Що смачного приготувати в пост 2016 року?

З великої кількості пісних страв найбільш переважно сухоїдіння. Дозволяється харчуватися фруктами, овочами, хлібом, водою і компотом. Певні дні не несуть заборони у вживанні гарячих пісних страв без масла. В суботу та неділю в страви додається трохи олії соняшника. До пісних страв відносяться риба, крупи і грибочки.

Коли пост в 2016 році?

Великий піст триватиме від 14 березня до 30 квітня. Найбільші обмеження в харчуванні накладаються на першій та останній тижні Великого посту. Цей пост найсуворіший з усіх постів, оскільки містить у собі дні, коли заборонено вживати будь-яку їжу.
Що можна приготувати в пост Великий? Понеділок, середа і п’ятниця передбачає сухоїдіння. В інші будні дозволяється вживання гарячих страв без масла. А у вихідні дні використовується в приготуванні трохи олії соняшника.

 
У свято Благовіщення і Вербної неділі можна харчуватися рибою. А Лазарева субота підходить для вживання рибної ікри. Що приготувати на пост хвилює багатьох господинь. Однак не варто переживати, адже існує безліч пісних страв, які не поступаються своїм смаком інших страв. М’ясні страви все ж доведеться виключити з меню. Також забороняється додавання яєць і риби (крім Благовіщення і Вербної неділі). Про здоби (білому хлібі), цукерках і майонезі на час посту доведеться забути.
Під час постів віруючі люди не вживають калорійну їжу, щоб очистити не тільки свій організм, але і очиститися в духовному плані.