Шашлик на кефірі з свинини і курки – 9 рецептів

Завжди особливо ніжним і соковитим виходить шашлик на кефірі. Обговорюваний кисломолочний маринад підійде для різних видів м’яса. Особливо добре він поєднується зі свининою і курятиною.

Класичний шашлик на кефірі

Кефір чудово розм’якшує м’ясні волокна. Навіть свинина після такого маринаду стає дуже ніжною. В цілому можна використовувати продукт будь-якої жирності, але краще більш густої консистенції.

З курки

Інгредієнти: велика куряча грудка, пара невеликих головок ріпчастої цибулі, 1,5 склянки кефіру, сіль.

  • Грудка звільняється від шкірки і нарізати однаковими шматочками.
  • Цибулини пропускаються через крупну тертку і з’єднуються з птахом.
  • Зверху висипається сіль і виливається не холодний кефір.
  • Після перемішування шматочки в маринаді залишають на 1,5 години. Можна навіть не прибирати їх в холодильник.
  • Залишилося посмажити будь-яким зручним способом шашлик на кефірі з курки.

    З свинини

    Інгредієнти: 1,3-1,4 кг ошийка, дрібна сіль, суміш перчиком, цибулинка, стакан кефіру.

  • Вимите і підсушені м’ясо нарізати середніми шматочками.
  • Поверх свинини розкладаються тонкі цибульні кільця.
  • Маса посипається перцем і сіллю, після чого добре розминається прямо руками.
  • Залишилось залити інгредієнти кисломолочним продуктом.
  • Маринуватися шашлик на кефірі з свинини буде не менше 1 години.

    Маринад з лимонним соком

    Інгредієнти: кіло свинини, стакан кефіру, 2-3 цибулинки, великий лимон, жменю сушеної м’яти, 5-7 часникових зубчиків, сіль, суміш перчиком.

  • М’ясо ріжеться порційними шматочками, зручними для нанизування на шампури.
  • Цибуля подрібнюється кільцями, часник – чесночницей до кашки.
  • Лимон спочатку добре миється, потім ошпаривается окропом. З його половини ретельно сік віджимається. Друга нарізане тонкими кружечками.
  • М’ята дрібно перетирається, з’єднується зі свіжовичавленим лимонним соком. Туди ж додається часник, цибулю, не холодний кефір.
  • Свинина занурюється в отриманий маринад, солиться, перчится і залишають на кілька годин.
  • Дивіться також:  Гречана каша – 9 смачних рецептів

    Бажано м’ясні шматочки накрити плівкою і притиснути чимось важким.

    З кефіром і цукровою пудрою

    Інгредієнти: 2 чайні ложки цукрової пудри, 1,5-1,7 кг ошийка (свинячого), півлітра густого кефіру, 6-7 репчатых цибулин, дрібна сіль за смаком, приправи для м’яса.

  • Шматочки промитого і просушеного м’яса укладаються в глибоку скляну ємність.
  • Одна цибулинка треться на дрібну тертку, решта – ріжуться кільцями.
  • Тертий овоч змішується з м’ясними шматочками. Поступово в масу вливається кефір. Зверху складові присипаються цукровою пудрою.
  • Залишилося посолити майбутній шашлик і покрити його кружальцями цибулі.
  • Маринуватися заготівля буде не менше 8-9 годин на холоді. При кімнатній температурі досить витримати 3 години.

    З коріандром і базиліком

    Інгредієнти: 3 кг свинячої м’якоті, 1 кг ріпчастої цибулі, 1 л жирного кефіру, по столовій ложці меленого перчика чилі, базиліка і коріандру, кам’яна сіль.

  • Свинина нарізати прямокутними шматочками.
  • Цибуля подрібнюється кільцями.
  • У глибоку ємність складається м’ясо. Зверху розподіляються цибульні кільця. Маса солиться, присипається всіма зазначеними в рецепті приправами.
  • В останню чергу додається кефір.
  • Посуд закривається кришкою і відправляється в холод на кілька годин.
  • Якщо підходящої кришки для ємності немає, можна покрити її рушником з натурального матеріалу.

    Як замаринувати шашлик в кефірі та помідорах?

