Шарлотка пишна з яблуками в духовці – 9 рецептів

Пишна шарлотка з яблуками в духовці — дуже легкий і швидкий десерт.

При дотриманні всіх правил пиріг виходить м’яким, ніжним і повітряним. Швидкість приготування і доступність інгредієнтів робить страву ще привабливішим для господинь.

Як приготувати пишну шарлотку з яблуками?

Серед безлічі рецептів нескладно знайти підходящий варіант. Набагато важче простежити, щоб десерт вийшов пишним і смачним. Для цього необхідно дотримуватися ряду рекомендацій.

Яке тісто більше підходить для пирога?

Щоб тісто не осіло, варто збивати білки в одній мисці, а жовтки — в іншій. При цьому використовуйте охолоджений продукт. Так вся маса легше зіб’ється і вийде більш пишною. Прослідкуйте, щоб мука була сухою, без грудочок. Використовуйте тільки пшеничний вигляд першого або вищого сорту.

При якій температурі і скільки часу випікати?

  • За 15 хвилин перед запіканням необхідно включити духовку і чекати, доки вона розігріється, і тільки тоді вставляти деко.
  • Оптимальна температура для готування — 180 градусів Цельсія.
  • Середній час запікання — 40 хвилин.
  • Не забувайте наприкінці готування перевірити за допомогою зубочистки, наскільки добре пропікся пиріг зсередини.
  • Не відкривайте в процесі випічки дверцята плити, інакше тісто бісквіта може осісти і перетворитися в плоский млинець.