Шинка в ветчиннице — 12 рецептів

Кожну господиню час від часу відвідують невеселі думки про склад куплених в магазині м’ясних продуктів. І начебто зрозуміло, що консерванти, барвники, стабілізатори та інша «хімія» навряд чи несуть користь організму, але що робити, якщо вона зараз всюди? А адже можна готувати м’ясні делікатеси будинку! Думаєте, довго і складно? Аж ніяк, якщо у вас є ветчинница. Наприклад, шинка в ветчиннице, рецепт якого ми розглянемо нижче, потребує активної часу приготування не більше 15 хвилин. А вже через добу виходить абсолютно натуральний і дуже смачний продукт. Спробуємо?

Що таке ветчинница?

Незважаючи на те, що ветчинницы присутні на ринку вже не менше п’яти років, багато господині навіть не підозрюють про їх існування. Прикре непорозуміння, викликане, можливо, трохи простакуватий зовнішнім виглядом. Агрегат являє собою високий порожнистий циліндр з нержавіючої сталі, що закривається з обох сторін кришками. Вони притягуються одна до одної за допомогою потужних пружин, спресовуючи вміст циліндра.

Конструкція проста і всі ветчинницы працюють однаково, але виробники, прагнучи залучити покупця, придумують зручні опції для своєї продукції.

Так, існують ветчинницы:

  • оснащені термометром;
  • ліфтовим механізмом для вилучення вмісту;
  • єдиною пружиною, що спрощує замикання конструкції;
  • зі стаціонарним дном;
  • різних форм (круглі, квадратні).

Ці нехитрі пристосування мають різний обсяг і вихід готового продукту, який варіюється в межах від 500 грам до півтора кілограм. Але принцип роботи у всіх моделей однаковий. Досвідченим шляхом господині давно встановили, що якщо окремі ветчинницы і є більш зручними в експлуатації, то на якості самої шинки це жодним чином не позначається.

Загрузка...

Принцип роботи ветчинницы

Незважаючи на простоту конструкції, приготування шинки в ветчиннице вимагає деяких навичок. Витрата м’яса складає зазвичай більше кілограма, плюс спеції і додаткові інгредієнти — не найдешевше задоволення.

Тому, щоб не перевести продукти, дотримуйтесь таких правил:

  • Завжди перед наповненням вкладайте в ветчинницу пакет для запікання. А краще два. Кажуть, що можна використовувати фольгу, і кулінарний рукав, але, як показує досвід, пакет зручніше.
  • Не скупіться. Наповнюйте весь обсяг ветчинницы якомога щільніше. Тоді готовий продукт не буде кришитися при розрізуванні.
  • Приділіть час маринування м’яса і його структурування. Багато хто просто ріжуть м’ясо шматочками і відразу складають у пакет. Це допустимо і блюдо, приготовлене на швидку руку, все одно буде з’їдена із задоволенням. Але якщо ви хочете приготувати дійсно смачне ласощі, то попередньо замаринуйте м’ясо, дайте йому постояти хоча б годину. Потім вимісити його, як тісто, або навіть відбийте шматочки. Змішайте всі інгредієнти, заповніть циліндр, затисніть пружинами. Дайте визріти м’яса ще хоча б дві години, але воно може стояти в холодильнику і дві доби.
  • Шинку можна готувати і у великій каструлі, і в мультиварці, скороварці, аерогрилі, і просто в духовці. Але, головне, не поспішайте! Найкращий результат буде при повільній варінні. Дозріле м’ясо холодним, покласти в холодну ж воду і нагрівайте поступово. Ідеальний продукт, рожевий і соковитий, вийде при довгому томлінні при 75-85 градусах. Так м’ясо не вариться, а нудиться у власному соку. Час правильного приготування становить не менше трьох годин.
  • Готову шинку потрібно відразу охолодити, як варені яйця, миттєво помістивши під проточну воду (звичайно, все ще в ветчиннице), а потім залишити в холодній воді на півгодини або годину. Як охолоне, прибрати в холодильник. Вранці виймайте з пакету і пробуйте.
  • Спробуйте також:  М'ясо по-французьки з картоплею - 9 рецептів

    Рецепти шинки в ветчиннице

    Приготування шинки дає неймовірний простір для фантазії! Ви можете комбінувати різні види м’яса — жирне з пісним, птицю зі свининою, м’ясо з субпродуктами і так далі. Сміливо додавайте до складу оливки, яйце, гриби або зелень, горошок, сало, спеції, чорнослив і так далі. Подрібнюйте м’ясо на свій розсуд, ви можете приготувати його і цілим шматком, і перетер в паштет, і пропустивши через м’ясорубку.

