Що приготувати з курячого фаршу швидко і смачно?

Кулінарні вишукування з курячого м’яса, крім того, що швидко готуються, чудово підходять для дітей і людей, які дотримуються дієтичного харчування. Перед тим як вирішити, що приготувати з курячого фаршу, варто визначитися з смаковими уподобаннями, оскільки фарш чудово поєднується з овочевими, молочними продуктами, різноманітними сортами м’яса, грибами, набуваючи при цьому пікантні нотки.

Котлети з курячого фаршу на швидку руку

Коли хочеться побалувати себе і своїх домочадців чимось смачним і корисним, але часу на приготування складних страв немає, на допомогу прийдуть котлети з курячого м’яса.

Для виконання рецепта досить мати:

  • куряче філе – 600 г;
  • цибуля – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • майонез – 30 г;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, перець – за смаком.

Процес створення смачного і апетитного страви полягає в наступному:

  • Через м’ясорубку пропускається частина філе курки і очищену цибулю.
  • В окремому посуді м’ясна маса змішується з яйцем, заправляється майонезом, солиться і приправляється.
  • З фаршу формуються котлети і обвалюються в сухарях.
  • Котлети обсмажують з двох сторін до готового стану.

Зрази з курячого фаршу з грибами

Велика куряча котлета з грибною начинкою не залишить байдужими любителів грибних закусок. Для приготування можна скористатися базовим продуктовим набором, замінивши майонез грибами в тій же кількості. Процес приготування буде відрізнятися маленькою хитрістю: по центру м’ясної коржі поміщаються гриби, після чого всі краї склеюються, і котлета обвалюється в сухарях.

Ковбаса з курячого фаршу в мультиварці

Коли постає питання про те, що приготувати з курячого фаршу крім котлет, до місця буде рецепт приготування домашньої ковбаси, в якій немає консервантів, сої, крохмалю і ще подібних шкідливих складових.

Для створення смачного і поживного страви з 600 г курячого філе будуть потрібні:

  • цибуля – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • масло (злив.) – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, приправа – за смаком.

Готуються ніжні і запашні ковбаски за таким алгоритмом:

  • Добре промите філе і очищену цибулю прокручуються через м’ясорубку або подрібнюються в комбайні.
  • В отриманий фарш додаються яйце, молоко, сіль, спеції, видавлюється часник і кладеться розм’якшене масло.
  • Маса ретельно перемішується руками.
  • Розгортається харчова плівка на ширину стільниці, після чого на край викладаються дві ложки фаршу.
  • Після того, як куряча маса кілька разів загортається в плівку, остання обрізається.
  • Фаршу надається форма ковбаски, а плівка зав’язується з боків.
  • Коли закипить вода в мультиварці, поміщається ємність для варіння на пару з розміщеними в ній ковбасками.
  • Готується страва протягом півгодини, після чого з готових ковбасок видаляється плівка.
  • Блюдо готове до вживання після остаточного охолодження.
Дивіться також:  Квашені баклажани – 8 кращих рецептів

М’ясна запіканка з картоплею на вечерю

Можна побалувати домашніх смачним святковою вечерею навіть з мінімального набору продуктів.

Для цього знадобляться:

  • фарш – 300 г;
  • картопля – 400 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

В процесі приготування:

  • Цибуля, часник подрібнюються, після чого змішуються з приправленим і підсоленим фаршем.
  • Помитий і очищений картопля натирається на крупній тертці і трохи підсолювати.
  • Картопля з’єднується з фаршем в окремій ємності.
  • Після ретельного перемішування маса викладається на попередньо змащений маслом деко.
  • Поверх розподіляються порубана зелень і заздалегідь збита яєчна заливка.
  • Деко поміщається в попередньо розігрітий духову шафу, де страву випікається 20 хвилин при температурі 200°C.

Ситне блюдо на вечерю — гречка в духовці з фаршем

Рецепти на вечерю з фаршу чудово доповнює гречана запіканка, яка готується за схемою, представленої в базовому рецепті. Різниця полягає лише в заміні картоплі гречаною крупою і додаванні 100 г моркви, яка надає страві більшою ароматності.

Як приготувати люля-кебаб з курячого фаршу?

Прекрасне блюдо кавказької кухні, яке виходить не менш смачним навіть при приготуванні в домашніх умовах.

Щоб приготувати кебаб з ½ кг курячого філе, потрібні такі продукти:

  • цибуля – 150 г;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, східні приправи, оцет, зелень – за смаком.

Щоб покуштувати східні ласощі:

  • Промите і обсушенное філе разом з часником перекручуються через м’ясорубку.
  • Окремо подрібнюється половина цибулі і зелень, після чого змішується з перекрученим м’ясом.
  • Посолений і приправлений фарш добре відбивається для одержання щільної структури: фарш близько 20 разів береться руками і з силою впадає в миску.
  • Поки фарш відпочиває ріжеться півкільцями залишився лук і маринують в оцті.
  • З готового фаршу формуються тоненькі ковбаски і обсмажуються на сковороді при постійному перевертанні.
  • Подається страва відразу разом з маринованою цибулею.
Дивіться також:  Як приготувати тефтелі – 12 рецептів

Млинці, фаршировані курячим фаршем

Чудовий сніданок або незвичайна закуска до чаю, від якої будуть у захваті і дорослі, і діти.

