Що приготувати з курячої грудки? 12 рецептів з філе

Думаємо, у багатьох часто виникає це питання. Якщо ви входите в число цих людей, то ця стаття буде вам корисна. Що ж можна приготувати з курячої грудки?

Шашлик в духовці

  • куряче філе – 2 штуки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець;
  • неароматное масло – 2 ст. ложки;
  • коріандр – 1 ст. ложка;
  • цукровий пісок – 1 ст. ложка.

Готуємо поетапно:

  • Відразу замочіть дерев’яні шпажки в холодній воді. Мінімальний час – на півгодини. Якщо пропустити цей крок, шпажки почнуть горіти під час готування.
  • Часник роздушіть в часникодавці.
  • Для маринаду нам потрібно: часник; масло; соєвий соус; цукор; перець; коріандр; сіль. З’єднайте всі перераховані вище компоненти в глибокій тарілці. Маринад для курячого шашлику готовий.
  • Куряче філе наріжте довгими смужками. Їх приблизна ширина – 4 сантиметри.
  • Покладіть в маринад курячі смужки. Переставте їх у холодильник на 3-4 години.
  • Тепер надіньте філе на шпажку, гармошкою.
  • На деко покладіть фольгу, зверху розкладіть шашлики.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів і відправляйте туди шашлик.
  • Час приготування курячого шашлику – 25-30 хвилин: по 10-15 хвилин з кожного боку.
  • Готовий шашлик подавайте з лавашем і томатним соусом.

Суп з курячим філе

Якщо ви вперше готуєте страву, то для вас буде докладно описаний процес приготування.

  • куряча грудка – 1 штука;
  • мелений перець (чорний) – 2 щіпки;
  • вода – 2 літри;
  • картопля – 2 шт.;
  • сіль – 3 щіпки;
  • морква – 1 шт.;
  • неароматное пісне масло – 2 ст. ложки;
  • вермішель – 0,1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.

Приготування:

  • Наріжте великими кубиками курку.
  • Залийте їх холодною водою, додайте лаврове листя і поставте каструлю на плиту. Після кипіння, зніміть пінну масу, зменшіть нагрів на мінімальний рівень. Варіть філе куряче до м’якості, близько 15 хвилин.
  • Морква обробіть зручним способом: на тертці або тонко ножем.
  • Цибулю наріжте кубиками.
  • Обсмажте його близько двох хвилин.
  • Додайте моркву.
  • Варіть овочі близько 5 хвилин.
  • Картоплю наріжте кубиками, покладіть в бульйон разом з обсмаженими овочами.
  • Не забудьте посолити і поперчити.
  • Варіть ще 6-7 хвилин.
  • Наприкінці покладіть вермішель.
  • Готову страву прикрасьте свіжою зеленню.

Дієтичні курячі котлетки на пару в мультиварці (рубані котлети з філе)

Інгредієнти:

  • філе – 0,5 кг;
  • хліб (черствий) – 3 скибочки;
  • цибуля ріпка – 1 головка;
  • сіль;
  • молоко – 0,12 л;
  • яйце – 1 штука.

Приготування:

  • Куряче філе промийте та підсушіть.
  • Дуже дрібно наріжте грудку вручну.
  • Цибулю дрібно нашаткуйте.
  • Залийте в тепле молоко хлібні скибочки.
  • Через 10 хвилин, розмішайте хліб виделкою. Вийшла молочна кашка. З’єднайте її з подрібненим м’ясом.
  • Додайте одне яйце, цибуля і сіль.
  • Візьміть ложку і протягом 5-10 хвилин замішують фарш. Чим довше ви будете це робити, тим соковитіше вийдуть парові котлети.
  • У чашу електроприладу влийте 800 мілілітрів води.
  • У контейнер для варіння на пару помістіть рубані котлети. Форму виробів вибирайте довільну.
  • Програма «Варка на пару» або «Пар», час 40 хвилин.
  • Рубані котлети подавайте разом з улюбленим соусом.
Дивіться також:  Курка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування

Мармуровий рулет з курки

Компоненти:

  • філіруваний грудка курчати – 0,7 кг;
  • сушений кріп – 2 щіпки;
  • сіль і мелений перець;
  • желатин – 30 грам;
  • часник – 4 зубки;
  • сушена петрушка – на кінчику ножа;
  • мелена паприка (солодка) – 1 ст. ложка.

