Шашлик в духовці з свинини: у банку, на деку або шпажках — 7 рецептів приготування

Ароматний шашлик можна приготувати не тільки на природі. Мало хто з господинь знає, що навіть у домашніх умовах легко вдасться порадувати свою сім’ю цим смачним м’ясним блюдом. Як правильно готується шашлик в духовці з свинини, розповідається далі.

Шашлик зі свинини на деку

З мінімальної кількості інгредієнтів вийде чудове блюдо. Продукти: 900 г м’якоті свинини, 90 мл олії (пісного), велика ложка цукру, лимон, пара часникових зубчиків, сіль, 2 ст. води, суміш перців і гвоздика.

  • З лимона сік віджимається, який змішується з розчавленим часником, олією, піском і водою. Туди ж відправляються спеції. Виходить пряний маринад.
  • Невеликі шматочки м’яса натираються сумішшю з усіх боків і поміщають під прес.
  • Через 1,5-2 години маринування можна викладати свинину на промаслений лист і готувати в жаркій духовці 35 хвилин.
  • Важливо періодично перевертати м’ясо і поливати його маринадом.

    Загрузка...

    Рецепт приготування в банку

    Це дуже незвичайний рецепт, але його обов’язково варто взяти на озброєння кожної господині. Інгредієнти: 900 г свинячої вирізки, 120 мл води, 2-3 цибулини, половина лимона, сіль, 230 г бекону, коріандр і суміш спецій для шашлику.

  • М’ясо миється, підсушується паперовими рушниками і не крупно ріжеться. Воно відразу ж солиться, присипається приправами і поливається лимонним соком.
  • До свинини викладаються кільця цибулі. Обидва інгредієнти висипаються в глибоку посуд, перемішуються. Зверху виливається вода, і шашлик залишають маринуватися на 40-50 хвилин.
  • Шматки підготовленої свинини нанизують на шампури. Між ними розташовуються тонкі смужки бекону і кільця цибулі з маринаду.
  • Залишилася пряна маса з миски викладається на дно трилітрових банок. У кожній з них також розташовується по 4-5 шампурів з м’ясом.
  • Горловини ємностей закриваються фольгою. Дуже важливо, щоб банки зовні були ідеально сухими.
  • Заготовки відправляються в холодну духовку і після розігріву до 200 градусів випікаються 70-80 хвилин.
  • Спробуйте також:  Як приготувати стручкову квасолю заморожену?

    Коли готовий шашлик в банку буде вилучатись з духовки, потрібно звертатися зі склом дуже обережно, так як із-за перепаду температур воно може лопнути.

    На шпажках

    Дерев’яні заготовки попередньо треба близько години потримати в холодній воді, щоб вони не горіли в процесі приготування. Інгредієнти: 800 г свинячої м’якоті, 3-4 цибулини, 40 г гірчиці, 120 г середньо жирної сметани, сіль, суміш перців.

  • М’ясо, нарізане однаковими невеликими кубиками, укладається в глибоку чашу. Воно солиться, перчится і присипається кільцями цибулі.
  • У ємність викладається сметана і гірчиця.
  • Маринад повинен покрити кожен м’ясної шматочок. У ньому свинина буде настоюватися близько години в прохолоді.
  • Далі м’ясо нанизується на шпажки. За смаком можна чергувати його з цибулею.
  • Заготовки викладаються на ребра прямокутної форми і готуються 45 хвилин в дуже гарячій духовці.
  • У процесі запікання шашлик в духовці з свинини на шпажках потрібно кілька разів перевернути.

    У рукаві для запікання

    Звичайно, аромату багаття у такої страви не буде, зате воно вийде не менш м’яким і ніжним, ніж на природі. Інгредієнти: 1,5 кг свинячої шиї, спеціальні ароматні трави для шашлику, 3-4 цибулини, сіль.

  • Невеликі скибочки м’яса миються і обтираються серветками з паперу. Кожен з них злегка відбивається з обох сторін через плівку. Сильно старатися з цим не потрібно.
  • Цибуля треться на крупній тертці, солиться і змішується з ароматними травами. Цим маринадом змащуються м’ясні шматочки. Вони будуть маринуватися близько 2 годин.
  • Підготовлене м’ясо викладається в промаслений рукав і запікається близько години в гарячій духовці.
  • Подається страва гарячим з великою кількістю свіжих овочів.

