Салат зі смаженими печерицями – 12 смачних рецептів

Для того щоб приготувати чудовий салат зі смаженими печерицями, не обов’язково мати кухарську освіту та багаторічний стаж біля плити. Дотримуйтесь порад і рекомендацій смачних рецептів страв, а все інше підкаже інтуїція і шосте відчуття. А воно є абсолютно у всіх!

Салат зі смаженими печерицями та курячою грудкою

Різноманітна закуска, страви з дрібно накришений продуктів, прийшла до нас із французької кухні. Салати з смаженими печерицями готуються в найрізноманітніших кулінарних варіаціях, що становлять повсякденне і святкове меню.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • сметана домашня — 40 г;
  • огірки — 6 шт.;
  • гриби свіжі — 1 кг;
  • майонез — 30 г;
  • куряча грудка — 1 кг;
  • качан капусти пекінської;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • хліб білий — 4 скибочки;
  • спеції, прянощі.

Спосіб приготування:

  • Промиваємо куряче м’ясо, нарізаємо невеликими брусочками, ретельно промокаємо серветками. Обсмажуємо скибочки в добре нагрітому маслі, постійно перевертаючи після утворення рум’яної скоринки. Обов’язково залишаємо шматочки готової грудинки на паперовому рушнику, позбавляючи продукт від зайвого жиру.
  • Печериці швидко промиваємо від бруду, нарізаємо слайсами, обсмажуємо до рум’яності. Ніколи не тримаємо гриби довгий час в рідині, так як спорові організми швидко вбирають вологу, розмокають, втрачаючи вишуканий смак.
  • Підставляємо під воду качан пекінської капусти. Робимо це з боку плодоніжки, щоб вода не потрапляла в нещільно сполучені листя. Стряхиваем останні краплі, видаляємо нижню, більш жорстку частину качана, іншу половину шаткуємо смужками.
  • Шаткуємо свіжі огірки на півкільця. Хлібні скибочки ріжемо на маленькі кубики. Обсмажуємо в олії разом з очищеними зубками часнику до рожевого відтінку, потім витримуємо на серветках, поки стече жир.
  • З’єднуємо в тарілці всі компоненти страви, приправляємо сіллю і перцем, присмачую сметаною і майонезом.

Посипаємо салат з грибами хрусткими грінками. Якщо це перший досвід оформлення холодної закуски, то він виявився більш ніж вдалим!

З крабовими паличками

Смажені шампіньйони відчувають себе гармонійно поруч з крабовими паличками, наділяючи салат цікавим і не зовсім звичайним смаком.

Список продуктів:

  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • масло пісне;
  • гриби — 400 г;
  • солодка морква — 2 шт.;
  • палички крабові — 300 г;
  • густа сметана — 150 г;
  • спеції, кріп.

Порядок приготування:

  • У представленому блюді використовуємо заздалегідь відварену моркву. Однак є й інший спосіб технологічної обробки коренеплоду. Для цього ретельно його промиваємо, кладемо в нещільно зав’язаний харчової пакет, відправляємо на 7 хвилин у мікрохвильовку. Включаємо її на середню потужність. Готову моркву дрібно кришимо.
  • Ну а поки займемося іншими інгредієнтами. Звільняємо цибуля від лушпиння, рубаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до прозорості, залишаємо на час в піалі.
  • Очищаємо печериці, нарізаємо пластинами, викладаємо в ємність на місце овочів. Готуємо гриби на високому полум’я до піджареної, залишаємо на тарілці остигати.
  • Настала черга крабових паличок. Витягуємо з упаковки, промокаємо, рубаємо шматочками, покласти в сковороду. Готуємо 3 хвилини на слабкому вогні, постійно перевертаючи, поки продукт не стане м’яким, як локшина.
  • Збираємо всі компоненти страви в сервіровочної вазі. Приєднуємо подрібнений кріп, солимо, присмачую домашньою сметаною, акуратно перемішуємо.