Готуємо поетапно:

  • Грудинку наріжте маленькими кубиками.
  • Подрібніть часник ножем.
  • У глибокій мисці змішайте куряче філе, часник, сушену зелень, перець, сухий желатин і сіль.
  • Перекладіть м’ясну суміш в рукав для запікання.
  • Покладіть рукав в квадратну форму з невеликим діаметром.
  • Запікайте рулет в духовці близько 45-50 хвилин.
  • Залиште мармуровий рулет при кімнатній температурі до повного охолодження.
  • Перекладіть запечене м’ясо в холодильник на 5 годин. За цей час, желе повністю застигне.
  • Зніміть з мармурового м’яса рукав і перекладіть його в гарне блюдо. Тонко наріжте рулет і подайте до столу.

Пастрома з курячого філе — незвично і смачно (куряча грудка запечена в духовці)

Компоненти:

  • куряче філе – 2 штуки;
  • часник – 3 зубки;
  • паприка – 1,5 ст. ложки;
  • вода – 1 склянка;
  • мускатний горіх (тертий) – 1 щіпка;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • неароматное масло – 1,5 ст. ложки.

Готуємо поетапно:

  • Розведіть у воді 2 ложки солі і занурте туди попередньо промите філе. Замаринуйте на ніч.
  • Вранці, візьміть міцні нитки і змотайте ними кожне філе, щоб воно тримало форму.
  • В мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть мед.
  • У зручній ємності зробіть маринад. Для цього, змішайте: розтоплений мед; пісне масло; паприку; подрібнений часник; мускатний горіх; сіль.
  • Візьміть силіконову пензлик і промажте нею все м’ясо приготовленим маринадом.
  • Нагрійте духовку до 250 градусів.
  • Запікайте пастрому близько 15 хвилин.
  • Видаліть всі нитки і дайте м’ясу охолонути. З пастроми зробіть бутерброди, канапе або салат з курячим філе.

Рулетики з курки з чорносливом

Інгредієнти:

  • філе – 0,5 кг;
  • напівтвердий сир – 50 грам;
  • соняшникова олія (без запаху) – 2 ст. ложки;
  • чорнослив – 65 грам;
  • суміш перців – 2 щіпки;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сіль – 2-3 щіпки;
  • часник – 2 зубчики.

Готуємо поетапно:

  • Промитої чорнослив залийте гарячою водою. Залиште на час.
  • Покладіть на філе харчову плівку і відбийте його до тонкої однорідної пластини.
  • Присипте з обох сторін сіллю і сумішшю перців. Промаринуйте мінімум 30 хвилин.
  • Промажте одну сторону філе майонезом. Це додасть страві соковитості.
  • Чорнослив наріжте середніми кубиками.
  • Роздушіть часник пресом і додайте його до чорносливу.
  • Чорнослив рівномірно розкладіть по м’ясу. Скрутіть рулет. Обмотайте м’ясо нитками або закріпіть зубочистками.
  • Змастіть деко і викладіть на нього рулети. Випікайте півгодини при температурі 180 град.
  • Готове м’ясо звільніть від зубочисток. Зверху присипте сиром і поставте рулетики з курки знову в духову шафу.
  • Коли сир розплавиться, діставайте м’ясо, нарізайте і можна подавати.
Дивіться також:  Розтягаї з рибою – 7 рецептів приготування

У соєвому соусі на сковороді

  • філе курячої грудки – 0,6 кг;
  • розмарин – 3 гілочки;
  • соєвий соус – 0,1 л;
  • кайенский перець – 1 щіпка;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • зелена петрушка для прикраси.

Готуємо поетапно:

  • Наріжте великими кубиками курку (близько 2-х сантиметрів).
  • Змастіть оливковою олією сковороду і обсмажте на ньому філе до рум’яної скоринки.
  • Влийте соєвий соус і додати кайенский перець, все змішайте. Додайте розмарин.
  • Тушкуйте курку близько півгодини на невеликому вогні під закритою кришкою. Кожні 10 хвилин перемішуйте блюдо.
  • Готове тушковане м’ясо прикрасьте гілочками петрушки.

