Шикарний крем для бісквіта

Існує неймовірна кількість різних кремів для бісквіта і інших видів кондитерської випічки. Різноманіття смаку і текстур вражають уяву кожного. З цього необмеженої кількості є найбільш популярні і базові рецепти крему для бісквіта. З їх допомогою ваша солодка випічка придбає неповторний і м’який смак і ніжну структуру. Пропонуємо вашій увазі наступні рецепти крему.

Рецепт заварного крему для бісквіта

Без легкого і повітряного заварного крему не обходиться безліч солодких ласощів – еклери, слойки, вафельні трубочки та знаменитий торт «Наполеон». Приготування заварного крему для бісквіта займає небагато часу і кінцевий результат порадує кожного ласуна. Для приготування необхідно використовувати свіжі продукти з високою якістю, для отримання точної текстури заварного крему.

Час приготування: близько 20 хвилин.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти для заварного крему:

  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 200 гр
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Борошно – 50 гр
  • Ваніль – 10 гр

Приготування заварного крему для бісквіта:

  • Яєчний жовток ретельно розтерти з цукром і борошном до зникнення крупинок і однорідності маси.
  • Підігріте на повільному вогні молоко акуратно додати до яєчних жовтків. Всипати ваніль для смаку і приємного аромату.
  • Отриману суміш варити на невеликому вогні, не перестаючи помішувати. Маса повинна стати густий і придбати однорідну форму.
  • Зняти з вогню і остудити.

Заварний крем для бісквіта готовий!

Крем чудово доповнює будь-яку солодку випічку і може використовуватися в приготуванні безлічі виробів, покращуючи смак і структуру бісквітів або коржів.

 

Рецепт сирного крему для бісквіта:

Один з базових, низькокалорійних і простих у виконанні кремів для різних кондитерських виробів. Може використовуватися як самостійний десерт, сервірований в спеціальні креманки, так і в наповненні і прикрасі великої кількості тортів, капкейків, тістечок і мафінів. Один з найбільш корисних кремів, так як готується на основі сиру.

Дивіться також:  Рецепт бісквітного торта з кремом

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти для сирного крему:

  • Сир – 400 гр
  • Вершки – 250 мл
  • Цукор – 150 гр
  • Ваніль – 10 гр

Спосіб приготування сирного крему для бісквіта:

  • У глибокій чашці необхідно ретельно розім’яти сир з цукром до зникнення крупинок. Для зручності та економії часу рекомендується скористатися кухонним блендером. Сир набуде рівну і гладку структуру.
  • Повільно і невеликими порціями вливаємо вершки в миску з сиром і збиваємо, використовуючи кухонний міксер. Сирна маса повинна вийти густою і однорідною. За бажанням на цьому етапі готування можна ароматизувати крем, додавши в нього шматочки фруктів, ягоди, горіхи, тертий шоколад або різноманітні сиропи.
  • Отриманий сирний крем для бісквіта охолодити в холодильнику близько години, попередньо накривши харчовою плівкою.

Використовувати крем для просочення і прошарок різних бісквітів та коржів. Крем чудово підходить для шоколадного бісквіта, проста в роботі і має щільну структуру. Відмінно доповнюється різними інгредієнтами. Можна додати джем, розтоплений шоколад, волоські горіхи і безліч інших добавок, для розкриття всіх смакових якостей крему.

 

Сметанний крем для бісквіта

Ніжна і тане структура сметанного крему користується величезною популярністю. За допомогою крему бісквіт повністю просочується і набуває м’який смак. Є самим універсальним і простим у виконанні кремом, не вимагає великої кількості інгредієнтів і тимчасових витрат.

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти для сметанного крему:

  • Сметана жирністю 25-35% – 500 гр
  • Цукор – 200 гр
  • Лимонний сік – 1 столова ложка
  • Ваніль – 10 гр

Приготування сметанного крему для бісквіта:

  • У глибокому посуді міксером на максимальній швидкості збити сметану з цукром до утворення пишної піни і розчинення цукрових крупинок. Сметана повинна бути з холодильника. Процес займе близько 10 хвилин. Якщо ви використовуєте сметану меншої жирності, то слід додати загущувач для вершків. Інакше сметанний крем вийде рідким і розтечеться.
  • Додати лимонний сік, не перестаючи збивати сметану. Лимонний сік покращує консистенцію крему і зробить його більш пишним і повітряним.
  • Додати ваніль для надання солодкого аромату.
  • Кілька годин дати охолодитися в холодильнику, обернувши чашку харчовою плівкою.
Дивіться також:  Рецепти смачних овочевих страв на літо (фото)

За бажанням, можна доповнити крем горіхами, медом, фруктовими або ягідними пюре. Використовувати сметанний крем для начинки або прикраси тортів, рулетів, кексів та тістечок.Завдяки густою і щільною консистенції крем чудово тримає форму і не розтікається по бісквіту.