Що можна приготувати на обід — 12 швидких і смачних рецептів

Обід — головна страва дня, допомагає відновити сили і запас енергії. Саме тому важливо, щоб він був ситним, корисним, смачним. Знаючи, що можна приготувати на обід, вдасться скласти максимально корисне меню, яке порадує всіх домочадців.

Готуємо швидко в мультиварці

Для тих, у кого постійний дефіцит часу, придумали мультиварки. Безліч смачних страв можна приготувати на обід за допомогою цієї диво-техніки.

М’ясний плов в мультиварці

Плов з м’яса, приготованого в мультикастрюле, виходить ніжним, розсипчастим і неймовірно смачним.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини (баранини);
  • 2 склянки (які йдуть в комплекті з мультиваркою) сиру «Басматі»;
  • 2 цибулинні головки середньої величини;
  • 1 морква;
  • часник додається по смаковим уподобанням;
  • 1 столова ложка особливої приправи для плову;
  • не остуженная кип’ячена вода;
  • трохи солі.

Технологія виконання:

  • М’ясо нарізають невеликими скибочками, морква і цибуля — кубиками.
  • Всі ці продукти запускаються в мультиварку, куди попередньо виливається 1/3 склянки соняшникової олії. Протягом 20 хвилин знаходяться в режимі «Випічка».
  • Потім на ці продукти викладається ретельно вимитий рис, розрівнюється. У нього встромляються зубчики часнику.
  • Також наливається гаряча вода так, щоб вона була на 1 см вище рису. Присмачити все приправою і сіллю.
  • Включити режим «Рис», «Плов» або «Гасіння». На приготування страви піде — 30-35 хвилин.

Загрузка...

Які супи можна приготувати на обід

 

Повноцінний обід обов’язково повинен містити перша страва — це різні супи, юшки. Польоту фантазії тут немає межі. Представляємо кілька абсолютно різних за смаковими характеристиками і набору продуктів гарячих страв.

Борщ

Борщ — король будь обідньому столі. В якості основи можна використовувати курячий, м’ясний і навіть рибний бульйон. Класичний борщ готується за наступним рецептом:

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини (переважно на кісточці);
  • 1,5 кг капусти;
  • 3-4 бульби картоплі;
  • моркви, цибулі і буряків взяти по 1 шт.;
  • 100 мл сметани;
  • близько 2-х літрів води;
  • 2 стіл. ложки рослинного масла;
  • 2 лаврових листочка;
  • зелень, перець, сіль додаються згідно з смаковими уподобаннями.

Як приготувати:

  • М’ясо промити, в каструлі залити водою. Як тільки бульйон закипить, варити ще 20 хвилин.

Важливо! Відразу після закипання необхідно видалити піну звичайної шумівкою!

  • Очищена буряк шинкуется на тертці і обсмажується на сковороді на рослинному маслі. Сюди ж налити трохи м’ясного бульйону і тушкувати на сбавленном до мінімуму вогні.
  • Подрібнений брусочками цибуля обсмажується на окремій сковороді до золотистого відтінку. Додається морква, трохи м’ясного бульйону. Все це гаситься 4-5 хвилин.
  • Потім в каструлю викладається картопля, попередньо нарізана кубиками.
  • Залишилася свіжа нашаткована капуста, яка додається відразу, як тільки вода закипить. Вариться борщ до готовності.
  • Завершальний штрих — додавання солі, перцю, зелені і тушкованих овочів.
Спробуйте також:  Плов в казані - 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

Особливо смачним буде борщ, якщо подавати його зі сметаною.

 

В якості альтернативи можна приготувати щі.

Гороховий суп з копченими реберцями

Для тих, хто бажає порадувати домочадців наваристим, насиченим супом, відмінно підійде цей рецепт.

Інгредієнти:

  • горох в кількості 1 склянки (підійде тільки сухий);
  • картопля — 3-4 шт. достатньо;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • 400-600 г свинячих реберець (обов’язково копчених);
  • сіллю і зеленню посипати за смаком.

Технологія виконання:

  • Розрубані на невеликі шматки реберця разом з водою відварюються приблизно годину.
  • Реберця витягнути, обібрати з них м’ясо і знову його покласти в бульйон, який вже проціджений.
  • Додати горох.