Бастурма

  • куряча грудка – 0,8 кг;
  • лавр – 3 штуки;
  • паприка – 1 ст. ложка;
  • вода – 3 ст.;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • перець (горошком) – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Велику грудку розріжте на 2 частини.
  • У глибоку каструлю налийте воду. Приготуйте маринад з солі, лаврового листа, перцю і цукру.
  • Помістіть в нього філе. Закрийте каструлю кришкою і переставте її в холодильник маринуватися на одну добу.
  • На наступний день промийте м’ясо. Можете не переживати, усіма прянощами воно вже наситилося.
  • Приготуйте для м’яса ароматну глазур. Змішайте у великій мисці такі інгредієнти: мед; оливкова олія; паприка; часник; соєвий соус; перець.
  • Залиште філе маринуватися на 3-5 годин.
  • По всій довжині зв’яжіть грудки нитками, щоб вони мали гарну форму. Залиште м’ясо в холодильнику на 8-12 годин.
  • Нагрійте духовку до 160 градусів. Покладіть філе на фольгу і відправте їх запікатися на 1 годину.
  • Через 40 хвилин, збільшіть температуру до 180 градусів.
  • Готове м’ясо полити рештою соком і зніміть нитки.
  • Бастурма з курячої грудки готова! Наріжте її тонкими скибочками і подавайте на стіл.

По-французьки

  • білий ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • твердий сир – 0,15 кг;
  • перець і сіль – за смаком;
  • курячі грудки – 2 штуки;
  • неароматное масло – для змазування дека;
  • майонез – 0,1 кг.

Приготування:

  • Дуже тонко нашаткуйте цибулю півкільцями.
  • Кожне філе розрізати на дві або на 3 частини вздовж.
  • Відбийте м’ясо.
  • Посоліть і поперчіть його.
  • Змастіть деко маслом і викладіть шар цибулі. Зверху розкладіть відбиті грудки.
  • Кожен шматочок промажте майонезом і посипте сиром.
  • Розігрійте духовку до 170-180 градусів і випікайте в ньому курячі грудки близько 40 хвилин.
  • М’ясо по-французьки подавайте гарячим, разом з улюбленим соусом.
Дивіться також:  Рис Басматі: що це, корисні властивості, 5 смачних рецептів приготування

Відбивні з філе

Це один з найбільш простих і швидких рецептів. Але все одно, це дуже смачне блюдо. Тим більше, воно поєднується з багатьма гарнірами.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 штука;
  • рафінована олія – для смаження;
  • сіль і спеції («для курки» – за смаком.

Готуємо поетапно:

  • Тонко наріжте куряче філе.
  • Присипте його спеціями і сіллю з двох сторін.
  • Відбийте курку.
  • Розігрійте сковороду, разом з рослинним маслом.
  • На гарячу сковороду викладайте відбивні. Смажте їх з обох боків до рум’яної скоринки, без кришки.
  • Відбивні з курячого філе готові! Подавайте їх разом з гарніром.

Куряче філе, тушковану в сметані

  • філе курячої грудки – 0,5 кг;
  • сіль – 2 щіпки;
  • цибуля – 2 головки;
  • сметана – 0,2 кг;
  • чорний перець мелений – 1 щіпка;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Наріжте філе кубиками.
  • Цибулю – кільцями.
  • Нагрійте масло на сковороді і обсмажте на ньому курку до білого кольору.
  • Додайте цибулю, обсмажте до прозорості.
  • Присипте сіллю і перцем.
  • Додайте сметану. Все змішайте і поставте на середній вогонь.
  • Після закипання зменшіть вогонь на мінімум. Тушкуйте курку в сметані близько 20 хвилин.
  • Подавайте готове блюдо разом з рисом або картопляним пюре.

Шніцель в панірувальних сухарях

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 0,6 кг;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • панірувальні сухарі – 0,15 кг;
  • яйця – 2 штуки;
  • рослинна олія без запаху – 2-3 ст. ложки;
  • сіль, зелень і мелений перець – за смаком;
  • сир твердих сортів – 0,1 кг.

Приготування:

  • Розріжте кожне філе на 2 частини. У підсумку, вийде 4 шніцеля.
  • Трохи відбийте курку, посипте її перцем і сіллю.
  • Просійте борошно і обваляйте в ній відбите м’ясо.
  • У глибокій тарілці змішайте яйця і дві ложки очищеної води. Збийте міксером – кляр готовий.
  • Опустіть у яєчну масу курку.
  • Обваляйте філе в панірувальних сухарях.
  • Змастіть сковороду маслом і гарненько її розігрійте.
  • Викладайте шніцелі на гарячу поверхню. Смажте їх до рум’яної скоринки з обох сторін. Приблизний час приготування: 1,5-2 хвилини з кожного боку.
  • Покладіть на деко пергаментом, викладіть на нього обсмажені шніцелі. Присипте зверху натертим сиром.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів і доведіть до готовності шніцелі. Це займе близько 10 хвилин.
  • Подавайте з овочами.