Що приготувати з курячого філе? 13 рецептів приготування

Куряче м’ясо, прираховане до дієтичних продуктів завдяки вмісту великої кількості білка і низької калорійності, відмінно підходить людям, які дотримуються правильного харчування. Щоб вибрати, що приготувати з курячого філе, варто згадати про його прекрасних смакових якостях і можливості поєднуватися з різноманітними інгредієнтами – овочами, крупами, іншими сортами м’яса і грибами.

Як смачно приготувати запіканку з курячого філе?

Апетитне блюдо для обіднього столу, яким можна ситно нагодувати всіх членів сім’ї.

Для простого виконання рецепта необхідні:

  • філе – 500 г;
  • картопля – 1 кг;
  • сир (твердий) – 200 г;
  • цибуля – 150 г;
  • майонез – 50 г;
  • сметана – 300 г;
  • масло (підступах д.) – 40 мл;
  • сіль, спеції – за бажанням.

Щоб втілити рецепт в життя, виконуємо дії:

  • М’ясо нарізають невеликими шматочками, кладуть у глибокий посуд, де змішується з майонезом, солиться і приправляється.
  • М’ясний продукт забирається в холодильну камеру на третину години.
  • Лук ріжеться півкільцями, картопля – шматочками.
  • На змащене маслом деко викласти цибулю, другим шаром – ½ частину картоплі, яка поливається половиною сметанного соусу з кисломолочного продукту, солі і спецій.
  • Потім розміщується залишився картоплю, соус.
  • Останнім шаром викласти філе і посипається тертим сиром.
  • Лист відправляється в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

Загрузка...

Салат з курячим філе, ананасами і кукурудзою

Ніжний салат з екзотичним плодом готується дуже швидко і просто з таких продуктів:

  • філе – 300 г;
  • ананас (конс.) – 1 банка;
  • яйце – 2 шт.;
  • кукурудза (конс.) – 1 банка;
  • огірки – 150 г;
  • майонез для заправки.

Щоб смачно повечеряти:

  • Відварене філе поділяється на волокна і викладається на дно салатника першим шаром.
  • Потім розміщуються шари з кубиків ананаса і огіркової соломки, кожен з яких змащується майонезом.
  • Салат настоюється чверть години, після чого покривається шарами кукурудзи і рубаних яєць.

Бастурма з курячої грудки

Традиційно бастурма готується з яловичини, але для прискорення процесу і отримання оригінальної закуски до пива можна використовувати куряче м’ясо.

Для приготування 600 г філе будуть потрібні:

  • суміш перців – 15 г;
  • горілка – 40 мл;
  • сіль, приправа – по 20 р;
  • марля.

Щоб створити ситну закуску:

  • З кістки зрізається філейна частина, промивається і підсушується.
  • У глибоку ємність викладається м’ясо, пересипається сіллю і відправляється в холодильну камеру.
  • Через 12 годин м’ясо промивається, обсушивается, натирається горілкою, пересипається обраними спеціями, загортається в марлю і укладається під прес.
  • Ємність з м’ясом переміщається в холодильну камеру на 12 годин, після яких філе вивішується біля вікна або під витяжку на 3 доби.
Спробуйте також:  Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

Курка в клярі

Завдяки кляру куряче м’ясо виходить дуже соковитим.

Для створення страви потрібно підготувати:

  • філе – 500 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 25 г;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • сіль, приправа – за смаком.

Щоб виконати рецепт:

  • Філе ділиться на великі шматочки, присипається сіллю і приправами, взбрызгивается маслом і залишається на чверть години.
  • У глибокій мисці з яєць, борошна та дрібки солі готується кляр.
  • Промариновані м’ясні шматки умочують в клярі і викладаються на розігріту сковороду, де обсмажуються до рум’яної скоринки.

Рулетики з курки в беконі

Святкова страва з ніжним смаком стане не тільки окрасою святкового столу, але і вразить гостей своєю пікантністю.

Щоб приготувати незвичайну закуску, слід придбати:

  • філе – 400 г;
  • бекон – 100 г;
  • гірчиця – 10 г;
  • масло (оливки.) – 10 мл;
  • яйце перепелине – 2 шт.;
  • сіль, спеції – за смаком.

У процесі створення:

  • Філе поділяється уздовж на кілька частин, кожна з яких злегка відбивається.
  • З олії, гірчиці, яєць, солі і спецій готується маринад однорідної консистенції.
  • Філе занурюється в ємність з маринадом на чверть години, після чого згортається у формі рулету.
  • Кожен рулетик обертається скибочкою бекону і поміщається у форму для випікання.
  • Блюдо випікається в розігрітому до 180°C духовій шафі близько 20 хвилин.

Відбивні з курячого філе, смажені на сковороді

Відбивні з курячого філе можуть вживатися як самостійно, так і подаватися до гарніру, прекрасно поєднуючись з різними овочами і крупами.

Для приготування необхідно придбати такі інгредієнти:

  • філе – 600 г;
  • борошно – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль, спеції – за смаком.

Щоб побалувати членів сім’ї відбивними з високим вмістом білка:

  • Філейна частина ділиться на кілька шматків.
  • Кожен шматок відбивається, солиться і приправляється.
  • В одній мисці збиваються яйця, а в іншу насипається борошно.
  • Відбивна мачає в яйці, обвалюється в борошні і викласти на сковороду з киплячому маслом, де обсмажується з двох сторін.