Важливо! Щоб гороховий суп готувався недовго, горох рекомендується з вечора до ранку замочити в прохолодній воді.

  • Цибулю і моркву в суп відправляються або у свіжому вигляді, або злегка обсмажені.
  • Висипати картоплю, подрібнену брусочками. Варити, поки горох не буде готовий.

Супи на обід — гарантія відновлення витраченої енергії.

Швидкі і смачні страви на друге

 

Варіантів приготування страв на друге безліч.

Печеня по-домашньому з овочами і куркою

З подібним стравою легко впорається навіть недосвідчена домогосподарка.

Потрібно запастися наступними інгредієнтами:

  • 5-6 середніми картоплинами;
  • 2 курячими стегенцями;
  • 1 морквою і 1 цибулиною;
  • борошном у кількості 2-х столових ложок;
  • лаврушкой, спеціями, сіллю.

Технологія приготування:

  • Куряче філе порізати на невеликі шматочки. Змішане з цибулею і морквою м’ясо обсмажується на сковороді з соняшниковою олією.
  • Картоплю нарізати кільцями або великими кубиками, присипати борошном і перемішати.
  • Прямо на м’ясо викладається картопля, наливається вода. Все посипається спеціями. Накриту кришкою спекотне тушкувати до готовності.
  • При бажанні, незадовго до закінчення готування, можна зверху покласти лаврушку, а потім прибрати її.

Дієтичні рецепти на обід

Для бажаючих схуднути запасі чимало низькокалорійних, але не менш смачних страв.

Томатний суп-пюре

Потрібно:

  • 3 шт. цибулі-порею;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морквина;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • 2 стебла селери;
  • 175 мл овочевого бульйону;
  • 1 кг томатів;
  • 30 г гречки;
  • 2 великі ложки оливкової олії;
  • 12 шт. шавлії;
  • трохи солі і перцю.

Технологія приготування:

  • У каструлю наливається вода і поміщаються нашатковану цибулю, часник, моркву, селеру і чебрець.
  • Після закипання води ємність накривається кришкою. Гасіння овочів повинно проводитися ще хвилин 10.
  • Після цього бульйон кладуть нарізані брусочками томати, і все проварюється ще 10 хвилин.
  • В цей час на сухій сковороді обсмажити гречану крупу. Листя шавлії теж обсмажуються, але злегка на олії.
  • Суп, який до цього часу практично готовий, подрібнюється за допомогою блендера. У масу додаємо гречку, обсмажені листя шавлії, сіль і перець.
Спробуйте також:  Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів приготування

Дієтичні курячі грудки в духовці

Для всіх, кому дорога кожна калорія, таке блюдо, безсумнівно, дуже сподобається.

Інгредієнти:

  • філе курячих грудок — 2 шт.;
  • 50 г сиру;
  • половинка болгарського перцю.

Технологія приготування:

  • М’ясо курки вимити, просушити. Розрізати уздовж, перекласти харчовою плівкою і відбити за допомогою молоточка.
  • За цим рецептом сіль не додається, тому для додання пікантності використовується сир. Його потрібно натерти і помістити на грудку. Потім викладається перець у вигляді тоненької соломки.
  • М’ясо акуратно загортається у фольгу і поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Час запікання — 30 хвилин.
  • Приготоване філе нарізати на невеликі порційні шматочки і подається до столу.

Що можна приготувати з м’яса, курки, фаршу

 

М’ясні тефтелі з рису і фаршу

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу, краще брати змішаний свино-яловичий напівфабрикат;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 цибулинна головка;
  • ½ Склянки рису;
  • 3 десертні ложки борошна;
  • 1 склянку кип’яченої води (потрібна гаряча);
  • сіль і перець за смаком;
  • 3 ложки сметани;
  • 2 ложки томатної пасти;
  • пучок петрушки

Технологія виконання:

  • Змішаний з яйцем, подрібненою цибулею, сіллю і перемеленим перцем фарш доводиться до однорідної консистенції. Туди ж потрібно відправити петрушку.
  • Відварену заздалегідь рис викладається у фарш.
  • Основа перемішується, і з неї формуються маленького розміру тюфтельки.
  • Кожен виріб обвалюється в борошні і трохи обсмажується на олії (можна брати будь-яку), а потім і з додаванням томатної пасти, розведеної в підсоленій воді.
  • У сковороду покласти сметану і борошно. Присипати дрібкою солі і протягом 15 хвилин витримати на сбавленном вогні під закритою кришкою.