Приготовлена закуска — страва досить ситна, а тому самодостатнє для включення в розряд других страв. Однак салат з крабовими паличками ще і відмінний гарнір до рису або картоплі.

Готуємо з кукурудзою

Поєднання білого і жовтого кольорів — улюблене у дизайнерів і кулінарів. Ці відтінки легко запам’ятовуються, бо салатна комбінація печериць і кукурудзи спочатку успішна.

Набір компонентів:

  • морква по-корейськи — 350 г;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • гриби — 350 г;
  • банка солодкої кукурудзи;
  • майонез;
  • зелень.

Процес приготування:

  • Якщо використовуємо заморожені печериці, відтає їх при кімнатній температурі або заздалегідь залишаємо на нижній полиці холодильника. Обполіскуємо очищені від бруду гриби, поділяємо на невеликі шматочки, обсмажуємо разом з нарізаним півкільцями цибулею до золотистого відтінку.
  • Виливаємо вміст банки в друшляк, добре промиваємо жовті зернята, просушуємо на серветках.
  • З’єднуємо компоненти страви в глибокій тарілці, приправляємо сіллю, перцем, майонезним соусом. Акуратно все перемішуємо.

Подаємо страву відразу після заправки, прикрашаючи нарубаною зеленню.

Листковий салат зі смаженими печерицями

Важливість гарного оформлення закуски складно переоцінити. Навіть якщо що-то в ній не вдасться, вишуканість зовнішнього вигляду заповнить невеличкий кулінарний прорахунок.

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • стружка тертого сиру — 200 г;
  • майонез — 300 г;
  • шампіньйони — 600 г;
  • часникові зубки — 4 шт.;
  • філе куряче — 500 г;
  • вода питна — 400 мл;
  • картопля — 4 шт.;
  • зерна граната — 100 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • яйця — 8 шт.;
  • оцет (3%) — 30 мл

Поетапне приготування:

  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, заливаємо окропом, сполученим з оцтом, залишаємо овочі маринуватися.
  • Промиваємо куряче філе, промокаємо серветками, поділяємо на невеликі смужки. Щоб м’ясо птиці вийшло в салаті ніжним і м’яким, обов’язково видаляємо всі жили і плівки.
  • Викладаємо шматочки курки на сковороду з гарячим маслом, швидко смажимо до ніжно-рожевого кольору, постійно перемішуючи склад. Приправляємо продукт сіллю і перцем. Готові частини викладаємо в тарілку для повного остигання.
  • Нарізаємо часточками підготовлені печериці, обсмажуємо до світло-коричневого кольору.
  • Відварюємо картоплю, остиглі бульби звільняємо від шкірки, крупно натираємо.
  • Акуратно поділяємо навпіл очищені яйця. Жовтки з’єднуємо з подрібненим часником і майонезом. Фаршируємо білки отриманою сумішшю.
  • Оформляємо салат. Викладаємо на дно прозорій ємності шматочки м’яса. Зверху маємо шар цибулі. «Малюємо» сіточку майонезу, далі поміщаємо гриби, потім картопля, який теж покриваємо білим соусом.
  • Завершуємо композицію начиненими білками. Вони будуть зображати замети. Посипаємо їх сирної стружкою, прикрашаємо гілочками кропу або розмарину.

Відправляємо салат в холодильник, щоб зимовий мотив сформувався остаточний смаковий букет.

З копченою куркою

Про користь або шкоду копченостей йдуть постійні і досить запеклі дебати. Однак ніхто не посміє заперечити неповторний смак і незрівнянний аромат салату з копченою куркою!

Необхідні компоненти:

  • огірки мариновані — 2 шт.;
  • свіжий майонез;
  • масло пісне;
  • печериці — 200 г;
  • цибуля-ріпка;
  • копчене куряче філе — 200 г;
  • сіль.

