Що приготувати з філе індички: грудки або стегна?

Традиційним американським стравою на різдвяних святах є індичка, запечена в духовці цілком. М’ясо цієї птиці дуже корисне. Воно включає в себе багато вітамінів. Містить мінімум холестерину. Добре засвоюється організмом. Рекомендується вживати при проблемах з суглобами. Допомагає боротися з анемією, так як містить багато заліза. Страви з індички гіпоалергенні, тому ідеально підходять для маленьких дітей.

Запечене в духовці стегно індички

Смачне і легке в приготуванні страва прикрасить ваш вечеря або обід.

Інгредієнти:

  • Індичка стегно – 900 гр.;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Часник – 2 зубки;
  • Гірчиця – 2 ч. ложки;
  • Перець;
  • Соус соєвий;
  • Морква – 1 шт.

Приготування:

  • Моркву очистити. Натерти на тертці великого розміру;
  • Часник очистити. Нарізати кубиками;
  • З стегна видалити кістку (або купити вже готове філе). В звільнене місце помістити часник, моркву. Посипати сіллю. Поперчити;
  • Скрутити рулетом. Загорнути у фольгу;
  • Помістити в духову шафу. Запікати не менше години;
  • Змішати мед, гірчицю і соєвий соус;
  • Розгорнути фольгу. Змастити зверху отриманою сумішшю;
  • Запікати п’ять хвилин.