Салат з тунця консервованого – класичний рецепт і 11 варіантів

Рибні салати з консервів користується великою популярністю із-за зручності приготування і відмінного смаку. Яскравим прикладом є класичний рецепт салату з консервованого тунця, який з часом зазнав змін і сьогодні має безліч варіацій.

Класичний рецепт

Яскравий представник раціону людей, які дотримуються правильного харчування.

Для виконання потрібні:

  • банку консервованої риби;
  • 2 великих томата;
  • 2 середніх огірка;
  • цибулина;
  • третина лимона;
  • зелень, сіль, цукор, бальзамічний оцет.

Рибна закуска готується наступним чином:

  • Цибулю нарізати кубиками, які за допомогою лимонного соку і щіпки цукру маринуються близько 10 хвилин.
  • З помитих і обсушену томатів, огірків готуються невеликі кубики.
  • У ємність викладаються овочі, риба з банки і мелкорубленая зелень.
  • Після ретельного перемішування салат підсолювати і заправляється бальзамічним оцтом, надає пікантну гостроту.

З тунцем, огірком і яйцем

Салат з тунця з яйцем – проста і легка закуска.

Для її приготування необхідний склад продуктів:

  • тунець – 1 банка;
  • огірок – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • оливкова олія та лимонний сік для заправки.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Кубики цибулі мнуть руками і маринуються в лимонному соку протягом 15 хвилин.
  • Огірок і відварені яйця ріжуться дрібними шматочками.
  • У салатнику змішуються овочі, яйця і консервований тунець, після чого вони заправляються маслом.

З солоними огірками і кукурудзою

Варіацію закуски з використанням солоних огірочків, доповнених кукурудзою можна приготувати зі складу компонентів:

  • банки консервованої риби;
  • 4 маринованих огірків;
  • цибулини;
  • ½ Банки кукурудзи;
  • 4 середніх яєць;
  • 100 г майонезу;
  • зелені і солі.

Основні етапи виконання рецепту:

  • У миску викладається консервована риба, в яку додається натертий лук.
  • Відварені яйця і огірки так само натираються на крупній тертці і викладаються в миску.
  • З банки витягується половина кукурудзи і відкидається на друшляк, після чого додається до решти інгредієнтів.
  • Салат притрушивается зеленню, солиться і заправляється майонезом.

Класичне виконання з рисом

Поживна і швидка закуска з основою з рису ідеально підходить для ситної вечері.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • яйця – 5 шт.;
  • кукурудза – 1 банка;
  • рис – 1 склянка;
  • тунець – 2 банки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез для заправки;
  • сіль, перець і зелень.
Дивіться також:  Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування

Салат з тунця з рисом готується за наступною схемою:

  • Рис і яйця відварюють.
  • Тунець і кукурудза відкидаються на друшляк.
  • Цибулю і яйця ріжуться кубиками.
  • У салатнику змішуються всі підготовлені компоненти, після чого притрушиваются рубаною зеленню, солятся, перчатся і заправляються майонезним продуктом.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Проста у виконанні закуска, яка може урізноманітнити дієтичне меню.

Для підготовки салату використовуються:

  • консервований тунець і кукурудза – 1 банку;
  • помідори сорту черрі – 150 г;
  • сир «Моцарелла» – 100 г;
  • листя салату для оформлення;
  • оливкова олія і сік лимона для заправки;
  • сіль і перець.

Щоб насолодитися пікантним смаком багатого поживними елементами салату діємо поетапно:

  • Дно салатника вистилається листям салату.
  • Помідори ріжуться на 4 частини, а сир кубиками.
  • В окремому посуді змішуються сир, томати, риба, олія, сік, сіль і перець, після чого закуска викладається в підготовлений салатник.

Салат «Нісуаз»

Історичною батьківщиною салату є знаменитий місто Ніцца, багатий яскравими фарбами і культурою.

Для підготовки закуски слід придбати:

  • банку тунця;
  • 1 качан салату;
  • 4 томата;
  • 3 середніх яйця;
  • 3 солодкі цибулини;
  • 150 г анчоусів;
  • ½ Частина солодкого перцю;
  • 200 г стручкової квасолі;
  • кілька зубчиків часнику;
  • оливкова олія;
  • трохи маслин, соку лимона, винного оцту, солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • З 100 мл олії, 20 мл оцту, солі і перцю готується заправка.
  • Квасоля відварюється 5 хвилин у киплячій воді, після чого відкидається на друшляк.
  • 30 мл олії розігріваються і змішуються з розчавленим часником і відвареною квасолею.
  • Коли квасоля розм’якшиться, вона знімається з вогню і остуджується.
  • Качан розбирається на листя, які рвуться і поміщаються на дно салатника.
  • Далі викладаються цибульні кільця, які покриваються кубиками томатів.
  • Поверх помідорів викладаються шматочки квасолі і смужки перцю.
  • Овочева маса заправляється заливкою.
  • Перед подачею на закуску викладаються розім’ятим тунець, четвертинки яєць, маслини і філе анчоуса.

