Шарлотка з бананами – 7 рецептів, як приготувати пишну шарлотку в мультиварці і в духовці

Шарлотка з бананами – десерт з м’яким і приємним смаком, який багатьом припаде до душі. Фрукти потрібно вибирати дуже стиглі, тоді пиріг вийде солодким і смачним.

Пишна шарлотка з бананами в духовці

Інгредієнти:

  • за півтори склянки борошна і цукру;
  • 4 банана;
  • 5 яєць;
  • масло для змащування;
  • за бажанням – манна крупа або панірувальні сухарі.

Як приготувати в духовці:

  • Яйця і цукор з’єднати в мисці, збити міксером, поки маса не стане більше, як мінімум удвічі. Потроху додавати борошно і продовжувати збивати.
  • Банани порізати кружальцями.
  • Промаслить деко, при бажанні, обсипати сухарями або манною крупою.
  • Вилити меншу частину тіста і викласти половину начинки. Залити ще частина і знову викласти фрукти. Залити їх рештою тестом.
  • Духовку розігріти до 180 º с, помістити в неї деко і готувати, поки шарлотка не підрум’яниться.
  • Готовий пиріг дістати, остудити 5 хвилин і зверху присипати цукровою пудрою.

Порада: щоб шарлотка вийшла пишною, мука повинна бути тільки вищого гатунку. Перед використанням її треба обов’язково просіяти.