Шашлик в духовці – 11 смачних рецептів приготування шашлику

Шашлик в духовці – прекрасна альтернатива страви на відкритому вогні взимку, коли ми рідко виїжджаємо на природу. Ароматні, тануть шматочки м’яса птиці, свинини, яловичини вийде соковитіше, якщо запам’ятати декілька хитрощів. Розповімо, як швидко, без клопоту впоратися з приготуванням шашлику.

Шашлик зі свинини на деку

Найпростіше приготувати шашлик в духовці з свинини: він прожарюється на лічені хвилини, і видає фантастичний аромат, який нічим не поступається традиційному страви на природі. Краще всього використовувати свинячу шийку, але навіть прошарок виходить неймовірно соковитою, якщо заздалегідь замаринувати її в оцті. Правда, прошарок годиться лише тим, хто не боїться зайвих калорій.

Для приготування нам знадобляться:

  • хороший шматок свіжого м’яса (шийки) – 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • оцет або сік двох лимонів;
  • мінеральна вода з газом – 1 ст.;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження – 3 ст. л.

М’ясо промиваємо і ріжемо на шматочки величиною трохи більше сірникової коробки. Цибулю ріжемо кільцями. З лимонів видавлюємо сік, змішуємо з мінеральною водою. Додаємо в маринад м’ясо, цибулю, солимо і перчимо за смаком. Краще, якщо м’ясо побуде в маринаді ніч або кілька годин поспіль: бульбашки мінералки зроблять волокна м’якше, а лимон просочить всі легкою кислинкою. Деко змащуємо олією, викладаємо на нього м’ясо в один шар. Включаємо духовку на 180 градусів, поміщаємо м’ясо. Готуємо 40 хвилин, а потім додаємо вогонь до 250 градусів, так, щоб зверху вийшла апетитна скориночка. М’ясо можна подавати, якщо воно просмажене, виділяє прозорий сік.

Слідкуйте, щоб між шматочками залишалося місце: якщо вони будуть щільно прилягати один до одного, то почнуть тушкуватися; для додання шашлику схожості з «природним» важливо їх прожарювати.

Шашлик з духовки подають зі свіжими овочами, зеленню, соусами з томату або будь-яким іншим, який ви любите. Готову страву подають на широкій тарілці з бульбами вареної картоплі або домашніми солоними.