Шоколадні цукерки — 14 рецептів приготування своїми руками в домашніх умовах

Смачні шоколадні цукерки можна не тільки купити в магазині, але і зробити вдома самостійно. В такому випадку вони вийдуть ще і корисними, адже у складі ласощі буде тільки якісний шоколад та інші натуральні компоненти без барвників, ароматизаторів і консервантів.

Цукерки «Шоколадні кульки» своїми руками

Інгредієнти: банку невареной згущеного молока, 4 ст. л. какао-порошку, 1,5 ст. л. вершкового масла високої жирності, будь посипання.

  • Масло ріжеться шматочками і відправляється в сотейник. Воно доводиться до рідкого стану на самому маленькому вогні.
  • До маслу виливається неварені згущене молоко.
  • Туди ж додається весь какао-порошок. Інгредієнти добре перемішуються до однорідності маси.
  • Готове «тісто» переливається в миску і залишають остигати на 6 – 7 годин.
  • З негарячій маси ліпляться невеликі кульки. Робити це слід руками, змащеними олією, інакше суміш буде сильно липнути до пальців.

Отримані цукерки обвалюються в будь підходящої посипання. Для цього можна взяти звичайний тертий шоколад або кокосову стружку.

Шоколадні цукерки з сухофруктами

Інгредієнти: по 130 г інжиру і фініків, 1 ч. л. густого натурального меду, какао-порошок, жменя світлих насіння кунжуту, плитка чорного шоколаду.

  • Сухофрукти добре промиваються, позбавляються від кісточок, твердих хвостиків і нарізати невеликими шматочками.
  • Насіння кунжуту висипаються на суху сковорідку і злегка обсмажують. Вони повинні змінити колір. Після такої обробки у кунжуту з’явиться приємний горіховий присмак і аромат.
  • Сухофрукти подрібнюються в блендері. До них додаються кунжут і мед.
  • З отриманої маси ліпляться цукерки. У кожну потрібно увіткнути зубочистку.
  • Цукерки охолоджуються чверть години, а потім поливаються розтопленим шоколадом.
  • Кульки викладаються на пергамент і знову прибираються на холод.

З отриманого ласощі витягуються зубочистки. Такі шоколадні цукерки своїми руками можна приготувати і з будь-яких інших сухофруктів.

Домашнє ласощі з мигдалем і какао

Інгредієнти: 90 мл очищеної води, 200 г знежиреного сухого молока, 3 ст. л. арахісової пасти, стільки ж борошна з чорного кунжуту і мигдалю, 2 ст. л. сиропу топінамбура, плитка гіркого шоколаду, какао-порошок.

  • У чашу блендера відправляється вода. До неї висипаються 150 г сухого молока і вся кунжутна борошно, додається арахісова паста.
  • Маса подрібнюється, після чого викладається у форму і забирається в холод для застигання.
  • Мигдаль обсмажується на сухій сковороді і ріжеться шматочками. Горіхи з’єднуються з сиропом топінамбура і залишився сухим молоком.
  • Шоколад розтоплюється.
  • Поверх першого застиглого шару викладається горіхова суміш і вийшов пласт ріжеться на шматочки.

Кожна цукерка поливається шоколадом і щедро посипається какао-порошком. Десерт забирається на холод до повного застигання.

Як зробити «Снікерс» в домашніх умовах

Інгредієнти: 400 г несолоного арахісу, вдвічі менше сухих вершків, 1 ст. цукру-піску, 4 ст. л. вершків для збивання, по 2 ст. л. вершкового масла і какао-порошку, плитка чорного шоколаду.

Дивіться також:  Медові пряники – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

  • У сотейник виливаються вершки, додається какао і весь пісок. На повільному вогні суміш доводиться до закипання, відразу знімається з плити і остуджується.
  • Арахіс очищений обсмажується на сухій сковорідці. Горіхи подрібнюються будь-яким зручним способом. Можна просто нарізати їх ножем або використовувати блендер.
  • Горіхова крихта всипається до шоколадному молока. Поступово додаються сухі вершки. Після перемішування в сотейнику виявиться густа пружна маса.
  • Мокрими руками з отриманого складу формуються цукерки. Вони покриваються пакетом або харчовою плівкою і забираються на холод.

Залишається полити застиглі солодощі розтопленим шоколадом. Подається ласощі до чаю охолодженим.

Цукерки зі згущеним молоком

Інгредієнти: банку невареной згущеного молока, 25 г вершкового масла високої жирності, 3 ч. л. якісного розчинної кави, жменя свіжих лісових горіхів (обсмажених), темний шоколад для глазурі.