Апетитні січені котлети курячі

Рубані котлети з курячого філе з додаванням кефіру та сиру виходять неймовірно ніжними.

Спробуйте також:  Гречка з м'ясом в мультиварці - 6 рецептів

Щоб вразити гостей будуть потрібні:

  • філе – 500 г;
  • сир (твердий) – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • кефір – 100 мл;
  • крохмаль – 40 г;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

При приготуванні:

  • У глибокій мисці змішуються нарізане кубиками філе, стружка сиру, подрібнену цибулю і кефір.
  • Через 10 хвилин у фарш додаються крохмаль, рубана зелень, сіль і спеції, після чого маса в черговий раз перемішується.
  • Сформовані котлети обсмажують в киплячому маслі до золотавої скоринки з двох сторін.

Дієтичні курячі котлетки на пару в мультиварці

Прекрасне блюдо для підтримки струнких форм без відмови від вживання м’яса.

Для створення парових котлет необхідні:

  • філе – 500 г;
  • хліб – 100 г;
  • молоко – 200 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Щоб виконати рецепт:

  • Через м’ясорубку пропускаються філе, хліб і цибулю.
  • В окремому посуді фарш змішують з яйцем, молоком і сіллю.
  • Котлети формуються руками і викладаються у форму для приготування на пару, яка розміщується на чаші з водою.
  • На мультиварці встановлюється програма «На пару».
  • Після звукового сигналу котлети готові до вживання.

Грудки, тушковані з овочами

Вітамінне блюдо, яке допоможе різноманітити не тільки раціон дорослих, але і прекрасно підійде зростаючому організму дитини.

Для простого у виконанні рецепта слід обзавестися такими продуктами:

  • філе – 300 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 100 г;
  • томати – 250 г;
  • цибулина – 100 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, спеції – за смаком.

Процес приготування полягає в наступному:

  • Шматочки філе кладуть у сотейник, де обсмажуються на соняшниковій олії.
  • Після утворення золотистої скоринки до м’яса додаються цибульні кільця і подрібнений часник.
  • Через пару хвилин в сотейник викладаються овочі, що залишилися – картопляні брусочки, смужки перцю, морквяна стружка і кубики томатів.
  • Вміст приправляється, солиться, заливається водою.
  • Після закипання блюдо продовжує гаситися на повільному вогні до готовності.

В мультиварці

Філе в мультиварці при використанні програми «На пару» готується просто, швидко, зберігаючи при цьому всі корисні якості.

Для страви знадобляться:

  • філе – 1 кг;
  • перець – 200 р;
  • цибуля – 100 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

При приготуванні:

  • Філе і перець діляться на частини, а цибуля ріжеться кільцями.
  • М’ясо натирається сіллю і спеціями, після чого разом з овочами кладуть у форми для приготування на пару.
  • На мультиварці встановлюється програма «На пару» на 30 хвилин.
Спробуйте також:  Фрикадельки з підливою - 7 рецептів

З сиром по-французьки

Знайоме багатьом блюдо найчастіше готується з курятини, тим самим прискорюючи процес його створення.

Для цього готуються:

  • грудки – 500 г;
  • цибуля – 150 г;
  • сир (твердий) – 150 г;
  • майонез – 75 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

При приготуванні:

  • Філе ділиться на кілька частин, кожна з яких відбивається, солиться і приправляється.
  • У форму для випікання викладаються шари з цибулевих кілець, натертого сиру, филейных частин в такому порядку: цибуля, м’ясо, сир.
  • Кожен шар змащується майонезом.
  • Блюдо випікається при 180°с протягом 40 хвилин.

Куряче філе з картоплею в духовці

Ситне друге блюдо, приготування якого під силу навіть початківцю кулінару.

Достатньо мати:

  • філе – 1 кг;
  • картопля – 700 г;
  • цибуля – 150 г;
  • сир (твердий) – 200 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 50 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Спосіб полягає в наступному:

  • Філе ділиться на частини, солиться, приправляється і маринується в майонезі з подрібненою цибулею близько чверті години.
  • Картоплю нарізати кружальцями, а сир треться на тертці.
  • На змащене маслом деко викладаються філе, картопля, після чого всі притрушивается сиром.
  • Випікається блюдо в духовій шафі при 180°с до готовності.

Салат «Соняшник»

Смачна закуска, ошатне оформлення якої дозволяє використовувати її для прикраси святкового столу, готується з продуктового набору:

  • грудка – 300 г;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 150 г;
  • майонез – 200 г;
  • маслини і чіпси – для прикраси;
  • сіль – за смаком.

Щоб створити легкий салат:

  • Відварене м’ясо ріжеться кубиками, викласти на блюдо і змащується майонезом.
  • Потім на сковороді пассеруются подрібнену цибулю і грибні пластинки, а після охолодження маса викладається другим шаром.
  • Третій шар робиться з відварених яєць без трьох жовтків і розміщується зверху на майонезну сіточку.
  • Після змащування яєчної маси викладається сирна стружка.
  • В якості прикраси розміщуються натерті жовтки, розділені навпіл маслини замість насіння і чіпси, замінюють пелюстки.

Отже, куряче філе – це універсальний продукт, який може використовуватися для приготування перших, других страв, а також прекрасних закусок.

Загрузка...