Серце куряче – 12 смачних рецептів приготування

Субпродукти не тільки корисні, але і швидко готуються, що важливо для працюючих людей. Їх можна смажити, тушкувати, готувати в мультиварці. Познайомившись з продуктом ближче, кожен кулінар обов’язково знайде найбільш схожий рецепт приготування курячого серця, в залежності від своїх гастрономічних уподобань.

Тушковану в сметані

Курячі сердечка в сметані виходять м’якими і володіють дуже ніжними смаковими якостями.

Для приготування досить підготувати:

  • ½ Кг субпродуктів;
  • цибулину;
  • морквину;
  • 30 мл сметани;
  • 20 г цибулі-порею;
  • пару ложок оливкової олії;
  • сіль і улюблені приправи.

Спосіб виконання:

  • Сердечка промиваються і звільняються від зайвого жиру.
  • Цибулина ріжеться кубиками, які обсмажуються на сковороді з маслом.
  • Коли цибуля стане золотистою, до нього додаються сердечка.
  • Тушкуються субпродукти 12 хвилин з додаванням морквяних брусочків.
  • Блюдо солиться, приправляється і заправляється сметаною.
  • Сердечка нудяться під кришкою ще кілька хвилин, після чого притрушиваются подрібненою зеленою цибулею.

Готуємо з овочами в мультиварці

З допомогою мультиварки можна приготувати смачну страву, загасивши субпродукти з набором овочів.

Для підготовки страви знадобиться:

  • 200 г сердечок;
  • 100 г кабачків;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 300 мл води;
  • 60 мл сметани;
  • 1 лавровий лист;
  • чорний перець і сіль.

Щоб насолодитися смаком м’яких субпродуктів, слід провести ряд нескладних маніпуляцій:

  • Сердечка промиваються до тих пір, поки вода не стане прозорою.
  • Морква натирається на крупній тертці, після чого стружка змішується з субпродуктами.
  • Далі нарізати кільцями цибулина, яка також надсилається до сердечком.
  • Кабачок очищається від шкірки і звільняється від м’якоті з насінням, після чого ріжеться кубиками
  • У чашу закладаються всі продукти, які заливаються водою, заправляють сметаною, солятся і приправляється.
  • Готуємо в мультиварці блюдо з ніжною заправкою в режимі «Гасіння» 35 хвилин.

У вершковому соусі

Курячі серця – живильні і улюблені багатьма субпродукти, які завдяки використанню вершків набувають особливу делікатність.

Готується страва з пікантним смаком з:

  • 600 г субпродуктів;
  • цибулини;
  • невеликий морквини;
  • 200 мл вершків;
  • 100 мл води;
  • невеликої кількості соняшникової олії;
  • солі, спецій.

Основні етапи підготовки полягають у наступному:

  • Сердечка промиваються і діляться навпіл, щоб було можливо видалити залишки крові і зайвий жир.
  • Оброблені субпродукти ще раз промиваються водою, а потім викладають на сковороду, де тушкують під кришкою до випаровування рідини.
  • Овочі подрібнюються.
  • Блюдо солиться, приправляється.
  • У сковороду викладаються подрібнені овочі.
  • Вміст сковороди заливається вершками, після чого в ємність додається трохи води.
  • Страва у вершковому соусі нудиться 20 хвилин.

М’які курячі сердечка з цибулею на сковороді

Чудова гаряча страва з субпродуктів можна подавати як самостійно, так і в якості ситного доповнення до гарніру з картоплі.

Дивіться також:  Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі – 7 смачних рецептів на швидку руку

Щоб приготувати м’які сердечка на сковороді, достатньо взяти:

  • ½ Кг субпродуктів;
  • велику цибулину;
  • улюблені спеції і сіль;
  • рослинна олія;
  • кріп або петрушку.

Щоб приготувати курячі сердечка швидко і смачно, дотримуємося такого алгоритму:

  • Основний компонент промивається і обробляється для смаження.
  • У миску з субпродуктами додаються різноманітні спеції, які додадуть готовому страві особливу «родзинку».
  • Щоб не залишалося крові і судин, сердечка розрізаються на декілька частин, а потім відварюють близько 15 хвилин в підсоленій воді.Цибулю ріжуть тонкими кільцями, які тушкують разом з підготовленими сердечками 40 хвилин.
  • За 5 хвилин до завершення процесу приготування вогонь робиться інтенсивним, після чого курячі сердечка обсмажується без кришки при постійному помішуванні. Таким чином сердечка зарум’яняться зі всіх сторін, але не підгорять.