  • У невеликій сотейник вливається вся неварені згущене молоко. До неї додаються заздалегідь розм’якшене масло і сухе кави.
  • На середньому або маленькому вогні маса готується до загустіння. Потрібно її часто помішувати. Зазвичай весь процес займає від 25 до 35 хвилин. Точний час залежить від інтенсивності вогню.
  • Суміш виливається в тарілку і охолоджується до щільної консистенції.
  • З отриманої солодкої маси ліпляться невеликі кульки, які викладаються на обробну дошку. У середину кожного з них вдавлюється по одному смаженій лісового горіху.
  • На водяній бані розчиняється шоколад. У нього по одній занурюються всі цукерки.

Ласощі забирається в прохолоду до застигання.

Трюфелі з какао і сухого молока

Інгредієнти: 1,5 ст. цукру-піску, ½ ст. питної води, половина пачки вершкового масла, 6 ст. л. какао-порошку, 400 г сухого молока, 90 г ядер волоських горіхів.

  • Відразу весь цукор в сотейнику заливається питною водою. Ємність ставиться на вогонь. Після закипання суміш вариться 3 – 4 хвилини при частому помішуванні.
  • Сотейник знімається з плити. Ще гарячому сиропі розчиняються какао-порошок та олію. Інгредієнти перемішуються, до них додаються сухе молоко і рубані горіхи.
  • Отримана маса забирається в холодильник на годину. З неї ліпляться невеликі кульки, кожен з яких обвалюється в какао.

Ласощі можна відразу подавати до чаю або кави.

Готуємо «Пташине молоко» своїми руками

Інгредієнти: 3 яєчних білка, ½ ч. л. лимонної кислоти, 200 мл питної води і цукру-піску, 25 г желатину, півбанки невареной згущеного молока, півпачки вершкового масла високої жирності, плитка молочного шоколаду, по дрібці солі і ваніліну, 2 ч. л. молока. Як зробити шоколадні цукерки «Пташине молоко», детально розказано далі.

  • Желатин залити 100 мл холодної води і отставляется.
  • 100 г розм’якшеного масла збивається міксером до пишноти і освітлення.
  • До нього поступово вливається згущене молоко, при цьому збивання триває. Працювати міксером на середній швидкості потрібно не менше 2 хвилин.
  • У сотейник висипається цукор і ванілін. Вони заливаються залишилася водою. Через 5 – 6 хвилин варіння сиропу в нього додається «лимонка», а ще через 3 – 5 хвилин він буде повністю готовий.
  • Підсолені білки збиваються до густої пишної піни. Перевірити їх готовність дуже просто. Переверніть ємність догори дном — готова маса не повинна випадати з неї.
  • В пишну суміш вливається тонкою цівкою сироп. Суміш в процесі збивається міксером.
  • Крем обробляється до охолодження.
  • У нього вливається розпущений при нагріванні желатин.
  • У білковий крем поступово перекладається масляний. Триває збивання.
  • Маса виливається в силіконову форму і залишають на холоді до застигання.
  • Для глазурі розтоплюється шоколад з рештою маслом і молоком. Вона виливається поверх вже застиглого суфле.
Дивіться також:  Крем для вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити смачний крем

Залишається охолодити цукерки і акуратно нарізати.

Шоколадно-горіхове ласощі

Інгредієнти: 90 г гіркого шоколаду, 35 г вершкового масла, 1 ч. л. меленої кориці, 7 ядер фундука, какао-порошок, 90 г мигдалю.

  • Мигдаль перетворюється в крихту.
  • Шоколад ламається і розтоплюється з вершковим маслом на водяній бані.
  • Отримана маса з’єднується з горіховою крихтою і забирається в холод на півгодини.
  • Суміш ділиться на 7 рівних частин.
  • З кожної розкочується коржик, всередину якої укладається горішок фундука.
  • На плоскій тарілці змішуються какао, кориця. Цукерки обвалюються в отриманій суміші, що укладаються на деко, покриваються плівкою і забираються на холод до застигання.

З помадкою

Інгредієнти: 300 грам темного шоколаду, банку невареной згущеного молока, 60 г вершкового масла високої жирності.

  • Згущене молоко відправляється в сотейник і злегка нагрівається.
  • В ній розтоплюється вершкове масло.
  • Додаються шматочки шоколаду, розламаного. Виходить густа однорідна маса.
  • Вона виливається в силіконову форму і ставимо в холодильник застигати.