Для приготування потрібно придбати:

  • фарш – 750 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • молоко – 600 мл;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 20 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Щоб нагодувати членів сім’ї ситним сніданком або подати закуску до гарячих напоїв:

  • Подрібнену цибулю обсмажується до прозорості на сковороді, куди потім викладається фарш.
  • Начинка солиться, приправляється і смажиться до готовності.
  • В окремому посуді за допомогою міксера змішуються молоко, борошно, цукор, яйця, 50 мл олії і щіпка солі.
  • З приготованого тесту випікаються тонкі млинці з одного боку, на яку потім викладається 1,5 ложки фаршу.
  • Отримані з млинців конверти обсмажують з двох боків у великій кількості олії.

Традиційний пиріг по-осетинськи

Ще одне чудове блюдо до чаю, гаряче улюблене представниками сильної статі, що готується з таких продуктів:

  • тісто дріжджове – 300 г;
  • фарш – 350 г;
  • цибуля – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • масло (злив.) – 50 г;
  • сіль, східні приправи – за смаком.

При приготуванні:

  • На сковороді з вершковим маслом обсмажуються кубики цибулі і подрібнений часник до золотистого кольору, після чого до них додається фарш.
  • М’ясна маса солиться, приправляється і обсмажується до готовності.
  • Розкачане у вигляді кола тісто викласти на деко і намазується начинкою.
  • Всі краї з’єднуються по центру кола з тіста, після чого воно разом з начинкою розминаються в пласт руками.
  • Випікається східне блюдо при 180 °C протягом ½ години.
  • Після готовності пиріг змащується маслом.

Тефтельки з рисом в томатній підливці

Ситне і смачне блюдо, здатний урізноманітнити обіднє меню кожної сім’ї.

Готується з простих продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • рис – 60 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • паста томатна – 50 мл;
  • сметана – 50 мл;
  • масло (підступах д.) – 100 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Щоб порадувати сім’ю смачними і соковитими тюфтельками:

  • Промитий рис відварюється до готового стану і відкидається на друшляк.
  • Коренеплід натирається на тертці, а цибулю нарізати кубиками.
  • На розігрітій сковороді близько 3 хвилин овочі обсмажуються.
  • Після охолодження овочева суміш змішується з фаршем, яйцями і рисом.
  • Отримана маса ретельно перемішується, солиться і приправляється.
  • З отриманого фаршу формуються тефтелі і викладаються у розігріту сковороду, де обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку.
  • Потім кульки поміщаються в сотейник і заливаються підсоленій рідиною з томатної пасти, сметани і ½ л окропу.
  • Після закипання соусу в сотейнику блюдо продовжує тушкуватися 40 хвилин на повільному вогні.
Дивіться також:  Соус для котлет м’ясних, курячих, рибних – 6 рецептів

Суп з фрикадельками

Перше блюдо, яке при простоті приготування і відмінних смакових якостях, користується широкою популярністю.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • фарш – 300 г;
  • вода – 1,5 л;
  • картопля – 150 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

Суп готується за наступною схемою:

  • Нарізаний цибуля обсмажується до прозорості, і половина викладається у посуд з фаршем, куди також вбивається яйце, додається подрібнена зелень, сіль і спеції.
  • Що залишився лук продовжує смажитися з натертою морквою близько 5 хвилин.
  • З фаршу формуються фрикадельки.
  • У каструлю з киплячою рідиною відправляються фрикадельки, а через 7 хвилин – нарізаний кубиками картоплю.
  • Через 10 хвилин у бульйон додаються обжарювання і сіль.
  • Суп вариться до готовності.

Різотто — покроковий рецепт

Вишукане блюдо, яке може прикрасити навіть святковий стіл.

Для цього треба придбати:

  • фарш 250 г;
  • бульйон – 600 мл;
  • перець болгарський – по 50 г червоного і зеленого;
  • томат – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • рис – 130 г;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • сіль, приправа, зелень – за смаком.

Щоб подати до столу традиційне блюдо італійської кухні, необхідно:

  • Поки в сотейнику обсмажуються подрібнені цибулю і моркву, готується перець нарізати смужками.
  • До морквяно-цибулевої суміші викладається фарш і обсмажується, в той час як нарізати помідори.
  • Потім до фаршу відправляються перець і томати.
  • Через 5 хвилин в сотейник поміщається промитий рис, після чого все заливається бульйоном, солиться і приправляється.
  • Тушкується вміст до готовності рису і повного випаровування бульйону.

Отже, курячий фарш є основою багатьох страв різних народностей, які завдяки дієтичного інгредієнту підходять для раціону дорослих і дітей.