Шарлотка без яєць – 7 рецептів, як зробити пісну і вегетаріанську шарлотку

Всі ми звикли готувати цю випічку за стандартним рецептом, але якщо ви дотримуєтеся пісні дні, або просто хочете спробувати інший варіант, то для цього як не можна краще підійде шарлотка без яєць.

Проста шарлотка без яєць на кефірі


Необхідні продукти:

• три яблука;
• 300 мл кефіру;
• 10 грам розпушувача;
• 150 грам борошна і стільки ж манки;
• щіпка солі;
• 0,15 кг цукру;
• півсклянки олії.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність поміщаємо всі сипучі інгредієнти, добре перемішуємо.
2. Потім вливаємо кефір, масло, доводимо до однорідності.
3. У яблук прибираємо тверду серцевину і нарізаємо їх на скибочки.
4. У форму для випікання спочатку кладемо яблука, потім тісто.
5. Прибираємо в прогрітий до 200 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 і готуємо ще 30 хвилин.

Рецепт приготування на сковороді

Рецепт шарлотки з яблуками на сковороді зовсім простий, підходить для тих, у кого немає духовки, але дуже вже хочеться ароматної випічки.

Необхідні продукти:

• два яблука;
• ложечка розпушувача;
• по 100 грам борошна і манки;
• 150 грам цукру;
• 0,2 літра кефіру;
• 100 мл рослинного масла;
• щіпка солі.

Процес приготування:

1. Змішуємо між собою всі сухі інгредієнти, потім вливаємо рідкі – масло і кефір, перемішуємо до однорідності.
2. З яблук зрізаємо шкірку, прибираємо середину з кісточками і нарізаємо на невеликі часточки. Відправляємо до тесту і доводимо до однорідності.
3. Ставимо сковороду на плиту, її добре прогріваємо, змастивши олією.
4. Робимо середній рівень нагріву і вливаємо в ємність підготовлене тісто.
5. Прикриваємо кришкою і готуємо близько 40 хвилин.

Дивіться також:  Торт Монастирська хата з вишнею – 7 покрокових рецептів приготування

Цветаевский яблучний пиріг без яєць


Рекомендовані наступні продукти:

• дві ложки лимонного соку;
• 300 грам сметани;
• п’ять яблук;
• 200 грам цукру;
• 150 грам вершкового масла;
• 0,25 кг борошна;
• ложечка розпушувача.

Процес приготування:

1. Готуємо глибоку ємність, поміщаємо туди розпушувач, борошно та олія. Перемішуємо руками до утворення крихти.
2. Туди ж влийте 100 грам сметани, ще раз перемішайте до однорідності, загорнути в харчову плівку і приберіть на 25 хвилин у холодильник.
3. Яблука очистіть, видаліть тверду середину і наріжте на скибочки. Збризніть невеликою кількістю лимонного соку, щоб вони не потемніли.
4. Обрану форму застеліть папером, а потім рівномірно розподіліть по дну тісто, так щоб воно покривало і бортики. Зверху покладіть яблука.
5. Решту сметану збийте з цукром і всипте дві ложки борошна. Тим, що вийшло, накрийте начинку пирога.
6. Готуйте спочатку 20 хвилин на 180 градусах, а після зарумянивая ще 20 хвилин, але вже на 140 градусах.

Готуємо на молоці

Необхідні продукти:

• склянка цукру;
• 10 грам розпушувача;
• три ложки рослинного масла;
• два з половиною склянки борошна;
• три яблука;
• стакан молока;
• склянка цукру.

Процес приготування:

1. Масло змішуємо з молоком, потім засипаємо борошно заздалегідь з’єднану з розпушувачем і цукор.
2. Яблука очищаємо, вирізаємо з них серцевину і подрібнюємо на тонкі скибочки.
3. У форму кладемо яблука і заливаємо їх підготовленим тістом.
4. Прибираємо в прогріту до 180 градусів духовку і доводимо до готовності протягом 40 хвилин.

Вегетаріанська шарлотка без яєць

Вегетаріанська шарлотка – випічка, де всі компоненти тваринного походження замінені рослинними. Але не варто лякатися, вони є у вільному продажу.

Дивіться також:  Домашнє Желе – 11 рецептів з желатином

Необхідні продукти:

• півсклянки пальмової або кокосової цукру;
• ложечка меленої кориці;
• півсклянки кокосового молока;
• стакан води;
• три яблука;
• півтори склянки цільнозерновий борошна;
• півтори склянки манної крупи;
• щіпка меленого імбиру;
• половина ложечки соди.

Процес приготування:

1. У будь-яку підходящу ємність покладіть цукор, манку, борошно і все зазначені спеції, добре перемішайте.
2. По частинах, акуратно, постійно заважаючи вміст, вливайте в суміш кокосове молоко і воду. Сюди ж всипте соду і доведіть до однорідного стану.
3. У форму, бажано силіконову насипте трохи манки, щоб випічка не приклеїлася і не підгоріла.
4. Потім влийте в неї половину від отриманого тесту і зверху покрийте яблуками, які попередньо необхідно промити, видалити з них серцевину і нарізати на тонкі пластинки.
5. Начинку заливаємо тістом, що залишилося, рівномірно його розподіляємо і прибираємо пиріг готуватися в духовку приблизно на 40 хвилин, заздалегідь прогрів її до 180 градусів.

З яблуками і медом в мультиварці

Необхідні продукти:

• дві ложки меду;
• ложечка соди;
• склянка кефіру, борошна, манки, цукру;
• половина склянки рослинного масла;
• пакетик ванільного цукру;
• п’ять яблук.

Процес приготування:

1. Манку змішуємо з цукром, заливаємо кефіром і залишаємо на 20 хвилин.
2. З’єднайте між собою всі зазначені в списку інгредієнти крім яблук, а потім додайте їх до манки з кефіром.
3. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину і перетворіть на тонкі часточки.
4. У чашу мультиварки помістіть спочатку яблука, потім залийте їх тестом.
5. Увімкніть прилад у режим «Випічка» на годину. Через це час не виймаючи пиріг, дайте йому охолонути і подавайте.

Дивіться також:  Двох’ярусний торт: як спекти, зібрати і прикрасити. 3 рецепти, як зробити ошатний, святковий торт в домашніх умовах

Пісна шарлотка на апельсиновому соку


Пісна шарлотка по цьому рецепту готується на основі апельсинового соку, який краще віджимати самостійно.

Необхідні продукти:

• дві склянки борошна;
• 150 грам цукру;
• 70 мл рослинного масла;
• ложечка соди;
• три яблука;
• 0,15 літра апельсинового соку;
• щіпка солі;
• 30 мл яблучного оцту.

Процес приготування:

1. Змішуємо апельсиновий сік з цукром, вливаємо оцет, потім масло, кладемо соду з сіллю і ретельно перемішуємо до однорідності.
2. Засипаємо борошно і отримуємо тісто.
3. Очищаємо яблука, прибираємо з них серединку, нарізаємо на скибочки.
4. У форму кладемо подрібнені яблука, заливаємо їх тестом і випікаємо пиріг в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин. Після готовності, даємо охолонути і тільки потім виймаємо з форми.