    Інгредієнти: кіло свинини, 170 г свіжого білого цибулі, склянка дуже жирного кефіру, 4-5 великих м’ясистих помідорів, сіль.

  • Важливо правильно нарізати м’ясну м’якоть. Бажано зробити це квадратиками приблизно 2 на 2 див. Отримані шматочки складаються в скляну містку ємність.
  • В цю ж посуд викладається цибулю. Овоч потрібно попередньо нарізати досить товстими кільцями.
  • Томати натираються на крупну тертку. Попередньо з них потрібно зняти шкірку. Перетерті овочі також додаються в маринад.
  • Заготовки солятся. На цьому етапі можна присипати продукти і будь-якими такими спеціями. Наприклад, взяти готові набори для шашлику.
  • Маринуватися майбутній шашлик буде не менше 4-4,5 годин.
  • Дивіться також:  Макарони з м’ясом – 9 рецептів приготування

    При бажанні можна взяти ще кілька томатів, нарізати їх великими скибочками і нанизувати на шампури, чергуючи з м’ясними шматочками. Запечені помідори стануть відмінним низькокалорійним гарніром до шашлику.

    З мінеральною водою

    Інгредієнти: 2 кіло курятини, півкіло ріпчастої цибулі, столова ложка рафінованої олії, сіль, спеції для шашлику, літр сильногазованою мінералки.

  • Курка рубається великими шматками.
  • Цибуля очищається, миється і ріжеться кільцями.
  • Масло з’єднується зі спеціями і виливається до шматками курки.
  • Зверху викласти цибулю, додається сіль.
  • Залишається залити складові газованої мінералкою.
  • Бажано залишити м’ясні заготовки маринуватися на всю ніч.
  • Підготовлений курячий шашлик смажиться на розпечених кутах до повної готовності.

    Шашлик на кефірі з цибулею і зеленню

    Інгредієнти: 2 кг м’якоті жирної свинини, 3 склянки кефіру, 6-7 репчатых цибулинок, 4-6 часникових зубчиків, пучок петрушки і стільки ж свіжого темного базиліка, кінза за смаком, дрібку меленої зіри, сіль.

  • Промита м’ясна м’якоть нарізати шматками. Вони не повинні бути надто дрібними, щоб свинину було зручно нанизувати на шампури або укладати на решітку.
  • Очищені часникові часточки пропускаються через чеснокодавку.
  • Вся зелень добре промивається і дрібно рубається гострим ножем.
  • М’ясо викладається в глибоку миску або каструлю. Туди ж відправляються всі підготовлені в попередніх кроках продукти. Поверх м’яса висипається і цибулю, нарізану тонкими кільцями.
  • Залишається за смаком посолити всю масу в ємності і додати зіру. Її можна замінювати іншими спеціями за смаком.
  • Посуд із заготівлею для шашлику накривається кришкою і ставимо в холодильник на всю ніч. Чим довше продукти будуть маринуватися, тим апетитніше і ніжніше вийде блюдо. На шампури м’ясні заготовки потрібно нанизати разом з кільцями цибулі.

    Часниково-кефірний маринад

    Інгредієнти: 600-700 г свинячого ошийка, 3 пера молодого часнику, 3 столові ложки приправи для м’якоті свинини, півсклянки жирної домашньої сметани, 470 мл кефіру, 2 шт. зеленого цибулі, 45 мл соєвого соусу без зайвих добавок, пара м’ятних гілочок.

    Дивіться також:  Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів приготування



  • Часник і цибулю разом з пір’ям дрібно рубаються.
  • Свинячий ошийок ріжеться середніми шматочками.
  • М’ясо укладається у місткій посуд, присипається приправами і подрібненими цибулею, часником.
  • Зверху інгредієнти поливаються сумішшю кефіру і сметани. Обидва продукти повинні бути жирними густими.
  • Залишається додати соєвий соус, м’яту. Якщо солоності соусу виявиться недостатньо, то ще й сіль.
  • Після ретельного перемішування продукти накриваються плівкою і забираються на нижню полицю холодильника на 3-4 години.
  • Шашлик, замаринований за таким рецептом, смачно готувати не тільки на багатті, але також і в духовій шафі. Можна навіть використовувати для цього дерев’яні шпажки або звичні шампури, уклавши їх поперек прямокутної форми для запікання.