Пласт ріжуть на шматочки. Цукерки відразу подаються до кави.

Шоколадні цукерки «Мадлен»

Інгредієнти: 45 г білого шоколаду і курда з лимона і апельсина, полплитки темного шоколаду, 60 г чорносливу без кісточок, 1 ст. л. рому, 1 ст. л. крупно нарубаного мигдалю, 60 мл вершків для збивання.

  • Цукерки вийдуть двох кольорів. Білий шоколад розтоплюється, половина його виливається в силіконові формочки. Потім розподіляються цитрусовий курд і залишилася шоколадна маса.
  • Для темних цукерок чорнослив дрібно нарізати і залити ромом на 15 – 17 хвилин.
  • Вершки нагріваються, але не доводять до кипіння. До них додається темний шоколад і вимішується однорідна маса.
  • Темні цукерки виливаються в силіконові формочки за принципом білих. Шоколадна маса додається двома шарами, між якими розташовуються чорнослив, мигдаль.

Ласощі двох кольорів відправляється в морозилку застигати.

Дивіться також:  Їжа на Хеллоуїн – 23 страшно цікавих і страшенно смачних рецепта

Простий рецепт з Нутеллою

Інгредієнти: 2 плитки темного шоколаду (горького), 10 шт. фундука, 10 шт. будь-яких цукатів за смаком, 2 ст. л. Нутелла.

  • Плитки шоколаду розтоплюються на водяній бані. Можна зробити це і в мікрохвильовій печі.
  • Розтопленим шоколадом змащується форма для цукерок і забирається на 6 – 7 хвилин на холод.
  • Основа для цукерок заповнюється Нутеллою. Також у неї вдавлюється по горішку або цукату.
  • Формою обов’язково потрібно постукати по столу, щоб з начинки вийшов зайвий повітря.
  • Зверху виливається решті шоколад. Ласощі забирається на холод.

Такий рецепт шоколадних цукерок можна удосконалювати за своїм смаком. Наприклад, замість цукатів додавати всередину ласощі шматочки свіжих фруктів або m&m’s.

З рідкою начинкою

Інгредієнти: 220 г малини, 160 г темного шоколаду (понад 56%), 1 ст. коричневого цукру.

  • Малина викладається в сотейник. Можна брати і свіжі, заморожені ягоди. Вони засипаються відразу всім цукром. Джем вариться на великому вогні 8 – 9 хвилин при частому помішуванні. Потім маса знімається з плити і протирають через дрібне сито.
  • Джем забирається в холодильник. Там він повинен придбати желеподібну консистенцію.
  • Шоколад розтоплюється. Його температура повинна бути не менше 50 градусів. Якщо не дотримуватися цього правила, то на готових цукерках можуть з’явитися білі розводи або їх основа виявиться занадто зернистою.
  • Шоколад швидко остуджується. Найпростіше для цього встановити ємність з ним в миску з крижаною водою. Коли температура маси досить опуститься, можна прибирати холодну рідину.
  • Над теплим паром шоколад знову трохи нагрівається, його половина розливається по формах. Зверху розподіляється малиною джем. Додається залишився шоколад.

Цукерки будуть застигати при кімнатній температурі в сухому місці.

Готуємо з білого шоколаду

Інгредієнти: 160 г білого шоколаду, 2 ст. л. свіжовичавленого мандаринового соку, 1 ч. л. цедри мандарина, жменя ягід.

  • Шоколад ламається невеликими шматочками і розтоплюється на водяній бані.
  • З мандарина самої дрібної теркою знімається цедра і додається в розтоплений шоколад разом з цитрусовим соком.
  • По формах розкладаються будь-які ягоди. Можна взяти і заморожені.
  • Вони заливаються масою з другого кроку.

Домашні цукерки прибираються в холодильник до повного застигання.

«Баунті» в шоколаді своїми руками

Інгредієнти: ½ банки невареной згущеного молока, 2 плитки темного шоколаду, 1,5 склянки кокосової стружки.

  • Стружка кокоса перемішується зі згущеним молоком.
  • З густої маси формуються батончики і відправляються на 15 – 17 хвилин на холод.
  • Шоколад розтоплюється в мікрохвильовці. У нього занурюється кожен батончик.

Десерт забирається в прохолоду до повного застигання.

Цукерки, зроблені своїми руками, стануть відмінним універсальним подарунком. Він напевно сподобається кожній людині і буде актуальний до будь-якого свята. Залишиться лише підібрати для саморобного ласощі красиву коробку.