Технологія приготування:

  • Очищену цибулину шаткуємо кубиками, пасеруємо на олії до напівготовності.
  • Видаляємо з копченого філе птиці шкірку, рубаємо м’ясо кубиками.
  • Гриби промиваємо, видаляємо пошкоджені місця, кришимо невеликими шматочками, додаємо до цибулі. Обсмажуємо продукти на середньому вогні. Після випаровування рідини злегка солимо, готуємо гриби до появи коричневої скоринки.
  • Солоні/мариновані огірочки додадуть страві легку пікантність, для чого використовуємо продукт без яскраво вираженої гостроти. Нарізаємо консервовані корнішони маленькими шматочками, акуратно віджимаємо, щоб видалити зайву вологу — вона в салаті абсолютно не потрібна!
  • Викладаємо компоненти в глибоку посуд, змішуємо з майонезом. Заміна його на сметану не допускається, так як вона не поєднується з маринованими огірками.

Ретельно перемішуємо продукти, просочуючи їх білим соусом. Прикрашаємо блюдо гілочками зелені.

Ситна закуска з шинкою

Будь салат у нас асоціюється, насамперед, з легкою їжею, попередньої основної трапези. І даремно! Апетитна страва з смажених печериць і шинки може стати ситної закускою, не поступається за цим показником другим страв.

Список інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • відварені круто яйця — 3 шт.;
  • якісний майонез;
  • гриби — 200 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • сир ковбасний — 200 г;
  • шинка — 250 г;
  • огірки свіжі — 3 шт.;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Очищаємо від лушпиння цибулі, подрібнюємо кубиками, обсмажуємо в гарячому олії до легкої рум’яності. Не забуваємо перевертати шматочки, щоб вони не підгоріли. Для будь-якого салату це просто неприпустимо!
  • Тонко нарізаємо підготовлені печериці, викладаємо їх в сковороду з цибулею, смажимо до готовності.
  • Звільняємо яйця від шкаралупи, рубаємо не дуже дрібними шматочками. Огірки шаткуємо кубиками, шинку — більш великими скибочками.
  • Відправляємо підготовлені інгредієнти в простору чашу. Солимо і перчимо продукти, заправляємо бажаним кількістю майонезного соусу, ретельно все перемішуємо.
  • Ставимо на широке блюдо сервірувальне кільце, заповнюємо його салатом, злегка ущільнюємо, після чого обережно прибираємо сталеву смугу.

Ситна закуска з шинкою відразу привертає увагу своїм оформленням. Фахівці кажуть, що гарна їжа завжди смачніше, приємніше, краще засвоюється організмом.

Пісний салат зі смаженими печерицями

Дари лісу дозволяють приготувати легку і корисну закуску без використання продуктів тваринного походження.

Склад компонентів:

  • масло оливи — 40 мл;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • картопля — 8 шт.;
  • печериці — 400 г;
  • стиглі томати — 4 шт.;
  • цибуля-ріпка, огірки, морква — 2 шт.;
  • паприка, шпинат, листовий салат, сіль морська.

Порядок приготування:

  • Відварюємо в «мундирі» картоплю, охолоджуємо, знімаємо тонку шкірку. Поділяємо бульби на маленькі кубики, збризкуємо їх маслом оливи. Така обробка збереже якість продукту при контакті з вологими компонентами салату.
  • Нарізаємо шматочками гриби, обсмажуємо разом з оформленим півкільцями цибулею до рум’яності. В кінці процесу злегка солимо складу.
  • Наколюємо виделкою болгарські плоди в декількох місцях. Утримуючи за хвостик, обпалюємо перці полум’ям конфорки до обвуглювання шкірки. Загортаємо овочі на 5 хвилин в плівку, потім очищаємо, видаляємо насіння, ріжемо тонкою соломкою.
  • Дрібно натираємо моркву, рубаємо свіжі огірки, подрібнюємо попередньо промитий від піску шпинат. Ніжні салатні листи розриваємо руками.
  • Збираємо всі підготовлені компоненти в зручну чашу, приправляємо морською сіллю, збризкуємо ароматним маслом, посипаємо паприкою. Добре все перемішуємо.

