Сало в духовці – 7 найсмачніших рецептів запеченого сала

Сало широко застосовується в кулінарії з давніх часів. Його відварюють у лушпинні цибулі, солять і запікають. Такий продукт можна є вприкуску з першими стравами або ж просто покласти на шматочок хліба, а ще він вважається відмінною закускою до горілки. В цій рубриці наведені кращі рецепти, як зробити сало в духовці.

Кращий рецепт запікання сала в духовці на деку

Важко сказати, який спосіб приготування запеченого сала є кращим, тому що це справа смаку. Багато господинь віддають перевагу найбільш простим рецептами, і в цьому розділі буде наведено саме такий.

Для роботи потрібно всього кілька складових:

  • шматок свіжого сала;
  • будь-яка аджика;
  • трохи солі.

Порядок приготування:

  • Скоблим ножем шматок сала, потім промиваємо і витираємо.
  • Змащуємо шпик з аджикою, укладаємо в підходящу за розміром посуд.
  • Поміщаємо на заготівлю гніт. Це може бути плоске блюдце, на яке встановлена банку з водою.
  • Ставимо посуд в холодильник на дві доби, щоб шматок як слід промариновался.
  • Викладаємо шпик на деко, трохи посипаємо сіллю і відправляємо в духовку на годину.

Увага! Щоб закуска не вийшла сухою, слід періодично поливати її виділився жиром.