    До будь ветчиннице прикладається інструкція від виробника і базові рецепти приготування. Але з досвідом ви зможете готувати шинку «на око», самостійно вивіряючи час і кількість інгредієнтів.

    Для приготування можна використовувати просту сіль, але краще змішати її навпіл з нитритной. Саме вона дасть той неповторний «шинковий» смак, якого неможливо досягти іншими способами.

    Отже, дивіться нижче, як готується домашня шинка в ветчиннице, рецепти та хитрості приготування.

    Класичний рецепт приготування шинки з свинини в ветчиннице

     

    З чим у вас асоціюється слово «шинка»? Швидше за все, зі свининою, бо з неї і почнемо наші експерименти.

  • Для приготування візьміть 1,0—1,2 кг свинячого окосту. Виберіть не дуже жирний шматок.
  • Приготуйте розсіл. На літр води візьміть 130-150 грам солі, кілька лаврових листів, неповну ложку цукру, чорний перець та інші приправи, які вам здадуться доречними. Закип’ятити розсіл, остудіть і опустіть в нього м’ясо.
  • Дайте вистоятися двоє-троє доби. Періодично протыкайте м’ясо, щоб процес йшов швидше та воно просолилось повністю.
  • Викладайте м’ясо в застелену пакетом ветчинницу і відправляйте в мультиварку. При температурі 80 ºС шинка приготується через три години.
  • Шинка з свинини в ветчиннице зі свинячим мовою

    Дуже цікавий результат виходить при використанні свинячого фаршу з шматочками мови. Ви напевно бачили схожу варену ковбасу в магазинах. Не варто плекати надію, що ваша буде в чомусь схожа на покупну — без всяких «Е-шок» і інших добавок, її смак вас здивує.

  • Візьміть 300 грам свинячого окосту, 200 — грудинки, 350 — мови.
  • Зробіть із м’яса фарш. Посоліть, поперчіть, введіть дві чайні ложки гірчиці.
  • Масу перекладіть в блендер, додайте 350-400 грам жирних вершків і подрібнюйте до отримання однорідної, схожою на паштет, консистенції.
  • Мова поріжте кубиками розміром не більше сантиметра, перемішайте з сіллю і перцем, дайте настоятися.
  • Змішайте мову з м’ясним паштетом і відправляйте отриману масу в ветчинницу на 3 години.
  • Вийшла «ковбаса» буде більш пориста, ніж звична варена, а її смак природніше і м’якше.

    Шинка з шматочками свинини з прошарком з желе

    Коли хочеться покласти на хліб смачний шматок справжнього м’яса з тугою желейної прошарком, скористайтеся наступним рецептом.

  • Візьміть 700 грам свинини з салом і для різноманітності одне куряче філе і пару ніжок. Якщо хочете, можете використовувати тільки свинину, але м’ясне асорті буде все-таки цікавіше.
  • М’ясо поріжте дрібними шматочками, перемішайте. Засипте сіллю і спеціями.
  • Додайте в м’ясний коктейль 10 грам сухого желатину, дайте вистоятися від декількох годин до доби.
  • Викладайте всю масу в ветчинницу і готуйте до двох годин. Добре охолодіть і подавайте до столу. Обережно! Не відкусіть пальці — це дуже смачно!
  • Пікантна шинка з свинини в ветчиннице з волоськими горіхами і чорносливом
    Якщо звичайна шинка вам вже набридла, зробіть її смак більш вишуканим і цікавим, додавши чорнослив і горіхи.

