Що приготувати на Хеллоуїн (Halloween) – 20 дуже страшних, але смачних рецептів

Щоб Хеллоуїн був по-справжньому страшним, необхідно не просто прикрасити оселю, надіти страхітливі костюми, але і приготувати відповідну їжу! Ми зібрали самі моторошні, але дійсно смачні рецепти в одному місці, щоб не ламати голову, що приготувати на Хеллоуїн.

Дуже страшна їжа на Хеллоуїн

Їжа, яка готується для святкового столу, повинна бути дійсно страхітливою. Весь ефект свята просто випарується, якщо подати гостям звичайний тортик, просте печиво, або елементарний салатик.

Вона може бути приготована зі звичайних продуктів, але оформлена у вигляді пальців відьом, павуків, привидів, закривавленого серця або чогось подібного.

Відмінно для приготування солодощів на Хеллоуїн, підійде мастика. З неї можна зліпити що завгодно. Вона продається готова в кондитерських магазинах, або виготовляється в домашніх умовах.

Найпростіший спосіб приготувати мастику — з використанням маршмеллоу.

Все що знадобиться це:

  • маршмеллоу – близько 200 г;
  • цукрова пудра – пол кг;
  • трохи вершкового масла.

Краще вибирати маршмеллоу однотонні. В такому випадку можна самостійно підібрати колір, або з легкістю використовувати харчові барвники.

Викладаємо солодкість в спеціальну ємність, в якій можна підігрівати в мікрохвильовій печі. Туди кладемо зовсім трохи олії. Обсяг повинен збільшиться в кілька разів. Зазвичай вистачає сорока секунд, але можна потримати і довше.

Далі в отриману масу додається поступово цукрова пудра. Якщо потрібен конкретний колір, можна додати барвник. Якщо необхідно кілька кольорів, ділимо на потрібну кількість шматочків і кожен замішуємо окремо. Поступово, змішуючи пудру з маршмеллоу підсипаємо на стіл пудру, щоб вона не липла до рук. Повинна вийти однорідна маса без розлучень і бульбашок. Процес тривалий, але воно того варто.

Отриману мастику необхідно обернути плівкою і покласти на пів годинки відлежатися. Після, можна приступати до фігуркам.

З мастики можна виліпити стилізовані під Хеллоуїн частування. Це можуть бути, наприклад, частування на дерев’яних паличках. Чудово будуть виглядати голови Франкенштейнов. Вони виготовляються із зеленої, чорної, коричневої, білої і червоної мастики. Основна маса буде зелена, з неї ліпиться сама голова. Білого потрібно зовсім трохи, так як він потрібно тільки на очі. Червоним, можна зробити шрам на лобі. Коричневий підійде для волосся і пробок на рівні вух. Можете бути впевнені, вийде приголомшливо.

Мастикою можна прикрашати випічку. Це можуть бути торти, тістечка, печиво і т. д., які завдяки фантазії і невеликої кількості цієї солодкої маси, стануть по-справжньому страшними частуваннями.

Якщо зовсім немає бажання готувати – не біда! Можна запастися «Руками монстра». Готується такий солодкий подаруночок досить швидко. Для цього беремо готові солодощі (цукерки, горішки тощо) і кладемо їх в целофанову рукавичку (як ті, що є в кожному супермаркеті, у відділі овочів або хлібобулочної продукції). Зав’язати руку потрібно так, щоб вона була з повітрям. Для додання страшної атмосфери, всередину можна покласти пластикових павучків, або будь-яких інших комах, яких можна знайти в магазинах іграшок.

Солодощі та печиво для дітей

Звичайно, таке свято найбільше чекають діти, адже саме для них всі ці страшні прикраси, частування і костюми. Ось кілька варіантів приготування солодощів для дітей.

«Пальці відьми» — жахливе печиво

Власне назва йому можете дати самі.

Нам знадобиться:

  • 3 склянки борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • стакан цукру;
  • яйце;
  • ч. л. розпушувача;
  • ч. л. солі;
  • мигдаль (сирої);
  • варення червоного кольору;
  • какао.

Масло з цукром необхідно збити до пишної маси. Додаємо яйце і ще раз збиваємо. Далі висипається борошно, розпушувач і сіль, потім знову перемішується.

Якщо хочете зробити пальці кольоровими, можна додати барвник, і ще раз гарненько перемішати тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини.

