Салат зі спаржі — 7 рецептів приготування

Спаржа — це культура, яка налічує більше 200 видів. Однак, популярними стали лише деякі з них, а в кулінарії частіше використовується біла або зелена різновид. Причому на основі останньої роблять не тільки різноманітні страви, але і застосовують в народній медицині.

Продукт містить безліч вітамінів і є цінним джерелом білка, тому його часто включають програми спортивного та дієтичного харчування. Найбільш просте блюдо, яке можна приготувати цей салат зі спаржі. Пропонуємо 7 простих рецептів.

Простий салат зі спаржі з морквою

На швидку руку можна зробити салат зі спаржі з морквою.

Для цього потрібні такі компоненти:

  • 300 г спаржі;
  • кілька морквин;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • нежирний майонез.

Як приготувати салат зі спаржі:

  • Очистити спаржу, порізати і згасити на сковороді.
  • Нарізати довгими смужками морква, зелений лук порубати.
  • Змішати компоненти, посолити і заправити соусом.

На замітку. Є інший спосіб приготування цієї страви, коли спаржу обсмажують разом з морквою і салатик подається гарячим.

Загрузка...

Готуємо з куркою

Коли є час, можна зробити ситний салат зі спаржею і куркою, заправивши його медово-лимонним соусом з додаванням оливкової олії.

Знадобиться взяти такі продукти:

  • спаржу;
  • курячу грудку;
  • свіжі огірки;
  • плоди болгарського перцю;
  • консервований горошок;
  • білу частину цибулі порею;
  • лимон;
  • гірчицю;
  • оливкова олія;
  • сіль.

Як готувати страву:

  • Бланшувати спаржу в солоній воді, остудити в друшляку і порізати.
  • Зварити курятину і розібрати на волокна.
  • Порізати огірки, болгарський перець, порей, злити з горошку маринад.
  • Приготувати соус з гірчиці, лимона і оливкової олії.
  • Змішати підготовлені компоненти, посолити і заправити.

При бажанні можна додати терту моркву або помідори сорту черрі. А якщо виключити зі складу курятину, вийде низькокалорійний пісний салат для тих, хто на дієті.

Спробуйте також:  13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Салат з руколою, помідорами і сиром

Рукола не менш корисна, ніж спаржа, і при поєднанні цих компонентів вийде насичений вітамінами і мікроелементами салат.

В процесі роботи знадобиться:

  • спаржа;
  • рукола;
  • зелена цибуля;
  • міцні помідори;
  • сир;
  • дрібні сухарі;
  • майонез.

Як готувати вітамінний салат:

  • Проварити в підсоленій воді спаржу, остудити і порізати.
  • Вимити рукколу, порвати руками або подрібнити ножем.
  • Порізати помідори часточками, нашаткувати зелену цибулю.
  • За допомогою ножа зробити маленькі кубики з сиру.
  • Скласти в салатницю підготовлені продукти, насипати сухарі і заправити страву майонезом.

Увага! Класти на салат соус і сухарі потрібно перед подачею, бо навіть в результаті нетривалого зберігання вони стануть м’якими і неприємними на смак.

Спаржа соєва по-корейськи

Спаржа часто використовується в азіатській кухні, на її основі роблять страви з додаванням великої кількості ароматних приправ.

 

Для приготування салату з спаржі по-корейськи знадобиться:

  • суха спаржа соєва;
  • цибуля;
  • часник;
  • соєвий соус;
  • рисовий оцет;
  • порошковий перець (краще червоний);
  • коріандр;
  • сіль.

Як готувати салат з соєвої спаржі:

  • Спаржу замочити на ніч або бланшувати в солоній воді.
  • Віджати від рідини набряклий продукт і порізати невеликими шматочками.
  • Посмажити дрібно шінкованной цибулю до золотистого кольору.
  • Змішати в одній посуді рисовий оцет з соєвим соусом, а в іншій — роздавлений часник і спеції із сіллю.
  • Заправити спаржу цибулею, сумішшю спецій і приготованим соусом, перемішати і залишити в щільно закритому посуді.

Гострий салат буде готовий через кілька годин. Настоювати його краще на середній полиці холодильника.

Салат з печерицями

Спаржа відмінно поєднується з грибами будь-якого виду.

Для приготування закуски знадобиться:

  • спаржа;
  • гриби;
  • кілька цибулин;
  • морква;
  • часник;
  • кріп;
  • сметана або майонезний соус;
  • трохи солі.
Спробуйте також:  Салат з морського коктейлю - 8 рецептів приготування

Як готувати страву:

  • Проварити в окропі спаржу, остудити і порізати.
  • Пасерувати цибулю з морквою, додати гриби і смажити до готовності.
  • Приготувати соус зі сметани або майонезу, роздавленого часнику і рубаного кропу.
  • Змішати компоненти, посолити і заправити.

Рада. Можна приготувати більш ситну страву, якщо додати в салат варене чи копчене м’ясо.

З крабовими паличками

Відомо безліч способів приготування салату з крабовими паличками, в тому числі і зі спаржею.

Для приготування страви потрібно:

  • спаржа;
  • пачка крабового продукту;
  • кілька яєць;
  • огірки;
  • зелена цибуля;
  • солодка кукурудза;
  • сіль;
  • легкий майонез.

Як зробити салат:

  • Прокип’ятити в солоній воді спаржу, остудити в друшляку і порізати.
  • Подрібнити варені яйця, крабові палички, огірки і зелений лук.
  • З’єднати компоненти, додати солодку кукурудзу, сіль і майонезний соус.

Переваги цього салату полягає в тому, що він збереже смакові якості протягом 24 годин після приготування.

Теплий салат зі спаржею та морепродуктів

Любителям морепродуктів обов’язково сподобається теплий салат зі спаржею, креветками і кальмарами.

Для готування будуть потрібні:

  • свіжа спаржа;
  • 80 г довгозернистого рису;
  • заморожені креветки і кальмари;
  • зелений горошок;
  • цибулина;
  • морква;
  • ½ Лимона;
  • соєвий соус;
  • трохи гірчиці.

Як зробити салат зі спаржею та морепродуктів:

  • Перебрати рисові зерна, обшпарити окропом, а через 15-20 хвилин, відкинути на друшляк.
  • Бланшувати спаржу, відцідити і порізати.
  • Відварити креветки і кальмари, остудити.
  • Зробити зажарку з подрібненої цибулі і тертої моркви, потім додати спаржу і продовжити готування.
  • Ввести в салат пропарений рис, креветки і порізане м’ясо кальмарів, всипати зелений горошок і злегка обсмажити, постійно помішуючи.
  • Додати в блюдо гірчицю і соєвий соус, перемішати, зняти з вогню і дати настоятися під кришкою деякий час.
Спробуйте також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

На замітку. Існує універсальна заправка для салатів з спаржі. На 100 г продукту знадобиться суміш 10 мл оцту і 20 мл соєвого соусу. Такий соус чудово доповнить блюдо, приготоване на основі цієї корисної культури.