Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви

Свиняче серце складається повністю з м’язів і не містить жир. Тому дієтологи рекомендують вживати його людям, які дотримуються дієтичне харчування і ведуть здоровий спосіб життя. Багато гурманів сходяться на думці, що смачніше всього готувати зі свинячого серця салат. Пропонуємо приготувати смачні закуски за найкращими рецептами.

Салат з серця свинячого з маринованою цибулею

Економний салат, для приготування якого потрібно мінімум продуктів. Готується дуже швидко і підходить для щоденного вживання.

Інгредієнти:

  • свиняче серце – 550 г;
  • оцет – 100 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • цукор – 6 ч. ложок;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. ложки;
  • зелений горошок – банку, консервований;
  • вода – 200 мл;
  • майонез – 160 мл;
  • цукор – 4 ч. ложки.

Приготування:

  • Підсолити воду і насипати мелений перець. Помістити серце. Коли субпродукт стане м’яким, рідину злити і охолодити.
  • Цибуля знадобиться тонкими півкільцями. Підсолодити. Посипати сіллю і залити оцтом. Перемішати. Налити воду і відставити на годину.
  • Нарізати тонкою соломкою субпродукт. Злити рідину з лука і змішати з серцем. Злити маринад з горошку і додати в салат.
  • За необхідності посипати сіллю і перцем. Налити майонез. Перемішати. Настояти півгодини.

З солоними огірками

Свиняче серце – універсальний продукт, який ідеально поєднується з багатьма продуктами і солоні огірки не виняток. Головне вибрати якісні продукти для приготування.

При купівлі субпродукту звертайте увагу на колір – це головний показник свіжості. Серце повинне бути пружним з темно-червоним забарвленням без нальоту і плям.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свиняче серце – 1 шт.;
  • цукор – 0,2 ч. ложки;
  • солоний огірок – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • столовий оцет – 1 ст. ложка;
  • майонез;
  • яйце – 2 шт.
Дивіться також:  Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Відварити в солонуватою воді субпродукт. Варити не менше двох годин. В процесі знімайте за допомогою ложки піну, яка утворюється на поверхні.
  • Злити рідину, і остудити субпродукт. Видалити плівки, жир, кровоносні судини і жорсткі трубки. Подрібнити. Для приготування підійдуть кубики або соломка.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця посипати цукром. Підсолити і залити оцтом. Перемішати і відставити на чверть години.
  • Відварені яйця очистити і порізати на кубики. Якщо у огірка товста шкірка, то її необхідно зрізати. Овоч нарізати кубиками.
  • До серця відправити яйця, огірок і цибулю, з якого заздалегідь злили маринад. Налити майонез. Підсолити і перемішати. Щоб закуска зі свинячого серця з солоними огірками стала смачніше, рекомендуємо потримати її годину в холодильнику.

З корейською морквою

Салат, який зачарує господинь простотою приготування, а чоловіків смаком і ситністю.

Склад компонентів:

  • свиняче серце – 320 г;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • корейська морква – 120 г;
  • сир твердих сортів – 160 р.

Приготування:

  • Зварити субпродукт. Остудити і нарізати. Смачніше буде, якщо вийде соломка. Додати корейську моркву.
  • За допомогою терки натерти сир. Нашаткувати цибулю, повинні вийти колечка. Змішати з субпродуктом. Влити майонез, підсолити і перемішати.

Закуска зі свинячого серця з грибами

Закуска підійде для цінителів грибних страв. Готується швидко і ідеально підходить для свята.

Інгредієнти:

  • морква;
  • сіль;
  • зелень;
  • свиняче серце – 430 г;
  • печериці – 170 г;
  • волоські горіхи;
  • перець чорний;
  • олія оливкова;
  • цибуля;
  • огірки мариновані – 2 шт.;
  • перець – 3 горошини;
  • сир – 60 г;
  • лаврушка;
  • майонез.

Приготування:

  • Щоб відварити субпродукт, потрібно близько трьох годин. Готовий продукт остудити і подрібнити.
  • Нарізати гриби. Помістити в сковороду, обсмажувати до золотистої скоринки. Остудити.
  • Моркву потрібно пластинками, цибулю — кубиками. Помістити в сковороду, додати масло і обсмажити.
  • Нарізати соломкою огірки і сир.
  • Всі продукти змішати, підсолити. Посипати перцем. Додати лаврушку і горошини перцю. Додати майонез і перемішати.
Дивіться також:  Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

З грибами і сиром

Свиняче серце давно гідно оцінили в кулінарії. Цей воістину універсальний продукт поєднується практично з усіма інгредієнтами. Гриби надають закуски дивовижний аромат і гармонійно додають субпродукт.

Інгредієнти:

  • мариновані огірки – 4 шт.;
  • сир – 75 г;
  • зелень;
  • консервовані шампіньйони – банку;
  • яйце – 5 шт. відварене;
  • відварне свиняче серце – 550 г;
  • зелений горошок – 0,5 банки консервований;
  • майонез.

Приготування:

  • Нарізати соломкою субпродукт і помістити на блюдо. Підсолити і промазати майонезом.
  • Викласти гриби наступним шаром і посипати нарізаними яйцями. Промазати майонезом.
  • Посипати перцем і викласти шаром натертий сир. Прикрасити зеленню.

Незвичайний рецепт з сиром-косичка

Оригінальна за смаковими якостями закуска підкорить з першої секунди, і захочеться готувати її знову і знову. Таким блюдом ви здивуєте гостей, які по достоїнству оцінять ваш кулінарний талант.

Інгредієнти:

  • гірчиця – 1,5 ч. ложки;
  • майонез;
  • свиняче серце – 850 м;
  • салатні листя;
  • сир «косичка» — 260 г;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт. відварне.

Приготування:

  • У солонуватою воді зварити субпродукт. Нарізати. За формою знадобиться соломка.
  • Копчений сир розподілити на волокна і подрібнити. Змішати з серцем.
  • Влити майонез. Помістити гірчицю. Розмішати і настояти чверть години.
  • Викласти на блюдо салатні листя і у формі гнізда розташувати салат. У центрі зробити поглиблення і налити трохи майонезу.
  • Часточками яйця розрізати. Кожну обернути салатним листом і помістити в поглиблення.

Смачний салат зі свинячим серцем з чорносливом

Закуска допоможе урізноманітнити раціон харчування. Маючи високий поживною цінністю, може служити основним блюдом. Оригінальність страви надає насолоду сухофруктів, які ідеально поєднуються з субпродуктом.

Інгредієнти:

  • перець;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • салатний цибуля – 1 шт.;
  • томат – 3 шт.;
  • сіль;
  • оливкова олія;
  • свиняче серце – 550 г;
  • зелень;
  • чорнослив – 120 р.
Дивіться також:  Салат зі свіжої капусти — 12 рецептів приготування

Приготування:

  • Зварити субпродукт. Остудити і подрібнити. Необхідна соломка.
  • Нашаткувати цибулю. Томати нарізати великими шматками. Порубати зелень. Нарізати сухофрукти.
  • Перемішати продукти. Влити олію. Посипати перцем. Залити лимонним соком. Перемішати.

Як варити свиняче серце для салату

Щоб закуска вийшла смачною, необхідно правильно відварити субпродукт.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свиняче серце – 550 г;
  • вода – 950 мл

Приготування:

  • У промитого субпродукту зрізати згустки крові, жир і судини.
  • Відварити можна цілком. Якщо хочете скоротити час приготування, то наріжте на шматки.
  • Цілий субпродукт варять близько двох годин, нарізаний – близько години. Дістати і промити каструлю.
  • Знову залити серце водою, і варити півгодини.