Салат зі свіжої капусти — 12 рецептів приготування

З капусти можна приготувати різні страви. З свіжого качана смачно робити вітамінну закуску або повноцінний гарнір, а будь салат із свіжої капусти відмінно підходить в якості закуски і до рибних страв, і до м’ясних. Якщо ви не знаєте, як цікаво і смачно приготувати капустяний салат, то нижче зібрані найпопулярніші методи універсальних ситних закусок.

Простий салат із свіжої капусти та огірків

Літній варіант такої страви виходить смачним, ароматним і корисним. Вживати його смачніше всього свіжим, оскільки, постоявши кілька годин, закуска може втратити свою чудову хрусткость.

Інгредієнти на 300 грам білокачанної капусти:

  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп;
  • огірок – 2 шт.;
  • кінза;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • петрушка;
  • масло – 2 ст. ложки оливкової.

Приготування:

  • Качан нашаткувати.
  • Підсолити і розім’яти за допомогою рук. Сік повинен виділиться.
  • Цибулю і огірок необхідні півкільцями. З’єднати з капустою.
  • Залити соком від лимона.
  • Полити маслом.
  • Порубати зелень.
  • Закинути в салат. Розмішати.

Рецепт, як в їдальні — з морквою і оцтом

Ще одна варіація смачної закуски — салат зі свіжої капусти з оцтом. Дуже швидко готується, виходить хрустка, а завдяки тому, що всі овочі використовуються свіжими, виявляється ще й корисним.

Інгредієнти:

  • оцет – 1,5 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • буряк – 1 шт.;
  • сіль;
  • вилок червонокачанної капусти – 1 шт.;
  • кріп;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати овочі однаково довгою соломкою.
  • Змішати.
  • Присипати перцем.
  • Залити оцтом.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати кріп.
  • Присипати готову страву.

Гострий салат з часником і майонезом

Це найшвидший варіант приготування капустяного салату. Він виходить дуже соковитим, пікантним і гострим.

Якщо хочете отримати дієтичний варіант, то можна замінити майонез сметаною.

Інгредієнти:

  • часник – 6 зубчиків;
  • капуста – середній качан грам на 700;
  • сіль;
  • майонез – 230 мл

Приготування:

  • Порубати качан тонкої акуратною соломкою.
  • Присипати сіллю.
  • Розтерти. Повинен виділиться сік.
  • Взяти дрібну тертку або чеснокодавку і пропустити часникові зубки.
  • Змішати з соломкою.
  • Залити майонезом.
  • Розмішати.

Вітамінний варіант із зеленим яблуком

Всі вхідні до складу продукти ідеально поєднуються і створюють неповторну палітру смаку. Блюдо виходить кисло-солодким, цікавим і «не заїждженим».

Інгредієнти:

  • капуста – невеликий червоний качан до півкіло;
  • перець;
  • яблуко – 2 зелених;
  • сіль;
  • сік – 30 мл апельсинового;
  • горіх – 160 г (будь-який, можна суміш);
  • селера – 2 стебла;
  • мед – 1 ст. ложка рідкого;
  • сир – 120 г;
  • масло – 55 мл оливкової;
  • морквина – 230 р.

Приготування:

  • Нашаткувати вилок.
  • Присолити.
  • Пом’яти за допомогою рук.
  • Взяти велику тертку і перетерти морквину.
  • Яблуко необхідно у вигляді тонких часточок.
  • Селеру нашаткувати.
  • Змішати.
  • Підсолити. Перемішати.
  • В масло влити сік.
  • Додати мед і знову розмішати.
  • Залити овочі маслом і, як завжди, перемішати.
  • Залишити в холодильнику на півгодини.
  • В цей час подрібнити горіхи.
  • Нарізати сир дрібними кубиками.
  • З’єднати з охолодженої масою.

З копченою ковбасою

Якщо хочете здивувати і доставити радість близьким, то саме час приготувати капустяний салат з копченою ковбасою. Він набагато ситніше вище описаних, а в залежності від виду обраної ковбаси, кожен раз виходить різним і нетривіальним.

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти;
  • сіль;
  • горошок зелений – банку;
  • яйце – 2 шт. (відварених);
  • зелень;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • ковбаса – 230 г копченої;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Качан нарізати акуратними смужками.
  • Ковбаса потрібно теж у вигляді соломки.
  • Подрібнити яйця. Можна і соломкою, кубиками.
  • Покришити зелень.
  • Змішати.
  • Засипати горошок.
  • Часник перетерти на тертці або в часникодавці, або просто посікти ножем.
  • Залити майонезом.
  • Присолити. Розмішати.
  • Залити овочі.
  • Розмішати.

З зеленим горошком

Цей варіант приготування підходять не тільки для повсякденного харчування, але і для свята. Салат із зеленим горошком рекомендують заливати не олією, а оливковою. Якщо любите більше калорійний варіант, то використовуйте майонез.

Інгредієнти:

  • капуста – невеликий качан;
  • олія оливкова;
  • горошок – 180 г;
  • цукор;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль;
  • кріп – 4 гілочки.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту. Салат вийде смачніше, якщо овоч дасть багато соку. Для цього подрібнювати вилок слід дрібніші. Якщо стружка вийшла великої, гарненько помасажуйте» її руками.
  • Підсолити.
  • Щоб відтінити смак, слід підсипати цукор і перемішати.
  • Залити соком, вичавленим з лимона.
  • Нашаткувати кріп.
  • Змішати.
  • Засипати горошком, залити олією і останній раз добре перемішати.

Корисний салат зі свіжою капустою і буряком

Вітамінна закуска, яку особливо добре вживати навесні.