Викладаємо пісний салат акуратною гіркою на тарілку, прикрашаємо часточками стиглих помідорів і свіжою зеленню.

Рецепт з квасолею

Боби і шампіньйони — поєднання досить незвичайне, що дозволяє урізноманітнити раціон недорогий, але дуже смачною і поживною їжею.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • квасоля — 300 г;
  • відварені яйця — 8 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • огірки — 4 шт.;
  • гриби — 500 г;
  • палички крабові — 400 г;
  • зелень.

Технологія приготування:

  • Замочуємо боби на ніч, на наступний день відварюємо в солоній воді до м’якого стану. Відкидаємо квасолю на друшляк, щоб рідина повністю скла.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння, шаткуємо кубиками, обсмажуємо разом з промитими і нарізаними слайсами печерицями. Коли продукти підрум’яняться, залишаємо їх у тарілці до повного охолодження.
  • Звільняємо яйця від шкаралупи, рубаємо маленькими шматочками. Так само оформляємо крабові палички і огірки.
  • З’єднуємо в чаші всі компоненти страви, солимо і перчимо до смаку, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо.

Викладаємо салат з квасолею і смаженими печерицями в круглу тарілку з ручками. Такий французький фарфор на святковому столі завжди в тренді!

З кабачками і баклажанами

Гриби печериці чудово поєднуються з улюбленими кабачками і баклажанами. Закуска хоч проста у виконанні, але зі своїми «примхами».

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • яйця — 4 шт.;
  • баклажани — 2 шт.;
  • оцет (3%) — 30 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • печериці — 300 г;
  • кабачок;
  • сіль, кріп, перець.

Процес приготування:

  • Гриби можна відварити і в такому вигляді використовувати в салаті. Однак незрівнянно смачніше й пахучіше вони стануть після обробки на сковороді. Очищені печериці шаткуємо соломкою, обсмажуємо разом з нарубаним цибулею до легкої рум’яності.
  • Баклажани — це компонент страви, здатний зіпсувати «репутацію» нашого їства. Справа в тому, що в зрілих плодах міститься соланін, що надає овочам, а потім і закуски, неприємну гіркоту. Щоб цього не сталося, видаляємо кінчики «синеньких», ріжемо їх кубиками, обсипаємо сіллю, залишаємо на годину в посуді під гнітом.
  • Зливаємо темну рідину, серветками промокаємо шматочки баклажанів, обсмажуємо в олії.
  • Кабачок очищаємо, поділяємо на маленькі частини, також готуємо в сковороді. Не забуваємо трохи посолити овочі в процесі приготування.
  • З’єднуємо остиглі інгредієнти салату, додаємо дрібно нарубані яйця, заправляємо соусом склад з суміші оцту, олії і перцю.

Оформляємо страву у витонченій посуді, прикрашаємо свіжою зеленню.

Салат: смажені печериці, курка, огірок і сир

Назва цього рецепта відразу нагадує про приємних застіллях, веселих тостах і, звичайно, про смачної російської закуски з огірочків, грибів, м’яса курки і ніжного сиру.

Необхідні компоненти:

  • варені яйця — 3 шт.;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • майонез — 150 г;
  • печериці — 200 г;
  • цибулина, морква — по 1 шт.;
  • стегенця курячі — 600 г;
  • банка солодкої кукурудзи;
  • сіль, масло пісне, перець, майонез: за вподобанням.

Технологія приготування:

  • Очищаємо і промиваємо всі овочі. Шаткуємо півкільцями цибулю пасеруємо до м’якості. Додаємо терту моркву, через 5 хвилин приєднуємо нарубані пластинами гриби, смажимо до золотистого відтінку.
  • Відварюємо курячі стегенця, охолоджуємо, відокремлюємо філе, дрібно нарізаємо його.
  • Натираємо очищені яйця. Кукурудзу зливаємо в друшляк, промиваємо, просушуємо.
  • Подрібнені зубки часнику з’єднуємо з майонезом.

