Що приготувати з картопляного пюре – 7 смачних рецептів

Найчастіше після обіду або вечері залишаються залишки гарнірів, включаючи картоплю, і багато господинь задаються питанням про те, що приготувати з картопляного пюре. Вибір страв різноманітний і залежить тільки від смакових уподобань самого кулінара і його домочадців.

Смачні картопляні котлети з залишків пюре

Якщо після вечері залишилося пюре, то не слід поспішати відправляти його в урну для залишків їжі. Можна підготувати апетитні картопляні котлети з пюре, які стануть прекрасним гарніром або навіть самостійною стравою.

Склад котлет:

  • ½ Кг пюре з картоплі;
  • яйце;
  • трохи борошна;
  • панірувальні сухарі;
  • соняшникова олія;
  • приправи;
  • сметана для подачі.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • З пюре з додаванням яйця, борошна і приправи замішується фарш.
  • З картопляної маси формуються котлети, які обвалюються панірувальними сухарями.
  • У сковороду вливається соняшникову олію.
  • Коли масло стане гарячим, в ньому обсмажуються вироби з двох сторін до апетитної скоринки.
  • Подаються готові котлети традиційно зі сметаною.

Швидкі і прості оладки

Коли постає питання про те, що можна приготувати з картопляного пюре, що залишилося після минулого трапези, багато господинь віддають перевагу ніжному і нескладному страви – картопляних оладок.

Для підготовки оригінальних і ситних виробів, які просто «летять» на сніданок, необхідні:

  • ½ Кг пюре;
  • 100 г борошна;
  • шматочок сиру;
  • яйце;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • сіль, мелений перець, зелень сметана.

Черговість дій:

  • У тарілку з пюре вбивається яйце.
  • Далі додаються сирна стружка, сіль, спеції і ½ борошна.
  • В тарілці вимішується фарш, з якого формуються коржі, присыпающиеся з двох сторін залишилася борошном.
  • При бажанні борошно замінюється сухарями для панірування.
  • Картопляні оладки обсмажують на розжареній олії.
  • Вироби з рум’яною скоринкою перед подачею поливаються сметаною і притрушиваются рубаною зеленню.
Дивіться також:  Відбивні зі свинини в клярі – 7 рецептів приготування

Гнізда з грибами з вчорашнього картопляного пюре

Із залишків картопляного пюре можна створити дивовижне кулінарне творіння, яке вразить не тільки чудовим смаком, але і красивим зовнішнім виглядом.

Щоб втілити рецепт в життя, знадобляться:

  • ½ Кг картоплі;
  • яйце;
  • 100 г печериць;
  • шматочок сиру;
  • соняшникова олія;
  • цибулина;
  • сіль і мелений перець.

Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:

  • У вчорашнє картопляне пюре вбивається яйце, додаються сіль і спеції.
  • Цибулина очищається і нарізається кубиками, які відправляються в сковороду.
  • Після придбанням овочем м’якості, ємність викладаються платівки попередньо помитих і просушених грибів.
  • Сир натирається на тертці.
  • Фарш з картоплі за допомогою кондитерського мішка або пакета видавлюється на застелений пергаментом деко у вигляді гнізд.
  • У центр виробів викладається начинка, після чого вони притрушиваются тертим сиром.
  • Випікається блюдо в попередньо розігрітій духовій шафі до 180 °с близько 15 хвилин.

Картопляний суп-пюре

Ситне перше блюдо готується з:

  • 6 картопляних бульб;
  • 2 цибулин;
  • ½ Стручкового перцю;
  • 200 мл вершків;
  • 1,5 л води;
  • 100 г грудинки;
  • такої ж кількості сиру;
  • яблука;
  • зелені;
  • солі та оливкової олії.