Дивіться також:  Плов з перловки – 7 смачних рецептів

Духовка гріється до 165 градусів. Діставши тісто з холодильника потрібно почати формувати палець. На кінчик кладеться мигдаль, ніби це ніготь. Готові пальчики викладаються на деко з папером для випікання.

Щоб сформувати суглоб, потрібно здавити пальчик знизу і зверху від його середини.

Випікаються пальчики близько 15 хвилин.

Після приготування можна приступити до декорування. Готові пальчики можна змастити злегка корицею або какао, скориставшись пензликом. Також, місце біля нігтя можна намазати варенням, для ще більшого жаху.

Печиво «Скелетики»

Відмінна ідея для святкової випічки!

Нам буде потрібно:

  • масло вершкове – 150 г;
  • цукрова пудра – 75 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • борошно – 225 г;
  • ложка какао;
  • сіль;
  • залишився від яйця білок.

Змішайте всі інгредієнти крім білка. Має вийти м’яке еластичне тісто.

Не можна додавати молоко або воду, навіть якщо здається, що тісто сухе!

Кладемо тісто в пакет, і ставимо в холодильник на годину. Після, розкачуємо його в пласт не більше пів сантиметра завтовшки. Формуємо фігурки людей (можна і тварин). Викладаємо отримані фігурки на деко застелений папером. Випікаємо при температурі 200 градусів хвилин десять.

Збийте білок в густу піну, поступово додаючи в нього трохи цукрової пудри. Вийде смачний крем, яким ми і прикрасимо наших кістяків. Коли печиво охолоне, наносимо за допомогою кондитерського шприца форму скелета.

Гусениці

Відмінним пригощанням для дітей стануть гусениці. Для цього необхідно взяти дерев’яну паличку, надягти на неї виноградини, а потім намалювати шоколадом оченята. Можна використовувати і білий і чорний шоколад, попередньо його розтопивши. Білим робимо очне яблуко, чорним – зіниця.

Рецепти з гарбуза

Гарбуз – фаворит святкового столу на Halloween. Якщо гості ні в яку не хочуть харчуватися «Пальцями відьми» або «Печеними скелетиками», запропонуйте їм страви саме з гарбуза.

Фарширована гарбуз

Для цієї страви потрібні маленькі гарбузики.

Що знадобиться:

  • маленька гарбуз, розрахована на порцію;
  • пів склянки рису;
  • по чверті склянки родзинок, кураги і чорносливу;
  • пів склянки вершків;
  • не повна ст. ложка меду.

Гарбуз миється і зрізається верхній «шапочка» з хвостиком. Виймаються все насіння. Рис проварюється наполовину. Поки наріжте курагу з чорносливом, додайте в суміш родзинки і мед, після гарненько перемішайте. Отриманою масою разом з рисом, фаршируємо гарбуз, накриваємо зрізаною «шапочкою» і ставимо в духовку на годину. Дотримуємося температуру 180 градусів.

Гарбуз «Витівки Сицилійської нечисті»

Склад:

  • гарбуз;
  • часник;
  • цукор (коричневий);
  • кориця і м’ята за смаком;
  • оливкова олія;
  • оцет.

Моєму гарбуз, вичищаємо, м’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Ріжемо часник кружечками і кладемо на сковороду з оливковою олією, додаємо м’яту, обсмажуємо. М’яту виймаємо, до часнику додаємо нарізаний гарбуз. Тушкуємо, і поступово додаємо інші інгредієнти — гілочку м’яти, оцет, корицю, потім все перемішуємо.

Накриваємо все кришкою і залишаємо на хвилин десять. Отриману масу необхідно викласти в очищену гарбуз без «шапочки». Присипати верх можна кунжутом. Прикрашається креветками (за бажанням).

Франкенштейн з гарбуза

Нам буде потрібно:

  • гарбуз;
  • мед;
  • кунжут;
  • горіхи.

Миємо та очищаємо гарбуз. З одного боку (там, де шкірка) вирізаємо особа, підійшовши до питання творчо. Вирізи повинні бути глибокими, а сам рельєф гарбуза максимально схожим на обриси особи. Гарбуз поливається медом і посипається горіхами. Після приготування можна посипати кунжутом.

Оригінальна тематична їжа на Хеллоуїн

Їжа на Хеллоуїн повинна бути жахливою. Пропонуємо розглянути кілька простих, і в той же час смачних рецептів.

