Салати з пекінської капусти – Рецепти з фото

Сьогодні ми розкриємо всі секрети приготування салату з пекінської капусти. Зміст в пекінській капусті великої кількості вітамінів і мінеральних речовин, роблять її вельми корисною для травної системи. Цей продукт незамінний при дотриманні правильного режиму харчування. З пекінською капустою можна приготувати різноманітні страви, салати з неї виходять виключно смачні.

Як приготувати салат з пекінської капусти і руколи

 

Для приготування салату потрібно витратити 15 хвилин, а кількість його розраховано на 4 порції.

Які продукти потрібно взяти:

 

  • – качан пекінської капусти;
  • – пучок свіжої рукколи;
  • – 2 яйця, зварені круто;
  • – 100 г твердого сиру;
  • – 2 помідори, ефектно будуть виглядати в салаті помідори черрі;
  • – оливки 50 г;
  • – сік лимона (лайма);
  • – оливкова олія для заправки;
  • – сіль, перець;
  • – один авокадо.

 

 

Покроковий рецепт салату з пекінської капусти

  • Пекінську капусту і рукколу шаткують невеликою соломкою.
  • Очищають і нарізають яйця і авокадо не маленькими кубиками.
  • Якщо використовуються помідори черрі, то достатньо буде розрізати на половинки, а помідори середнього розміру – на четвертинки.
  • Сир натирають на тертці з великими отворами.
  • Всі компоненти з’єднують, солять, перчать і поливають заправкою, виготовленою з оливкової олії, соку лайма чи лимона.
  •  

    Незвичайним смаком володіє салат з пекінської капусти та мандарина

    На його приготування піде 15 хвилин, а вийде 4 повноцінні порції. Незвичний смак цього салату додадуть мандарини, солодкий перець і малосольна риба.

     

    Що ж знадобиться для такого салату:

     

  • – капуста пекінська;
  • – 100 г малосольною червоної риби;
  • – 1 солодкий перець. Краще вибрати червоного кольору, для яскравості салату;
  • – 1 помідор;
  • – 2 кисло-солодких мандарина. По можливості краще вибрати без кісточок;
  • – сіль і перець за смаком;
  • Дивіться також:  Рецепт самси з сиром з листкового тіста

     

    В якості заправки будуть виступати оливкова олія і сік лимона.

     
    Як готувати салат з пекінської капусти та мандарина

  • Пекінську капусту крупно нарізають або рвуть руками. Перець потрібно очистити від насіння, порізати кубиками і злегка обсмажити на рослинному маслі.
  • Дати йому охолонути.
    Мандарини слід розібрати на часточки, видалити плівочку і насіння, якщо є.
  • Коли часточки великі, то їх бажано розрізати навпіл, а якщо дрібні, можна залишити цілими.
  • З’єднують мандарини з перцем.
  • Помідори потрібно нарізати тонкими часточками, а червону рибу краще розрізати тонкими пластинками.
  • Такий салат добре помістити на плоске блюдо.
  • Спочатку розкласти пекінську капусту, на неї викласти помідор.
  • Між скибочками помідора помістити рибу, а мандарини з солодким перцем розкласти в довільному порядку.
  • Тепер залишається посолити і поперчити, а також полити лимонним соком і оливковою олією.
  • При бажанні прикрасити як-то салат, можна використовувати нарізані кружечками оливки або маслини.
  • Салат з пекінської капусти, томатів і козячого сиру

     

    Салат дуже легкий, смачний і барвистий. Дуже хороший варіант для гарніру до страв з риби або м’яса. Готується він 15-20 хвилин, розрахований на 4 порції.
    Щоб приготувати такий салат, будуть необхідні продукти:

     

     

    • – невеликий качан пекінської капусти або половина великого качана;
    • – 5 помідорів чері;
    • – зелений цибулю, свіжий базилік, кріп;
    • – 150 г козячого сиру. При його відсутності можна застосувати будь-який інший м’який сир;

     

    Для заправки краще взяти оливкова олія і сік половини лимона.
    Покрокове приготування салату

    • 1. Капусту дрібно шаткують і перекладають на блюдо для салату.
    • 2. Помідори розрізають на половинки і викладають поверх капусти.
    • 3. Свіжу зелень, подрібнюють і додають у салатник.
    • 4. М’який сир розминають на невеликі шматочки і розкладають зверху овочів.
    Дивіться також:  Річний легкий салат з помідорів з часником

     

    Залишається все посолити і полити заправкою. Подавати такий салат добре на вечерю з запеченою рибою або смажених м’ясних стейком. Він прекрасно наситить організм, але в той же час не залишить відчуття тяжкості.