Що приготувати з свинячої вирізки – 7 смачних рецептів

Буває, ми бездумно купуємо продукти в магазині, наприклад, візьмемо свинячу вирізку. Але по приходу додому виникає питання – що приготувати зі свинячої вирізки, який вибрати рецепт?

Смажена свиняча вирізка з овочами на сковороді

Як смачно приготувати свинячу вирізку на сковороді може зрозуміти навіть починаюча господиня.

Для цього багато не треба:

ВирізкаЧасникГірчичний порошокЦибуляСіль, перецьОлія соняшниковаСпеціїМорква
600 г5 зубчиків1 ч. л.2 штНа смак2 ст. л.На смак1 шт.2 шт

Свинина на сковороді виходить більш ніжною, якщо перед приготуванням її замаринувати в цибулі і дати настоятися.

  • Вирізка промивається проточною водою, очищається від плівки.
  • Після нарізати на невеликі шматочки товщиною в 1-2 сантиметри.
  • У цей час готуються овочі. Цибулю, моркву, часник і перець очищаються, промиваються і довільно нарізати.
  • У сковорідку наливають масло і підігрівається на середньому вогні.
  • Тепер можна викласти м’ясо. Воно обсмажується до напівготовності з обох сторін.
  • Зверху висипається перець і моркву.
  • Через пару хвилин подсыпаются цибулю і часник.
  • Вогонь зменшується. Блюдо солиться і перчится, туди ж відправляється і гірчичний порошок.
  • Якщо м’ясо з овочами виділили недостатньо соку, то слід долити води або бульйону. Так продовжувати тушкувати на маленькому вогні до готовності.

Готуємо в’ялене м’ясо

В’ялене м’ясо – це чи не делікатес в деяких країнах світу. Багато також залежить від виду м’яса. Якщо немає можливості в’ялити дорогий продукт, слід звернути увагу на свинину.

Для в’ялення потрібно:

ВирізкаСільЧасникСпеції до м’ясаАджика сухаЧервоний і чорний перець
800 г1 кг12 зубчиків2 ст. л.1 ст. л.По 1 ст. л.
  • Насамперед необхідно вирішити питання з засолкою. Відмінно підійде «суха» засолювання. Для цього на дно каструлі висипається сіль заввишки 1-1,5 см. Вирізка промивається, викладається зверху і посипається сіллю. Так свинина повинна стояти три дні.
  • М’ясо повинно зменшитися в розмірах і трохи потемніти.
  • Дістається вирізка, промивається і очищається від солі. Щоб прибрати зайву сіль, можна залишити м’ясо на кілька годин у воді.
  • Після цього воно повністю обвалюється в приправі. Для цього змішуються часник, спеції і перці.
  • Тепер необхідно добре загорнути в марлю, обмотати мотузкою і підвісити в холодному місці на 1,5-2 тижні. Чудово з цим справляється холодильник.

Надзвичайно смачний шашлик

Шашличок хочеться поїсти в будь-який час року. І це не проблема, головне знати відмінний рецепт.

Для приготування знадобиться:

ВирізкаЦибуляТоматиВода газованаПерець і сільКоріандрЗелень
1 кг1 кг300 г250 млЗа смакомЗа смаком40 г
  • Спочатку необхідно промити і нарізати м’ясо. Нарізається воно поперек волокон.
  • Цибулю і томати також промиваються і нарізаються. Цибулю півкільцями, а томати кубиками.
  • Овочі збираються в одній посудині, засипаються сіллю і спеціями. Коли він пустить сік, необхідно буде підлити половину мінеральної води. Він повинен мати солонуватий присмак.
  • Шматки м’яса відправляються в маринад на 12-24 години.
  • Далі слід лише насадити інгредієнти на шпажки і відправити смажитися на вогнище. Хвилин 20 повинно вистачити.

Медальйони зі свинячої вирізки

М’ясні медальйони – це одне з найбільш смачних страв. Спробувавши одного разу, розлюбити неможливо.