Страви з картоплі на обід

 

Курка з картоплею, запечені у горщику

Будь-яке блюдо з горщика відрізняється ніжним неповторним смаком.

Для приготування потрібно взяти:

  • 2 картоплини;
  • 150 г філе курки;
  • половинка головки цибулі;
  • 1/3 шт. моркви;
  • 50 г сиру, натертого на тертці;
  • 1 стакан курячого бульйону;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • сіль, спеції, сухий часник додаються згідно з смаковими уподобаннями.

Технологія приготування:

  • Картоплю у формі невеликих кубиків розкладається на 2 горщика.
  • На нього поміщається обсмажене куряче м’ясо і масло з сковороди, де воно смажилося.
  • Покласти обсмажену цибулю і моркву. Присипати зеленою масою і спеціями.
  • Потім в горщики додається присоленный бульйон. Зверху все присмачується тертим сиром.
  • Для випікання духовку треба розігріти до 180 градусів. Час приготування — 70-80 хвилин.
Спробуйте також:  Деруни з м'ясом - 5 рецептів

Рецепти приготування з риби

До сімейного обіду на швидку руку можна приготувати чудове рибне блюдо.

Рибно-картопляна запіканка

Для приготування потрібно взяти:

  • картопля — 1 кг;
  • рибним філе (минтай або пангасіус) — 600 г;
  • 2-3 цибулинами;
  • 2-3 столовими ложками рослинного масла;
  • 100 г майонезу;
  • 2-3 гілочками петрушки;
  • сіллю, перцем, прянощами за смаком.

Технологія приготування:

  • Картопля очищається, промивається, нарізають невеликими шматочками і відварюється хвилин 15. Потім відкидається на друшляк і остуджується.
  • В цей час філе риби має бути нарізано на невеликі шматочки.
  • Риба, переложенная в чашку, солиться, перчится і перемішується з майонезом. Все це повинно 10 хвилин постояти.
  • Поки риба настоюється, готуємо цибулю. Цей інгредієнт ріжеться півкільцями і обсмажується до отримання золотистого відтінку.
  • На деко шарами потрібно викласти смажену цибулю, рибу, картоплю. Зверху покласти майонез і посолити.
  • Запікається ласощі в духовці при 180 градусах. Через півгодини страву можна діставати.

Швидкі салати і закуски

Салат з сиром і беконом

Чудовою закускою для домочадців стане такий салат.

Інгредієнти:

  • 150 г сирокопченого бекону;
  • 200 г помідорів сорту черрі;
  • 5-6 салатних листочка;
  • 50 г пармезану;
  • 100 г обідньої батона;
  • 2 стіл. ложки оливкової олії + ще трохи для заправки;
  • 1 стіл. ложка лимонного соку + трохи для заправки;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • пахучі сушені трави в кількості 1 ч. ложки;
  • сіль, чорний мелений перець відповідно до смаковими уподобаннями.

Технологія виконання:

  • У ємності масло змішується з лимонним соком, часником, перцем, сіллю і травами.
  • Розірваний руками на невеликі шматки хліб поливається приготовленої до цього заправкою. Його потрібно 10 хвилин запекти в духовці до хрусткого стану.
  • Поки потрібно зайнятися обсмажуванням бекону на сухій сковорідці.
  • У велику посуд викладаються порвані руками на частини листя салату, дрібно нарізані помідори і пармезан, бекон і сухарики. Полите оливковою олією і лимонним соком блюдо готове до вживання.

Що смачного приготувати на обід — питання, яке не раз задавала собі кожна господиня. Із запропонованого списку страв можна скласти смачне і поживне меню обіду, яке порадує домочадців.

 

Загрузка...