    Шашлик з свинини у фользі

    По даному рецепту м’ясо буде нудитися у власному соку, що зробить його особливо смачним. Інгредієнти: 140 мл червоного вина, 2 кг свинячого ошийка, велика щіпка хмелі-сунелі, велика сіль, 4 цибулини, 2 мал. ложки рідкого диму.

    Спробуйте також:  Котлети зі свинячої печінки – 10 рецептів приготування

  • М’ясо ріжеться середніми шматочками.
  • Вино, рідкий дим, сіль приправа перемішуються. Це буде маринад, в який кладуть скибочки свинини. Він повинен покрити кожен шматочок.
  • На дно фольги викладається велика кількість цибулевих кілець. Поверх них розподіляється м’ясо в маринаді.
  • Фольга щільно загортається і отримані заготовки в вогнетривкої формі готуються 45 хвилин в гарячій духовці.
  • Якщо хочеться отримати на блюді апетитну скоринку, то приблизно за 10 хвилин до готовності потрібно розгорнути фольгу. Подається з хорошою порцією салату зі свіжих овочів.

    На грилі в духовці

    Якщо є духова шафа з функцією гриля, то приготувати в ньому смачний шашлик виявиться ще простіше. Інгредієнти: 1 кг свинячого ошийка, 2-3 солодких болгарських перцю, 2 цибулини, великий томат, баклажан, 1 ст. червоного сухого вина, сіль, пахучі трави.

  • М’ясо ріжеться невеликими шматками, а цибулю – кільцями. Ці компоненти перемішуються в глибокій посуді.
  • Продукти заливаються вином, присипаються сіллю і спеціями. Вони будуть маринуватися 4-6 годин. Чим більше часу свинина проведе в пряної суміші, тим краще.
  • М’ясні шматочки нанизують на шампури. Між скибочками свинини потрібно розташувати залишилися шматочки свіжих овочів і цибулю з маринаду.
  • Заготовки викладаються на гриль-ґрати. Під низ підставляється деко з водою.
  • Готується страва 25-35 хвилин в добре розігрітій духовці.
  • Подається з будь-яким гострим соусом.

    Рецепт на цибулевої подушці

    Овочева подушка дозволить уникнути сухості м’яса. Інгредієнти: 5-6 невеликих луковок, 1 кг свинини, сіль, 3 великі ложки оцту і трохи менше цукрового піску, ароматні трави.

  • Невеликі шматочки м’яса гарненько відбиваються через плівку, солятся, присипаються приправами.
  • Одна цибулина нарізане тонкими кільцями, які перемішуються зі свининою. Інгредієнти будуть маринуватися близько години.
  • Залишилися овочі нарізати півкільцями, змішують з цукром і оцтом, а також добре присаливаются. Отримана маса викладається на дно спеціального пакета для запікання.
  • На «подушці» розташовується м’ясо. Перемішувати компоненти не потрібно!
  • Запікатися частування буде близько 1,5 години.
  • Спробуйте також:  Фунчоза – 10 рецептів приготування

    Важливо не забути зробити пару невеликих дірочок у верхній частині пакета.

    Соуси для шашлику

    Саме соуси доповнюють смак обговорюваного м’ясної страви, роблячи його більш яскравим і досконалим. Можна вибирати готові магазинні продукти або замішувати їх самостійно.

    Дуже популярним серед господинь є соус з перцю. Для його приготування береться 1 гіркий і 4 солодких болгарських перчика. Всі вони запікаються в духовці до м’якості, позбавляються від шкірки і серцевинки, поле чого блендером перетворюються в пюре. Залишається додати в соус часник за смаком, 30 мл оливкової олії і трохи солі. Можна використовувати і свої улюблені приправи.

    Ще один цікавий варіант – томатний соус для шашлику. Для його приготування склянку води до однорідності розмішується з 750 г томатної пасти, після чого рідину доводять до кипіння. У майбутній соус вводиться подрібнений свіжий базилік, дрібно нашаткована цибулина, сіль. Через 2-3 хвилини варіння маса остуджується і подається до м’яса.

    Загрузка...