Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів

Непросте питання для більшості господинь: що приготувати на святковий стіл? Адже хочеться, щоб страва була не тільки смачним і красивим, але ще новим, свіжим. Кращі рецепти таких страв зібрані нижче.

Закуски на святковий стіл

Вибір незвичайних закусок на святковий стіл величезний. Серед всіх існуючих рецептів ідеально підходить для себе знайде кожен кулінар.

Млинцеві мішечки з куркою і печерицями

Інгредієнти:

  • млинці – 10 шт. готових;
  • філе курятини – 300 – 350 г;
  • очищені гриби – 0,2 кг;
  • подрібнений теркою сир – стакан;
  • сметана/класичний майонез – за смаком;
  • вершкове масло;
  • сіль, спеції і копчена сирна косичка для зв’язування мішечків.

Алгоритм приготування:

  • Посікти дрібніші цибулю і гриби, засмажити їх на вершковому маслі.
  • М’ясо зварити, порізати невеликими шматочками. Надіслати до засмажки.
  • Ввести в сковорідку сметану/майонез. Посолити, всипати спеції. Тушкувати пару хвилин.
  • Сир потерти.
  • Начинку з сковорідки розкласти по млинців. Зверху присипати її тертим сиром.
  • Зв’язати смачні мішечки смужками копченого сиру.

Перед подачею погріти закуску в мікрохвильовці.

«Грибочки»

Інгредієнти:

  • варені яйця – 3 шт.;
  • сир і шинка – 100 – 150 г;
  • черрі – 12 – 14 шт.;
  • свіжі огірки – 2 – 3 шт.;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • домашній майонез і сіль.

Приготування:

  • Яйця, сир, шинку подрібнити теркою. Посолити за необхідності.
  • Додати майонез, все перемішати.
  • Зліпити з маси ніжки «грибів». Кожну встановити на кружечок свіжого огірка і викласти заготовки на тарілку, засипану подрібненою зеленню.
  • Капелюшки зробити з черрі і крапель майонезу.

Охолодити частування і подати гостям.

Рулет «Крабовий»

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 2 шт.;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • сир плавлений і твердий – 150 г;
  • часник – 5 зуб.;
  • зелень – 1 пучок;
  • майонез, сіль.

Приготування:

  • Варені яйця, два види сиру і часник дрібно потерти. Змішати з майонезом і рубаною зеленню. За бажанням досолити.
  • Отриману начинку розділити на дві порції.
  • Промазати нею по черзі два лаваша. Укласти їх один на одного і згорнути рулетом.

Охолодити закуску, покривши її плівкою, після чого порізати на порційні шматочки.