Шоколадні магдаленки з кремом

Приготування Магдаленок або шоколадних кексів займе 30-40 хвилин.

Для приготування тіста на 12 порцій знадобиться:

  • Борошно – 300 гр.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Какао порошок – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Згущене молоко – 250 гр.
  • Ванільний цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Розпушувач
  • Масло для змазування формочок

Для приготування крему знадобиться:

  • Молоко – 100 мл
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Цукровий пісок – 180 гр.
  • Яєчні жовтки – 6 шт.

 

Як приготувати шоколадні магдаленки з кремом

Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 190 градусів.

  • 1. Першим ділом у миску розбийте яйця. Додайте ванільний цукор і ретельно збийте міксером на повільній швидкості. Поступово тонкою цівкою додайте згущене молоко, а потім сметану. Продовжуйте збивати на середній швидкості до отримання однорідної маси.
    В іншому посуді підготуйте сухі інгредієнти. Просійте борошно (це дуже важливо), додайте какао порошок і розпушувач. Якщо немає розпушувача, то замініть його содою (1 ч. л.), гашеної оцтом.
    Повільно висипайте суміш з борошном миску з яйцями, трохи помішуючи. Щоб не було грудочок можна скористатися міксером. Завдяки цьому кекси вийдуть м’які і пухкі. Тісто для приготування магдаленок готово!
  • 2. Попередньо змастіть вершковим маслом формочки, щоб ви могли легко відокремити від них кекси. У формочки для випікання розкладіть тісто. Воно повинно доходити до середини формочки, так як в процесі приготування тісто буде підніматися. З отриманого тесту у вас повинно вийти 12 кексів. В розігріту до 190 градусів духовку прибираємо кекси.
  • 3. Приступаємо до приготування крему. Поставте розігрівати молоко, поки воно не стане теплим.
    Збийте жовтки і додавайте потроху цукор. Збивайте до тих пір, поки жовтки не побіліють. Добре розмішуючи, додавайте тонкою цівкою тепле молоко в масло. Суміш поставте на газ і розігрівайте постійно помішуючи протягом 10 хвилин. Робити це потрібно для того, щоб жовтки не пригоріли, не згорнулися.
    Щоб масло було легко розм’якшити, поріжте його на невеликі пластинки. Найкраще його збити міксером. Розігріті жовтки поступово вводите в масло, продовжуючи збивати.
  • 4. Через пів години магдаленки підрум’янилися до золотистої скоринки. Готові кексики дістаньте з духовки і дайте охолонути протягом 10 хвилин. Змастіть кекси кремом і приберіть в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею їх можна посипати цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. За бажанням прикрасьте ягодами або фруктами.
Дивіться також:  Фокачча – рецепт італійського хліба