Шоколадний крем з какао — 7 рецептів

Шоколадний крем з какао – це справжні ласощі. Є кілька варіантів приготування смачного десерту і прошарку для випічки.

Класичний шоколадний крем з какао

Якщо ви вирішили зробити шоколадний крем в перший раз, то починати варто саме з цього базового рецепта, а вже далі знайомитися з іншими.

Необхідні продукти:

  • дві ложки борошна і стільки ж какао;
  • склянку цукру або трохи менше виходячи зі свого смаку;
  • маленька пачка вершкового масла;
  • 100 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • У невелику ємність поміщаємо масло, яке потрібно нарізати на шматочки, ставимо на повільний вогонь і чекаємо, коли воно стане рідким.
  • Додаємо туди всі сипучі інгредієнти, зазначені в списку, перемішуємо і починаємо акуратно вливати молоко, при цьому постійно заважаючи суміш.
  • Тримаємо на плиті, не підвищуючи рівень нагріву близько 10 хвилин доводячи масу до потрібної густоти. Після охолодження крем повністю готовий до використання за призначенням.

Загрузка...

Готуємо з сиром

Ще один варіант крему з какао-порошку, але вже з додаванням сиру.

Така прошарок виходить не тільки смачною, але ще й досить ситної і може вживатися як самостійний десерт.

Необхідні інгредієнти:

  • дві ложки какао;
  • приблизно 50 грам цукру або по своєму смаку;
  • три ложки домашнього сиру;
  • 0,1 літра молока.

Процес приготування:

  • Сир кладемо в ємність, бажано щоб вона була досить глибокою, і збиваємо міксером до однорідної консистенції.
  • Засипаємо до нього потрібну кількість цукру і какао, а потім і молоко, яке заздалегідь зовсім трохи підігріли.
  • Ретельно вимішуємо отриману масу, так щоб вона почала нагадувати крем, після чого вона готова до застосування.

З додаванням яєць

Крем з какао і молоко можна зробити і з додаванням яєць. Процес проходить з тепловою обробкою.

Спробуйте також:  8 рецептів вафель у вафельниці: як приготувати смачні домашні вафлі

Необхідні інгредієнти:

  • пів-літри молока;
  • три яйця;
  • три ложки какао;
  • близько 100 грам цукру;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • У миску вбиваємо тільки жовтки, додаємо до них всі інші складові, перераховані в рецепті, крім цукру і дуже добре перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Ставимо ємність на плиту і варимо на слабкому вогні, поки маса не стане густою.
  • Поки йде варіння, з’єднуємо залишилися білки з цукром і збиваємо їх, бажано зробити це міксером.
  • Змішуємо обидві суміші і прибираємо на деякий час в холодильник.

 

Сметанно-шоколадний крем з какао-порошку

Необхідні інгредієнти:

  • близько 50 грам какао;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • приблизно 0,1 кг сметани або трохи більше;
  • 10 грам желатину.

Процес приготування:

  • Сметану використовуйте тільки холодну, викладіть її в ємність і почніть збивати, поступово додаючи до неї цукор і доводячи до однорідності.
  • Потім туди ж засипаємо какао і желатин, який попередньо залили водою, дотримуючись інструкції на упаковці і дали йому трохи набрякнути. Добре вимішуємо.
  • Те, що вийшло, перекладаємо в скляну ємність, ставимо на деякий час в холодильник і можна подавати як десерт.

З вершковим смаком

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно 60 грам цукрової пудри;
  • півлітра жирних вершків;
  • три ложки хорошого какао.

Процес приготування:

  • У ємність засипаємо цукрову пудру і какао, добре перемішуємо за допомогою віночка до повного рівномірного розподілу.
  • Вершки потрібно збити і робити це тільки міксером, постійно змінюючи рівень потужності, поки вони не стануть густими. Зазвичай на це потрібно близько двох хвилин.
  • Потім засипаємо до них змішані сухі компоненти і знову збиваємо за тією ж схемою, то швидко, то повільно і так до утворення пік. Під час готування зупиніться кілька разів і зніміть ложкою або лопаткою масу з боків, щоб там не утворилися грудки.
Спробуйте також:  Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!

Як зробити заварний крем з какао

Необхідні інгредієнти:

  • ложечка ваніліну;
  • три жовтка;
  • склянку цукру або по своєму смаку;
  • пів-літри молока;
  • три ложки борошна;
  • близько 200 грам вершкового масла;
  • 30 грам какао.

Процес приготування:

  • Візьміть невелику каструлю, покладіть туди половину від зазначеної кількості цукру і жовтки, добре перемішайте масу і додайте какао, борошно і ванілін, знову перемішайте, щоб компоненти розподілися рівномірно.
  • Молоко трохи підігрійте, воно повинно бути теплим, але не гарячим і потроху вливайте в яєчну суміш, постійно заважаючи її.
  • Поставте ємність на плиту і варіть кілька хвилин на слабкому вогні, так щоб маса загусла, після чого дайте їй повністю охолонути.
  • В цей час цукор, що залишився, з’єднайте з маслом і скористайтеся міксером, щоб добре все збити.
  • Тепер змішайте масляну частина з тією, яку ви варили, ще раз збийте і крем готовий.

Шоколадний крем для бісквітного торта

Шоколадний крем для торта – це те без чого не можна обійтися, готуючи цю випічку. Така прошарок ідеально поєднується з бісквітними коржами, добре просочує їх. Торт виходить більш красивим і апетитним.

Необхідні інгредієнти:

  • півтора склянки цукру;
  • дві упаковки масла вершкового по 200 грам;
  • близько 100 мілілітрів води;
  • три яйця;
  • дві ложки какао;
  • трохи коньяку і цукрової пудри для посилення смаку.

Процес приготування:

  • Даний крем потрібно починати готувати з сиропу. Для цього в ємність, яку можна нагрівати на плиті засипте цукор і вказану кількість води. Поставте на слабкий вогонь і варіть, поки суміш не почне кипіти, і не забудьте прибрати утворилася пінку.
  • Поки триває цей процес варіння, в іншу ємність поміщаємо яйця і збиваємо їх міксером, так щоб маси стало значно більше, приблизно в три рази.
  • Не перестаючи збивати, вливаємо до них цукор, який варили, перемішуємо і даємо повністю охолонути.
  • Після цього кладемо туди какао і все, що залишилося за списком. Спочатку добре перемішуємо, трохи збиваємо міксером на середніх обертах, щоб консистенція стала повністю однорідною, і використовуємо крем за призначенням для промазки смачних і пишних коржів.
Спробуйте також:  Пиріг з чорною смородиною - кращі рецепти
Загрузка...