Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

Щоб отримати максимальну користь від моркви, є її варто в сирому або вареному вигляді. Овоч після термічної обробки стане чудовою основою для салату. Можна зробити його пісним або додати за смаком м’ясо. Кращі варіанти салатів з вареної моркви зібрані нижче.

Простий салат з вареної моркви, часнику і спецій

Це блюдо готується дуже швидко. Знадобиться лише півгодини для настоювання вже зібраного частування.

Інгредієнти:

  • морква – 8 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • паприка, кмин мелений – по щіпці;
  • масло оливи і червоний винний оцет – 2 великі ложки;
  • свіжа петрушка і сіль.

Приготування:

  • Моркву і часник почистити. Відправити в каструлю з киплячою водою. Варити близько чверті години.
  • Злити рідину. Порубати варені компоненти кубиками.
  • Змішати інгредієнти, що залишилися. Залити сумішшю моркву і часник. Дати настоятися близько півгодини.

Готовий простий овочевий салат посолити і посипати подрібненою петрушкою.

З вареним буряком

Щоб салат з вареної моркви і буряків не вийшов занадто «порожнім», варто вибрати для нього додаткові інгредієнти з яскравим смаком. Наприклад, квашену капусту.

Інгредієнти:

  • варені морква і буряк – по 1 шт.;
  • квашена капуста – 80-100 г;
  • цибуля – головка;
  • асорті свіжої зелені, сіль, соняшникова олія.

Приготування:

  • Заздалегідь зварити коренеплоди. Остудити і очистити. Можна порізати їх акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками або подрібнити за допомогою терки з самими великими поділками.
  • Цибулю порізати тонкими полуколечками. Перед додаванням інших продуктів розім’яти його руками.
  • Обрану зелень промити, обсушити, порубати. Добре підійде для страви петрушка, кінза.
  • Все посолити. Можна використовувати улюблені спеції.
  • В самому кінці додати капусту. Якщо вона виявилася занадто кислою, потрібно промити квашений овоч великою кількістю води. Потім ретельно віджати чистими руками.
  • Все змішати. Полити маслом.
Дивіться також:  Салат з креветками – 10 рецептів приготування різних салатів

Подати готову страву в холодному вигляді.

Готуємо з яйцями

Яйця в поєднанні з вареною морквиною надають салату ніжний і дуже цікавий смак.

Інгредієнти:

  • сир «Голландський» — 80-90 г;
  • варена морква – 1 невелика;
  • заздалегідь зварені яйця – 3 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • класичний підсолений майонез – 1/3 ст..

Приготування:

  • Вже зварені інгредієнти остудити. Подрібнити середньої теркою.
  • Також обробити і сир.
  • Очищений часник розчавити.
  • Все змішати. Заправити підсоленим соусом. Головне, не забувати, що сир вже сам по собі досить солоний.

Отриману закуску з морквою і яйцем можна подавати на хлібцях/грінках.

Салат з куркою і вареною морквою

Є два варіанти такого салату – ситний калорійний і дієтичний. Склад продуктів у них однаковий. Відрізняється лише вибір соусу.

Інгредієнти:

  • запечена курка – 150-170 г;
  • зварені яйця – 3 шт.;
  • варена морква – 2 великих;
  • сир з гострим смаком – 130-150 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • майонез або олія оливи, зелений лук.

Приготування:

  • Розділити заздалегідь зварені яйця на складові. Окремо потерти жовту і білу частини.
  • Також подрібнити варену моркву, гострий сир.
  • Курятину розділити на волокна або просто порубати акуратними кубиками.
  • Розчавити часник.
  • Якщо готується дієтичний салат, то все потрібно просто змішати між собою в загальній тарілці, полити олією оливи і посипати рубаним луком.
  • Якщо немає необхідності рахувати калорії, варто викласти закуску шарами: курятина – білок – морквина – сир – жовток. Промазати їх майонезом, змішаним з часником. Присипати зверху подрібненим цибулею.

Солити готову страву варто тільки після зняття проби. Зазвичай солоності вистачає від сиру.