Приготувати досить легко, для цього знадобиться:

ВирізкаСільПерецьОлія рослиннаПомідориЦибуля червонийБіле виноГірчиця
500 гЗа смакомЗа смаком2 ст. л.5 шт.1 шт.100 мл1 ч. л.
  • Вирізка промивається і очищається від зайвого. Після нарізають поперек волокон на не особливо товсті шматки.
  • Кожен шматок необхідно змастити маслом, при цьому розминаючи між пальців.
  • Шматочки викладаються на суху сковороду і обсмажують з кожної сторони. Не варто забувати про перець і сіль. Сік від смаження потрібно зберегти.
  • Для гарніру нарізати помідори і цибулю.
  • Поки м’ясо нудиться на повільному вогні, до нього додаються інгредієнти для гарніру.
  • Як тільки все буде готове, потрібно перекласти томати, цибулю і м’ясо на теплу тарілку. Щоб страва не охололо, слід накрити його фольгою.
  • У соус, що залишився в сковороді виливається половина вина і нудиться на повільному вогні. Туди ж відправляється гірчиця. Цим соусом поливається основне блюдо.

Ніжні відбивні до святкового столу

Для смачних відбивних потрібно не так вже й багато інгредієнтів і дій:

ВирізкаСпеціїСіль і перецьОлія оливковаСік лимоннийБорошноОлія рослинна
300 гЗа смакомЗа смаком2 ст. л.2 ч. л.100 г3-4 ст. л.
  • Спочатку необхідно підготувати м’ясо. Воно розморожується, промивається і нарізати на невеликі шматки.
  • Важливо після промивання м’ясо протерти насухо рушником.
  • Кожен шматок обертається харчовою плівкою, після чого відбивається. Головне не перестаратися, щоб не розірвалися волокна.
  • У мисці змішується лимонний сік, оливкову олію і спеції. Цим маринадом добре натирається м’ясо і отставляется в сторону на півгодини. Якщо часу не так багато, можна помістити м’ясо прямо в маринад на 10-15 хвилин.
  • Після кожен шматок обвалюється в борошні з обох сторін і відправляється смажитися на середньому вогні. Для кожної сторони достатньо 2-3 хвилин.
  • Під час смаження шматочки посипаються сіллю і перцем з обох сторін.

Рецепт запікання з чорносливом

На цей раз готуємо в духовці м’ясо з чорносливом. Виходить досить незвичайне і пікантне блюдо.

Для нього потрібно:

ВирізкаЧорносливКоньякВодаОлія оливковаВершкиМолокоСіль і перець
400 г8 шт.8 ст. л.2 ст. л.2 ч. л.200 мл4 ст. л.За смаком
  • Для початку необхідно в невеликій каструльці варити чорнослив. Для цього змішується вода і коньяк. На це потрібно 5 хвилин.
  • Вирізка промивається і розрізається уздовж.
  • В утворилося простір поміщається чорнослив. Закріплюється зубочистками.
  • М’ясо обсмажується на сковороді з обох сторін на невеликому вогні. Далі воно загортається у фольгу і поставити в духовку на півгодини.
  • В цей час можна приготувати соус. У каструлю з-під чорносливу доливають трохи коньяку і води, туди ж вершки і молоко. Для густоти можна додати крохмаль або борошно. Варити до закипання. Під кінець солиться і перчится.
  • Готовим поливається соусом м’ясо.

Свиняча вирізка з журавлинним соусом

Журавлинний соус володіє незвичайною кислинкою. Поєднання з м’ясом, є досить незвичним, але дуже смачним.

Для приготування потрібно:

ВирізкаСіль і перецьВиноЖуравлинаЧасникСпеції
300 гЗа смаком100 г150 г3 зубчики1 ст. л.

Часник очищається і розрізається на невеликі шматочки.

У м’ясі робляться розрізи, щоб отримати подібність кишеньок, туди засовується часник.

Сіль, перець і спеції змішуються. Цією сумішшю натирається вирізка по всьому об’єму.

М’ясо загортається в фольгу і запікається в духовці близько півгодини.

У сотейнику слід трохи підігріти вино. У нього висипається журавлина. Коли вона стане досить м’якою, можна розім’яти ложкою. Після засипаються улюблені спеції, а соус вариться на повільному вогні до отримання консистенції густої сметани.

Готове м’ясо розрізається на шматки потрібного розміру, поливається соусом.

Свиняча вирізка ідеально підходить як для повсякденного вечері, так і для святкового столу. Головне правильно і смачно приготувати страву. У цьому випадку гості та близькі оцінять страва по достоїнству.