  • З фаршу можна сформувати руку, а на місці нігтів покласти шматочки цибулі. У фарш краще додати яйце щоб він не розпадався, ну і приправи за смаком. На виході вийде запечена рука!
  • У хід можуть піти і сосиски, якщо ви хочете здивувати гостей оригінальним стравою. Вони послужать заготовками пальців. Нігтики можна зробити з мигдалю або взагалі чого завгодно. В кількох місцях потрібно зробити надрізи у вигляді укусів і поставити все в духовку. Після готовності місця укусів прикрашаються кетчупом.
  • З курячого філейної фаршу формуються мізки. Далі потрібно запекти їх в духовці. Щоб імітувати кров, можна скористатися соєвим соусом або кетчупом.
Дивіться також:  М’ясний хліб – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо піцу

Найпростішим стравою на таке свято, вважається піца. Все що потрібно – це просто прикрасити її у відповідності з тематикою. Розглянемо кілька «тривожних» варіантів.

З привидами

Нам знадобиться:

  • тісто для піци;
  • моцарелла;
  • солодкий перець;
  • салямі;
  • кетчуп і томати.

Тісто розкочується круглим млинцем, товщиною 3-5 мм і покривається кетчупом. Томати, перець і солями ріжуться кружечками. Всі викладається по черзі на корж. Моцарелла треться на тертці і викласти поверх начинки у формі привидів. Все ставиться в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Оченята приведениям можна зробити з маслин.

З павуками

Підготуйте:

  • тісто для піци;
  • кетчуп;
  • маслини;
  • сир.

Розкачуємо тісто невеликими кружечками. Мажемо кетчупом, посипаємо сиром і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів на 15 хвилин. Поки нарізаємо великі маслини навпіл. Одну частину будемо класти в центрі шматочка тіста, іншу, нарізаємо на 6 смужок. Коли заготовки готові викладаємо на ще не застиглий сир павучків. Нарізані смужки з маслин послужать ніжками, цілі ж половинки, стануть тілом павука. Голову можна зробити зрізавши верхівку маслини.

Жахливі мордочки

Нам знадобиться:

  • тісто для піци;
  • томати;
  • салямі;
  • сир;
  • кетчуп.

Тісто розкочується тонким шаром і обмазується кетчупом. Салямі ріжемо кружальцями і розкладаємо на поверхні піци. Далі викладаємо кружечки помідорів і посипаємо все рясно сиром, щоб поверхня була повністю закрита. Декоруємо теж солями. Вирізаємо очі кружечками. Ніс буде трикутним. Смужки салямі стануть ротом. Випікається таке частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Проста їжа на свято

Простим і зручним варіантом вважається фуршетний стіл. Розглянемо кілька варіантів простих страв, які готуються швидко і просто.

  • Можна приготувати смачних привидів з білків або сиру з вершками. Сир, вершки цукрова пудра збиваються в високу піну. Якщо ви хочете білкове частування, можна збити білки з цукровою пудрою також до «стоячої» піни. Потім за допомогою кондитерського шприца викладаються на деко з папером для випікання у формі невеликої гірочки. Білки запікаються не менше години, сир трохи менше. Потім частування можна прикрасити зробивши з шоколаду оченята.
  • Мітли відьом – ще одна популярна закуска. Беремо солону соломку і твердий сир. Смужку сиру нарізаємо у вигляді мітли і потім зеленим цибулею, прив’язуємо до соломці.
  • Можна зробити страшні пики з лаваша. Вирізаємо кухлики. Один змащуємо кетчупом або майонезом і посипаємо сиром. На іншому колі такого ж розміру, вирізаємо мордочку. І кладемо поверх начинки. Ставимо в духовку до моменту, поки сир розплавиться.
  • Мумії на листково-дріжджовому тесті, будуть найкращим частуванням на такому столі. Беремо тісто, нарізаємо невеликими кружечками, змащуємо соусом або кетчупом, кладемо два кружечка нарізаних маслин і покриваємо поверхню нашого частування шматочками сиру, наче мумія замотана в тканину, залишаючи тільки очі. Ставимо в духовку на 10 хвилин.

Торти на Хеллоуїн

Десерти на Хеллоуїн посідають окреме місце. Тут важливо не просто щоб вони були смачними, але і підходили по тематиці. Розглянемо декілька цікавих і не складних варіантів.

