Салат зі смаженими грибами — 13 рецептів

Гриби відмінно поєднуються з овочами і м’ясом, а тому є невід’ємною частиною різноманітних салатів. Перевагу віддають печерицям, опенькам, глива і білим грибам, кожні з яких можна використовувати для приготування в будь-якому вигляді — хоч смаженими, хоч маринованими, хоч свіжими. Вони додадуть будь-якого салату унікальність і урізноманітнюють його смак. Нижче наводяться популярні рецепти салатів зі смаженими грибами.

Простий салат зі смаженими грибами і овочами

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Солодкі помідори черрі — 15 шт.
  • Салат — 3-4 листків.
  • 2 середніх солодких перцю.
  • 2 середніх огірка.
  • Цибуля ріпчаста, невелика головка.

Для заправки знадобляться оцет яблучний, базилік і трохи оливкової олії.

  • Печериці промивають, підсушують рушником і нарізати пластиками.
  • Ріпчасту цибулю подрібнюють і пасерують на рослинній олії до золотистого кольору, потім додають печериці і обсмажують протягом 10 хвилин.
  • Поки гриби з цибулею обсмажуються, нарізають часточками помідори, огірки та перець. Листя салату просто рвуть в глибоку чашу.
  • Змішують обсмажені остиглі гриби і овочі, збризкують оцтом і оливковою олією.

Салат буде мати більш насичений смак, якщо постоїть 30 хвилин в холодильнику.

Ситна закуска з додаванням квасолі

Ця закуска готується за короткий проміжок часу. Салат з квасолею та грибами можна заготовити на зиму або просто для щоденного вживання.

Для приготування знадобляться:

  • Склянку квасолі.
  • Будь-які гриби за бажанням — 400 р.
  • Одна цибулина невелика.
  • Дві морквини.

Приступаємо:

  • Склянка квасолі потрібно замочити на 2-3 години в холодній воді, а потім відварити до готового стану.
  • Моркву труть на тертці, цибулю нарізають півкільцями, овочі обсмажують на розпеченій сковороді з додаванням масла.
  • Гриби ріжуть шматочками довільної форми, відправляють до овочів і продовжують смажити ще 20 хвилин.
  • Після того, як гриби будуть готові, їх поміщають в глибоку ємність, додають готову квасолю і за допомогою блендера перемелюють до однорідної структури. Виходить грибний паштет.

Його можна подати до м’яса або овочів, можна просто мазати на хліб. Паштет зберігається в холодильнику до одного місяця.

Салат зі смаженими грибами і куркою

Використовувані інгредієнти:

  • Частина філе курячої грудки — 300-400 р.
  • Сир — 300 р.
  • Червоні солодкі помідори середньої величини — 3 шт.
  • 350-400 г печериць.
  • Одна головка ріпчастої цибулі.
  • Один часниковий зубчик.
Дивіться також:  Салат з печінкою яловичою – 8 рецептів

Салат в приготуванні дуже простий:

  • Печериці нарізають і пасерують з додаванням подрібненої цибулі до готовності.
  • Грудинку варять півгодини і дрібно нарізають.
  • Помідори також подрібнюють.
  • Всі інгредієнти перемішують в глибокій мисці, видавлюють зубчик часнику і заправляють салат майонезом.

Салат з грудкою і смаженими печерицями стане невід’ємною частиною святкового або обіднього столу.

Готуємо з крабовими паличками

Продукти (на 4 персони):

  • Крабові палички — 250-300 р.
  • 350-400 г печериць.
  • Варені курячі яйця — 3 шт.
  • Сир «Гірський» або «Швейцарський» — 300 р.
  • Помідори середнього розміру — 2 шт.
  • Невелика цибулина.

Всі інгредієнти нарізати дрібною соломкою. Печериці і цибулю обсмажують в невеликій кількості олії. Укладають шарами продукти в салатник. Кожен шар добре промащується майонезом. «Шаруватість» дотримується в наступній послідовності: спочатку крабові палички, потім яйця, помідори, гриби, печериці з цибулею і зверху сир.

Салат з копченою грудкою і смаженими печерицями

Використовувані продукти (на 4 особи):

  • Копчена грудка -1 шт.
  • Сир «Швейцарський» — 250 р.
  • Печериці — 350-400 р.
  • Цибулина середньої величини — 1 шт.
  • 2 часникового зубчики.
  • Зелень за смаком.

Спочатку нарізану цибулю обсмажують на сковороді, потім до нього додають подрібнені гриби. Вміст регулярно помішують і смажать 10 хвилин. Нарізають копчену курку, труть на крупній тертці сир.

Всі інгредієнти змішують, видавлюють до них 2 зубчики часнику і приправляють посіченою свіжої зеленню. Салат заправляють майонезом.

Оригінальний варіант з кальмарами

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 3-4 тушки кальмарів середньої величини.
  • 200 г натертого сиру;
  • Гриби — 300 р.
  • Головка ріпчастої цибулі — 1 шт.

Кальмарів варять в окропі 2-3 хвилини, потім ріжуть півкільцями.

Важливо не переварити морепродукти, інакше вони стануть жорсткими і практично неїстівними.

Гриби і цибулю пасерують і остуджують. Викладають в ємність вміст сковорідки, кальмарів і натертий сир. Солять і перчать за бажанням, додають майонез.

Салат «Полянка»

Цей рецепт використовується для прикраси святкового столу, так як салат відрізняється цікавою подачею.