    Спробуйте також:  Вівсяна каша в мультиварці – 6 рецептів на воді або молоці
  • Кілограм свинини розділіть навпіл. Одну частину поріжте невеликими шматочками, іншу перекрутіть у фарш. Змішайте.
  • Введіть в м’ясну масу часник за смаком, притрусіть перцем і посоліть.
  • Чорнослив дрібно поріжте і покришіть волоські горіхи. Введіть інгредієнти в м’ясо і вимішайте так, щоб ваші добавки рівномірно розподілилися.
  • Готуйте пікантне блюдо півтора-дві години, охолоджуйте і подавайте до сніданку.
  • Такий домашній шинкою не соромно дивувати і гостей за святковим столом, а простота приготування дозволяє при бажанні робити її як завгодно часто.

    Шинка з свинини в ветчиннице з печерицями


     

    Кожна господиня знає, що свинина і гриби — безпрограшне поєднання. І шинка не виняток. На один кілограм м’яса візьміть 200 грам грибів, цибулину і спеції.

  • М’ясо перекрутіть на м’ясорубці, посоліть, притрусіть перцем і улюбленими приправами.
  • Цибулю поріжте і обсмажте до напівготовності, додайте печериці.
  • Перекладіть цибулю з грибами у фарш і ретельно вимісіть. Якщо є бажання, введіть желатин і ложку манки.
  • Перекладіть отриману масу в ветчинницу і готуйте приблизно дві години або трохи довше.
  • Готової шинки дайте охолонути і подавайте до столу через 8-12 годин.

    Як зробити домашню шинку з свинячої лопатки

    Якщо не знаєте, що б цікавого зробити з залежалась в морозилці свинячої лопатки, то приготуйте відмінну шинку.

  • Візьміть трохи більше кілограма м’яса і поріжте невеликими шматочками. На таку кількість свинини вам знадобиться близько 20 грам солі. Посоліть, пам’ятайте ретельно і відправте в холодильник на пару діб. Ви можете готувати м’ясо відразу, але тоді його смак буде менш насиченим.
  • Дозріле м’ясо ще раз гарненько розімніть, поперчіть, всипте мускатний горіх. Заповнюйте ветчинницу.
  • Дозрілу шинку можна виймати приблизно через півтори години.
  • Готовий продукт виходить щільним, соковитим, ніжним. Смак справжнього м’яса, приготованого без всяких добавок, не залишить шансів будь магазинною ковбасою.

    Шинка мармурова у ветчиннице


     

    Щоб на зрізі шинка була з красивим «мармуровим» малюнком, візьміть порівну два види м’яса — пісну свинину і телятину. Також вам знадобиться 300 грам свинячого шпику.

  • М’ясо і шпик наріжте маленькими шматочками. Посоліть, додайте перець і інші приправи за смаком.
  • Заповніть ветчинницу і готуйте традиційним способом близько півтора годин.
  • Добитися красивого «мармурового» візерунка на зрізі можна і використовуючи тільки свинячу лопатку. Візьміть її з щільним жирком і поріжте тонкими-тонкими смужками. Засолите м’ясо і дайте йому дозріти добу-дві. Далі готуйте, як зазвичай.

    Шинка Святкова

    Хочете здивувати гостей, не докладаючи до цього жодних зусиль? Зробіть кольорову, соковиту, ароматну шинку з овочами і різними видами м’яса.

  • Для такої страви виберіть куряче філе і свинину в будь-яких пропорціях, загальною вагою близько кілограма. Поріжте м’ясо невеликими кубиками або перекрутіть свинину в фарш. Посоліть, додайте приправи і перець, желатин і подрібнений часник.
  • Візьміть пачку готової овочевої суміші «Мексиканська». Або приготуйте окремо горошок, кукурудзу, болгарський перець, моркву і стручкову квасолю. Обсмажте яскравий овочевий коктейль і додайте до м’яса.
  • Всю масу викладіть у ветчинницу, максимально щільно закрийте її. Готуйте близько півтора годин.
  • Рецепт рибної шинки

    Хто сказав, що шинка не буває рибної? Ви можете вибрати будь-яку рибу, порізати її шматками або зробити рибний фарш — принцип приготування залишається традиційним.

    Спробуйте порадувати домашніх ніжною шинкою з морського коктейлю.