Голий тортик з очима

Голі торти – це частування, коржі яких не змащуються з боків. Дуже оригінальні і смачні. Коржики можна купити готові, або спекти тонкі бісквіти невеликого розміру.

Для крему простіше всього використовувати згущене молоко і масло. Для приготування 250 мл згущеного молока, додайте звичайну пачку масла, і все збийте міксером до однорідної маси. Крем поділіть на кількість коржів. Кожну частину офарбіть в різні кольори харчовими барвниками.

Дивіться також:  Печеня з курки — 9 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі, в духовці на сковороді і в казані

Біла плитка шоколаду розтоплюється і набирається в кондитерський шприц. На пергамент капаєте крапельки, які потім стануть оченятами. Поки краплі не застигли в центр, помістіть невелику кількість чорного шоколаду або горішки.

Змастіть кожен корж різним кольором крему. Зверху на торті зробіть округлі горбки різних кольорів. На кожен прикріпіть по оку чи кілька. Також, очі можна розмістити і в товщині крему на перемазанних коржах.

Торт «Павутина»

Як правило, для коржів можна використати звичайний рецепт бісквіта, з додаванням какао або без нього.

Для прикраси необхідно взяти:

  • пару столових ложок молока;
  • за 4 ложки какао і цукру.

Не даючи закипіти, нагрійте суміш з вищевказаних інгредієнтів. Помістіть глазур в кондитерський мішок і намалюйте на поверхні торта спіраль. Потім акуратно зубочисткою проведіть від центру до країв лінії, формуючи павутину.

Торт «Моторошний»

Для приготування такого частування, знадобиться корж брауні, і пальці відьми. Як готувати пальці, ми розповіли вище. Приступимо до приготування безпосередньо коржа.

У 120 грам борошна додаємо по дрібці соди, ваніліну та солі. В окремій металевій ємності змішуємо 140 г цукру, 2 ложки какао і заливаємо все водою, напиленной в склянці на 3 чверті. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Далі додаємо плитку шоколаду, розламані на шматочки і 50 грам масла. Варяться всі інгредієнти до розчинення і тільки потім додається яйце. Отриману масу виливаємо в суміш борошна. Випікаємо в духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Поки приготуємо шоколадну крихту. 30 г цукру, 15г какао і 40 г борошна, на кінчику ч. л. крохмалю і зовсім трохи солі змішуємо разом. Потім додаємо в суміш 40 г слив. масла, все перетираємо до отримання крихти.

Для заливки можна використовувати глазур або розтоплену плитку чорного шоколаду. Дістаємо брауні з духовки, вставляємо в нього пальці відьом, ніби з землі стирчить рука. Далі заливаємо глазур’ю, а зверху засипаємо крихтою. Таке частування на Хеллоуїн точно сподобається гостям!

Рецепти закусок для вечірки

Закуски – найкращий спосіб не залишити гостей голодними. Розглянемо найбільш «жахливі» з них.

Павучки.

Відварюємо яйця, розрізаємо на дві частини, виймаємо жовтки. Білок послужить основою, жовток можна змішати з будь-яким компонентом, наприклад плавленим сиром і часником, а можна і просто з майонезом. Беремо великі маслини без кісточок. Розрізаємо на дві частини вздовж. Одна половинка – тіло павука, друга — ріжеться на смужки для ніжок. Прикрашаємо закуску.

Також павучків можна виготовити з звичайних спагетті і маслин.

Фруктові закуски

Для цих ласощів досить мати в’язку бананів, яблуко і кілограм мандаринок. Банани розрізаємо на дві частини. Широкою стороною ставимо на блюдо. Вгорі ближче до верхівки робимо з шоколаду оченята. Бананові приведення готові!

Мандаринки стануть прекрасними гарбузиками. Для цього очистимо їх від шкірки, а в серединку вставимо смужку зеленого яблука. Такі гарбузики прикрасять будь-який стіл.

Салати в перці

Можна приготувати улюблені салати, і помістити їх в очищені болгарські перчинки. Попередньо в перці потрібно вирізати мордочку і зрізати верхівку, де хвостик. Такі частування фарбують свято!

Сосиски-мумії

Відварені сосиски можна обмотати готовими спагетті, залишивши лише місце під очі. Їх, до речі, роблять з кружечків маслин або будь-якого іншого зручного продукту.

Приготувати страшну їду на свято не складно, головне-дати волю своїй фантазії. Тематично можна прикрасити готові тістечка, бутерброди, і будь-яку іншу їжу.