Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування

Духмяні смачні млинці люблять у кожній родині, і кожна господиня знає чимало способів їх приготування. А в дні Масляної мами і бабусі намагаються і зовсім перевершити самих себе, створюючи повітряні, «мереживні» ласощі з найрізноманітнішими начинками.

Чималою популярністю у дітей і дорослих користуються шоколадні млинці, і в цій рубриці наведено 7 кращих рецептів цього чудового десерту.

Шоколадні млинці на кефірі

Шоколадні млинці на кефірі виходять ніжними і повітряними, з пористої, «дірчастою» структурою.

Для їх приготування потрібно взяти такі продукти:

  • підлога-літровий пакет кефіру;
  • 2 яйця;
  • склянку кип’яченої води або свіжого молока;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • 40-55 г порошку какао;
  • 3-4 столових ложок цукру;
  • сіль;
  • трохи соди;
  • рослинне масло.

Як готувати страву:

  • У великій мисці віночком яйця збовтати, долити кефір, насипати сіль, соду і цукор, розмішати.
  • Поступово ввести какао, не припиняючи працювати віночком, щоб порошок не збився в грудочки.
  • Малими порціями досипати борошна, поступово доводячи тісто до потрібної консистенції, а потім влити трохи пісного жиру і приступити до обжарке.

Рада. Щоб млинці не вийшли занадто «олійними», краще не наливати жир в сковороду, а змочувати паперову серветку, а потім рівномірно протирати нею дно посуду.

Млинці на молоці з какао

Шоколадні млинці з какао можна готувати на свіжому або подкисшем молоці.

Для них потрібні такі продукти:

  • 2 склянки молочного продукту;
  • яйце;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • 40-60 г порошку какао-бобів;
  • цукор і сіль;
  • пісне масло.

Як готувати шоколадні млинці на молоці з какао:

  • Яйце збовтати з цукром, сіллю і какао, налити рослинне масло.
  • Розбавити отриману масу половиною молока і насипати борошно.
  • Поступово додаючи молоко, перемішувати тісто, поки не розіб’ються грудочки, а потім влити решту і почати обжарку страви.
Дивіться також:  Млинці з бананом та шоколадом, рецепти з фото

На замітку. Тісто для молочних млинців має бути досить рідким і легко розтікатися по дну сковороди. Якщо консистенція вийшла гущі, припустимо додати невелику порцію кип’яченої води.

Простий рецепт з шоколадом

Для приготування ароматних млинців можна використовувати не какао-порошок, а натуральний гіркий шоколад.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • підлога-літровий пакет молока;
  • 2 яйця;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • 55 г вершкового масла;
  • 90 г шоколаду;
  • цукор і сіль.

Як пекти млинці з натуральним шоколадом:

  • Змішати борошно з цукром і сіллю, а потім поступово долити ½ частину молочного продукту, старанно розмішуючи.
  • Додати в масу збиті блендером або вінчиком яйця, перемішати до однорідності.
  • Розтопити шоколад з маслом, розвести її молочним продуктом і вилити до суміші борошна та яєць.
  • Обережно перемішати тісто, дати йому настоятися кілька годин, а потім випекти млинці на розпеченій сковороді.

Рада. Для приготування десерту варто брати натуральний ваговій шоколад. Якість того, що продається в плитках, нерідко залишає бажати кращого. Траплялося, що такий продукт під впливом високих температур не растапливался, а плавився і пригорав до дна.

Млинці з шоколадною пастою

Для приготування млинців можна використовувати і шоколадну пасту, тільки взяти необхідно самий м’який склад.

В процесі приготування знадобляться:

  • 550 мл молока або кисляку;
  • яйце;
  • 150-180 г шоколадної пасти;
  • трохи цукру і солі;
  • склянку борошна.

Як готувати млинці:

  • Змішати яйце з цукром і сіллю, додати пасту і склянку молока, а потім перемішати.
  • Коли шоколадна маса повністю «розійдеться», насипати борошно.
  • Поступово розбавляючи тісто молоком, вимішувати, поки не «розійдуться» згустки, а потім налити залишився і випекти порції.

На замітку. Смак млинців буде більш яскравим, якщо перед вживанням вони постоять хоча б півгодини.

Дивіться також:  Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Тісто для млинчиків з додаванням сиру

Приголомшливо смачними, ніжними вийдуть шоколадні млинці на сирному тісті.

Для приготування знадобиться:

  • 2 пачки сиру;
  • 120 мл кефіру;
  • 2-3 яйця;
  • какао-порошок;
  • цукор і сіль;
  • 130-140 г борошна;
  • сода.

Як зробити шоколадно-сирні млинці:

  • Прокрутити сир в блендері або м’ясорубці.
  • Збити яйця, змішати з цукром, сіллю, содою, какао-порошком, а потім розбавити кефіром.
  • З’єднати з отриманою масою і сир, насипати борошно та розмішувати, поки не зникнуть згустки.

Увага! Випікати млинці на розпеченій сковороді, інакше вони прилипнуть до дна і порвуться.

Ласощі на йогурті

Щоб приготувати шоколадні млинці, потрібен натуральний йогурт, без будь-яких наповнювачів.

Готують страву з складу продуктів:

  • 1,5-2 склянки кефіру;
  • 2-3 яйця;
  • 140 г йогурту;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • шоколад або какао-порошок;
  • цукор і сіль;
  • кондитерський розпушувач.

Як спекти млинці на йогурті:

  • Збити яйця в мисці, додати йогурт, цукор, розпушувач і сіль, а потім додати какао. Якщо використовується шоколад, його знадобиться попередньо розтопити.
  • Перемішати масу до однорідного стану, потім насипати борошно.
  • Розбити всі грудочки і згустки, розбавити суміш кефіром і приступити до обжарке млинчиків.

Таке ласощі подають до столу, посипавши цукровою пудрою або прикрасивши ягодами. А також до десерту підійде сметана, мед або варення.

Шоколадні млинці для дітей

Млинці вважаються важкою їжею, і для діток краще готувати це блюдо на основі сироватки з мінімальною кількістю масла.

Знадобляться такі складові:

  • 250-280 мл сироватки;
  • яйце;
  • какао-порошок або шоколад;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • цукор, сіль і сода.

Як готувати «дитячі» млинці:

  • Збити яйце, посолити, насипати какао, цукор і соду.
  • Розвести суміш половиною сироватки, додати борошно і розмішати до зникнення грудок.
  • Розбавити тісто сироваткою до потрібної консистенції, і посмажити млинці.
Дивіться також:  Рецепт млинців з борошна для млинців

При подачі шоколадні млинці для дітей можна обсипати кокосовою стружкою або приготувати цукровий сироп, додавши в нього харчовий барвник яскравого відтінку.