При приготуванні супу:

  • З очищених картопляних бульб і цибулин готуються кубики, які обсмажуються в сотейнику на оливковій олії по черзі: спочатку викладаються цибульні шматочки, через 5 хвилин додаються картопляні скибочки.
  • Через 10 хвилин у сотейник вливається вода.
  • Суп солиться і вариться 20 хвилин.
  • По закінченні зазначеного часу в суп вливаються вершки, після чого він пюрируется за допомогою блендера і повертається на плиту, де при постійному помішуванні до нього додається сирна стружка.
  • Грудинка нарізають смужками, які обсмажують на сухій сковороді.
  • Далі замість вилученого м’яса підрум’янюються яблучні скибочки.
  • Вже в тарілках перше блюдо доповнюється шматочками грудинки, яблук і рубаною зеленню.
Дивіться також:  Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем – чудове самостійне друге блюдо, яке можна освіжити, подавши з овочевим салатом.

Щоб відчути смак неординарного страви, достатньо підготувати:

  • 1 кг картоплі;
  • в 2 рази менше фаршу;
  • яйце;
  • 250 мл молока;
  • ½ Пачки вершкового масла вагою 200 г;
  • цибулину;
  • зубок часнику;
  • шматочок сиру;
  • сіль і перець.

Покрокова інструкція приготування:

  • Картопляні бульби очищаються, ріжуться на частини, які відправляються в каструлю на плиті, де відварюють у підсоленій воді до готовності.
  • Картопля пюрируется разом з ½ масла і молоком.
  • Цибулина і зубок часнику подрібнюються, а потім обсмажуються на половині залишився олії до золотистого кольору.
  • До овочевої засмажки відправляється фарш, який солиться і приправляється спеціями.
  • Готова начинка змішується з яйцем.
  • У вогнетривку форму, змащену маслом, викладається ½ картоплі, яка покривається м’ясною начинкою.
  • Далі розподіляється, що залишилося картопляне пюре, на нього викладається останній шматочок масла.
  • Перед відправкою в духовку на 20 хвилин страва посипається сирної крихтою.

Пиріг з овочами і грибами

Якщо слідувати рецептом, то звичайний на перший погляд пиріг вразить своїм чудовим смаком навіть найбільш вимогливих гурманів.

Для приготування необхідно мати під руками:

  • 4 картопляні бульби;
  • яйце;
  • 30 г борошна;
  • кабачок;
  • 350 г грибів;
  • цибулину;
  • кетчуп;
  • приправи, сіль і олію.

Основні кроки створення виробу:

  • Очищений і порізаний брусками картоплю відварюється, після чого розминається разом з яйцем, борошном, сіллю і меленим перцем.
  • Подрібнені цибулю і гриби обсмажують в олії до м’якості.
  • Кабачок з тонкою шкіркою ріжеться шматочками.
  • У форму для запікання викладіть картопляну основа, яка змащується кетчупом.
  • Зверху розподіляється зажарка, яка покривається скибочками кабачки.
  • Верхній шар солиться, приправляється і сбрызгивается маслом.
  • Форма відправляється в духовку на 20 хвилин, за 10 хвилин до завершення яких, кабачки повторно поливаються маслом.
Дивіться також:  Щука в духовці у фользі – 8 рецептів приготування

Оригінальні картопляні мафіни

Мафіни з картоплі на вечерю – відмінний вибір для завершення трудового дня.

Інгредієнти:

  • ½ Кг пюре;
  • 120 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 80 мл сметани;
  • сіль, мелений перець і мускатний горіх.

Етапи створення оригінального гарніру:

  • Яйця збиваються зі сметаною, після чого суміш додаються приправи, включаючи мускатний горіх.
  • З сиру готується стружка, яка вирушає до ячной масі.
  • Отримана суміш з’єднується з розм’якшеним картопляним пюре.
  • Коли маса стане однорідною, вона розкладається по формах, які ставляться на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.
  • По закінченні вказаного часу форми витягуються.
  • Мафіни витримуються в формочках, а коли злегка охолонуть витягуються і перекладаються на блюдо.

Картопляне пюре – це універсальний гарнір, який при бажанні може стати основою для приготування безлічі самостійних і дуже оригінальних страв.