Печеня в горщиках

Сердечка в горщиках – страва, що поєднує мінімальну кількість зусиль з боку господині і неперевершений смак, який оцінять навіть маленькі гурмани.

Необхідні:

  • 600 г субпродуктів;
  • 4 картопляні бульби;
  • 2 цибулини;
  • помідор;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г заморожених овочів «Асорті»;
  • приправа.

Черговість дій:

  • Промиті сердечка викладаються в каструлю з холодною водою, яка поміщається на вогонь.
  • Варяться субпродукти не більше 4 хвилин з моменту закипання, після чого відкидаються на друшляк.
  • Цибулю, помідор і картоплю нарізати кубиками.
  • На дно горщика кладуть серця, які присипаються приправою.
  • Далі розподіляється картоплю з цибулею, який покривається сумішшю овочів.
  • Знову всипається приправа, на яку викладаються кубики помідора і шматочок вершкового масла.
  • Таким чином наповнюються всі горщики, після чого вони відправляються в духовку при 180 °C на 60 хвилин.

Як смачно приготувати в томатному соусі

Томатний соус з доповненням з пряних трав – смачна заправка, надає досить бюджетному, але одночасно з цим дуже поживного страви вишуканість.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1 кг сердечок;
  • 100 мл соусу;
  • головка часнику;
  • стопка соняшникової олії;
  • пучок зелені;
  • спеції і сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • Сердечка звільняються від судин і згустків крові, якщо такі є.
  • Потім кладуть на розігріту сковороду, де після того, як нижній шар «схопиться», приправляється і солятся.
  • Блюдо заливається соусом і гаситься при періодичному помішуванні півгодини.
  • За 5 хвилин до завершення приготування в сковороду відправляється пропущений через прес часник.
  • Перед безпосередньою подачею на стіл сердечка рясно притрушиваются рубаною зеленню.

Салат з курячих сердечок

Ситна, смачна і красива закуска з сердечок – чудове доповнення святкового столу.

Дивіться також:  Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Достатньо підготувати:

  • ½ Кг сердечок;
  • 3 картопляні бульби;
  • морквину;
  • 4 яйця;
  • шматочок сиру;
  • яблуко;
  • майонез і сіль.

Спосіб створення яскравого салату:

  • Спочатку готуються сердечка, які попередньо відварюють в підсоленій воді. Щоб точно визначити скільки варити субпродукт, слід відправляти його в холодну воду і відкидати на друшляк після 5 хвилин кип’ятіння.
  • Картопля, морква і яйця також відварюються, після чого очищаються і подрібнюються кубиками.
  • Зелене яблуко ріжеться брусочками.
  • Салат збирається шарами, що вкриваються майонезом, – сердечка, картопля, морква, яблуко, яйця.
  • У фіналі закуска притрушивается сирної стружкою.

В соєвому соусі з часником

Один із смачних рецептів приготування курячих сердечок, який завдяки ситності і поживності з легкістю може стати найулюбленішим.

Для виконання слід підготувати:

  • ½ Кг сердечок;
  • 60 мл сметани;
  • таку ж кількість соєвого соусу;
  • 2 головки часнику;
  • 30 мл томатної пасти;
  • цибулину;
  • соняшникова олія;
  • сіль і спеції.

У процесі створення:

  • З цибулини готуються півкільця, а з часнику – кашка (за допомогою терки або чеснокодавилки).
  • В окремій піалі змішуються продукти для маринаду: соєвий соус, часникова кашка і спеції.
  • Сердечка розрізаються навпіл, очищаються від судин і згустків крові, після чого заливаються маринадом і поміщаються під гніт.
  • Через півгодини на сковороду з маслом викладається подрібнена цибулина, до якої після набуття нею золотистого кольору відправляються сердечка.
  • Після 15 хвилин субпродукти заправляються сумішшю з сметани і томатної пасти.
  • Через аналогічний проміжок часу страву можна подавати до гарніру з вермішелі або пюрированного картоплі.

Рецепт приготування з курячою печінкою

Сердечка чудово поєднуються з іншими субпродуктами (печінкою, шлунками).

Щоб приготувати смачне асорті з багатих поживними речовинами інгредієнтів, достатньо мати під руками:

  • 300 г печінки;
  • стільки ж сердечок;
  • 2 цибулини;
  • 200 мл сметани;
  • соняшникова олія;
  • сіль та пряні спеції.

