными жовтками.

Залишилося прикрасити салат «Мімоза» композицією з будь-яких свіжих овочів або зеленню.

Варіант салату з тунцем, огірком і яйцем

Інгредієнти: банка рибних консервів, 2 варених яйця, жменю зеленого горошку без розсолу, пучок пір’я свіжого зеленого лука, дрібна сіль, 2 міцних свіжих огірочка, соус.

  • Першими в салатник висипаються нарізані кубиками огірки (разом зі шкіркою) і половина подрібненого зеленого лука.
  • Зверху розкладається розім’ята виделкою риба з невеликою кількістю рідини з банки.
  • Далі висипається горошок без розсолу.
  • Охолоджені яйця очищаються від шкаралупи, мельчатся кубиками і викладаються на горох разом з рештою подрібненою зеленню. Можна залишити закуску шарами (у такому разі їх потрібно промащувати підсоленим соусом) або просто перемішати інгредієнти.

Відмінно підходить для заправки салату з тунцем і огірком, яйцем звичайний майонез.

Ситна закуска з квасолею

Інгредієнти: 6-7 листочків салату, банку тунця в олії, банка квасолі, консервованої у власному соку, невелика червона цибулина, сіль, свіжий огірок, 7-8 маслин, 2 варених яйця.

Спробуйте також:  Салат з яловичиною – 18 рецептів приготування смачних салатів в домашніх умовах

  • Дуже важливо обрати якісні рибні консерви, так як від цього залежить смак всього підсумкового страви. Тунець витягується з розсолу, поділяється виделкою на невеликі шматочки.
  • Бобові відкидаються на друшляк і добре промиваються.
  • Огірок ріжеться напівкружечками, цибулю тонко шинкуется. Якщо останній сильно гірчить, його шматочки потрібно промити холодною водою.
  • Салат крупно рветься руками і висипається в глибоку ємність. Краще вибирати його хрусткі сорту.
  • Салат з тунцем і квасолею змішується з усіх підготовлених раніше складових. Цибулю попередньо добре віджимається від води.

Закуска солиться, заправляється маслом від риби, викладається на плоску тарілку і прикрашають шматочками варених яєць і маслин.

З пекінською капустою

Інгредієнти: невеликий качан китайської капусти, баночка тунця у власному соку, великий свіжий огірок, головка ріпчастої цибулі, сіль, нежирна сметана, майонез.

  • Капуста ріжеться гострим ножем досить крупно — це зробить закуску повітряної і соковитою.
  • Консерви розминаються виделкою і змішуються з мініатюрними кубиками свіжого лука.
  • Огірок позбавляється від щільної шкірки і нарізати невеликими довільними шматочками.
  • Складові перемішуються в глибокій чашці.
  • Для заправки в рівних частках з’єднуються сметана і майонез. Соус солиться. За смаком можна додати свіжий або гранульований часник. При додаванні солі в заправку і салат потрібно пам’ятати, що консервований тунець вже сам по собі досить солоний.

Всі компоненти поливається соусом і ще раз перемішуються.

Дієтичний рецепт з селерою

Інгредієнти: стандартна баночка тунця в олії, 25 г ядер волоських горіхів, 20 г родзинок, 2 шт. стеблового селери, варене куряче яйце, жменю подрібненого свіжого кропу, сіль, 1 мал. л. французької гірчиці, 3 ст. л. нежирної сметани, 1 мал. л. соку лайма.

  • Першим ділом промитий ізюм заливається окропом. Він повинен трохи розмокнути в гарячій воді.
  • Тунець поділяється виделкою на середні шматочки.
  • Селера промивається, з нього зрізається нижня груба частина. Залишився продукт подрібнюється мініатюрними шматочками.
  • Горіхи дрібно рубаються. Можна використовувати блендер, але важливо не перестаратися — в чаші повинні виявитися дрібні шматочки горіхів, а не борошно.
  • У глибоку тарілку відправляються шматочки тунця, родзинки без рідини, кріп, горіхи і селеру.
  • Для соусу варене яйце ділиться на складові. Жовток розтирається зі сметаною і гірчицею, а також соком лайма. Білок можна використовувати для інших страв або також порізати в салат.
  • Закуска змащується соусом і солиться за смаком.

