Шашлик на кефірі з свинини і курки – 9 рецептів

Завжди особливо ніжним і соковитим виходить шашлик на кефірі. Обговорюваний кисломолочний маринад підійде для різних видів м’яса. Особливо добре він поєднується зі свининою і курятиною.

Класичний шашлик на кефірі

Кефір чудово розм’якшує м’ясні волокна. Навіть свинина після такого маринаду стає дуже ніжною. В цілому можна використовувати продукт будь-якої жирності, але краще більш густої консистенції.

З курки

Інгредієнти: велика куряча грудка, пара невеликих головок ріпчастої цибулі, 1,5 склянки кефіру, сіль.

  • Грудка звільняється від шкірки і нарізати однаковими шматочками.
  • Цибулини пропускаються через крупну тертку і з’єднуються з птахом.
  • Зверху висипається сіль і виливається не холодний кефір.
  • Після перемішування шматочки в маринаді залишають на 1,5 години. Можна навіть не прибирати їх в холодильник.
  • Залишилося посмажити будь-яким зручним способом шашлик на кефірі з курки.

    З свинини

    Інгредієнти: 1,3-1,4 кг ошийка, дрібна сіль, суміш перчиком, цибулинка, стакан кефіру.

  • Вимите і підсушені м’ясо нарізати середніми шматочками.
  • Поверх свинини розкладаються тонкі цибульні кільця.
  • Маса посипається перцем і сіллю, після чого добре розминається прямо руками.
  • Залишилось залити інгредієнти кисломолочним продуктом.
  • Маринуватися шашлик на кефірі з свинини буде не менше 1 години.