Викладаємо всі компоненти закуски на тарілку шарами (у будь-якому порядку), приправляючи їх часниковим соусом.

«Гніздо глухаря»

Відоме блюдо здатне створити саму теплу і приємну за столом атмосферу, адже гніздо — це теж своєрідний осередок для пернатого сімейства.

Набір продуктів:

  • масло пісне — від 150 г;
  • шинка — 120 г;
  • печериці — 200 г;
  • відварена куряча грудка — 150 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • стружка тертого сиру — 70 г;
  • картопля — 350 г;
  • якісний майонез;
  • перо цибулі.

Спосіб приготування:

  • Від варених круто яєць відокремлюємо білки, крупно їх натираємо.
  • Обсмажуємо очищені і дрібно нарізані гриби до рум’яного кольору, з’єднуємо з білками.
  • Шаткуємо кубиками остигле м’ясо птиці, змішуємо з нарубаним пером лука. Частина зеленої маси залишаємо для прикраси страви.
  • Викладаємо підготовлені продукти в чашу, заправляємо майонезом.
  • Жовтки змішуємо з невеликою кількістю цибулі і білого соусу, щоб вийшла густа суміш.
  • Очищаємо картоплю, нарізаємо соломкою, смажимо у фритюрі. Залишаємо золотисті смужки на паперових серветках, щоб вони увібрали зайвий жир.
  • Поміщаємо закуску на сервірувальну тарілку, у центрі утворимо поглиблення. Оточуємо салат картоплі брусочками, «облицьовуєм» їм всі сторони пташиного «будиночка», посипаємо його нарубаною зеленню.
  • Формуємо з желткового складу мініатюрні яйця, наповнюємо ними влаштоване в центрі містечко.

У салаті з символічною назвою «Гніздо глухаря» може «оселитися» тільки найприємніші смаки і враження.

Грибний салат зі шпинатом і сухариками

Оксамитова капелюшок, ніжна м’якоть, шовкові повітряні складки — образно названі атрибути печериць. Додаємо до них шпинат і сухарики, отримуємо розкішну і дуже смачну закуску.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • батон білий — 6 скибочок;
  • гриби — 300 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • шпинат — 60 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • сік лимона — 20 мл;
  • куркума, перець, паприка, сіль.

Приготування страви:

  • Відварюємо яйця круто, охолоджуємо у воді, очищаємо, ріжемо на 4 частини.
  • Шаткуємо кубиками звільнений від лушпиння цибулі. Подрібнюємо ретельно промитий і просушений шпинат.
  • Печериці оформляємо чвертями (великі екземпляри ріжемо дрібніше), обсмажуємо до коричневої скоринки, викладаємо в салатник.
  • Додаємо в сковороду трохи олії, підсмажити до м’якості цибулю. Витягуємо його з ємності, намагаючись залишити жир на дні посуду.
  • Нарізаємо хліб маленькими кубиками, покласти їх в ту ж ємність. Посипаємо шматочки паприкою і куркумою, обсмажуємо до красивої рум’яності і легкого хрускоту.
  • Приєднуємо до печерицям шпинат, збризкуємо масу соком лимона, приправляємо сіллю. Залишаємо продукти на кілька хвилин для настоювання, потім поміщаємо третю частину сухариків. З допомогою двох вилок перемішуємо масу, посипаємо рештою хрусткими шматочками.

Розкладаємо закуску по порційному посуді, додаємо в кожну тарілку по розділеному яйцю, подаємо до столу.

Приготувати салат зі смаженими печерицями — заняття просте, приємне, і дуже захоплююче. Головне, щоб отримане страва не тільки тамували голод, але й приносило справжнє естетичне задоволення.

Прокрутка до верху