    Вам знадобиться півкіло форелі і по 300 грам окуня і очищених креветок. А також підготуйте цибулю, гриби, часник і молоко.

    Спробуйте також:  Перловка з грибами – 7 рецептів приготування в мультиварці і в духовці
  • Сто грам печериць дрібно посеките і обсмажте з цибулею.
  • Замочіть пару шматків батона в молоці, почистіть три зубчики часнику. Все прокрутити в м’ясорубці.
  • Приготуйте рибний фарш і додайте в нього цілі креветки. Введіть гриби з цибулею, і хлібно-часникову суміш.
  • Гарненько вимісіть всю масу, заповніть ветчинницу і поставте варитися приблизно на годину.
  • Така шинка відмінно поєднується з соусом тартар і чудово виглядає на святковому столі.

    Домашня шинка з тріски і горбуші

     

    Готувати шинку можна з будь-яких видів риб. Спробуйте зробити її, наприклад, з тріски і горбуші, але в принципі, підійде будь-яке логічне поєднання. В нашому випадку, тандем білого і червоного м’яса дасть гарний малюнок на розрізі.

    Візьміть кілограм філе тріски і розбавте її смак 500 г філе горбуші. Для пікантності підготуйте баночку чорних оливок без кісточок, сіль і приправу, яку зазвичай використовуєте для рибного блюда.

  • Філе поріжте і змішайте руками, гарненько розминаючи. Пересипте морський коктейль сіллю і спеціями, додати оливки. Дайте відстоятися чверть години.
  • Заповніть ветчинницу і відправляйте її варитися приблизно на півгодини — нашої рибі цього достатньо.
  • Вийміть циліндр, притисніть кришку, щоб вийшов сік, інакше готовий продукт буде кришитися. Повторіть процедуру кілька разів і залиште остигати. Шинка з риби в ветчиннице буде готова до подачі через 5-8 годин.
  • Домашня шинка з індички

    Чудова шинка виходить з птиці. Спробуємо приготувати її спочатку з індички.

  • Візьміть по 700 грам грудки і м’якоті з стегна. Орієнтуйтеся на обсяг вашої ветчинницы.
  • Приготуйте простий розсіл: на літр води введіть до 130 грам солі, неповну ложку цукру, додайте перець і коріандр. Підігрійте Воду, щоб сіль розчинилася, а спеції «розкрилися».
  • Поки розсіл остигає, поріжте м’ясо на великі шматки. Якщо хочете, можна просаливать його і цілком.
  • Опустіть індичку в розсіл і залиште мерзнути в холодильнику на кілька днів. Протыкайте м’ясо дерев’яною паличкою або навіть вводите розсіл з допомогою шприца.
  • Дозріле м’ясо перекладіть в ветчинницу і відправляйте варитися. Шинку з рубаною індички можна діставати через дві години. Але якщо ви готували цілим шматком, то, можливо, часу знадобиться трохи більше.
  • Як приготувати домашню курячу шинку (дієтична шинка)

    Для тих, хто віддає перевагу менш калорійну їжу, відмінним рішенням стане шинка з курки. Вона виходить досить щільною, не розвалюється, володіє ніжним смаком і апетитним шаром желе на поверхні. Куряча шинка не така жирна, як свиняча і готується швидше.

  • Візьміть пару кілограм курячих стегон, видаліть кісточки і шкуру. На виході у вас залишиться трохи більше кілограма м’яса.
  • Наріжте його невеликими шматками, додайте 25 грам солі, чверть ложки цукру, кілька лаврових листків і перець. Приберіть всю масу в холодильник — нехай курка засолится сухим способом добу.
  • На наступний день видаліть лаврушку. Трохи менше половини м’яса прокрутити в м’ясорубці, додайте подрібнений часник, щіпку мускатного горіха і куркуми.
  • Змішайте м’ясо з фаршем і відправляйте варитися. Куряча шинка в ветчиннице буде готова через півтори години.
  • Як бачите, робити домашню шинку дуже просто. Вона виходить смачніше магазинного, корисніше і, що важливо, дешевше. Від вас не потрібно особливих знань кулінарії і багато часу, а результат — пальчики оближеш!

    Загрузка...