Ситне блюдо з картоплею

Картопля, доданий в будь-яке блюдо, завжди надає йому ситності. Салат з таким овочем зможе стати повноцінним живильним перекусом.

Дивіться також:  Салат-Коктейль з шинкою – 7 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • картопля і морква – по 180-200 г;
  • цибулина – половинка;
  • свіжі огірки — 130-150 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • майонез, змішаний з гірчицею – 60-70 мл;
  • велика сіль.

Приготування:

  • Відварити або запекти до м’якості всі заявлені коренеплоди і картопля. Таким же чином приготувати і яйця.
  • Порубати підготовлені очищені інгредієнти акуратними і однаковими за розміром кубиками.
  • Довільно порізати огірочки разом з шкіркою і цибулю. Їх шматочки можна зробити трохи крупніше.
  • Все змішати. Заправити підсоленим соусом з майонезу і гірчиці (краще всього – діжонської).

Спробувати закуску з картоплі та моркви з оригінальною заправкою. За бажанням збільшити кількість солі або використовувати улюблені спеції.

Зі стручковою квасолею

Найчастіше для такого варіанту салату використовується корейська морквина. А пом’якшити смак страви і прибрати його гостроту дозволить відварений овоч.

Інгредієнти:

  • варена морквина – 130-150 г;
  • морожена стручкова квасоля – 1 склянка;
  • морожена кукурудза в зернах – половина склянки;
  • гірчиця в зернах – 1 велика ложка;
  • оцет (9%) – 1 велика ложка;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • сіль – велика щіпка.

Приготування:

  • Зварити кукурудзу і квасолю в окремому посуді. Першу залити солоною водою і готувати 10-12 хвилин на середньому вогні. Другу – 6-7 хвилин.
  • Злити рідину з готових продуктів і залишити їх остуджуватися.
  • Моркву почистити, порізати довгою соломкою. Важливо не переварити овоч, інакше його шматочки вийдуть занадто м’якими і легко розвалюватися.
  • Змішати всі підготовлені продукти, попередньо заправивши їх оцтом і гірчицею.
  • Зверху вилити суміш з підігрітого масла і солі.
  • Після перемішування залишити масу на 3-3,5 години.

Готове частування перекласти в салатник і подати до обіду.

Технологія приготування з печінкою

Особливо ніжною закуска виходить з додаванням курячої печінки. Субпродукт потрібно попередньо вимочити в молоці хвилин 40. Особливо важливо це, якщо він належить молодої птиці.

Дивіться також:  Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • печінка – 180-200 г;
  • цибуля – головка;
  • варена морква – 2 шт.;
  • солодкий перчик – цілий стручок;
  • масло і сіль.

Приготування:

  • Розігріти сковорідку з олією.
  • Спочатку відправити в жир шматочки промитої від молока печінки, а потім все дрібно порізані сирі овочі.
  • Смажити інгредієнти 4-6 хвилин, часто помішуючи.
  • Зняти сковорідку з конфорки і остудити.
  • Змішати салат з тертої вареною морквиною.

Подати частування до столу за бажанням в теплому або холодному вигляді.

Салат «Крабові кубики»

Головна особливість салату – всі продукти для нього нарізати середніми або великими кубиками.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 120-140 г;
  • морква – 120 – 140 г;
  • сир – 60-70 г;
  • часник – 1,5-2 зубки;
  • майонез – ¼ ст.;
  • петрушка (свіжа).

Приготування:

  • Зварити моркву. Остудити. Порізати акуратними середніми або великими кубиками.
  • Також подрібнити сир, крабові палички.
  • Для заправки змішати майонез з размятым часником і рубаною петрушкою. Якщо солоності сиру не вистачає, можна сыпнуть і трохи солі.
  • Всі продукти полити соусом, добре перемішати.

Перед подачею викласти на тарілку «кубиком».

Щоб частування завжди виявлялося не тільки смачним, але і красивим, апетитним, варто дбати про його оформленні. Найпростіше ефектно подавати салати, використовуючи сервірувальне кільце.