Щи зі свіжої капусти з куркою – 7 смачних рецептів приготування

Щі – традиційне перше страву російської кухні, яке вже впродовж багатьох епох не здає своїх позицій. Існує кілька різновидів цього рідкого гарячого. Одним з цікавих і смачних видів першого страви є щи зі свіжої капусти з куркою.

Класичні щи зі свіжої капусти з куркою

Суп з насиченим ароматом по класичному рецепту готується з:

  • ½ Кг курятини;
  • 250 г капусти;
  • цибулини;
  • морквини;
  • 2 картопляних бульб;
  • помідори;
  • ½ Стопки соняшникової олії;
  • зелені, солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • З м’яса готується бульйон, об’ємом 2,5 л, який трохи підсолювати.
  • Картопля нарізати кубиками, потім вирушає в каструлю з рідиною на 7 хвилин.
  • Лук ріжеться дрібними шматочками, які разом з морквяної стружкою обсмажуються на сковороді.
  • Томат ошпаривается і також ріжеться скибочками.
  • Капуста шинкуется.
  • У каструлю викладається заправка.
  • Через 1-2 хвилини в ємність відправляється капустяна стружка.
  • Далі вміщуються томати, сіль, спеції і рубана зелень.
  • Щі варяться під закритою кришкою до м’якості картоплі.

Готуємо щі в мультиварці

Перше страву з ніжним смаком можна легко приготувати за допомогою мультиварки, зберігає всі поживні елементи та чудовий аромат.

Для приготування використовуються:

  • 3 гомілки;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 картопляні бульби;
  • 400 г капусти;
  • 2 л води;
  • сіль і олію.

Етапи створення:

  • Цибулина шинкуется і обсмажується на соняшниковій олії на програмі «Смаження».
  • Через 5 хвилин моркву натирається і викладається до цибулі.
  • Капуста шинкуется і додається до засмажки.
  • Туди ж викладаються гомілки і брусочки картоплі.
  • У чашу вливається вода, додаються сіль і приправи.
  • Готуються щі на програмі «Суп» протягом 60 хвилин.

З болгарським перцем

Щоб приготувати яскраві щі з солодким перцем, достатньо підготувати:

  • 350 г крилець;
  • 50 г цибулі-порею;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • 2 картопляні бульби;
  • 250 г капусти;
  • трохи зелені;
  • стопку соняшникової олії;
  • 20 г томатної пасти;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Рибна солянка – шість рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування смачного супу полягає в наступному:

  • Крильця заливаються водою для приготування бульйону, який трохи підсолювати.
  • Картопля нарізати брусками, які першими вирушають в готовий бульйон.
  • Перець нарізати шматочками, капуста шинкуется, цибулю і зелень дрібно рубаються.
  • Цибульні шматочки страхуються з перцем близько 2 хвилин, після чого поміщають в ємність.
  • Через 5 хвилин в ємність відправляються капуста, додаються паста, сіль, спеції і зелень.

З куркою і грибами

Рецепт смачних щів, для приготування знадобиться:

  • тушка курчати;
  • 2 картопляні бульби;
  • 300 г капусти;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 250 г печериць;
  • ½ Пучка зелені;
  • трохи соняшникової олії;
  • сіль і спеції.

При створенні першого страви:

  • З тушки готується бульйон, який проціджується.
  • Картопля ріжеться брусками, які відправляються в киплячий бульйон.
  • Після повторного закипання в ємність викладається тонко нашаткована капуста.
  • Морквина натирається, цибуля ріжеться кубиками, після чого з овочів готується зажарка, що вміститься в суп.
  • Гриби нарізати пластинками, які обсмажуються на сковороді, де пассеровалась морквяно-цибульна маса.
  • Гриби разом з сіллю і спеціями відправляються в щі.
  • Перед готовністю, про що свідчить м’якість картоплі і капусти, щі посипаються рубаною зеленню.

З томатним соком

Легкий супчик з дієтичним м’ясом та оригінальними томатными нотками припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Слід підготувати:

  • 300 г філе;
  • стільки ж капусти;
  • 2 картопляні бульби;
  • 1 морквину;
  • головку часнику;
  • ½ Л томатного соку;
  • сіль, спеції і трохи олії.

Покрокова інструкція приготування:

  • Філе відварюється, а потім ріжеться.
  • Бульйон проціджують.
  • Морква натирається і обсмажується.
  • В іншу сковороду з гарячим маслом вливається сік.
  • Після закипання в сік додаються сіль, спеції і товчений часник.
  • Картоплю нарізати брусками, а капуста – тонкими смужками.
  • У киплячий бульйон відправляються морква і капуста, до яких через 20 хвилин відправляються картопляні кубики.
  • Через 15 хвилин в суп викладаються томатний соус і м’ясо.
  • Через 5 хвилин щі можна подавати до столу.
Дивіться також:  8 рецептів класичного харчо з рисом

Незвичайний рецепт з чорносливом

Щі з додаванням сухофруктів – ароматне перше блюдо з цікавими нотками.

Будуть потрібні наступні продукти:

  • капуста – 250 г;
  • курячі гомілки – стільки ж;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – стопка;
  • оцет -15 мл;
  • рослинне масло – стопка;
  • чорнослив – 100 г;
  • сіль і спеції.

Щоб зварити щі з свіжої капусти:

  • З гомілок готується бульйон.
  • У киплячу рідину відправляються картопляні брусочки і нашаткована капуста.
  • Поки овочі проварюються, на сковороді пассеруются морквяна стружка і цибульні кубики.
  • Через 5 хвилин обсмажування в сковороду додаються томатна паста, сіль і спеції.
  • У каструлю вливається оцет і томатна зажарка.
  • Сухофрукти подрібнюються і поміщаються в суп за 10 хвилин до готовності.
  • Перед подачею борщ притрушиваются зеленню.

Дієтичні щи зі свіжої капусти з курячим філе

Для виконання рецепти дієтичного першого страви необхідні:

  • ½ Кг курятини;
  • в 2 рази менше капусти;
  • 1 морквина;
  • 2 картопляні бульби;
  • цибулина;
  • 2 помідори;
  • 100 г консервованої капусти;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і спеції.

Щоб приготувати щі:

  • З курятини готується бульйон, в який після вилучення м’яса відправляються картопляні бруски.
  • Через 10 хвилин у ємність викладаються кубики моркви і цибулі.
  • Через аналогічний часовий проміжок в суп додається капуста.
  • За 5 хвилин до готовності в щі викладаються протерті томати і квасоля.
  • Щоб зробити смак насичений, в страва додаються подрібнені часник і зелень.

Отже, рецепти смачних і корисних щей урізноманітнюють повсякденне меню і складуть конкуренцію традиційного борщу.