Красиво подавати таку страву на рум’яних тостах, покритих листочками салату.

Святковий листковий салат з тунцем

Інгредієнти: 220 г рибних консервів у власному соку, 90 г сиру, 2 середні моркви, 2 великих свіжих огірка, 3 варених яйця, легкий майонез або інший соус, сіль.

  • Моркву заздалегідь відправляється варитися до м’якості. Яйця остуджувати, поділяються на білки/жовтки і крупно труться.
  • Роз’ємна форма для випічки ставиться на плоску тарілку і обтягується харчовою плівкою.
  • Першим шаром укладаються терті білки. Далі йде розім’яту виделкою тунець і дрібно натертий напівтвердий або твердий сир. Не можна забувати про підсолений майонез або інший соус, яким повинен промазываться практично кожен шар.
  • Огірок разом зі шкіркою нарізати соломкою і віджимається від зайвої рідини. Далі він з’єднується з таким же чином нарізаною морквою, змащується соусом і зверху викладається закуски.

Останнім шаром стане крихта з яєчних жовтків. Якщо вони занадто бліді, можна підфарбувати продукт меленої куркумою.

Готуємо з солоними огірками і кукурудзою

Інгредієнти: банку риби у власному соку, 4 солоних огірка, 2 завчасно зварених яйця, 4-6 гілочок свіжого кропу, майонез, цибулина, банку солодкої кукурудзи (консерви), дрібна сіль.

  • У глибокій мисці з’єднується розім’яту виделкою тунець і цукрова кукурудза.
  • Туди ж відправляється дрібно нарізану цибулю і подрібнені аналогічним чином варені яйця.
  • Далі в миску висипаються кубики солоних огірків і нашаткована зелень кропу.

Закуска солиться і поливається легким майонезом.

Овочевий салат з консервованим тунцем

Інгредієнти: 3 листочка китайської капусти, 2 листочка салату «Айсберг», 1 ч. л. зернової гірчиці, банку тунця в олії, 130 г черрі, великий свіжий огірок, 2 варені курячі яйця, 2 ст. л. олії оливи, половина солодкого болгарського перцю, щіпка цукру, зубок часнику, 2 ст. л. соку лайма, сіль.

Спробуйте також:  Листковий салат з крабовими паличками - 8 рецептів ніжного і смачного салату

  • У миску висипаються порвані руками листя салату, а також крупно нашаткована китайська капуста.
  • Туди ж відправляються шматочки і всіх інших заявлених в рецепті овочів, довільно нарізаних. Черрі можна просто розрубати навпіл. Лук ріжеться дуже тонкими півкільцями.
  • Для заливки з’єднуються всі компоненти, крім яєць. Часник попередньо давиться в ступці або пропускається через прес.
  • Компоненти добре перемішуються. Замість цукру можна взяти малий. ложку рідкого меду. Це зробить смак закуски ще більш оригінальним.
  • Овочева суміш викласти на плоску тарілку і поливається заправкою.
  • Зверху розподіляються невеликі шматочки риби і скибочки варених яєць.

Готовий салат з консервованим тунцем відразу ж подається до обіду.

З картоплею

Інгредієнти: 2 варених яйця, 270 г молодої картоплі, 220 г тунця в олії, 110 г зеленої стручкової квасолі, 2 помідори, пучок зелені, половина склянки оливок, зубок часнику, олія оливи і винний оцет, сіль.

  • Для заправки з’єднуються всі рідкі компоненти рецепту, до них додається сіль і роздавлений часник.
  • Картопля цілком вариться до готовності.
  • Стручкова квасоля занурюється в солоний окріп на 3-4 хвилини.
  • Першим ділом при зборі салату на тарілку викладається подрібнена зелень, полита невеликою кількістю соусу.
  • Зверху в центрі розташовується розім’ятим тунець, а навколо нього — всі залишилися інгредієнти, нарізані невеликими шматочками. Помідори мельчатся часточками, оливки — половинками, а картопля — тонкими кружечками.