При підготовці слід дотримуватися наступної схеми:

  • З печінки готуються великі шматочки.
  • З сердечок зрізаються надлишки жиру.
  • Підготовлені субпродукти викладаються на сковороду з розігрітим маслом, де обсмажуються 3 хвилини до зміни кольору.
  • Цибулю нарізають півкільцями, які відправляються до обсмаженою інгредієнтів.
  • Коли цибульні шматочки стануть м’якими, страва солиться, перчится і заливають сметаною.
  • Гасіння з напіввідкритою кришкою триває близько 5 хвилин, щоб соус злегка загус. Після охолодження заправка загусне ще більше.

Куряче серце з картоплею

Страви з курячого серця дуже різноманітні. Завдяки прекрасній сполучуваності цього компонента з іншими, з його додаванням можна приготувати дуже смачну страву, яскравий аромат якої поширюється за лічені хвилини по всій кухні.

Для створення кулінарного шедевру, гідного ресторану, використовуються:

  • 6 бульб картоплі;
  • ½ Кг сердечок;
  • морквина;
  • цибулина;
  • ½ Часниковою головки;
  • 15 мл томатної пасти;
  • пучок зелені;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.
Дивіться також:  Болоньєзе – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Щоб насолодитися вишуканим смаком:

  • Коренеплід натирається великої стружкою, цибулю нарізати шматочками, а часник – дрібними кубиками.
  • Картопляні бульби діляться на брусочки.
  • Сердечка очищаються від судин і зайвого жиру, після чого, ще раз промиті, вони відправляються на сковороду з розігрітим маслом.
  • Коли випарується рідина від субпродуктів, в сковороду відправляються подрібнені цибулю, часник і моркву.
  • Після придбання овочами м’якості, в блюдо викласти картоплю.
  • Страва заливається водою з розведеною в ній томатною пастою, солиться і приправляється.
  • Тушкується блюдо 20 хвилин під закритою кришкою, щоб картопля придбав м’якість.
  • Перед подачею сердечка з картоплею притрушиваются рубаною зеленню.

Сердечка, смажені в клярі

М’яке і ніжне блюдо готується з:

  • 300 г сердечок;
  • 2 яєць;
  • 15 г борошна;
  • соняшникової олії, солі і спецій.

Етапи втілення рецепта в життя:

  • Сердечка очищаються від надлишків жиру і розрізаються навпіл, але не до кінця.
  • Далі з внутрішніх органів видаляються судини і згустки крові, після чого вони злегка відбиваються.
  • З борошна, солі і яєць готується кляр, в якому умочують своєрідні «відбивні».
  • Сердечка обсмажуються на розпеченому маслі з двох сторін і подаються до улюбленого гарніру.

Як загасити з капустою

Капуста – вітамінний овоч, з якого в поєднанні з сердечками виходить легке і ситне блюдо.

Для приготування слід підготувати:

  • ½ Кг сердечок;
  • ½ Качана капусти;
  • помідор;
  • цибулину;
  • морквину;
  • зелень;
  • соняшникова олія;
  • сіль і спеції.

Основні кроки підготовки красивого і апетитного страви полягають у виконанні наступних дій:

  • Сердечка очищаються від всіх плівок, судин, залишків крові та надлишків жиру.
  • Підготовлені продукти обсмажуються на сковороді близько 5 хвилин, після чого перекладають у каструлю з товстим дном.
  • Цибулина подрібнюється.
  • Морквина натирається.
  • Цибульно-морквяна суміш обсмажується в сковороді, де готувалися сердечка.
  • Томат ошпаривается, очищається і нарізається кубиками, які відправляються до вже стали м’якими овочів.
  • Через 5 хвилин продукти перекладаються в каструльку до субпродуктів.
  • Капуста шинкуется, після чого також викладається в глибоку ємність на плиті.
  • Блюдо солиться, приправляється, ретельно перемішується, а потім гаситься до готовності 60 – 90 хвилин, в залежності від бажаної м’якості майбутнього страви.
  • В тарілках сердечка з капустою притрушиваются рубаною зеленню.

Не варто нехтувати включенням в раціон настільки смачних і поживних сердечок лише через їхню невисоку ціну. З цього вельми бюджетного продукту можна приготувати дуже апетитні і різноманітні страви.