Інгредієнти:

  • капуста – качан;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • олія оливкова – 145 мл;
  • буряк – 1 шт. (відварений);
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки;
  • оцет – 45 мл;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту і буряк. Останню добре і перетерти на крупній тертці.
  • Порубати часникові зубки і все змішати.
  • Залити оцет маслом, засипати цукром, присолити і перемішати. Закип’ятити.
  • Готовою заправкою залити овочі і розмішати.
  • Вживати можна відразу.

Готуємо по-корейськи в домашніх умовах

Корейська кухня полюбилася в багатьох сім’ях. Крім знаменитої морквини по технології корейців готують багато страв, у тому числі салати з використанням капусти.

Інгредієнти:

  • капуста – 0,5 білого качана;
  • цукор;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • кінза;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль морська;
  • коріандр;
  • масло – 3 ст. ложки оливкової;
  • перець червоний.

Приготування:

  • Порубати половину качана кубиками з ребром близько 2 див.
  • Морквина знадобиться у вигляді соломки.
  • Змішати овочі і присипати сіллю.
  • Дати відстоятися півгодини — овочевий мікс повинен виділити соки.
  • Віджати.
  • Цукор з’єднати з оцтом і залити заправкою овочі.
  • Часник порубати разом з приправами і закинути в закуску.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати цибулю і смажити на олії.
  • Перемістити до салат і перемішати.
  • Настояти кілька годин.

З консервованою кукурудзою

Блюдо виходить приємний на смак і дуже соковитим.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • зелень;
  • кукурудза – банку;
  • перець;
  • качан білокачанної капусти – 1 шт.;
  • сіль;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Моркву подрібнити, скориставшись теркою.
  • Вилок нашаткувати, присолити і притиснути руками.
  • Овочі змішати.
  • Злити маринад з банки, а кукурудзу пересипати до основного продукту.
  • Сік з’єднати з маслом, додати порубані часникові зубки, присипати перцем і розмішати.
  • Залити готової заправкою овочі.
  • Розмішати і присипати посіченою зеленню.

З перцем і горіхами

Якщо ви належите до любителів грузинських страв, значить ця варіація для вас. Вона відрізняється просто неповторним ароматом грузинського соусу.

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 1 шт.;
  • белокочанный овоч – близько половини кілограма;
  • сіль;
  • горіх – 0,5 склянки волоського;
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • часник – 3 зубки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка – 4 гілки;
  • кінза – 25 г;
  • родзинки – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту, підсолити і розмішати.
  • Накрити плівкою і відставити на півгодини.
  • Цибулю подрібнити подрібніше і підсолити. Теж відставити на півгодини.
  • Віджати овочі — зайва волога не потрібна.
  • Підсмажити горіхи подрібнити.
  • Кінзу з часником порубати, з’єднати з горіхами і підсолити.
  • Спеції закинути в ступку, розім’яти і змішати з цибулею.
  • Петрушку порубати і відправити до капусти.
  • Болгарський перець потрібен кубиками.
  • Віджатий з лимона сік з’єднати з маслом і додати подрібнену масу з цибулею.
  • Все перемішати, відправити в капусту і знову розмішати вже готовий салат.

Салат з червонокачанної капусти з крабовими паличками

Проста вітамінна закуска, яку легко приготувати.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • качан – 1 шт. червонокачанної капусти;
  • яйце – 2 шт. відварених;
  • палички крабові – 260 г;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • цибуля – 55 г зеленого;
  • перець;
  • кукурудза – банку.

Приготування:

  • Качан необхідно подрібнити, але зробити це треба тонко.
  • Нарізати палички — потрібні смужки, співмірні капустяної соломці.
  • Нашаткувати цибулю, все перемішати, присипати перцем і засипати кукурудзу.
  • Влити майонез, присолити і все розмішати.
  • Розрізати яйця і помістити в закуску як прикраса або як один з інгредієнтів — на ваш смак.

Легкий салат з червоною капустою, морквою і яблуками

Незвичайна варіація салату з капусти і моркви. Незважаючи на буденний склад продуктів, страва володіє яскравим, пікантним присмаком, а колірна гамма просто радує око!

Інгредієнти:

  • масло – 3 ст. ложки оливкової;
  • половинка качана червоної капусти грам на 400;
  • морква – 1 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сіль;
  • мед – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нашаткувати качан і підсолити.
  • Віджати рідину — зайва зіпсує закуску.
  • Залити капустяну стружку медом і присолити.
  • Яблуко подрібнити і отримані часточки відправити в капусту.
  • Взяти середню тертку і швиденько потерти моркву.
  • Залишилося все змішати і залити олією.

Рекомендації

  • Щоб закуска вийшла більш смачна, слід використовувати молоді кончанчики — вони соковиті і солодкі.
  • Якщо ви вибрали качан, який довго зберігався, ретельно зніміть всі зіпсований листя. Решту подрібніть, присипте сіллю і гарненько розімніть руками. Ця процедура допоможе швидше виділитися соку. Дайте стружці постояти хвилин вісім, а потім можна додавати продукти, зазначені в рецепті. Така підготовка допоможе зробити страву ніжним і соковитим.
  • Для поліпшення смакових якостей, слід додати посічену зелень, навіть якщо це не вказано в рецептурі.
  • У будь-якому варіанті приготування майонез можна замінити на натуральну заправку, роблячи страву більш корисним. Можна використовувати йогурт або сметану, добре підходить і масло.
  • Капуста чудово поєднується з усіма горіхами. Тому в будь-який рецепт можна сміливо додавати їх, попередньо порубавши.
  • Чим тонше нашинкована капуста, тим соковитіше і приємніше закуска.
  • Приємний кислуватий присмак додасть лимонний сік, замість якого можна використовувати і оцет. Досить додати зовсім небагато і в салаті з’являться нові приємні нотки.