Всі продукти на тарілці поливається соусом. При необхідності можна присипати їх дрібною сіллю.

Зі свіжим огірком і горошком

Інгредієнти: банку рибних консервів (тунець), кухонна сіль, великий свіжий огірок, 2 варені яйця, 5 ст. л. зеленого горошку (консерви), 3-4 пера зеленого цибулі, майонез.

  • Огірок прямо з шкіркою нарізати кубиками і висипається в глибоку миску разом із зеленим горошком.
  • Зверху викладається тунець, з допомогою виделки розділений на середні шматочки.
  • Поверх перерахованих компонентів висипаються кубики варених яєць.
  • Закуска по смаку присаливается і заправляється майонезом.

Прикрашається готовий салат рубаним луком. Можна використовувати для цієї мети і будь-яку іншу зелень.

З сирної заправкою

Інгредієнти: 160 г китайської капусти, 3 яйця (заздалегідь зварені), 2 томата, половина банки тунця в олії, 60 г м’якого плавленого сиру, 60 г сметани, 4 ст. л. масла з банки з консервами, зубок часнику, сіль, перець.

  • Всі три яйця варяться до затверділої серединки. Жовток одного з них буде використовуватися для заправки.
  • Він розтирається з плавленим сиром і сметаною. У масу додається пропущений через прес свіжий часник, перець, а також рибне масло (соус вийде досить густим). Він солиться і перчится за смаком.
  • Китайська капуста крупно шинкуется і відразу відправляється в салатник. До неї висипаються середні скибочки свіжих помідорів, а також великі шматочки залишилися яєць.
  • Інгредієнти перемішуються і заправляються сирним соусом.

Закуска відразу ж подається до обіду. Можна прикрасити її чері та/або руколою.

З печінкою тріски і тунцем

Інгредієнти: 220 г рису, звареного зі спеціями), ціла банка печінки тріски, така ж кількість тунця, консервованого у власному соку, плавлений сирок, 80 г твердого сиру, пучок зеленого цибулі, 4-5 заздалегідь зварених яйця, 3 томати, сіль, майонез або інший відповідний соус.

  • Обговорювана закуска буде шарами викладатися на плоску широку тарілку. Кожен з них буде промазываться підсоленим майонезом або іншим обраним соусом. Також шари гарненько утрамбовували за допомогою харчової плівки.
  • Першими на тарілку висипаються дрібно порізані разом з шкіркою томати. Потім розподіляється велика частина вареного ароматного рису.
  • Далі йде розім’ята печінка тріски, перемішана з рубаним луком. Цей соковитий шар можна залишити без соусу.
  • На печінку викладається тертий плавлений сир і половину нарізаних кубиками варених яєць.
  • Потім висипається залишився рис і розподіляється тунець. Цей шар теж можна не промащувати соусом.
  • Завершується закуска тертим твердим сиром і залишилися яйцями.

Прикрасити салат можна кумедними фігурками з свіжих або маринованих овочів.

Спробуйте також:  «Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

Варіант з додаванням грибів

Інгредієнти: 170 г рибних консервів у власному соку, 80 г молодої моркви, сіль, по 70 г червоного і зеленого цибулі, жменю сушеної журавлини, по 90 г твердого сиру та свіжих печериць, 40 г маслин, майонез.

  • У мисці виделкою розминається риба. Якщо в ній виявляться великі кісточки, їх обов’язково потрібно витягти. Рідина з тунця зливається.
  • До риби відправляються маслини, сушена журавлина, рубаний зелений лук.
  • Морква і червоний цибулю дрібно нарізати, після чого обсмажуються з тонкими пластинами грибів.
  • Зажарка перекладається до решти інгредієнтів.
  • Туди ж відправляється і тертий сир.
  • Можна солити частування і щедро змащувати майонезом.

