Шарлотка з яблуками в духовці – Рецепт з фото!

Шарлотка – німецький бісквітний пиріг з яблуками. За традиціями деяких європейських країн його випікають восени, в період збирання врожаю яблук. Можна спекти шарлотку і з іншими кисло – солодкими фруктами, але яблука вважаються більш дешевими і доступними всім верствам населення фруктами.
У Росії стали випікати шарлотку французькі кухарі, при дворі імператора Олександра 1. З тих пір цей нехитрий пиріг стали випікати в російських сім’ях.
Існує безліч способів випікання цього десерту: з бісквітного тіста, ванільних сухарів, темного житнього хліба. Розглянемо кілька рецептів приготування пирога шарлотки з яблуками в духовці.

 

Рецепт приготування пирога шарлотка з яблуками в духовці

Пиріг шарлотка в духовці

Інгредієнти для пирога шарлотки в духовці:

  • яйця – 4 шт.,
  • цукор – 200 гр.,
  • борошно пшеничне – 400 гр.,
  • яблука – 3 великі шт.,
  • ванілін – 0.5 пакетика,
  • сода – 2 гр.,
  • сіль – щіпка.

Приготування пирога шарлотки з яблуками духовки.

  • Збити міксером яйця. Додати до них невеликий цівкою дві третини цукру і продовжувати збивати. Далі покласти в суміш сіль, соду, погашену в оцті і борошно. Збивати до повної ліквідації грудочок. Тісто повинне вийти консистенції густої сметани.
  • Яблука промити, видалити серцевину, очистити і порізати пластинками. Посипати яблука цукром і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
  • Форму або сковороду змастити жиром, акуратно рівним шаром перекласти яблука і залити тестом. Викласти пиріг в прогріту духовку і випікати близько 30 хвилин. Готовність пирога можна визначити за допомогою зубочистки або загостреною сірники.