Ситна закуска з квасолею

Салат швидкого приготування, для підготовки якого потрібно складу компонентів:

  • 2 банки консервованого тунця;
  • 1 банку консервованої квасолі;
  • ¼ Червоної цибулі;
  • 50 г дрібно нарізаної петрушки;
  • 50 мл оливкової олії;
  • сік половини лимона;
  • сіль, перець.
Дивіться також:  Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

Процес підготовки полягає у виконанні наступних дій:

  • З олії, соку, солі і перцю готується соус.
  • В глибокому салатнику змішуються розім’ятим тунець, вигнута назовні на друшляк квасоля, подрібнену цибулю і петрушка.
  • Салат заправляється підготовленим соусом.

З пекінською капустою

Щоб побалувати себе і своїх домочадців цікавим салатом з пікантною гостротою, необхідно підготувати:

  • по банку тунця і кукурудзи;
  • половину пекінської капусти;
  • 2 свіжих огірка;
  • половину цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 170 мл йогурту;
  • трохи гірчиці, соку лимона, солі і спецій.

Готується вітамінна закуска просто і швидко:

  • Пекінська капуста нарізати невеликими кубиками.
  • З огірка готуються скибочками.
  • Цибуля подрібнюється як можна дрібніше.
  • Тунець давиться виделкою.
  • Підготовлені складові змішуються в салатник і заправляють соусом, який готується з перетертого з сіллю часнику, соку лимона 10 г гірчиці.

Як приготувати з картоплею

Завдяки прекрасним смаковим якостям тунця, що дає можливість йому поєднуватися з різними овочами, можна приготувати ситну закуску з додаванням картоплі.

Для цього беруться:

  • тунець – 1 банка;
  • картопля – 200 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • огірки солоні – 3 шт.;
  • зелень, сіль і перець.

При приготуванні варто дотримуватися наступної схеми:

  • Цибуля подрібнюється і змішується з тунцем.
  • У миску з рибою викладаються кубики відварених картоплі та яєць.
  • Огірки ріжуться скибочками, які також надсилаються в миску з салатом.
  • У фіналі закуска притрушивается рубаною зеленню, солиться і перчится за смаком.

Овочевий салат з консервованим тунцем

Коли настає спекотна пора, трудноперевариваемая їжа не викликає апетиту, хочеться побалувати себе легкою закускою. Овочевий салат з додаванням багатого різноманітними поживними елементами тунця стане відмінним рішенням.

Щоб приготувати страву необхідні наступні складові:

  • листя салату – 100 г;
  • огірки – 2 шт.;
  • помідори – стільки ж;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибулина;
  • консервована риба – 1 банка;
  • сіль, спеції і оливкове масло.

Щоб насолодитися смаком літа:

  • Яйця відварюють і розрізаються на 4 скибочки.
  • Огірки та помідори нарізати невеликими кубиками.
  • З лука готуються тонкі кільця.
  • Дно салатника вистилається рваними листям салату, на які викладаються овочі, яйця, чавлений тунець.
  • Салат солиться, приправляється і заправляється оливковою олією.
Дивіться також:  Салат зі смаженими грибами — 13 рецептів

З кедровими горішками і помідорами черрі

Приготувавши цей салат і відчувши його смак, подумки занурюєшся в італійську атмосферу, з притаманними їй веселощами і колоритністю.

Для виконання рецепта слід обзавестися:

  • 5 листами салату;
  • банкою тунця;
  • ½ Частиною банки з квасолі;
  • 10 помідорами сорту черрі;
  • 50 г кукурудзи;
  • 100 р кедрових горішків;
  • 2 яйцями;
  • оливковою олією і яблучним оцтом;
  • зеленню, сіллю і спеціями.

Спосіб приготування:

  • Кедрові горішки висипаються на суху сковороду і обсмажують разом з сіллю до золотистої скоринки при постійному помішуванні, щоб не допустити пригорання.
  • Відварені й охолоджені яйця ріжуться на 4 частини.
  • Помідори діляться навпіл.
  • Квасоля, кукурудза і тунець відкидають на друшляк для звільнення продуктів від зайвої рідини.
  • Салатні листя рвуться невеликими шматками.
  • В окремому посуді змішуються листя салату, помідори, квасоля, кукурудза, обсмажені кедрові горішки, сіль і спеції.
  • Зверху викладаються яєчні четвертинки, після чого закуска заправляється оливковою олією і невеликою кількістю оцту.

Готуємо з додаванням печінки тріски

Що таїть у роті закуска не відніме у кухаря багато часу, зате урізноманітнює навіть святкову сервіровку.

Для втілення рецепта в життя необхідно підготувати наступні складові:

  • риба – 1 банка;
  • печінка тріски – 1 банка;
  • рис – 120 г;
  • сир плавлений і твердий – 100 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • майонез для заправки;
  • спеції, сіль, зелений лук.

У процесі створення закуски:

  • Помідори і відварені яйця ріжуться кубиками.
  • Рис відварюється зі спеціями і сіллю до готовності.
  • Печінка розминається з подрібненою цибулею.
  • Сир треться на крупній тертці.
  • Салат викладається шарами, кожен з яких покривається майонезній сіточкою: помідори, ⅔ рису, печінка з цибулею; плавлений сир, ½ частина яєць, залишок рису, тунець з цибулею, твердий сир, яйця, що залишилися з зеленим цибулею.

Таким чином, існує безліч простих у виконанні рецептів приготування салату з тунцем, з яких кожна господиня зможе вибрати найбільш смачний для неї та її близьких.