Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей

Досвідчені господині, які володіють кухарським мистецтвом, знання яких підкріплена майстерністю, можуть швидко і просто приготувати вечерю. Початківцям ж кулінарам пропонуємо полегшити завдання і познайомитися з серією страв, які допоможуть внести новизну і різноманітність. Нижче опубліковані варіанти вечері на будь-який смак і достаток.

Що приготувати на вечерю з курки швидко і просто?

На вечерю відмінно підійдуть різні страви з курки. Їх можна приготувати поживними, але при цьому досить легкими. Особливо, якщо використовувати малокалорійну грудку.

Курка-гриль, запечена в духовці

Інгредієнти: тушка птиці (приблизно на 1,5 кг), 1 ст. л. крупно солі, стільки ж солодкої гірчиці, 1 мал. ложці чорного перцю і паприки, раст. масло, майонез.

  • Сіль з чорним перцем змішуються. Сухими компонентами тушка промащується як всередині, так і зовні. Потрібно сильними активними рухами втирати приправи в м’ясо, щоб воно не вийшло прісним.
  • Зверху курка змащують сумішшю майонезу і гірчиці. Далі вона встановлюється на спеціальний вертел. Якщо такого аксесуара немає, можна просто розташувати птицю на решітці. Але в цьому випадку доведеться дуже часто її перевертати, щоб м’ясо готувалося рівномірно з усіх боків.
  • Спочатку тушка запікається 15 хвилин при 200 градусах. А потім ще 40 хвилин при 200 градусах.

Приблизно за 10 хвилин до готовності страви обертається птиця змащують сумішшю з невеликої кількості раст. масла і паприки. Це дозволить їй швидко стати рум’яної.

Курячі рулетики з грибами і сиром

Інгредієнти: 3 курячих філе, цибулинка, 120 г сиру, 370 г свіжих печериць, сіль, спеції.

  • М’ясо з курячої грудки ріжеться рівними тонкими шматочками, трохи відбивається, натирається сіллю і вибраними спеціями.
  • Промиті і очищені печериці нарізати дрібними кубиками. Так само мельчится і цибулька. Продукти обсмажуються разом до готовності. Вони солятся, присмачуються спеціями.
  • У готову начинку зі сковорідки всипається тертий сир, і вона залишається остигати.
  • Тонким шаром маса з попереднього кроку викладається на заготовки з філе. Вони згортаються рулетиками і туго обв’язуються нитками. Це не дасть м’яса розпастися в процесі готування.

Рулети обсмажують на розігрітому олії до рум’яності і тільки після цього звільняються від ниток. Якщо м’ясо вийшло недостатньо м’яким і соковитим, далі можна перекласти його у термостійку форму, залити підсоленим вершками і відправити нудитися в духовку на 40 – 55 хвилин.

Курячі котлети з сирною начинкою

Інгредієнти: півкіло філе птиці, 220 г якісного сиру, пачка вершкового масла, половина склянки сухарній крихти, сіль, суміш перців, половина пучка свіжого кропу.

  • Філе пропускається з м’ясорубкою. Солиться, перчится.
  • Сир крупно треться, перетирається з подрібненим кропом і розм’якшеним маслом. З маси формуються кульки і на кілька хвилин прибираються в морозилку.
  • З фаршу складаються невеликі коржі. У центр кожної викладається сирно-масляний шар. Краї надійно скріплюються. Ліпляться акуратні котлети.
  • Заготовки обвалюються в сухарній крихті.

Залишається обсмажити котлети до апетитної рум’яності і подати до вечері з будь-яким гарніром.

Чахохбілі з курки в мультиварці

Інгредієнти: ціла курка, 740 г томатів у власному соку, по дрібці насіння коріандру, солі, хмелі-сунелі, солодкої паприки, 2 цибулини, 1 мал. ложка чорного перцю горошком.

  • Всі спеції розтираються в ступці.
  • Цибулини ріжуться полуколечками.
  • Томати без шкірки разом з рідиною з банки подрібнюються в блендері.
  • Курка промивається, обсушивается, порційно нарізається.
  • У чашу пристрої спочатку відправляється м’ясо. Воно смажиться 7 – 8 хвилин з одного боку (без олії). Потім перевертається, присипається усіма приправами, сіллю, шматочками цибулі. Приготування триває ще стільки ж.
  • В «розумну каструлю» викладається пюре з помідорів. У програмі «М’ясо» маса нудиться під кришкою трохи менше години.

Такий рецепт для мультиварки дозволяє приготувати дуже м’яку і ніжну курку. При подачі вона посипається будь рубаною зеленню.

Курячі сердечка, тушковані в сметані

Інгредієнти: 620 г сердечок, повний стакан сметани середньої жирності, велика цибулини, 1/3 ст. кип’яченої води, ½ ст. л. борошна, половинка лаврового листочка, сіль, пахучі трави.

  • Сердечка добре промиваються проточною водою. Далі вони заливаються водою і тушкують до м’якості (близько години) в невеликому сотейнику.
  • Лук ріжеться четвертинками і обсмажується до рум’яності на будь-якому жирі. Далі він висипається в каструльку з субпродуктом.
  • Приблизно за 10 хв. до кінця гасіння в ємність відправляється лаврове листя, сіль, пахучі трави.
  • До готовим сердечком борошно висипається. Вона швидко перемішується з бульйоном. Грудочки сипучого інгредієнта має цілком розійтися.
  • Додається сметана.
  • Як тільки маса дійде до кипіння, вона знімається з вогню і залишають настоюватися під кришкою хвилин на 10. Лаврушка прибирається.

Подається зі свіжим білим хлібом для смачного соусу.

Філе, тушковану в томатному соусі

Інгредієнти: 6 шт. середніх філе, 320 мл томатного соусу, половинка цибулини, солодкий перець, морква, 2 зуб. часнику, 3 ст. л. олії оливи, по 70 мл курячого бульйону і білого сухого вина, сіль, свіжа зелень, перець.

  • На розігрітій оливковій олії до появи скоринки обсмажуються великі шматочки філе.
  • На окремій сковорідці смажаться подрібнений часник, перець, цибуля, морква. Після їх розм’якшення в масу виливається соус, додається сіль і подрібнена зелень. Через 7 – 8 хвилин гасіння в соус вливається бульйон і вино.
  • Відразу після цього можна додати обсмажене м’ясо.
  • Під закритою кришкою на повільному вогні страва буде чекати близько півгодини.

Частування виходить з дуже смачною ароматною підливою, тому його смачно подавати з будь-яким сухим гарніром.

Макарони з куркою і грибами у вершковому соусі

Інгредієнти: 230 г будь-яких макаронних виробів у вигляді бантиків, 170 г печериць, повний стакан жирних вершків, 300 г філе курятини, часник, цибулина, сіль.

  • Спочатку на розігрітому жирі обсмажують цибулю з часником. Потім до них додаються шматочки курки.
  • Паралельно до готовності варяться макарони.
  • До готових грибів з куркою вливаються вершки. Додається сіль. Можна використовувати і будь-які спеції.
  • Коли соус почне густіти на повільному вогні, до нього відразу викладаються бантики.

Через пару хвилин томління страви воно знімається з вогню і подається до вечері гарячим.