Що приготувати в останні дні посту?

У дні посту забороняється розпивання алкогольних напоїв та куріння. Для приготування їжі повинна використовуватися спеціальна глиняний посуд. М’ясні страви категорично заборонені до вживання. Також не можна їсти рибу, яйця, здобу, кондитерські вироби і майонез.

У православній церкві посаду запроваджено не тільки для утримання віруючих людей від калорійної їжі, щоб очистити організм, але і для очищення душі.
У багатьох людей існує стереотип про пісних страв. Вони вважають їх прісними і несмачними. Однак, пост можна урізноманітнити різними соліннями (квашеною капустою, маринованими огірками), фруктами, родзинками, курагою, овочами, грибами, горіхами, бубликами та сухарями. У різних джерелах можна знайти безліч смачних пісних страв.

Що приготувати в останній день посту

Рецепт пісних биточків

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для пісних биточків:

1. 1 кг картоплі.
2. 2 яйця (необов’язково).
3. 4 ст. л. панірувальних сухарів.
4. 4 ст. л. борошна.
5. 2 ст. л. олії соняшника.
6. Сіль.
7. Перець.

Приготування пісних биточків

Картопля вимивається, очищається, вариться в каструлі в підсоленій воді до готовності, залишають остигати. Для однорідності консистенції биточків можна додати до інгредієнтів кілька яєць.
З вареної картоплі пюре готується. У ньому не повинно бути грудок. У картопляне пюре всипається просеянная борошно. Маса робиться щільною для легкого формування биточків. Пюре має бути еластичним і м’яким.
За допомогою вологих рук формуються однакові биточки. Для хрусткої скоринки биточки обвалюються в панірувальних сухарях, попередньо змішують з сіллю і перцем. Биточки обсмажують на сковорідці з олією з обох боків до рум’яного кольору. Як гарнір можна подати свіжі овочі.