Отриманий салат–намазки смачно подавати, в тому числі, в лаваші або на підсушених рум’яних тостах.

Салат з тунцем, кедровими горішками і помідорами черрі

Інгредієнти: 4-5 листочків пекінської капусти, банка консервованої риби в олії, 180 г білої консервованої квасолі, 60 г зерен солодкої кукурудзи (консерви), 10-12 шт. черрі, 2 варених яйця, 110 г кедрових горішків, сіль, масло оливи і яблучний оцет.

  • Для початку очищені кедрові горішки висипаються на суху сковорідку і обсмажують до рум’яного кольору. Вони самі по собі жирні, тому використовувати масло не потрібно. Не можна в процесі відходити від плити, так як дрібні горішки моментально підгорають. Під час смаження продукт злегка присаливается.
  • Плоска тарілка накривається двома цілими промитими листям «пекінкі» (без щільних білих підстав). Їх можна замінити зеленим салатом.
  • В окремій мисці змішуються залишилися капустяне листя, порвані на шматочки, солодкі кукурудзяні зернятка, квасоля без рідини і скибочки свіжих помідорів.
  • Отриманий салат солиться, заправляється соусом з олії з оцтом (їх пропорції підбираються за смаком самого кулінара) і викладається на підготовлене блюдо.
  • Поверх перерахованих інгредієнтів розподіляється розім’яту виделкою тунець з невеликою кількістю масла з банки.

Зверху додаються кедрові горішки і шматочки варених яєць. Страву можна залишити настоятися півгодини або відразу подавати до столу.

Італійський салат з Моцарелою

Інгредієнти: 160 г Моцарели, пучок салату «Айсберг», 90 г натурального консервованого тунця в олії, 90 г оливок, 230 г черрі, 40 г чищених кедрових горішків, лимон, оливкова олія.

  • Салат прямо руками рветься на кусники. Вони повинні вийти такого розміру, щоб зручно накалывались на виделку, — не більше 3-4 див.
  • Салат відразу пересипається в обрану миску і до нього додається сир. Потрібно вибирати його в самих мініатюрних кульках.
  • Найзручніше використовувати вже нарізані оливки без кісточок. Залишиться лише викласти їх на друшляк, щоб позбавити від розсолу. Далі шматочки оливок відправляються в салатник.
  • Слідом висипаються половинки чері, очищені кедрові горішки і розподіляється розім’ята риба.
  • Майже готова закуска сбрызгивается свіжовичавленим лимонним соком за смаком поливається маслом оливи. Досалить її зазвичай не потрібно, так як солі достатньо і в оливках, і в консервованої риби.
  • Необхідно дуже обережно, але ретельно перемішати всі сполучені інгредієнти салату. В процесі тунець рівномірно розподілитися по мисці. Головне, не поламати шматочки салату і сиру.

Перед подачею до обіду страва має 20-25 хвилин постояти в прохолоді.

Зі стручковою квасолею

Інгредієнти: 4 соковитих м’ясистих томату, 3 ст. л. якісного оливкової олії, пучок салатних листків, 1 ст. л. соку лимона, ½ ч. л. солодкої гірчиці, 160 г стручкової квасолі, 2 великих варених яйця, банку консервованого тунця, сіль.

  • Квасоля викладається в солоний окріп на 6-7 хвилин, після чого обдается крижаною водою і нарізати невеликими шматочками.
  • Салат добре промивається, рветься руками і викласти в салатник. До нього надсилаються великі шматочки томатів.
  • В майбутню закуску переміщається підготовлена стручкова квасоля.
  • Всі інші компоненти, крім тунця і варених яєць, з’єднуються в заправку. Вони добре розтираються і залишають у спокої хвилин на 15.
  • Змішані складові заправляються приготованим соусом.
  • Готовий салат викласти на плоску широку тарілку. Зверху по ньому розподіляються шматочки консервованої риби, а також розрізані на 4-6 частин яйця.