Дивіться також:  Салат Парус – 9 рецептів приготування

Знадобиться на 4 порції:

  • Печериці мариновані — банку.
  • Відварне м’ясо курки — 300 р.
  • Дві середні моркви.
  • Цибулина.
  • Три невеликих картоплини.
  • 3-4 зварених круто яйця.
  • Сир — 250-300 р.
  • 2-3 маринованих огірка.
  • Зелень для прикраси.

Цей салат відніме у вас час на приготування їжі, але результат того, повірте, варто:

  • Картоплю і моркву варять заздалегідь до готового стану, а потім чистять і ріжуть кубиками.
  • Куряче філе і огірки подрібнюють тонкими смужками довжиною приблизно по 1-2 див.
  • Цибулину потрібно обдати окропом, щоб вона не гірчила, а потім дрібно порізати.
  • У ємність першим ділом перекладають гриби так, щоб ніжки виявилися догори, а капелюшки внизу.
  • Промащують невеликою кількістю майонезу вміст салатника і кладуть шар моркви і цибулі. Знову «проходяться» майонезом, потім укладають картопля, яйця, курятину, натертий сир і огірки. Поверх кожного продукту розподіляють 2 ст. л. майонезу і трохи солі.
  • Поверх огірків натягують харчову плівку і акуратно за допомогою плоскої тарілки перевертають салатник.

Капелюшки грибів виявляються зверху, салат прикрашають зеленню і подають до столу.

З шинкою

  • Шинка — 300 р.
  • Печериці — 350 р.
  • Помідори — 300 р.
  • Зелений горошок — банку.
  • Сир ковбасний — 250-300 р.

Нарізані соломкою гриби смажать на олії 10 хвилин. Шинку ріжуть соломкою, помідори – кубиками, сир натирають на тертці. Змішують складові салату в чаші, заправляють майонезом, додають солі і перцю за бажанням.

Вегетаріанський салат зі смаженими грибами і сочевицею

Використовувані інгредієнти (на 3 особи):

  • Склянку сочевиці.
  • Печериці — 200-300 р.
  • Одна середня морква.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Шпинат — 300 р.

Промиту сочевицю засипають у каструлю, заливають водою і варять протягом 15 хвилин. Шпинат рвуть руками. Гриби ріжуть великими кубиками, моркву з цибулею також подрібнюють. Смажать печериці з цибулею і морквою 15 хвилин. Остуджують, всі продукти змішують і заправляють сметаною.

Класичний рецепт «Соняшник»

Інгредієнти (на 3 порції):

  • Відварна куряча грудка — 300 р.
  • Твердий сир — 300 р.
  • Гриби мариновані — 350-400 р.
  • Банка маслин без кісточки.
  • Картопляні чіпси «Принглс» — упаковка.
  • Три варених курячих яйця.
Дивіться також:  Салат з авокадо з креветками – 8 дуже смачних рецептів

Мариновані гриби і куряче м’ясо нарізають середнього розміру соломкою. Маслини ріжуть навпіл. Сир і яйця подрібнюють на тертці. Інгредієнти викладають за порядком і не перемішують один з одним, кожен шар промащують майонезом. Зверху страву прикрашають маслинами, а картопляні чіпси укладають по всьому периметру салатника.

З сухариками

Необхідні для приготування продукти (на 3 особи):

  • Відварне м’ясо курки — 300 р.
  • Будь-які гриби — 300 р.
  • Одна головка цибулі.
  • Сир — 200-250 р.
  • Сухарики — 200 р.
  • Часник — 2-3 зубчики.

Збирати салат будемо так:

  • Гриби з цибулею смажать до досягнення золотого кольору.
  • Доки вони обсмажуються, готують інші продукти: філе ріжуть середніми шматочками, а сир подрібнюють за допомогою терки.
  • Після того, як гриби і цибулю охолонуть, їх вводять до курки і сиру. Вміст перемішують, видавлюють часник, солять і вводять майонез.
  • В кінці приготування, безпосередньо перед самою подачею, салат кладуть сухарики. Такий спосіб запобігти їх размокание.

Салат з копченою ковбасою і смаженими грибами

Використовувані інгредієнти (4 порції):

  • 300-350 г копченої ковбаси.
  • Три невеликих солоних огірка.
  • Гриби — 350-400 р.
  • Цибулина.
  • Сир твердий — 300 р.

Гриби попередньо подрібнюють і обсмажують з додаванням цибулі. Копченость нарізають соломкою довжиною не більше 2 див. Натертий сир поміщають до ковбаси і додають подрібнені соління. В кінці додають гриби і цибулю. Заправляють салат парою ложок майонезу.

Варіант з додаванням картоплі

Знадобляться для салату (на 4 особи):

  • 350-400 г печериць.
  • Картопля — 3 шт.
  • Одна головка ріпчастої цибулі.
  • Невелика морква — 2шт.
  • Варені яйця — 2 шт.
  • Відварне м’ясо курки — 400 р.
  • Пара солоних огірків.

Відварені картоплини, моркву і яйця ріжуть на дрібні кубики завбільшки з 1 див. Гриби пасерують з нарізаною цибулею і дають їм охолонути. Перемішують всі перераховані продукти, додають порізані огірки, курку і 3 ст. л. майонезного соусу.

Гриби — універсальний продукт, якому завжди знайдеться місце в салаті. А смажені, вони просто створені для тандему з м’ясом, сиром і соліннями. Придумуйте свої поєднання і радуйте своїх рідних.